باغ گیاه شناسی تهران؛ سفری دل‌انگیز به دل طبیعت

باغ گیاه شناسی تهران، گنجینه‌ای بی‌نظیر از گل‌ها و گیاهان متنوع، در قلب پایتخت، تهران واقع شده است. این باغ با وسعتی بیش از ۱۴۵ هکتار، به‌عنوان یکی از دیدنی‌ترین جاهای دیدنی تهران، هرساله گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند.

اگر عاشق گل‌وگیاه هستید، حتما لازم نیست به باغ گل دبی سفر کنید. باغ گیاه شناسی ملی ایران با داشتن تنوع بی‌نظیر از گیاهان شما را به سفری یک‌روزه به اروپا و شرق آسیا می‌برد تا شاهد طیف بی‌نظیری از گل‌وگیاهان این مناطق هم باشید.

اگر آماده گردش در دل طبیعت هستید و می‌خواهید با این مجموعه و سایر دیدنی‌های تهران در نزدیکی این مکان آشنا شوید، با این مقاله از مجله علی‌بابا همراه شوید.

باغ گیاه شناسی تهران کجاست؟
باغ گیاه شناسی تهران در انتهای اتوبان تهران-کرج، خروجی پیکان‌شهر، شهرک سروآزاد، خیابان شهید علی گودرزی، بلوار باغ گیاه شناسی ملی ایران واقع شده‌ است.
چگونه به باغ گیاه شناسی تهران برویم؟
شما می‌توانید با استفاده از خودروی شخصی، اتوبوس و مترو به باغ گیاه شناسی تهران بروید.
خرید بلیط باغ گیاه شناسی تهران حضوری است یا اینترنتی؟
خرید بلیط باغ گیاه شناسی ملی ایران به‌صورت حضوری و اینترنتی امکان‌پذیر است. از طریق سامانه آنلاین رزو بلیط باغ گیاه شناسی تهران می‌توانید بلیط خود را به‌صورت آنلاین رزرو کنید.
ساعت بازدید از باغ گیاه شناسی تهران چه زمانی است؟
باغ گیاه شناسی تهران همه‌روزه از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعدازظهر باز و پذیرای گردشگران است.
امکان پیک‌نیک و کمپینگ در باغ گیاه شناسی ایران وجود دارد؟
خیر، امکان پیک‌نیک و کمپینگ و آوردن وسایل بازی در باغ وجود ندارد.
قیمت بلیط باغ گیاه شناسی تهران چقدر است؟
قیمت بلیط باغ به‌صورت حضوری نفری ۳۴۰۰۰ هزار تومان است؛ اما خرید بلیط از طریق سایت شامل تخفیف شده و هزینه آن ۲۷۰۰۰ هزار تومان است؛ همچنین کودکان زیر ۴ سال نیازی به تهیه بلیط ندارد و بازدید از باغ گیاه شناسی برای آن‌ها رایگان است.

معرفی باغ گیاه شناسی تهران

باغ گیاه‌شناسی ملی ایران، با مساحتی حدود ۱۴۵ هکتار، در شمال غرب تهران در دامنه جنوبی رشته‌کوه البرز واقع شده است. عملیات طراحی و احداث این باغ را در سال ۱۳۴۸ کارشناسان ایرانی و با همکاری تعدادی از کارشناسان خارجی آغاز دادند.

باغ گیاه شناسی تهران

عکس از: سایت Google Maps

این موزه‌باغ با بیش از ۳۰۰۰ گونه گیاهی از سراسر جهان، به‌عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری محبوب تهران، در فهرست آثار ملی ایران نیز ثبت شده است و جزو یکی از بزرگ‌ترین باغ‌های گیاه‌شناسی خاورمیانه محسوب می‌شود.

باغ گیاه شناسی تهران به بخش‌های مختلفی مانند باغ ایرانی، باغ صخره‌ای، گلخانه‌ها، موزه حشرات و… تقسیم شده ‌است. گردش در هر بخش از این باغ با طراحی منحصربه‌فرد و گیاهان خاص خود می‌تواند تجربه‌ جدیدی برایتان رقم بزند.

باغ گیاه شناسی تهران کجاست؟

باغ گیاه شناسی در غرب تهران و منطقه چیتگر واقع شده‎ است. آدرس دقیق باغ گیاه شناسی، تهران اتوبان تهران – کرج، خروجی پیکان‌شهر، شهرک سرو آزاد.

باغ گیاه شناسی ملی

عکس از: سایت Google Maps

– دسترسی به باغ گیاه شناسی تهران با خودرو شخصی

شما می‌توانید با خیال راحت با خوردروی شخصی به باغ گیاه شناسی بروید و نگران جای پارک نباشید. در محل باغ گیاه‌شناسی برای رفاه بازدیدکنندگان پارکینگ رایگان فراهم شده ‌است. با لینک زیر می‌توانید مسیر دسترسی به باغ را روی نقشه ببینید.

لوکیشن باغ گیاه شناسی ملی ایران روی گوگل‌مپ

– دسترسی به باغ گیاه شناسی تهران با اتوبوس

ایستگاه ویلاشهر شمالی نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس تا باغ گیاه شناسی ملی ایران است؛ پس اگر قصد دارید با اتوبوس به این منطقه سفر کنید اول باید خودتان را به این ایستگاه برسانید.

رفتن به باغ گیاه شناسی تهران با اتوبوس

عکس از: سایت Tehranmoble

– دسترسی به باغ گیاه شناسی تهران با مترو

دسترسی به باغ گیاه شناسی تهران با مترو کمی سخت است؛ اما بااین‌حال برای رسیدن به این منطقه با مترو می‌توانید از یکی از دو مسیر زیر استفاده کنید.

  • در مسیر اول می‌توانید سوار مترو شوید و در ایستگاه وردآورد پیاده شوید. سپس از آنجا به‌سمت باغ گیاه شناسی بروید.
  • در مسیر دوم سوار مترو شوید و در ایستگاه ایران خودرو پیاده شوید. بعد به‌سمت شهرک سروآزاد حرکت کنید. بعد به‌سمت خیابان گودرزی بروید تا به خیابان هشتم غربی برسید تا باغ گیاه شناسی را ببینید.
دسترسی مترو باغ گیاه شناسی تهران

عکس از: سایت Google Maps

بهترین زمان بازدید از باغ گیاه شناسی تهران

باغ گیاه شناسی همه‌روزه از ساعت ۹ تا ۱۷ باز است و از گردشگران استقبال می‌کند.

از نظر بسیاری از بازدیدکنندگان باغ، بهترین زمان برای بازدید از این مجموعه، فصل بهار و پاییز است. در این دو فصل هوا مطلوب است و گیاهان در بهترین حالت خود قرار دارند.

بهترین زمان بازدید و ساعت کاری باغ گیاه شناسی تهران

عکس از: سایت Google Maps

زیبایی گل‌وگیاهان در فصل بهار می‌تواند حس طراوت و شادابی را به شما منتقل کنید و چشم‌هایتان خیره این همه زیبایی بماند؛ همچنین می‌توانید یک پاییز رؤیایی را در باغ گیاه شناسی ملی ایران تجربه کنید.

این را هم بگوییم که خودتان را محدود به زمان نکنید. احتمالا بازدید از این باغ در تابستان و زمستان پوشیده از برف هم تجربه جدید و متفاوتی برای شما رقم می‌زند.

نقشه باغ گیاه شناسی تهران

می‌توانید از نقشه‌ی زیر برای گردش در باغ گیاه‌شناسی استفاده کنید:

نقشه باغ گیاه شناسی تهران

عکس از: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

بخش‌های مختلف باغ گیاه شناسی تهران

یکی از جذابیت‌های منحصربه‌فرد باغ گیاه شناسی ملی ایران، تنوع اقلیمی و گیاهی آن است. برای سفر به اقلیم‌های مختلف این باغ به بخش‌های مختلفی تقسیم و طراحی شده است که هرکدام جذابیت‌ و زیبابی‌های خاص خود را دارد. به‌طورکلی باغ گیاه شناسی تهران براساس منطقه و آب‌وهوای رویش هر گیاه به ۷ رویشگاه ایرانی و ۶ رویشگاه خارجی و ۸ کلکسیون و باغ موضوعی تقسیم می‌شود.

در ادامه شما را با هریک از این بخش‌ها بیشتر آشنا خواهیم کرد.

لوکیشن باغ گیاه شناسی تهران

عکس از: سایت Google Maps

دریاچه باغ گیاه شناسی

یکی از جاذبه‌های گردشگری باغ گیاه شناسی دریاچه‌ای با فضای آرام و دل‌انگیز است که با انعکاس آسمان و درختان، منظره‌ای دل‌انگیز خلق می‌کند.

دریاچه باغ گیاه شناسی ملی

عکس از: سایت Google Maps

رودخانه‌های باغ گیاه‌شناسی

علاوه‌براین دریاچه، ۶ رودخانه و ۲ آبشار به ایجاد فضایی طبیعی و جذاب کمک می‌کند. ریزش آب آبشار و عبور از میان سنگ و صخره‌ها از آن جاذبه‌های باغ است که می‌تواند مدتی شما را به خودش مشغول کند. فراموش نکنید در اینجا عکس‌های خاطره‌انگیزی از خود و منظره ثبت کنید.

رودخانه باغ گیاه شناسی تهران

عکس از: سایت Google Maps

رویشگاه هیرکانی

رویشگاه هیرکانی یا جنگل‌های خزری، یکی از بخش‌های دیدنی و جذاب باغ گیاه شناسی ملی ایران است. این بخش در مساحتی حدود ۸ هکتار و با هدف حفاظت و معرفی گونه‌های گیاهی جنگل‌های شمال ایران احداث شده است.

در این رویشگاه، بیش از ۶۴ گونه درختی و ۲۹ گونه گیاهی کاشته شده‌ است که به‌طور طبیعی در جنگل‌های هیرکانی شمال ایران وجود دارد. ازجمله این گونه‌ها می‌توان به سرخس و انواع پیازها و… اشاره کرد.

رویشگاه هیرکانی باغ گیاه شناسی تهران

عکس از: سایت Fararu

برای ایجاد شرایط مشابه جنگل‌های شمال ایران، در این بخش از خاک جنگل‌های شمال استفاده شده است؛ همچنین، علاوه‌بر سیستم آبیازی، دو رودخانه در این بخش جاری است که به رطوبت و طراوت هوا کمک می‌کند.

اگر طول روز را برای بازدید از این منطقه انتخاب کردید، تابش اشعه خورشید از میان درختان سربه فلک‌کشیده را فراموش نکنید. این نورپردازی طبیعی سوژه‌های زیبایی برای عکاسی خلق می‌کند.

رویشگاه زاگرس

با قدم‌گذاشتن در این رویشگاه ۲ هکتاری، گویی به کوهستان‌های مرتفع زاگرس سفر کرده‌اید. صخره‌های آهکی، درختان مقاوم به خشکی مانند بلوط و زالزالک و گیاهان دارویی معطر، تصویری از این منطقه کوهستانی را به شما نشان می‌دهد. در این رویشگاه، می‌توانید از تنوع گیاهی منحصربه‌فرد زاگرس لذت ببرید و با گیاهانی آشنا شوید که در برابر شرایط سخت کوهستانی سازگاری یافته‌اند.

رویشگاه زاگرس باغ گیاه شناسی تهران

عکس از: سایت Google Maps

برای ایجاد شرایط مشابه رشته‌کوه زاگرس، در این بخش از سنگ‌ها و خاک‌های منطقه زاگرس استفاده شده است؛ همچنین سه تپه مصنوعی در این بخش ساخته شده است که مرتفع‌ترین آن‌ها ۱۰ متر ارتفاع دارد و زیبایی این بخش را چند برابر کرده ‌است.

رویشگاه البرز جنوبی

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های رویشگاه ایرانی باغ گیاه شناسی تهران، رویشگاه البرز جنوبی‌ است. این رویشگاه به‌عنوان ذخیره‌گاه ژنتیکی، نقش مهمی در حفظ گونه‌های گیاهی انحصاری البرز جنوبی ایفا می‌کند.

رویشگاه البرز جنوبی باغ گیاه شناسی تهران

عکس از: سایت Google Maps

بیش از ۲۴۰ نوع گونه گیاهی چون ارس، بنه، زالزالک، گلابی وحشی، سماق، زربین، بید، بادام، و توس، همراه با تپه ماهورها، دره‌ها، چشمه‌ها، رودها، آبشارها، آبگیرها و مانداب‌ها، در این رویشگاه به چشم می‌خورد و سیمای طبیعی البرز را به نمایش می‌گذارد.

رویشگاه ایرانی- تورانی

رویشگاه ایرانی-تورانی یکی از پهناورترین رویشگاه‌های ایران است که بخش وسیعی از فلات مرکزی و شرقی ایران را دربرمی‌گیرد. این رویشگاه با اقلیم خشک و نیمه‌خشک و بارندگی کم، تنوع گیاهی و جانوری منحصربه‌فردی دارد. ۲۳ نوع از گیاهان معروف در رویشگاه باغ گیاه شناسی تهران مستقر‌شده که از نمونه‌های ‌آن می‌توان به پرند و گون و قیچ و… اشاره کرد.

رویشگاه ایرانی- تورانی باغ گیاه شناسی ملی

عکس از: سایت Nbgi-rifr-ac

گلخانه جنوب ایران

با ورود به این گلخانه انگار به جنوب ایران سفر کرده‌اید. این گلخانه‌ در ضلع جنوبی میدان مرکزی باغ ایجاد شده و شامل ۳ بخش مجزا می‌شود. در بخش ابتدایی شاهد درختان حرا و مانگرو هستید. در بخش میانی شرایط نگهداری از گونه‌های درختی جنوب مانند نخل و کنار و کهور فراهم شده است. در آخر در بخش سوم این گلخانه می‌توانید از درختچه‌هایی چون نیلوفر درختی و درمان عقرب بازدید کنید.

گلخانه جنوب ایران در باغ گیاه شناسی تهران

عکس از: سایت Jabama

باغ پیاز ایرانی

باغ پیازهای ایرانی در باغ گیاه شناسی ملی ایران، مجموعه‌ای زیبا و دیدنی از تنوع گیاهیان پیازدار بومی ایران است. این باغ در مساحتی حدود ۲۱۰۰ متر مربع احداث شده و شامل ۲۱ گونه گیاهی پیازدار است. برای حفظ این نوع گیاهان در برابر حیوانات مزاحم، در اطراف باغ حصاری فلزی نصب شده است.

باغ میوه‌های بومی

باغ میوه‌های بومی در باغ گیاه شناسی ملی ایران، مجموعه‌ای ارزشمند و دیدنی از تنوع گیاهی میوه‌های بومی ایران است. این باغ در مساحتی حدود ۴.۵ هکتار احداث شده و شامل بیش از ۳۴۶ نوع میوه بومی ایران ازجمله انگور، انجیر، ازگیل، انار، آلبالو، گیلاس، آلو، به، پسته، توت، زالزالک، زردآلو، سیب، زیتون، سنجد، گلابی، گردو، فندق، هلو، شلیل و عناب و… است.

باغ میوه‌های بومی در باغ گیاه شناسی ملی تهران

عکس از: سایت Jamarannews

باغ میوه‌های بومی از نظر آموزشی و پژوهشی هم اهمیت زیادی دارد. این باغ، محلی برای آشنایی با انواع میوه‌های بومی ایران و همچنین حفظ و احیای این گونه‌های ارزشمند گیاهی است.

رویشگاه اروپا

رویشگاه اروپایی یکی از جذاب‌ترین بخش‌های باغ گیاه شناسی تهران است و از رویشگاه غیربومی (خارجی) محسوب می‌شود. این باغ در مساحتی حدود ۴.۲ هکتار احداث شده و شامل زیباترین گونه‌های گیاهی اروپاست.

رویشگاه اروپایی، علاوه‌بر تنوع گیاهی، جاذبه‌های دیگری هم دارد.

رویشگاه اروپا در باغ گیاه شناسی تهران

عکس از: سایت Google Maps

در ورودی رویشگاه، کوشکی به سبک معماری کلاسیک یونان وجود دارد که زیبایی این بخش را دوچندان می‌کند. در امتداد کوشک، دالانی شمالی‌جنوبی وجود دارد که با نرده و ستون‌های آجری و باغچه‌های کاشته‌شده با رز و کلماتیس تزیین شده است. در ضلع شرقی دالان، باغی قرینه وجود دارد که از محور پیاده، آب‌نمای بیضی‌شکل، قطعات چمن‌کاری، ۱۰ تپه گنبدی شکل با پوشش گیاهان علفی دائمی و فصلی به‌همراه درخت و درختچه تشکیل شده است.

همچنین در قسمت غربی رویشگاه (دالان مشاهیر)، بلواری وجود دارد که در دو طرف آن مجسمه‌هایی از ۵ تن از گیاه‌شناسان به نام اروپایی (کارل لینه، چارلز داروین، گرگور مندل، ادموند بواسیه و رشینگر) نصب شده است که به زیبایی و چشم‌نوازشدن این بخش کمک می‌کند.

چمن‌زارهای آمریکا

رویشگاه چمن‌زارهای آمریکا در باغ گیاه شناسی ملی ایران، مجموعه‌ای زیبا و دیدنی از تنوع گیاهی چمن‌زارهای بومی آمریکای شمالی است. این بخش در مساحتی حدود ۱.۴ هکتار احداث شده و شامل گونه‌های مختلف گیاهی، علفی و درختچه‌ای بومی آمریکای شمالی است که با شرایط آب‌وهوایی تهران سازگار است.

چمن‌زارهای آمریکا در باغ گیاه شناسی تهران

عکس از: سایت Google Maps

با دیدن این بخش از باغ به‌راحتی می‌توانید به آمریکا سفر کنید و با طبیعت زیبای آن آشنا شوید.

رویشگاه قفقاز

منطقه قفقاز، واقع در بین دریای سیاه و دریای خزر، به‌دلیل موقعیت جغرافیایی و اقلیمی خاص خود، تنوع گیاهی بسیار زیادی دارد. باغ گیاه شناسی ملی ایران، با هدف حفظ و احیای تنوع گیاهی قفقاز، فضایی حدود ۳ هکتار را به این منطقه اختصاص داده است. این رویشگاه به ۵ بخش تقسیم می‌شود. در بخش شرق و شمالی شاهد درختان بلند مازو و اوری، در جنوب‌ شرقی درختان آزاد، غرب و جنوب‌‌ غربی گونه‌هایی از افرا و در شمال‌ غربی درختان بارانک هستید.

رویشگاه قفقاز باغ گیاه شناسی ملی

عکس از: سایت Mehrnews

رویشگاه هیمالیا

در ضلع شرقی باغ گیاه‌شناسی، رویشگاه هیمالیا با مساحتی حدد ۳ هزار هکتار واقع شده ‌است. ازآ‌نجاکه این رویشگاه کوهستانی‌است، برای نشان‌دادن آن و ایجاد حس و تجربه‌ی خوب برای شما گردشگران از سه تپه ساخته ‌شده است که ارتفاع بلندترین آن‌ها ۱۹ متر است؛ همچنین برای اینکه این فضا واقعی‌تر به نظر برسد، در دامه تپه‌ها حدود ۲۰۰ تکه سنگ به‌صورت نمادین قرار داده شده ‌است.

رویشگاه هیمالیا باغ گیاه شناسی ملی

عکس از: سایت Balad

باتوجه‌به محدودیت‌های موجود در تهیه گیاهان مناسب و سازگار با شرایط محیطی تهران، طراحی کاشت در این رویشگاه بر اساس تیپ‌بندی گیاهی و با دقت فراوان انجام شده است. در حال حاضر می‌توانید گیاهان سوزنی برگ مثل توده سدر دئودار و توده کاج کاشفی، گیاهان پهن برگ سبز مثل بلوط و گیاهان پهن‌برگ خزان‌کننده مثل صنوبر را ببینید.

رویشگاه چین و ژاپن

از محبوب‌ترین و پربازدیدترین بخش‌های این باغ می‌توان به رویشگاه چین و ژاپن اشاره کرد. اگر به این رویشگاه سر بزنید، شاهد یک باغ کوچک، اما پرجزئیات خواهید بود که همین نشان از قدرت و مهارت طراحان چینی و ژاپنی و سبک باغ‌سازی آن‌ها دارد.

رویشگاه چین و ژاپن

عکس از: سایت Google Maps

کشورهای شرق آسیا به‌دلیل کمبود اراضی، طراحی در فضای کوچک و طرح‌های مینیاتوری را به خوبی یاد گرفته‌اند. این ویژگی در طراحی باغ‌ها هم استفاده شده و طرح باغ چینی- ژاپنی در مساحتی حدود ۳.۲ هکتار با تقلید از طبیعت و توپوگرافی وجنگل‌کاری شبیه به یک منظره طبیعی در

منبع: علی بابا

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت