راهنمای سفر به ارومیه زیبا؛ شهر اولین‌ها

اگر دنبال جای جدیدی برای سفر هستید که دیدنی‌های تاریخی، مذهبی، گردشگری و طبیعی را یک جا داشته باشد، سفر به ارومیه بهترین انتخاب برای شماست. شهر ارومیه، مرکز استان آذربایجان غربی و یکی از شهرهای مهم مرزی کشور است. شهرستان ارومیه را سلماس از شمال، نقده از جنوب، دریاچه ارومیه از شرق و ترکیه از غرب در خود محصور کرده‌اند.

ارومیه شهری است که به داشتن اولین بیمارستان به شیوه نوین، اولین مرکز آموزش پزشکی، اولین مدرسه به شیوه نوین، اولین شبکه تلویزیون محلی، اولین نشریه محلی در ایران و پایتخت والیبال ایران شناخته می‌شود. با راهنمای سفر به ارومیه مجله راستین گشت به شهر اولین‌ها، سفر کنید.

فهرست مطالب

ارومیه کجاست؟
در گوشه شمال غربی نقشه ایران شهرستان مهم مرزی به نام ارومیه قرار دارد. این شهر را سلماس از شمال، نقده از جنوب، دریاچه ارومیه از شرق و ترکیه از غرب در خود محصور کرده‌اند.
جمعیت ارومیه در سال ۱۳۹۹ چقدر بود؟
بر اساس آخرین سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت شهر ارومیه ۷۳۶.۲۲۴ نفر بود بر این اساس ارومیه دهمین شهر پرجمعیت ایران و دومین شهر پرجمعیت منطقه شمال‌غرب ایران محسوب می‌شود.
ارومیه در کدام استان است؟
ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی است.

شهر ارومیه کجاست؟

شهر ارومیه از جمله کلان‌شهرهای کشور است که در شمال‌غربی ایران قرار گرفته است. خیلی‌ها قبل از سفر به ارومیه می‌پرسند ارومیه در کدام استان است؟ این شهر مرکز استان آذربایجان غربی است و دهمین شهر پرجمعیت کشور و دومین منطقه پرجمعیت شمال‌غرب کشور است.

آذربایجان غربی مساحتی نزدیک به ۳۷ کیلومترمربع دارد و سیزدهمین استان کشور محسوب می‌شود. شهر ارومیه، مرکز آذربایجان غربی، یکی از شهرهای تاریخی کشور است که به‌خاطر موقعیت ویژه‌ای که بین کشورهای قفقاز، ارمنستان، آسیای صغیر و بین‌النهرین دارد، فرازونشیب‌های زیادی به خود دیده است. شاید خیلی‌ از شما اطلاعات کافی از این شهر نداشته باشید اما با خواندن راهنمای جامع سفر به ارومیه، حتما این شهر را در برنامه سفرهای‌تان قرار خواهید داد.

موقعیت جغرافیایی ارومیه

اگر می‌خواهید درباره موقعیت جغرافیایی این شهر و اینکه شهر ارومیه کجاست بیشتر بدتنید باید بگوییم که استان آذربایجان غربی یکی از استان‌های مرزی کشور است که از شمال با جمهوری آذربایجان و ترکیه، از غرب با عراق و ترکیه، از شرق با آذربایجان شرقی و استان زنجان و از جنوب با استان کردستان دسترسی دارد.

در فاصله ۲۰ کیلومتری دریاچه ارومیه و بین ارتفاعات کوه سیر، کوه قیز قلعه، کوه جهودها، کوه چهل مر شهیدان، کوه ماه، کوه علی پنجه سی و کوه علی ایمان دشتی وجود دارد که شهر ارومیه در آن قرار گرفته است.

ساختمان شهرداری ارومیه

فاصله ارومیه تا شهرهای مهم ایران

قبل از برنامه‌ریزی برای سفر به ارومیه بهتر است فاصله حدودی بین شهر خودتان تا شهر ارومیه را بدانید. در این قسمت فاصله چند شهر مهم تا ارومیه را به شما می‌گوییم:

  • فاصله تهران تا ارومیه: حدودا ۷۸۰ کیلومتر
  • فاصله تبریز تا ارومیه: حدودا ۱۳۰ کیلومتر
  • فاصله زنجان تا ارومیه: حدودا ۵۸۸ کیلومتر
  • فاصله مشهر تا ارومیه: حدودا ۱۸۰۱ کیلومتر
  • فاصله همدان تا ارومیه: حدودا ۶۱۰ کیلومتر
  • فاصله رشت تا ارومیه: حدودا ۹۱۴ کیلومتر
  • فاصله اصفهان تا ارومیه: حدودا ۱۰۳۷ کیلومتر

تقسیمات کشوری: بخش های مختلف ارومیه و شهرهای ارومیه

پیشنهاد می‌کنم که قبل از سفر به ارومیه، نگاهی به نقشه ایران بیندازید تا بدانید شهر ارومیه کجاست با شهرهای ارومیه آشنا شوید. براساس آخرین تقسیمات کشوری، استان آذربایجان غربی ۱۹ شهرستان، ۴۲ بخش، ۴۲ شهر، ۱۰۹ دهستان و ۳۷۲۸ آبادی دارد. شهرستان ارومیه هم به‌عنوان مرکز استان شناخته می‌شود که جدول زیر، تقسیمات کشوری این شهرستان و شهرهای ارومیه را نشان می‌دهد:

شهرستان

بخش مرکز بخش

دهستان

ارومیه مرکزی ارومیه باراندوز
باراندوزچای جنوبی
باراندوزچای شمالی
باش قلعه
بکشلوچای
ترکمان
دول
روضه چای
نازلوی جنوبی
انزل قوشچی انزل جنوبی
انزل شمالی
نازلو نوشین طلاتپه
نازلوچای
نازلو شمالی
سیلوانه سیلوانه ترگور
مرگور
دشت
صومای برادوست سرو برادوست
صومای جنوبی
صومای شمالی

ارومیه روی نقشه

عکس زیر موقعیت آذربایجان غربی و شهر ارومیه و اینکه ارومیه در کدام استان است را نسبت به شهرهای اطراف نشان می‌دهد و به شما کمک می‌کند راحت‌تر برای سفر به ارومیه برنامه‌ریزی کنید:

شهر ارومیه روی نقشه

معرفی ارومیه

شهر ارومیه، مرکز استان آذربایجان غربی و دومین شهر پرجمعیت منطقه شمال‌غربی ایران است. وسعت این شهر تقریبا ۱۰۵۴۸ کیلومترمربع است که از یک سمت با کوه‌های آذربایجان و از سمت دیگر در جوار دریاچه ارومیه قرار دارد. خیلی‌ها این شهر را به‌خاطر دریاچه نمک معروفش می‌شناسند. حالا که درباره اینکه ارومیه در کدام استان است حرف زدیم در ادامه یک سری اطلاعات کلی درباره شهر ارومیه و مردمان آن در اختیار شما قرار می‌دهیم و درباره مساحت، جمعیت ارومیه و قومیت مردم ارومیه صحبت می‌کنیم.

مساحت ارومیه

استان آذربایجان غربی مساحتی نزدیک به ۳۷.۵ کیلومترمربع دارد و شهر ارومیه با وسعتی حدود ۱۰.۵ کیلومترمربع، به‌عنوان مرکز استان شناخته می‌شود.

جمعیت شهر ارومیه

طی آخرین سرشماری که در سال ۱۳۹۵ شمسی انجام شده، جمعیت ارومیه حدودا ۱,۰۴۰,۰۰۰ نفر است. از این جمعیت، شهر ارومیه حدودا ۶۶۷,۴۹۹ نفر جمعیت دارد که باعث شده به‌عنوان دهمین شهرپرجمعیت ایران شناخته ‌شود.

ساختمان شهرداری ارومیه

دین، قومیت و زبان مردم ارومیه

ارومیه شهری چندقومیتی است که با مذاهب گوناگون در کنارهم هستند. اگر دوست دارید بدانید ارومیه کرد زیاد دارد یا ترک به شما می‌گوییم که در حال حاضر اکثریت مردم ارومیه، آذری هستند و درباره دین مردم ارومیه هم باید بگوییم که در کنار اقلیت‌های کرد و مسیحی (آشوری و ارمنی) در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند. البته لازم به‌ذکر است که در گذر زمان نسبت قومیت‌های آذری و کرد دچار تغییرات هستند و در برخی شهرها جمعیت اقوام کردنشین بیشتر است.

یکی دیگر از موضوعات جالب درباره این شهر زبان مردم ارومیه است. با توجه‌به قومیت‌هایی که نام بردیم، زبان مردم ارومیه ترکی آذربایجانی است و در کنار آن، سایر قومیت‌ها به زبان کردی کرمانجانی، سریانی یا آشوری و زبان ارمنی سخن می‌گویند. پس اگر برای شما هم سوال است که ارومیه ترک یا کرد است؟ باید در پاسخ بگوییم که این شهر ترک‌زبان بیشتری را در خود جای داده است. 

ساختمان شهرداری ارومیه


در رابطه با دین مردم ارومیه باید بگوییم که آذری‌های ارومیه مسلمان و شیعه هستند. در کنار آنها مسلمانان سنی حنفی و شافعی، آشوری‌ها و مسیحیان هم با صلح زندگی می‌کنند و در زمان و مکان مناسب آیین دین و مذهب خود را اجرا می‌کنند. مراسم عاشورا و تاسوعا شیعیان، جشن عید فطر و قربان اهل سنت، غسل تعمید آ‌شوریان تازه مسیحی شده، جشن روز مادر به یادبود مریم مقدس ارامنه، جشن «نوسروین» یا آب‌پاشان آشوری‌ها از جمله جشن‌هایی هستند که باتوجه به دین مردم ارومیه سالانه برگزار می‌شوند.

صنعت و اقتصاد ارومیه

شرایط جغرافیایی و طبیعی شهر ارومیه به شکلی است که این شهر مستعد کشاورزی است و به یکی از اصلی‌ترین قطب‌های کشاورزی ایران تبدیل شده است. سیب درختی انگور و فرآورده‌های آن (شیره انگور، آبغوره، کشمش و…) از جمله محصولات کشاورزی مهم ارومیه هستند که ارومیه را به قطب تامین میوه، آبمیوه و کنسانتره کشور تبدیل کرده‌اند.

علاوه‌براین، آب‌وهوای خوب این منطقه شرایط مناسبی برای تولید عسل و دامداری ایلات و عشایر فراهم کرده است.

موقعیت جغرافیایی ارومیه و هم‌مرز بودن آن با کشورهایی مثل ترکیه، آن را به یک منطقه مرزی مهم برای واردات و صادرات کالا تبدیل کرده است. برخی از شهرهای مرزی با واردات اجناس خارجی، درآمد زیادی کسب می‌کنند.

نقشه ارومیه

عکس زیر جزییات بیشتری از شهر ارومیه و شهرستان‌های آن به شما نشان می‌دهد که می‌تواند در سفر به ارومیه برایتان مفید باشد. شاید در ابتدا برای شما سوال باشد که ارومیه کردستان است یا اذربایجان؟ نقشه زیر به تفکیک استان‌های ایران، پاسخ شما را می‌دهد.

سفر به ارومیه

چطور به ارومیه برویم: دسترسی به ارومیه

برای سفر به ارومیه می توانید یکی از گزینه‌های هواپیما، قطار، اتوبوس یا ماشین شخصی را انتخاب کنید. در این بخش هرکدام از روش های دسترسی به ارومیه را بررسی می‌کنیم تا شما هم با توجه به سلیقه و بودجه خود، راه سفر به شهر ارومیه را انتخاب کنید.

سفر به ارومیه با ماشین شخصی

اگر قصد سفر به ارومیه با خودروی شخصی از تهران را دارید؛ پس از گذر از اتوبان تهران-کرج به‌سمت قزوین حرکت کنید و پس از عبور از شهرهای ابهر، زنجان و تبریز وارد ارومیه شوید. این فاصله ۷۶۵ کیلومتر است که حدود هشت و نیم تا ده ساعت زمان می‌برد.

ارومیه

از مشهد تا ارومیه ۱۶۴۸ کیلومتر است و حدود ۱۸ ساعت و ۱۸ دقیقه طول می‌کشد تا به آنجا برسید. مسیر که باید طی کنید مشهد، ملک آباد، نیشابور، سبزوار، داورزن، میامی، شاهرود، دامغان، سمنان، گرمسار، ایوانکی، تهران (پل افسریه)، میدان اول شهر کرج، هشتگرد، آبیک، قزوین، تاکستان، ابهر، زنجان، بستان آباد، تبریز، ایلخچی، بندر آق گنبد، ارومیه. البته می‌توانید از مسیر شهرهای شمالی هم به ارومیه بروید، ولی مسافت طولانی‌تری (۱۶۷۸) کیلومتر را باید طی کنید.

فاصله اصفهان تا ارومیه حدود ۱۰۳۷ کیلومتر است. رسیدن به ارومیه از اصفهان حدود ۱۳ ساعت طول می‌کشد. مسیر شیراز تا ارومیه ۱۰۵۳ کیلوکتر است و گذراندن این مسیر ۱۸ ساعت زمان می‌برد. فاصله تبریز تا ارومیه هم ۱۴۸ کیلومتر است که حدود یک ساعت و ۴۸ دقیقه زمان لازم است تا از تبریز به ارومیه برسید.

سفر به ارومیه با اتوبوس

پایانه مسافربری بین شهری ارومیه در خیابان هفت تیر، روبروی هتل قصر قرار دارد. از این پایانه اتوبوس و سواری به مقاصد تهران پایانه جنوب و پایانه بیهقی (آرژانتین)، اربیل، ورامین، قرچک، وان، قم، قزوین، ساری، بهشهر، اصفهان، تبریز، شبستر، تسوج، عجب شیر، مشهد مقدس، اهواز، شیراز، رشت، لنگرود، سرو، بوکان، پیرانشهر، خوی، سردشت، سلماس، شاهین دژ، مهاباد، ماکو، چالدران، میاندوآب، اشنویه، قره ضیاءالدین، پلدشت، مرگن لر، مخور، زنجان، کرمانشاه، سنندج، بانه، سقز، قروه، همدان، خرم آباد، ایلام، مهران، اردبیل، یزد و گرگان وجود دارد.

ارومیه

علاوه‌براین، اتوبوس و سواری از شهرهای تهران پایانه غرب (آزادی) و پایانه بیهقی (آرژانتین)، قم، ساری، آمل، بابل، بهشهر، نکا، کرج، کاوه اصفهان، کاشان، تبریز، سراب، مرند، جلفا، هادیشهر، شبستر، هریس، پایانه امام رضا مشهد، اهواز، اندیمشک، کاراندیش شیراز، رشت، بندرانزلی، رودسر، لاهیجان، لنگرود، بوکان، خوی، سلماس، شاهین دژ، ماکو، زنجان، کرمانشاه، سنندج، بانه، سقز، همدان، خرم آباد، ایلام، اردبیل، یزد و گرگان مسافر به پایانه ارومیه می‌آورند.

به‌طورکلی می‌توان گفت که دسترسی به ارومیه با اتوبوس از اکثر شهرهای ایران امکان‌پذیر است.

  • آدرس ترمینال ارومیه:  آذربایجان غربی، ارومیه، خیابان ۷ تیر، روبروی هتل قصر، ترمینال ارومیه

سفر به ارومیه با قطار

ایستگاه راه آهن ارومیه در جنوب شرقی شهرستان ارومیه یکی از بزرگ‌ترین ایستگاه‌های راه‌آهن کشور است. این راه آهن به طول ۱۸۵ کیلومتر آذربایجان غربی را به استان‌های آذربایجان‌شرقی، زنجان، قزوین و تهران متصل می‌کند. از طریق این ایستگاه می‌توانید به شهرهای تهران، مشهد، یزد، بندر عباس، قم، تبریز، کرمان، شیراز، بندرعباس و اصفهان و برعکس سفر کنید. برای تهیه بلیت به بخش رزرو بلیط قطار راستین گشت مراجعه کنید.

جاهای دیدنی ارومیه

  • آدرس راه آهن ارومیه: شهرستان ارومیه، جاده ارومیه- اشنویه

سفر به ارومیه با هواپیما

با هواپیما از تهران تا ارومیه یک ساعت و ده دقیقه، از مشهد تا ارومیه یک و نیم ساعت و اصفهان به ارومیه یک ساعت و ۲۰ دقیقه راه است. هواپیماها در فرودگاه بین‌المللی شهید باکری ارومیه در کیلومتر ۱۵ جاده سلماس به زمین می‌نشیند.

جاهای دیدنی ارومیه

فرودگاه ارومیه

فرودگاه بین‌المللی شهید باکری ارومیه در سال ۱۳۴۲ شمسی ساخته شد و سه سال بعد به بهره‌برداری رسید. از فرودگاه شهید باکری اکثر پرواز ورودی و خروجی به فرودگاه‌های داخلی وجود دارد. پرواز‌های خارجی هم از شهر ارومیه به مقاصد استانبول، تفلیس، دبی، کوالالامپور، بانکوک، پاریس، فرانکفورت، آمستردام، مسکو، ونکوور، تورنتو و لس آنجلس وجود دارد.

آب و هوای ارومیه چگونه است؟

ارتفاع ارومیه از سطح دریا ۱۳۳۲ متر است. تابستان ارومیه معتدل و زمستان آن سرد است. آن‌قدر سرد که ۱۲۰ روز از سال در این شهر یخ‌بندان است. ارومیه بیشترین میزان بارندگی را در فاصله آبان تا خرداد را دارد.

اطراف ارومیه پر از کشتزارها و باغ‌های انگور و سیب است. پارک ملی و مناطق حفاظت شده، چشمه‌ها، کوه‌های سربه‌فلک‌کشیده، مراتع ییلاقی و از همه مهم‌تر دریاچه ارومیه با جزایر متعدد و پرندگان گوناگونی که ساکن آن هستند، این شهر را از نظر طبیعی متمایز کرده است.

ارومیه

بهترین زمان سفر به ارومیه

ارومیه در منطقه‌ای سردسیر قرار دارد به همین دلیل زمستان‌های آن بسیار سرد است. بهترین زمان سفر به ارومیه بین تیر ماه تا اواخر شهریور است که هوای متعادلی دارد. البته مهر ماه هم برای سفر مناسب است. از طرفی تابستان ارومیه شلوغ است. پس اگر می‌خواهید در فصلی خلوت به این شهر سفر کنید، زمستان و پاییز مناسب‌ترند، البته اگر سرمایی نیستید.

سفر به ارومیه در بهار

شهر ارومیه در فصل بهار با آب‌وهوای معتدل و تاحدی خنک پذیرای شماست. هرچه به اواخر خرداد می‌رسیم، آب وهوای شهر بهتر می‌شود و کم‌کم گردشگران به این شهر سفر می‌کنند.

سفر به ارومیه در تابستان

تابستان‌های ارومیه بهترین زمان برای سفر به ارومیه است، آب‌وهوا معتدل و دلنشین است. متوسط دمای هوا در این فصل حدودا ۲۴ درجه سانتی‌گراد است و طبیعت شهر سرسبز و دیدنی می‌شود.

ارومیه

سفر به ارومیه در پاییز

اگرچه با شروع پاییز کم‌کم هوای ارومیه سرد می‌شود اما اوایل مهرماه هنوز هم فرصت مناسبی برای سفر به ارومیه است. دوره بارندگی ارومیه از اواخر مهر و ابتدای آبان شروع می‌شود و تا معمولا تا اواخر بهار ادامه دارد.

سفر به ارومیه در زمستان

زمستان‌های ارومیه خیلی گزینه مناسبی برای سفر نیست، این شهر در این سه ماه آخر حسابی سرد و یخبندان است. اگر سرمایی هستید بهتر است سفر به ارومیه را به فصل‌های گرم سال موکول کنید.

اقامت در ارومیه: بهترین هتل‌های ارومیه

هتل های شهر ارومیه هم مانند بقیه شهرها بر اساس تعداد ستاره رتبه‌بندی می‌شوند. شما می‌توانید بر اساس بودجه و مدت زمان سفر خود یکی از این گزینه‌ها را برای سفر به ارومیه انتخاب کنید:

هتل آنا ارومیه

هتل آنا نخستین هتل ۵ ستاره ارومیه است که در سال ۱۳۹۴ شمسی به بهره‌برداری رسید. این هتل با ارائه خدمات اقامتی و رفاهی متنوع جزو بهترین گزینه‌های برای اقامت در ارومیه است. از جمله امکانات هتل آنا می‌توان به رستوران، کافی‌شاپ، تالار و سالن جلسات، مجموعه ورزشی (استخر، سونا، حمام ترک، باشگاه بدنسازی، اتاق ماساژ) و… اشاره کرد.

بهترین هتل‌های ارومیه

  • آدرس هتل آنا: آذربایجان غربی، ارومیه، خیابان شهید بهشتی (جاده بند)، خیابان جام جم، هتل آنا

لوکیشن هتل آنا روی گوگل مپ

هتل آریا در شهر ارومیه

هتل آریا یکی از هتل‌های ۴ ستاره در ارومیه است. این هتل یک ساختمان ۱۱ طبقه با امکانات رفاهی کامل است که دسترسی مناسبی به جاهای دیدنی شهر ارومیه دارد.

  • آدرس هتل آریا: آذربایجان غربی، ارومیه، اواسط خیابان طالقانی، هتل آریا

لوکیشن هتل آریا روی گوگل مپ

هتل ساحل ارومیه

هتل ساحل یکی از معروف‌ترین و قدیمی‌ترن هتل‌های شهر ارومیه است که بازسازی شده است. این هتل نزدیک رودخانه ارومیه قرار گرفته و امکانات رفاهی متعددی برای رفاه حال گردشگران دارد.

  • آدرس هتل ساحل: آذربایجان غربی، ارومیه، بلوار والفجر ۲، هتل ساحل

لوکیشن هتل ساحل روی گوگل مپ

 

هتتل

هتل پارک شهر ارومیه

هتل پارک ارومیه در سال ۱۳۴۰ شمسی بهره‌برداری شد و به‌عنوان یک هتل ۴ ستاره، امکانات مناسبی برای اقامت گردشگران خارجی و ایرانی دارد. این هتل در یکی از خیابان‌های قدیمی شهر قرار گرفته و بهترین موقعیت برای گردش در جاهای دیدنی مثل بازار سنتی را دارد.

  • آدرس هتل پارک: آذربایجان غربی، ارومیه، خیابان امام، روبروی بازار، هتل پارک ارومیه

لوکیشن هتل پارک روی گوگل مپ

هتل مروارید

هتل سه ستاره مروارید، در کنار رودخانه اصلی ارومیه یا شهرچایی قرار گرفته است. این هتل با ۳۵ واحد اقامتی، امکانات رفاهی متعددی در اختیار گردشگران قرار می‌دهد.

  • آدرس هتل مروارید: آذربایجان غربی، ارومیه، خیابان پاسداران، رو‌به‌روی پارک ساحلی، جنب خانه جوان

لوکیشن هتل مروارید روی گوگل مپ

سوغات ارومیه

سوغات ارومیه را می‌توان به دو دسته سوغات خوراکی و صنایع دستی تقسیم کرد. شما هم بسته سلیقه خودتان می‌توانید یکی از این موارد را در سفر به ارومیه به‌عنوان سوغاتی انتخاب کنید.

ارومیه

سوغاتی‌های خوردنی

از قدیم‌الایام ارومیه سوغاتی‌های بی‌نظیری داشته که همگی در خوشمزگی با هم در رقابت هستند. چندتا از سوغتای های خوراکی ارومیه عبارتند از:

  • انواع نقل: نقل ارومیه انواع و اقسام دارد: نقل بیدمشک، نقل زعفرانی و نقل گل‌محمدی از پرطرفدارترین گزینه‌ها هستند که در جشن‌ها و عروسی‌ها سرو می‌شود.
  • انواع حلوا و شیرینی: از مغازه‌های سوغاتی‌فروشی می‌توانید حلوا و شیرینی‌های سنتی هیجان‌انگیزی تهیه کنید. از معروف‌ترین حلواهای ارومیه می‌توان به حلوای هویج، حلوای گردو، حلوای زعفرانی، حلوای زنجبیلی و… اشاره کرد.
  • انواع عرق: عرقیجات طبیعی مثل عرق نعنا، عرق بیدمشک، عرق بادرنجبویه و… جزو سوغاتی‌های ممتاز این شهر به حساب می‌آیند.

سوغاتی‌های صنایع‌دستی

معروف‌ترین سوغاتی‌های شهر ارومیه صنایع‌دستی این شهر است. فرش، ظریف‌کاری، رودوزی، پیکرتراشی، گلیم، معرق، سفالگری، جاجیم، منجوق‌دوزی، وسایل چوبی، رنگرزی و چاپ‌های سنتی و منبت‌کاری از جمله آثار هنری اهالی ارومیه است که می‌توانید به عنوان سوغاتی از سفر به ارومیه با خود به منزل ببرید.

بازارهای سنتی و زیباعلی بابا

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت