جاهای دیدنی ساری و مکان‌هایی که حتما باید از آنها باخبر شوید

آمل، بابل‌، ساری، قائم‌شهر (لطفا به سبک رانندگان محترم ترمینال‌های مسافربری بخوانید)؛ امروز به کدام شهر زیبای شمالی برویم و برایتان از دیدنی‌هایش بگوییم؟ ساری چطور است؟ ساری از بزرگ‌ترین‌ شهرهای شمال و البته مرکز استان مازندران است. این شهر زیبا هم کوه دارد هم دریا، هم جنگل دارد هم آثار تاریخی و باستانی. ساری از شمال به دریای خرز می‌رسد و از جنوب هم هم‌نفس با جنگل‌ها و رودخانه‌هاست.

پس عجیب نیست که آب‌وهوایی معتدل دارد و هوایش ملایم و دل‌پذیر است. برای اینکه سفر خوب و کاملی به ساری داشته باشید یعنی هیچ‌یک از جاهای دیدنی ساری را فراموش نکنید باید قبل از سفر چیزهایی بدانید. در این مقاله برایتان از دیدنی های ساری می‌گوییم. روند کارمان این است که ابتدا از دیدنی‌های طبیعی می‌گوییم بعد به سراغ تاریخی‌ها می‌رویم. با ما همراه باشید.

جاهای دیدنی ساری: جاذبه های طبیعی

اگر اهل طبیعت‌گردی هستید، اولین پیشنهادهای ما درباره طبیعت زیبا و بکر ساری است.

– تالاب حمیدآباد

نیلوفرهای آبی روی سطح آب را در نظر بگیرید. بر روی موج آب که نیلوفرها رفته‌اند به خواب (با ریتم باید خوانده شود البته اگر یادتان بیاید منظورمان چیست)، کنار آن‌ها هم پرندگان زیبا پرواز می‌کنند و قایقی که به آرامی در میان این‌همه زیبایی در حرکت است، شما را برای سفر به ساری و به‌ویژه تالاب حمیدآباد از جاهای دیدنی ساری وسوسه نمی‌کند؟ جاده‌ای که به سمت این تالاب می‌رود از مسیر جاده دریای ساری به سمت فرح‌آباد گذر می‌کند.

تالاب حمیدآباد از جاهای دیدنی ساری

لوکیشن تالاب حمید آباد روی گوگل مپ

– سد سلیمان تنگه

سد سلیمان تنگه هم از جاهای دیدنی ساری است که باید بشناسید. در جنوب‌غربی این شهر در حوالی ۴۵ کیلومتری آن، سد رجایی یا همان سلیمان تنگه وجود دارد که جان می‌دهد برای قایق‌سواری و اسکی روی آب.

سد سلیمان تنگه از جاهای دیدنی ساری

اگر راهی سد می‌شوید و دوست دارید که شبی متفاوت در سفر خود رقم بزنید، بهتر است بدانید کنار رودخانه تجن از جاهای دیدنی ساری در این منطقه، امکان اقامت شبانه هم مهیا شده است. در واقع، سد و حوالی آن، منطقه‌ای گردشگری هستند که می‌توانید از امکانات تفریحی و اقامتی‌ ناب و جذابش استفاده کنید.

لوکیشن سد سلیمان تنگه روی گوگل مپ

– چشمه‌های باداب سورت

چشمه‌های باداب سورت از جاهای دیدنی ساری برای گردشگرانی جالب‌توجه است که به دنبال بازدید از نقاط طبیعی خاص هستند. باداب سورت برای این دسته از دوستان قطعا جذابیت‌های زیادی خواهد داشت. اما چرا این‌قدر از شگفت‌انگیز بودن سورت می‌گوییم؟ علت این است که چشمه‌های باداب سورت، شکل و حالتی عجیب دارند؛ چشمه‌ها به طور پلکانی قرار گرفته‌اند و علاوه بر ظاهر زیبا و عجیبی که دارند، دومین چشمه آب شور دنیا به شمار می‌روند.

چشمه‌های باداب سورت

آب چشمه‌های باداب، خواص درمانی هم دارند و برای بیماری‌های پوستی و دردهایی مانند درد کمر مفید هستند.

لوکیشن چشمه‌های باداب سورت روی گوگل مپ

– دریاچه الندان

دریاچه الندان از جاهای دیدنی ساری بی‌شک و بی‌تردید از دیدنی های ساری است که چه دوست‌دار طبیعت باشید و چه نه از آن خوشتان خواهد آمد. دریاچه‌ای را در نظر بگیرید که فقط و فقط با آب باران پُر می‌شود؛ یعنی هیچ رودی به آن نمی‌ریزد و دور و اطرافش هم پر است از درختان سبز و بلند مختلف مانند ممرز، بلوط، ملچ، نمدار و… .

دریاچه الندان از جاذبه های ساری

چنین جایی اگر دیدنی نیست پس چیست؟ در دریاچه الندان، قایق‌های پدالی و موتوری هم هست و اگر اهل قایق‌سواری باشید، امتحان کردن آن برایتان خوشایند خواهد بود.

دریاچه الندان از جاهای دیدنی ساری قدمت زیادی دارد و به همین خاطر در دسته آثار ملی به ثبت رسیده است. اگر زمستان‌ها به الندان بروید، شاهد حضور اردک‌های وحشی خواهید بود. هر فصلی در این دریاچه زیبا و دیدنی است. دیگر انتخاب با شماست که مرد سفر (و البته زن سفر) در چه فصلی از سال هستید.

لوکیشن دریاچه الندان روی گوگل مپ

– پارک شهید زارع

دریاچه الندان

گفتیم که ساری هم دریا دارد هم جنگل. پس اجازه بدهید که از جنگل‌های زیبای آن هم کمی تعریف کنیم. در سمت شرقی شهر، پارک جنگلی شهید زارع قرار گرفته است. این پارک، امکانات گردشگری مانند آلاچیق و سرویس بهداشتی دارد.

دسترسی به آن یعنی جاده‌ای که به سمتش منتهی می‌شود، امن و مناسب است و کافه و رستوران‌هایی هم در حوالی‌اش دیده می‌شود. البته اگر در اوج تابستان به پارک جنگلی بروید مانند بیشتر نقاط جنگلی شمال، هوای شرجی کمی اذیت‌تان خواهد کرد.

لوکیشن پارک شهید زارع روی گوگل مپ

– دشت ناز از جاهای دیدنی ساری

دشت ناز منطقه‌ای حفاظت‌شده و از جاهای دیدنی ساری است. حیوانات و گونه‌های گیاهی موجود در این دشت باعث شده‌اند که منطقه‌ای خاص و دیدنی باشد که حفظ آن هم بسیار مهم است. دشت ناز حدود ۵۵ هکتار مساحت دارد و برای دیدن آن باید به شمال شرق ساری بروید.

دشت ناز

این دشت زیبا هم کوهستان دارد و هم جنگل‌هایی که از نوع جنگل‌های جلگه‌ای هستند. برای دیدن دشت ناز نمی‌توانید بدون اجازه سازمان محیط زیست اقدام کنید. اگر به این دشت سر زدید، یادتان باشد که امکان ملاقات با گونه‌ای خاص از گوزن زیبای زردرنگ را خواهید داشت.

– خزرآباد (فرح‌آباد)

شمال است و دریا و نوشابه و جوج (همان جوجه خودمان)؛ پس در سفر به جاهای دیدنی ساری باید دریا را هم در نظر بگیرید دیگر. خود شهر ساری دارای ساحل نیست اما در نزدیکی آن یعنی حدود ۲۷ کیلومتری شهر، خزرآباد قرار دارد که با رفتن به آن با دریای زیبای خزر دیدار خواهید کرد.

خزرآباد (فرح‌آباد)

خزرآباد که همه بیشتر آن را با همان نام قدیمی‌اش یعنی فرح‌آباد می‌شناسند به شما امکان رفتن به کنار ساحل و استفاده از امکانات مجموعه گردشگری را می‌دهد. دریا را که نمی‌توان از شمال‌گردی حذف کرد، می‌شود؟

لوکیشن خزر آباد روی گوگل مپ

– دریاچه چورت از جاهای دیدنی ساری

دریاچه چورت در جاهای دیدنی ساری

ترکیب دریاچه با جنگل از آن ترکیب‌های زیبایی است که بیشتر در تابلوهای نقاشی دیده می‌شود تا واقعیت. اما ساری صاحب یکی از این تصاویر ناب طبیعت است. دریاچه چورت در بخش چهاردانگه ساری قرار دارد و در میان جنگلی انبوه و سبز به وجود آمده است.

گویا منشا تولید این دریاچه، زمین‌لرزه‌ای در سال‌های دور مثلا حوالی سال ۱۳۱۸ بوده است. رسیدن به دریاچه چورت به کمی پیاده‌روی نیاز دارد اما اگر ماجراجو باشید و دلتان بخواهد که یکی از جاهای دیدنی ساری که آرامش و زیبایی خاصی دارد در سفرنامه‌تان ثبت شود باید این پیاده‌روی و زحمت را به جان بخرید.

لوکیشن دریاچه چورت روی گوگل مپ

جاهای دیدنی ساری : جاذبه های تاریخی

به تاریخ و جاهای دیدنی تاریخی علاقه دارید؟ پس جاذبه‌های تاریخی ساری را از دست ندهید.

– میدان ساعت

هر شهری میدان و محله معروفی دارد که افراد شهرهای دیگر نامش را بلدند. ساری هم چنین مکانی دارد؛ میدان ساعت. میدانی قدیمی که از سال ۱۳۵۵ تا به حال همچنان در ساری دیده می‌شود.

دیدنی های ساری

برج سفید میدان ساعت از جاهای دیدنی ساری و ترکیبش با رنگ قرمز و البته ناقوسی که با هر بار تغییر کردن ساعت به صدا درمی‌آید، میدان ساعت را جایی دوست‌داشتنی کرده است. اگر به ساری بروید حتما گذرتان به این میدان هم خواهد افتاد.

البته شاید این میدان را نتوان دقیقا یکی از جاهای دیدنی ساری حساب کرد ولی از آن مکان‌های معروفی است که برای نشانی‌دادن (همان آدرس پرسیدن) هم که شده در ساری زیاد از آن می‌شنوید.

لوکیشن میدان ساعت روی گوگل مپ

– پارک ملل

عبور رودخانه تجن از میان شهر ساری باعث شده که نمایی رومانتیک و جذاب به آن اضافه شود. قدم زدن کنار رودخانه جذاب است. در حاشیه این رودخانه، پارکی بسیار بزرگ به نام ملل هم احداث شده که به عنوان یکی از دیدنی های ساری معرفی می‌شود.

پارک ملل از جاهای دیدنی ساری امکانات تفریحی زیادی دارد. دوچرخه‌سواری، قایق‌رانی، وسایل ورزشی، فضای سبز زیبا و اختصاص دادن مکانی برای ماهیگیری در آن برای هر گردشگری جذابیت خواهد داشت. در سفرتان به ساری حتما به پارک ملل هم سر بزنید.

لوکیشن پارک ملل روی گوگل مپ

– برج رِسکِت

برای دیدن یک مکان تاریخی در ساری باید به حوالی این شهر در جنوب غربی‌اش بروید. برج رسکت در فاصله ۴۰ کیلومتری شهر قرار دارد و از قرن پنجم هجری در ساری به یادگار مانده است.

این برج از نظر معماری،  تقارن جذابی دارد و محوطه سبز اطرافش هم به زیبایی‌های آن اضافه کرده است. باید بدانید که رسکت هم در فهرست آثار ملی قرار دارد و اگر بخواهید بدانید که اصلا برای چه ساخته شده باید گفت که مدفن یکی از شاهان خاندان باوندیان است.

جاهای دیدنی ساری

باوندیان از پادشاهان طبرستان یا همان مازندران امروزی بوده‌اند که ۷۰۰ سال پیش در این سرزمین، پادشاهی و حکومت می‌کرده‌اند. تزئینات مقرنس‌کاری برج و وجود کتیبه‌هایی با خط کوفی و پهلوی ساسانی روی آن به ارزش تاریخی‌اش به شدت اضافه می‌کند.

روایت دیگری هم از احداث برج رسکت وجود دارد. گویا در سال‌های بسیار بسیار دور، مثلا سال ۲۳۰ هجری، شهاب‌سنگی در محل برج به زمین فرود آمده بوده که باعث شده در نزدیکی محل سقوط آن، برج رسکت را به عنوان یادمانی بسازند. در هر حال، علت هر چه که باشد، رسکت از جاهای دیدنی ساری است.

لوکیشن برج رسکت روی گوگل مپ

– عمارت فاضلی

خانواده فاضلی از خانواده‌هایی بوده‌اند که عمارت جذاب و دیدنی محل سکونت‌شان در حال حاضر به عنوان یکی از دیدنی های ساری مورد بازدید عموم قرار می‌گیرد. این خانه بزرگ و قدیمی در دوران قاجار ساخته شده است و برای دیدن آن باید راهی محله آب‌انبار نوی ساری شوید.

فاضلی

البته عمارت فاضلی از جاهای دیدنی ساری شامل دو بناست که یکی از آنها به دوران پهلوی تعلق دارد. نمای ساختمان، آجرهای به کار رفته در آن و تزئیناتش از مولفه‌های معماری دوران قاجار پیروی می‌کند و همین ارزش تاریخی و هنری آن را بالا می‌برد.

گفته می‌شود که صاحب عمارت، یعنی آقای فاضلی معلم بوده است. بازدید از خانه این معلم را از دست ندهید. جالب است چون در این روز و روزگار دیگر بعید است که معلم‌های عزیز و گرامی بتوانند چنین عمارت‌هایی برای خود بسازند.

لوکیشن عمارت فاضلی روی گوگل مپ

– خانه رَمَدانی‌ها در جاهای دیدنی ساری

یکی دیگر از دیدنی های ساری از زیرمجموعه آثار تاریخی و فرهنگی، خانه رمدانی‌هاست. این خانه هم دو بخش قاجاری و پهلوی دارد. یعنی بخشی از آن در دوران قاجار و بخش دیگرش در دوران پهلوی ساخته شده است. رمدانی‌ها هم در محله آب‌انبار نوی ساری خانه خود را ساخته بوده‌اند.

رمدانب

پنجره‌های ارسی بنا در کنار تزئینات چوبی خانه و معماری آن واقعا جذاب است. بازدید از خانه‌ای که شما را به سال‌های دور می‌برد و معماری زیبایی هم در ساختش به کار گرفته شده، دیدنی است، نه؟

– حمام وزیری در جاهای دیدنی ساری

حمام وزیری بخشی از عمارت وزیری‌ها در ساری بوده است. قدمت این حمام هم به دوران قاجار می‌رسد. این بنا ساختار حمام‌های قدیمی را دارد یعنی در آن می‌توانید شاهد ورودی، گرمخانه، خزینه آب گرم و سرد باشید.

وزیری

شاید از خودتان بپرسید بازدید از حمامی قدیمی هم تفریح است؟ شاید هم تصمیم گرفته‌اید که دور آن را به عنوان یکی از دیدنی های ساری خط بکشید. اگر این‌طور فکر می‌کنید باید بگوییم که سخت در اشتباهید. سر زدن به بنایی که از دل تاریخ باقی مانده و نمایی از گذشته‌ها را در مقابل چشمانتان زنده می‌کند از ارزش زیادی برخوردار است.

در سفرهای خود همیشه بخشی از زمانتان را به دیدن جاهای تاریخی و فرهنگی اختصاص بدهید و ارزش قائل شدن برای هنر، فرهنگ و تاریخ را به عادتی نهادینه در خود تبدیل کنید. دانستن تاریخ و فرهنگ به شما کمک می‌کند که بهتر فکر کنید و این برای همه ما بهتر است.

لوکیشن حمام وزیری روی گوگل مپ

– موزه کلبادی در جاهای دیدنی ساری

باز هم محله آب‌انبار نو به شما عمارتی دیگر از دوران قاجار را نشان می‌دهد:‌ موزه کلبادی. خانه کلبادی هم که این روزها موزه‌ای برای بازدید عموم است، از نظر معماری و تاریخی ارزش دارد. شیشه‌های رنگی، گچ‌بری‌ها، ارسی‌ها و مصالح آن که سفال و آجر و البته چوب است به آن شکل و شمائلی زیبا داده و اگر راهی ساری شدید به آن سری بزنید.

کلبادی

خانه کلبادی‌ها، موزه مردم‌شناسی و باستان‌شناسی است و از جاهای دیدنی ساری به شمار می‌رود.

لوکیشن موزه کلبادی روی گوگل مپ

– مسجد جامع شاه‌عباسی

روستای فرح‌آباد از جاهای دیدنی ساری یا همان خزرآباد امروزی در ۲۵ کیلومتری ساری است و اگر خواهان دیدن ساحل و دریای خزر هستید باید به سمت آن بروید. در گشت‌وگذارتان برای معاشرت با دریای دوست‌داشتنی می‌توانید وارد فرح‌آباد شوید و مسجدجامع شاه‌عباسی را هم ببینید.

مسجد جامع

این مسجد از دوره صفویان باقی مانده است و دری بزرگ و چهار ایوان دارد. برای ساخت این مسجد قدیمی از آجر، ملات و ساروج استفاده شده است.

در آخر

ساری شهری سبز و زیباست. ماندن در آن حتی تا هفته‌ها هم خسته‌کننده نخواهد شد. دریا، جنگل و طبیعت زیبا و دیدنی‌های تاریخی باعث می‌شود که هر روز اقامت‌تان را با برنامه‌ای جذاب پُر کنید و لذت ببرید. جاهای دیدنی ساری را بشناسید و قبل از رفتن به آن، برنامه‌ریزی کنید. سفرتان خوش!

منبع: علی بابا

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت