سفر زمینی به گرجستان راحت‌تر از آن‌چه که فکر می‌کنید

سفر زمینی به گرجستان گزینه‌ای است که بسیاری از گردشگران ایرانی در اولویت خودشان قرار می‌دهند. به نظر شما چرا؟ چون هزینه های سفر به گرجستان نسبت به سایر کشورهای اروپایی کمتر است، جاهای تفریحی گرجستان زیاد هست و فاصله ایران تا گرجستان مسیر چندان زیادی نیست.

خلاصه بگوییم، در این راهنمای سفر زمینی به گرجستان می‌خواهیم تمام راه های زمینی ایران به گرجستان را به همراه هزینه بررسی کنیم.

اول با راه های سفر زمینی به گرجستان آشنا شویم

یکی از خوبی‌های سفر زمینی به گرجستان (در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی) این است که خودتان راه و روشی که بیشتر دوست دارید را می‌توانید انتخاب کنید:

سفر به گرجستان با اتوبوس: برای سفر زمینی به گرجستان با اتوبوس خوشبختانه هزینه زیادی نیاز ندارید و اگر خیلی اهل رانندگی و دردسرهای آن نیستید، پیشنهاد می‌کنیم که اتوبوس را انتخاب کنید.

سفر به گرجستان با قطار: منظره‌هایی که با اتوبوس می‌بینید در سفر زمینی به گرجستان با قطار شاید پیش رویتان نباشند، اما در عوض تخت، سرویس بهداشتی و بوفه همیشه در اختیار شماست و نیازی هم به رانندگی ندارید.

سفر به گرجستان با ماشین شخصی: سفر زمینی به گرجستان با ماشین شخصی گزینه‌ای است که بیشتر گردشگران انتخاب می‌کنند. اگر دوست دارید که در مسیرهای زیبای گرجستان با موسقی مورد علاقه‌تان رانندگی کرده و در هر جایی که دلتان می‌خواهید نگه دارید، این گزینه مناسب شماست.

در ادامه راهنمای سفر زمینی به گرجستان قرار است که هر کدام از این موارد را یک به یک باز کرده و بدانیم که چه کارهایی قبل از شروع سفر باید انجام بدهید.

سفر به گرجستان با ماشین شخصی: چه کارهایی لازم است؟

شما هم انتخاب کردید که سفر زمینی به گرجستان را با ماشین شخصی‌ تجربه کنید؟ پس حتما می‌دانید که قبل از خروج از ایران با ماشین شخصی باید یک سری امور اداری را انجام داده و مدارکی را تهیه کنید. هر کدام از این موارد را با توضیحات کامل برای شما آورده‌ایم.

دریافت گواهینامه بین المللی

برای این که بتوانید در یک کشور خارجی با ماشین شخصی خودتان رانندگی کنید، باید گواهینامه بین المللی داشته باشید تا اگر پلیس راه جلوی شما را گرفت، به مشکل نخورید. قبل از شروع سفر زمینی به گرجستان، یکی از اولین کارهایی که باید بکنید، این مورد است.

برای دریافت گواهی بین الملل، باید به کانون جهانگردی مراجعه کرده و اطلاعات لازم را بگیرید. قبل از این که به این کانون مراجعه کنید، مدارک زیر را آماده کنید:

  • گواهینامه رانندگی معتبر ایرانی (باید حداقل یک ماه و یک روز از اعتبار آن مانده باشد)
  • یک قطعه عکس سه در چهار
  • گواهینامه بین المللی قبلی (اگر قبلا صادر کرده باشید)
  • گذرنامه و کپی صفحه اول آن
  • تکمیل فرم درخواست گواهینامه بین الملل به زبان فارسی و انگلیسی

اگر سفر زمینی به گرجستان برای شما کوتاه است و قرار نیست به این زودی بار دیگر هم بروید، می‌توانید برای گواهینامه بین المللی یک ساله اقدام کنید.

راستی برای رانندگی در گرجستان، بهتر است که فاصله بین شهرهای گرجستان را هم بدانید.

کاپوتاژ (پلاک ترانزیت)

برای این که در سفر زمینی به گرجستان بتوانید ماشین شخصی خودتان را از مرز بیرون ببرید، باید از اداره گمرک، برگه کاپوتاژ دریافت کنید. مدارکی که برای این کار نیاز دارید را برایتان فهرست کرده‌ایم:

  • شناسنامه مالکیت خودرو (همان برگ سبز)
  • سند و فاکتور فروش خودرو (سند کارخانه)
  • کارت ماشین
  • گواهینامه (ایرانی)
  • بیمه نامه
  • گذرنامه

درضمن برای انجام این امور اداری قبل از شروع سفر زمینی به گرجستان، لازم است که یک سری هزینه‌ها را هم پرداخت کنید:

  • هزینه کارت مالکیت خودرو
  • هزینه برچسب کانون جهانگردی
  • هزینه کاپوتاژ (همان مجوز خروج از کشور با ماشین شخصی)
  • هزینه پلاک ترانزیت
  • هزینه عضویت در کانون جهانگردی (یک ساله)

بعد از این که در کانون جهانگردی عضو شدید، یادتان باشد که کارت عضویت‌تان را دریافت کرده و به همراه خودتان داشته باشید.

بیمه شخص ثالث

از قدیم گفته‌اند که کار از محکم‌کاری عیب ندارد. شما هم بهتر است برای سفر زمینی به گرجستان با خرید بیمه شخص ثالث، محکم‌کاری بکنید. البته ما برای نوشتن این مورد، دلیل دیگری هم داریم. در ادامه توضیح داده‌ایم که برای سفر به گرجستان، از سه کشور متفاوت (ارمنستان، آذربایجان و ترکیه) می‌توانید عبور کنید. اگر سفر به گرجستان از ترکیه را انتخاب کنید، بیمه شخص ثالث یکی از واجبات است چراکه دولت ترکیه آن را برای گردشگران خارجی اجباری کرده است.

موضوع دیگری هم که باید توجه داشته باشید این است که قیمت بیمه شخص ثالث بسته به نوع خودروی شما فرق می‌کند.

عوارض خروج از کشور

برای این که بتوانید از مرز خارج شوید، لازم است که عوارض خروج از کشور را هم پرداخت کنید. در مقاله عوارض خروج از کشور، به‌روزترین هزینه عوارض را حتما بخوانید.

فوت آخر خروج از کشور با ماشین شخصی

کارهای اصلی که باید تا الان می‌کردید را یک به یک توضیح دادیم. اگر تمامی این مدارک را آماده کرده‌اید دیگر نگران نباشید چون به مشکل نخواهید خورد. زمانی که به نقطه مرزی رسیدید، یک سری مراحل اداری را هم باید طی کنید تا بتوانید با ماشین شخصی به آن سوی مرز بروید.

در ابتدا یک فرم به اسم اظهارنامه باید در مرز پر کنید. در این فرم باید تمام اطلاعات تمام اشیایی که در خودرو حمل می‌کنید را وارد کنید. درست است که سفر زمینی به گرجستان برای شما یک سفر تفریحی است، اما ماموران برای تامین و تضمین امنیت و جلوگیری از قاچاق، مجبور هستند که این مسائل را ثبت کنند.

همچنین یادتان باشد که اگر داروهای خاصی همراه خودتان دارید، قبل از ورود به کشور حتما قوانین دارویی مرز آن را بررسی کنید چون همراه داشتن یک سری داروها در این کشورها ممنوع است. اگر هم برایتان مقدور است، داروهایی که استفاده می‌کنید را به همراه نسخه پزشک به همراه داشته باشید تا در صورت نیاز ارائه بدهید.

یک توصیه ایمنی: اخیرا شنیده می‌شود که افرادی در نزدیکی مرز هستند که از شما خواهش می‌کنند به ازای دریافت پول، بسته‌ای را برای آن‌ها به آن طرف مرز برده و تحویل بدهید. معمولا ادعا می‌کنند که این بسته‌ها لباس یا کیف است و می‌خواهند بدون گمرک کار کنند. حواستان به این موارد باشد تا بعدا برای شما مشکلی ایجاد نشود.

سفر زمینی به گرجستان: از کدام مرز بروم؟

حالا رسیدیم به اصلی‌ترین و مهم‌ترین بخش سفر زمینی به گرجستان: از چه راه‌هایی می‌‎توانم به گرجستان بروم و این که کدام مرز برای سفر زمینی به گرجستان بهتر است.

برای این که بدانیم بهترین راه برای سفر زمینی به تفلیس (گرجستان) چیست، از نظرات کاربران در تریپ‌ادوایز و گوگل استفاده کردیم. این کاربران خودشان با ماشین شخصی با گرجستان رفته‌اند و می‌دانند که نزدیک‌ترین مرز کدام است، یا راه‌های زمینی کدام مرز برای رانندگی و استراحت امن‌تر و بهتر است.

سفر به گرجستان از مرز ترکیه

بسیاری از کاربرانی که سفر به گرجستان با ماشین شخصی را تجربه کرده بودند گفتند که مرز ترکیه راحت‌ترین و بهینه‌ترین راه دسترسی به گرجستان است. برای عبور از ترکیه، پیشنهاد می‌کنیم که از مرز بازرگان وارد شوید.

مرز بازرگان با شهر تبریز (پایتخت آذربایجان شرقی) حدودا ۲۹۰ کیلومتر فاصله دارد. اگر قصد سفر به گرجستان از مرز ترکیه با ماشین شخصی را دارید، بعد از رد کردن شهر تبریز، باید به ترتیب از شهرهای مرند و ماکو بگذرید تا وارد بازرگان شوید. اولین شهر ترکیه هم بعد از مرز بازرگان وارد می‌شوید، شهر گوربولاغ است.

مرز بین ترکیه و گرجستان، واله نام دارد. اگر بخواهید از بازرگان تا واله با ماشین شخصی بروید، حدودا ۳۸۰ کیلومتر رانندگی دارد که بین چهار الی پنج ساعت طول می‌کشد. شهرهایی که در این مسیر قرار است ببینید به صورت زیر است:

  • دوبایزید
  • ایقدیر
  • کارس
  • آرداهان

البته کاربرانی که سفر زمینی به گرجستان را تجربه کرده‌اند می‌گویند که مرز دیگری هم بین ترکیه و گرجستان وجود دارد که نسبتا نزدیک‌تر است: مرز سارپی؛ ولی باید به این مورد هم دقت کنید که چون این مرز نزدیک‌تر است (با باتومی فقط ۲۰ کیلومتر فاصله دارد)، در ایام تعطیلات گردشگران زیادی وارد این مسیر می‌شوند و حجم ترافیک بسیار بالا می‌رود.

سفر به گرجستان از مرز آذربایجان

مرز دیگری که کاربران برای سفر زمینی به گرجستان امتحان کرده‌اند، مرز آذربایجان است. برای ورود به کشور آذربایجان، دو راه متفاوت پیش روی شماست.

راه اول این است که به استان گیلان سفر کرده و از طریق مرز آستارا وارد آذربایجان شوید. این مرز در مقایسه با مرز بعدی که معرفی خواهیم کرد طرفداران بیشتری دارد چرا که هم به آذربایجان نزدیک‌تر است و از طرف دیگر، منظره و طبیعت زیبایی که در سفر به گیلان پیش روی شماست، سفر به گرجستان را شیرین‌تر می‌کند. در ضمن فاصله بین تهران تا مرز آستارا حدودا ۵۰۰ کیلومتر است ولی باید ترافیک را هم در نظر بگیرید.

راه دوم هم این است که به استان اردبیل بروید و از طریق مرز بیله سوار، وارد خاک آذربایجان شوید. افرادی که از این مرز وارد خاک آذربایجان می‌شوند معمولا ساکنین استان‌های غربی کشور هستند. فاصله بین تهران تا مرز بیله سوار هم حدودا ۷۰۰ کیلومتر است.

بعد از این که وارد آذربایجان شدید، برای ادامه سفر زمینی به گرجستان باید از مرز تسیتل خیدی – پل قرمز رد بشوید تا بتوانید وارد خاک گرجستان شوید. این موارد را هم یادتان باشد که برای ورود به آذربایجان، باید برای ویزای آذربایجان اقدام کنید. همچنین کاربران نظر داده بودند که راه‌های زمینی آذربایجان تا گرجستان کمی ناهموار است.

سفر به گرجستان از مرز ارمنستان

سومین راه سفر زمینی به گرجستان از خاک کشور ارمنستان می‌گذرد. برای این که بتوانید به ارمنستان بروید، باید از مرز نوردوز رد شوید:

  • تهران تا تبریز: ۶۰۰ کیلومتر
  • تبریز تا جلفا: ۱۳۰ کیلومتر
  • جلفا تا سیه رود: ۶۰ کیلومتر
  • سیه رود تا مرز نوردوز: ۲۰ کیلومتر

بعد از این که وارد کشور ارمنستان شدید، باید از طریق مرز ساداخلو وارد خاک گرجستان بشوید. یکی از ویژگی‌های خوب سفر به گرجستان از ارمنستان این است که نیازی به تهیه ویزا برای ارمنستان ندارید. همچنین اگر امور تعویض پلاک شما انجام نشده است، در مرز نوردوز می‌توانید این کار را انجام بدهید.

لازم است در مورد این مسیر توصیه‌ای به شما بکنیم: مسیر ارمنستان تا گرجستان، یک راه کوهستانی و پرپیچ و خم است. به همین دلیل، اولا رانندگی در آن (مخصوصا در شب) نسبتا خطرناک است و حتما نکات ایمنی (مثل چراغ‌ها، ترمزها و…) را بررسی کنید؛ مساله دیگر این است که رانندگی در این مسیر (به نسبت طول مسیر) طول می‌کشد و این مورد را باید در برنامه‌ریزی‌تان برای سفر زمینی به گرجستان مد نظر قرار بدهید.

سفر به گرجستان با قطار

متاسفانه هنوز هیچ خط ریلی مستقیمی بین ایران و گرجستان وجود ندارد. اما به این معنی نیست که اصلا نمی‌توانید از قطار استفاده کنید. می‌توانید به یکی از کشورهای ترکیه، ارمنستان و یا آذربایجان سفر کرده و از آن جا با قطار به گرجستان بروید.

سفر به گرجستان با اتوبوس

اگر ماشین شخصی ندارید و یا به هر دلیلی، ترجیح می‌دهید که سفر زمینی به گرجستان را با اتوبوس انجام بدهید، یک راه پیش روی شماست.

می‌توانید از ترمینال‌های تبریز یا تهران، اتوبوس‌های گرجستان را سوار شوید. این اتوبوس‌ها به مقاصد تفلیس و باتومی حرکت می‌کنند. اگر مبدا شما تهران است، می‌توانید از بین پایانه‌های غرب و بیهقی یکی را انتخاب کنید.

فقط این مورد را یادتان باشد که در نقاط مرزی، اتوبوس‌ها باید برای انجام امور مرزی و گمرکی توقف داشته باشند. معمولا زمان این توقف‌ها به صورت دقیق مشخص نمی‌شود و در ایام شلوغی، ممکن است طول بکشد. به همین خاطر اگر سفر به گرجستان با اتوبوس را انتخاب کرده‌اید، باید روی برنامه ریزی کمی بیشتر فکر کنید و منعطف‌تر باشید.

سوالی دارید؟

در این راهنمای سفر زمینی به گرجستان، تمام کارهایی که قبل از شروع سفر و در حین سفر را برای شما توضیح داده و به شما نشان دادیم که برای ورود به گرجستان، از چه کشورها، مرزها و راه‌هایی می‌توانید بروید و این که هر کدام از این مسیرها چقدر طول می‌کشند. اگر باز هم در این موارد سوالی برای شما پیش آمده است حتما در بخش نظرات برای ما بنویسید تا پاسخ بدهیم.

منبع: علی بابا

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت