دریاچه الندان ساری و تجربه طبیعت‌گردی متفاوت

این مقاله در مجله گردشگری راستین گشت درباره یکی از جاهای دیدنی مازندران است. دریاچه الندان (Alendan) بی‌نظیرترین دریاچه مازندران که منظره‌ای چشم‌نواز دارد؛ در هر فصل از سال که به الندان بروید با زیبایی‌های منحصربه‌فرد فصل روبه‌رو می‌شوید. دریاچه الندان ساری با ۱۷ هکتار وسعت در ارتفاع ۱۲۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و گردشگران زیادی به عنوان یکی از جاهای دیدنی ساری از آن بازدید می‌کنند.

شاید بپرسید دریاچه الندان کجاست؟ دریاچه شگفت‌انگیز الندان در نزدیکی ازنی، از توابع بخش چهاردانگه ساری و در منطقه جنگلی پله الندان قرار دارد. نکته جالب درباره دریاچه الندان این است که برخلاف اغلب دریاچه‌های شمال ایران، آب این دریاچه فقط از بارش باران‌های فصلی تامین می‌شود و هیچ رودخانه‌ای به سمت آن جریان ندارد.

دریاچه الندان کجاست؟
مازندران، ساری، ۶۵ کیلومتری جنوب شهر ساری، ۲۰۰ کیلومتری کیاسر، دهستان چهاردانگه، دامنه ازنی کوه
مسیر دریاچه الندان از تهران چطور است؟
ابتدا به سمت ساری حرکت کنید، سپس با راهنمای تیتر «مسیر دسترسی» می‌توانید به دریاچه الندان برسید.
آب‌وهوای دریاچه الندان چگونه است؟
منطقه الندان در بهار و پاییز خنک و بارانی است، تابستان گرمی دارد و در زمستان‌ها سرد می‌شود.
بهترین فصل برای سفر به دریاچه الندان چه فصلی است؟
بهار و پاییز

دریاچه الندان از گذشته تاکنون

زمین‌شناسان می‌گویند قدمت دریاچه الندان به دوره کواترنری برمی‌گردد؛ یعنی حدود ۲.۵ میلیون سال پیش! بزرگ‌ترین اتفاق در دوره کواترنری پراکندگی انسان‌ها بود؛ با توجه به اینکه دگرگونی‌های شدید آب‌وهوایی اتفاق افتاد، بعید نیست انسان هم نقش کوچکی در تشکیل دریاچه الندان داشته باشد.

تاریخچه دریاچه الندان

عکس از: سایت Akharinkhabar

دریاچه الندان با شماره ۲۶۳ در تاریخ ۲۳ آبان ۱۳۹۴ هجری شمسی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.

شرایط آب‌وهوایی دریاچه چیست؟

طبیعتا برای سفر به هر جای لازم است اول از شرایط آب‌وهوای آن مطلع شوید. بد نیست بدانید آب‌وهوای دریاچه الندان در هر فصل چطور است تا فصل مناسب خود را برای سفر انتخاب کنید.

شرایط آب و هوایی الندان

عکس از: سایت Borna.news

بهار، فصل تازگی و باران‌های بهاری است. بهار یکی از بهترین فصل‌ها برای سفر به دریاچه الندان ساری است. گیاهان از خواب زمستانی خود بیدار می‌شوند و دوباره جوانه می‌زنند. هم زیبایی و هم آب‌وهوای متعادل در بهار منتظر شماست. تابستان اما گرم است. با وجود زیبایی‌های غیرقابل انکار، هوای گرم و شرجی حتما شما را خسته می‌کند.

آب و هوای دریاچه الندان

عکس از: سایت Borna.news

پاییز هم مانند بهار فصلی پر از حال خوب، زیبایی و هوای خنکی است که مناسب سفر به دریاچه الندان است. در این فصل رنگارنگ جنگل پر از برگ‌های زرد و نارنجی می‌شود و زمین هم به همین رنگ‌ها درمی‌آید.

هوای دریاچه الندان

عکس از: سایت Borna.news

زمستان‌های دریاچه الندان سرمای استخوان‌سوزی دارد. جنگل و دریاچه در هوای سرد و گاهی برفی یا بارانی غرق می‌شود و بعضی وقت‌ها آب دریاچه هم یخ می‌زند. اردک‌های وحشی مهاجر و سطح منجمد دریاچه از زیبایی‌های این فصل دریاچه است.

پوشش گیاهی و جانوری دریاچه الندان چیست؟

پوشش گیاهی منطقه الندان بسیار متنوع است؛ درختچه‌های ولیک، تلکا و ازگیل و انواع گیاهان دارویی، گل بنفشه و الزی که همان پیازچه وحشی است، در این منطقه به وفور به چشم می‌خورد. گیاهان دارویی این منطقه در بهار خودشان را بیشتر نشان می‌دهند اما در بقیه فصل‌های سال هم کم و بیش می‌توانید آن‌ها را پیدا کنید.

پوشش گیاهی دریاچه الندان

عکس از: سایت Iranasia

یکی از موارد جالب دیگر، جنس خاک این منطقه است؛ این خاک در برابر آب نفوذناپذیر است و همین، یکی از دلایلی است که دریاچه سالم مانده و چندان تغییری نداشته است. پوشش جانوری هم بسیار متنوع است؛ از گونه‌های خاص جانوری، اردک وحشی است که زمستان‌ها به دریاچه الندان می‌آید. شما می‌توانید بیشتر گونه‌های جانوری منطقه را در بهار ببینید.

پوشش گیاهی دریاچه الندان

عکس از: سایت Irna

تجربه حس‌وحال دریاچه الندان

وقت آن است از احساسات شگفت‌انگیزی که در طول سفر  تجربه می‌کنید حرف بزنم. مهم نیست چه فصلی را از نظر زیبایی انتخاب می‌کنید؛ دریاچه الندان در هر فصلی زیباست و احساس فوق‌العاده‌ای به شما می‌دهد. نفس عمیق بکشید تا ریه‌های خود را از هوای پاک و بوی نم خاک و حس تازگی جنکل پر کنید.

ویژگی های دریاچه الندان

عکس از: سایت Irna

به محض اینکه وارد منطقه جنگلی شوید و منظره روبه‌رویتان را ببینید، تمام دغدغه‌های فکری شما در جاده انداخته می‌شوند و آرامش وجودتان را پر می‌کند. بوی گیاهان یا نم باران هوش از سرتان می‌پراند، صدای بادی که میان گیاهان می‌پیچد و پرندگانی که لابه‌لای شاخه‌ها پرواز می‌کنند، همگی احساس تازه‌ای به شما می‌دهند که شاید در هیچ پارک و بوستانی در دل شهر آن را تجربه نکنید.

دریاچه الندان در فصل های مختلف

عکس از: سایت Irna

تفریحات رایج در جوار دریاچه الندان

هر سفری با تفریح به ‌یادماندنی‌تر است و بیشتر خوش می‌گذرد. پس تفریحاتی را که می‌توانید در سفر به دریاچه الندان تجربه کنید، بررسی کنیم.

کوهنوردی حوالی دریاچه الندان

طبیعتا مسیر جنگلی و کوهستانی است. اگر بخواهید به جاهای دیدنی ساری نزدیک دریاچه الندان هم سری بزنید، بیشتر مسیر پیش‌روی شما کوهستانی است. اگر ورزشکار هستید و جمعه صبح‌ها را با کوهنوردی شروع می‌کنید، این مسیر به دلتان می‌نشیند.

کوهنوردی در دریاچه الندان

عکس از: سایت Yektapress

کفش کوهنوردی به پا کنید و به ماجراجویی کوهستانی الندان بروید؛ منظره‌هایی منتظر شماست که در زندگی وروزمره کمتر دیده‌اید. طبیعت بکری که باید آن را حفظ کرد، هوای پاکی که تا عمق ریه‌هایتان را پر می‌کند، صدای طبیعت و… همه‌وهمه جذابیت خود را دارند.

پیاده‌روی و گشت‌وگذار

قدم‌زدن کنار دریاچه الندان و جنگل‌های اطراف تجربه‌ای است که در فضای سبز محله نمی‌توانید داشته باشید. حین پیاده‌روی در این منطقه حواستان به طبیعت اطراف باشد که آسیبی نبیند. علاوه‌براین مواظب باشید در قلب سبز جنگل مسیرتان را گم نکنید.

پیاده روی در دریاچه الندان

عکس از: سایت Dabiblog

قایق‌سواری روی دریاچه الندان

در دریاچه الندان، تعدادی قایق موتوری و پدالی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید و سفر کوتاهی روی آب داشته باشید. البته از آنجا که این قایق‌ها برای محلی‌هاست، باید قبل سواری کرایه آن را پرداخت کنید.

قایق سواری در دریاچه الندان

عکس از: سایت Trek.zone

عکاسی از مناظر سبز اطراف

شاید شما هم از علاقه‌مندان به عکاسی باشید. منظره‌های فوق‌العاده‌ای که دریاچه الندان و جنگل‌های اطراف ساخته است، می‌تواند سوژه‌های نابی برای عکاسی باشد. پیشنهاد می‌کنم صبح به دریاچه الندان بروید که نور بهتری برای عکاسی داشته باشید.

عکاسی از دریاچه الندان

عکس از: سایت Irna

شرایط شنا در دریاچه الندان

از آنجا که کنار دریاچه هیچ غریق‌نجاتی حضور ندارد، اگر حین آب‌تنی و بازی کنار دریاچه آسیبی ببینید، کسی برای کمک به شما نیست. از طرفی در دریاچه الندان آبزیان مختلفی مانند ماهی‌ها و گیاهان آبی زندگی می‌کنند. با شنا در دریاچه الندان، آب را آلوده می‌کنید و زندگی جانورانش را به خطر میندازید.

شنا در دریاچه الندان

عکس از: سایت Irna

بنابراین توصیه می‌کنم از حضور کنار دریاچه الندان و تماشای زیبایی‌های آن لذت ببرید، ولی شنا در دریاچه را به عنوان تفریح انتخاب نکنید.

امکانات رفاهی کنار دریاچه الندان

سرویس بهداشتی، از مهم‌ترین امکانات هر جاذبه گردشگری است. خبر خوب این است که سرویس بهداشتی در این منطقه وجود دارد و امکان استفاده از آن‌ها برای همه گردشگران فراهم شده است.

امکانات دریاچه الندان

عکس از: سایت Isna

سوپرمارکت و بوفه‌های کوچکی هم در روستاهای اطراف دریاچه الندان پا برجاست. با خرید خوراکی‌های محلی و صنایع دستی از این بوفه‌ها می‌توانید به اقتصاد منطقه دریاچه الندان هم کمک کنید. وجود قایق پدالی و موتوری در دریاچه الندان هم جنبه تفریحی دارد که قبل‌تر به آن اشاره کردم.

امکانات دریاچه الندان

عکس از: سایت Mashreghnews

یکی از امکانات این منطقه، وجود آتلیه‌های عکاسی نزدیک دریاچه است. این آتلیه‌ها خاطرات شما را ثبت می‌کنند اگر لباس محلی، مخصوصا لباس شمالی دارید، پیشنهاد می‌کنم حتما با لباس‌های محلی در این فضای زیبا عکس بگیرید.

خطرات احتمالی در سفر به دریاچه الندان

خطر خاصی در این منطقه شما را تهدید نمی‌کند؛ به شرطی که احتیاط کنید. اگر کمپ زدید، باید بگویم در محیط جنگلی احتمال خطر از سمت جانوران وجود دارد؛ اما نه همیشه. احتیاط کنید و خوراکی‌هایتان را در ماشین بگذارید تا بوی آن‌ها جانوران را سمت شما نکشد.

خطرات دریاچه الندان

عکس از: سایت twitter

حتما شرایط خودرو را قبل حرکت بررسی کنید. همچنین جعبه کمک‌های اولیه داشته باشید تا اگر حین این سفر و ماجراجویی خودتان یا همراهانتان آسیبی دیدید، بتوانید درمان‌های اولیه را پیش ببرید.

شرایط اقامت حوالی دریاچه الندان

برای اقامت در منطقه دریاچه الندان گزینه‌های زیادی دارید. در ادامه دو راه اقامت در الندان را معرفی می‌کنم تا شب را در آرامش سپری کنید.

کمپینگ حوالی دریاچه الندان

اولین و مشخص‌ترین گزینه پیش رو، کمپینگ کنار دریاچه الندان است. کمپ در دل طبیعت و کنار دریاچه تجربه متفاوتی دارد.

کمپ در دریاچه الندان

عکس از: سایت Borna.news

فکر کنید با صدای آب دریاچه الندان و پرندگان چشم باز کنید و با بازکردن چشم‌های خود اولین منظره‌ای که می‌بینید، دریاچه و طبیعت دلنشینی است که در محل زندگی خودتان ندیدید.

اقامت در اقامتگاه‌های نزدیک دریاچه

اگر به کمپینگ علاقه‌مند نیستید، اقامتگاه‌های بوم‌گردی زیادی در روستاهای اطراف وجود دارد که محیطی آرام و دل‌پذیر برای استراحت دارند.

خطرات احتمالی دریاچه الندان

عکس از: سایت Unsplash

نکات بازدید از دریاچه الندان

خوشبختانه می‌توانید ماشین شخصی خود را تا نزدیکی دریاچه جلو ببرید؛ اما همچنان پیاده‌روی کوتاهی تا لب دریاچه در پیش دارید. اگر به جاهای دیدنی مازندران نزدیک دریاچه می‌روید، یادتان نرود مسیر کوهستانی بیشتری در پیش دارید و باید کفش مناسب کوهنوردی بپوشید.

آب بندان پله

عکس از: سایت Iranasia

اگر شنا بلد نیستید هنگام قایق‌سواری یا پیاده‌روی کنار دریاچه الندان بیشتر احتیاط کنید. در این اطراف افراد زیادی برای کمک به شما حضور ندارند.

یادتان باشد اگر آتش روشن کردید، حتما قبل ترک محل، از خاموش و بی‌خطربودن آن مطمئن شوید. محض اطمینان هم می‌توانید یک کپسول آتش‌نشانی کوچک در ماشین همراه داشته باشید. به پوشش گیاهی و جانوران آسیب نزنید. مثلا دقت کنید صدمه‌ای به گیاه وارد نکنید یا آن را از ریشه نکنید.

بهترین زمان بازدید از دریاچه الندان

گفتم هر فصلی رنگی دارد، هر رنگ نشانه زیبایی‌های منحصربه‌فرد است؛ اما وقت سفر فقط زیبایی‌ها اهمیت ندارند. بهترین زمان سفر به دریاچه الندان ساری، بهار و پاییز است؛ بیایید تا بگویم چرا.

امکانات رفاهی دریاچه الندان

عکس از: سایت Mizan.news

در فصل تابستان هوا بسیار گرم است؛ زمستان سرد می‌شود، بارش برف و باران زیاد می‌شود، لذت کمپینگ را تا حدودی از شما می‌گیرد و سبزی و تازگی جنگل‌های اطراف را از دست می‌دهید. درست است که در زمستان می‌توانید اردک‌های وحشی دریاچه الندان را ببینید، اما باید با چند لایه لباس خود را بپوشانید و حسابی مراقب باشید.

در فصل دل‌انگیز بهار، پر از حس تازگی را تجربه خواهید کرد؛ بارش‌های بهاری بوی خاک را بلند می‌کند و برخورد قطره‌های باران به برگ‌های درختان ملودی آرامش‌بخشی را برای شما می‌سازد. پاییز رنگی سال هم جذاب‌تر از هر وقتی است که به ‌آن‌جا می‌روید.

تفریحات دریاچه الندان

عکس از: سایت Irna

دریاچه الندان کجاست؟

مازندران، ساری، ۶۵ کیلومتری جنوب شهر ساری، ۲۰۰ کیلومتری کیاسر، دهستان چهاردانگه، دامنه ازنی کوه

دهستان الندان، روستایی در استان مازندران است که طبق سرشماری در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۵ خانوار یا ۳۲۹ نفر بوده است. الندان همراه چند روستای دیگر، از توابع بخش چهاردانگه هستند و دیدنی‌های بسیاری دارند.

لوکیشن دریاچه الندان روی گوگل مپ

بهترین مسیر دسترسی به دریاچه الندان

راه مازندران و ساری که مشخص است. با سپری‌کردن حدود ۶۰ کیلومتر از شهر ساری به سمت جاده کیاسر یک پمپ بنزین می‌بینید که سمت راست آن تابلوی الندان است. آن جاده را تا حدود ۷ کیلومتر برانید که به روستای ازنی برسید. بعد از آن راه خاکی تا آب‌بندان پله ازنی که حدود ۱.۵ کیلومتر فاصله است را رد کنید تا به دریاچه الندان برسید.

روستای ازنی در دامنه کوه ازنی در جنوب شهر ساری در فاصله ۲۰ کیلومتری کیاسر و در دهستان چهاردانگه قرار دارد.

توصیه‌هایی برای تجربه سفری به یادماندنی در دریاچه الندان

برای هر سفری بهتر است وسایلی همراهتان باشد که به سفر امن و راحت کمک کند. برای رفتن به دریاچه الندان هم وسایلی را برایتان لیست کردم که فراموششان نکنید. اگر با خودروی شخصی سفر می‌کنید لاستیک زاپاس حتما همراهتان باشد؛ اگر هم در فصل‌های سرد و بارانی به دریاچه می‌روید چند دست لباس گرم همراه خود ببرید.

اقامت در دریاچه الندان

عکس از: سایت Unsplash

  • آب و غذای کافی
  • وسایل کمپینگ یا پیک‌نیک
  • لباس کافی با چند لباس اضافه
  • کفش مناسب پیاده‌روی
  • مدارک و وسایل شخصی

جاهای دیدنی اطراف دریاچه الندان

شمال پر از دیدنی و مازندران یکی از سه الماس درخشان شمال است. حالا که به دریاچه الندان می‌روید بهتر است سری به بعضی از جاهای دیدنی مازندران بزنید که در نزدیکی این دریاچه قرار گرفته است.

روستای الندان (الندون)

روستای الندان نزدیک دریاچه الندان که به گویش محلی به آن روستای الندون هم گفته می‌شود ۱۲ کیلومتر با شهر کیاسر فاصله دارد. این روستا با ۷۰۰ نفر جمعیت و ۲۲۰۰ هکتار مساحت، از روستاهای بخش چهاردانگه است و جاذبه‌های بسیاری دارد. علاوه‌بر دیدنی‌های توریستی، گل‌گاوزبان این روستا خیلی معروف است؛ حتی بعضی گردشگران برای دیدن و خرید گل‌گاوزبان‌ به روستای الندان می‌روند.

روستای الندون

عکس از: سایت Wikimedia

روستای الندان همان روستایی است که دریاچه الندان، اسمش را از این روستا گرفته است؛ البته روستایی‌ها به دریاچه، آب‌بندان می‌گویند. اهالی روستای الندان اعتقاد دارند آب‌بندان هفت کیلومتر دورتر از روستا، از دل زمین می‌جوشد و برکت را به خانه‌ها می‌آورد.

روستای ازنی نزدیک دریاچه الندان

روستای ازنی در حدود ۶۵ کیلومتری جنوب ساری و ۲۰ کیلومتری کیاسر در دامنه کوه کیاسر قرار دارد. دریاچه الندان منبع اصلی تامین آب شالیزارهای این روستا و روستاهای اطراف است.

روستای ازنی

عکس از: سایت Irandehyar

این روستا نزدیک دریاچه الندان موقعیت جغرافیایی مخصوصی دارد که آن را از امکانات امنیتی روستا می‌دانند؛ این موقعیت این‌طور است که تا وارد روستا نشوید هیچ دیدی از سه جهت شمال، غرب و شرق ندارید، فقط از فاصله بسیار دور از سمت جنوب می‌توان روستا را دید.

یکی از دلایلی که این موقعیت خاص امنیتی شکل گرفت، وجود قلعه تاریخی ازنی از جاهای دیدنی ساری و نزدیک دریاچه الندان است که اهمیت تاریخی و باستانی روستای ازنی را نشان می‌دهد.

باغ طبیعی اندون (Ondon) یکی دیگر از دیدنی‌های روستا است که با درختان ازگیل، سیب ترش، ولیک، به وحشی و گلابی وحشی منتظر شما است.

رودخانه لاکبار

رودخانه لاکبار در جنوب روستای ازنی قرار دارد که از سرشاخه‌های رودخانه تجن سرچشمه می‌گیرد. این رودخانه در چند دقیقه‌ای دریاچه الندان علاوه بر زیبایی خاصی که به فضا می‌بخشد، آب شیرین و خنکی دارد که روحتان را تازه می‌کند.

رودخانه لاکبار

عکس از: سایت Akharinkhabar

قلعه ازنی حوالی دریاچه الندان

قلعه تاریخی ازنی همان قلعه معروفی است که قبل‌تر از آن صحبت کردم؛ حالا بیایید کمی بیشتر با آن آشنا شویم. قلعه ازنی در جنوب غربی روستای پرآوازه ازنی ساخته شده است؛ اما تاریخ ساخت و نام سازنده این سازه محکم و دیدنی را کسی نمی‌داند.

در فاصله چند کیلومتری این قلعه نزدیک دریاچه الندان در دو سمت شرق و غرب دو قلعه دیگر هم ساخته شده است که هیچ‌کدام ساختاری شبیه قلعه ازنی ندارند و البته زیبایی مرموز هرکدام دیدنی است.

پوشش گیاهی دریاچه الندان

عکس از: سایت Irna

قلعه، یک ساختمان مرکزی و خندق عمیقی دورتادور خود دارد. می‌گویند روی خندق پلی چوبی هم وجود داشته که محل رفت‌وآمد بوده و شب‌ها آن را جمع می‌کردند. به گفته کارشناسان، قلعه ازنی نزدیک دریاچه الندان محل زندگی حاکمان و به قولی امیران بوده است. حالا چطور؟ از آن‌جا که مشخص شده است راهی زیرزمینی به درون ساختمان ساخته بودند.

مرقله (مارقله) حوالی دریاچه الندان

مرقله یا مارقلعه، یک قلعه تاریخی در روستای الندان است که در مرتفع‌ترین نقطه کوه قرار دارد. اگر می‌خواهید به مرقله برسید باید از جنگل کوهستانی روبه‌رویتان بگذرید و از یک سربالایی طولانی بالا بروید. آن‌جاست که به قلعه می‌رسید و می‌توانید منظره بزرگ و چشم‌نوازی را ببینید.

مار قلعه

عکس از: سایت Wikimedia

مارقلعه حوالی دریاچه الندان در قسمت پایین خود چند غار سنگی دارد که به نظر می‌رسد برای رفت و آمد مخفیانه به قلعه استفاده می‌شد. این قلعه کمتر شناخته‌شده از سمت شمال به جنگل و از جنوب به کوه سنگی غیرقابل‌نفوذی می‌رسد.

جنگل‌های انبوه پله

جنگل‌های انبوه پله اطراف دریاچه الندان قرار دارند. درختان سر به ‌فلک کشیده این جنگل برگ‌های پهنی دارند و بخش بزرگی از منطقه را تشکیل می‌دهند.

جنگل های انبوه پله

عکس از: سایت Isna

راش، ممرز، ملچ، نمدار و بلوط از جمله این درختان هستند که انعکاس آن‌ها در آب سوژه فوق‌العاده‌ای برای عکاسی می‌سازد.

آبشار سنگ لوه

آبشار سنگ لوه از دیدنی‌های طبیعی کیاسر است که در فاصله بین روستاهای الندان و کیاده نزدیک دریاچه الندان قرار دارد. این آبشار به قدری معروف و زیباست که یکی از زیباترین جاهای دیدنی مازندران شمرده می‌شود.

پیشینه دریاچه الندان

عکس از: سایت Borna.news

سنگ لوه به این دلیل اسم آبشار شد که این آبشار از بالا شبیه چند دیگ سنگی به نظر می‌آید که کنار هم چیده شده‌اند؛ این دیگ‌های سنگی به‌خاطر اثر طولانی مدت آب روی سنگ‌ها به وجود آمده است.

چرا باید به دریاچه الندان سفر کنید؟

همان‌طور که گفتم وسعت دریاچه ۱۷ هکتار است، اما این عدد همیشه ثابت نمی‌ماند. وقتی بارندگی زیاد می‌شود دریاچه هم دامن پهن می‌کند و حسابی وسیع می‌شود؛ به طوری که گاهی وسعت آن به ۳۰ هکتار هم می‌رسد. در این شرایط ماهی‌هایی کوچک و بزرگی که تازگی‌ها به دریاچه اضافه شده، پراکنده می‌شوند و هرجای دریاچه می‌توانید آن‌ها را ببینید.

بهار که می‌رسد گیاهان دارویی، گل بنفشه و الزی که همان پیازچه وحشی است، اطراف دریاچه سر از خاک بیرون می‌آورند و عطروبوی خاصی به فضا می‌دهند.

دریاچه الندان در پاییز

عکس از: سایت twitter

هر فصل دریاچه الندان رنگی دارد و پاییز رنگارنگ سال، در الندان مهمان بسیاری از گیاهان و جانوران است. درختچه‌های تلکا، ولیک و ازگیل در نزدیکی آب‌بندان پله از دسته گیاهان پاییزی است.

زمستان که از راه می‌رسد اردک‌های وحشی هم با زمستان، سری به جاهای دیدنی مازندران در شمال ایران می‌زنند و به دریاچه الندان ساری می‌آیند. اگر در زمستان به جاهای دیدنی ساری سفر می‌کنید؛ تماشای اردک‌های وحشی و زیبایی زمستانی دریاچه الندان را از دست ندهید.

کمی آن‌طرف‌تر، نزدیک آب‌بندان پله، رودخانه‌ای جاری است که آب شرب نوشیدنی این منطقه از آن تامین می‌شود. تمیزی این آب به این دلیل است که منطقه مسکونی حوالی آن وجود ندارد که باعث آلودگی آب بشود؛ امیدوارم همیشه همین‌طور بماند.

اگر شما هم به دریاچه الندان سفر کردید، تجربه خودتان را از این سفر با ما و مخاطبان مجله علی‌بابا درمیان بگذارید.

منبع: علی بابا

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت