عوارض خروج از کشور سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

اگر تابه‌حال به دلایل تجاری، تفریحی، درمانی و غیره از کشور خارج شده باشید، احتمالا عوارض خروج از کشور را هم پرداخت کرده‌اید. اما آیا می‌دانید عوارض خروج از کشور به چه دلیل و چه مقدار پرداخت می‌شود و به حساب چه ارگانی می‌رود؟ آیا هزینه عوارض خروج از کشور ایران در مقایسه با سایر کشورهای خارجی یکسان است؟

سوالات زیادی در رابطه با نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور وجود دارد که پیدا کردن جوابشان کار سختی است. ما سعی کردیم در این مقاله از مجله گردشگری علی‌بابا اطلاعات کاملی درباره عوارض خروج از کشور، مدارک لازم برای پرداخت عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳و هر آنچه لازم است درباره جزییات آن بدانید، در اختیارتان قرار دهیم.

مبلغ عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۳ برای سفر عادی اول ۵۲۰هزار تومان و برای سفرهای عادی دوم و سوم، به ترتیب مبلغ ۷۸۰ هزار تومان و ۱میلیون و ۴۰ هزار تومان است.این مبلغ برای سفرهای حج تمتع و عمره و عتبات متفاوت است.
روش‌های پرداخت عوارض خروج از کشور کدام‌ها هستند؟
شما می‌توانید عوارض خروج از کشور را به‌صورت آنلاین و با استفاده از سامانه سداد، اپلیکیشن ایوا و اپلیکیشن بله، وب‌سایت بانک ملی ایران پرداخت کنید. علاوه‌براین، امکان پرداخت عوارض با مراجعه حضوری به شعب مرزی بانک ملی ایران و یا استفاده از دستگاه‌هایATM مخصوصی که برای این کار در فرودگاه‌ها نصب شده، امکان‌پذیر است.
چه کسانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟
خدمه پرواز و کشتی‌های تجاری و مسافربری، دانشجویان با مجوز تحصیل خارج از کشور به شرطی‌که از آخرین بازگشتشان به کشور بیشتر از ۳ ماه گذشته باشد، جانبازان و بیمارانی که مجوز درمان خارج از کشور دارند، افرادی که گذرنامه سیاسی یا خدمت دارند، ایرانیان مشغول‌به‌کار و مقیم خارج از کشور که دارای کارنامه شغلی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند و زائرین اربعین حسینی معاف از پرداخت عوارض خروج از کشور هستند.
عوارض خروج از کشور برای سفرهای حج تمتع و عمره و عتبات چقدر است؟
عوارض خروج از کشور برای زائران حج تمتع و عمره ۱۷۲ هزار تومان برای سفرهای هوایی زیارت عتبات ۴۵ هزارتومان است.

عوارض خروج از کشور چیست؟

عوارض خروج از کشور (Departure Tax)، مبلغی‌ است که هر شخصی که از کشور خارج می‌شود، باید به دولت بپردازد. این عوارض برای سفرهای هوایی، زمینی و دریایی محاسبه می‌شود و پرداخت آن، حتی برای افراد زیر دو سال نیز ضروری است. البته باید بدانید استثنائاتی هم در مورد عوارض خروج از کشور وجود دارد که در ادامه این مقاله به آن می‌پردازیم.

نکته قابل تامل این است که عنوان عوارض خروج از کشور به هزینه‌ای اتلاق می‌شود که باید به شهرداری‌ها بپردازیم. برای همین هم عوارض خروج تا چند سال پیش به حساب شهرداری واریز می‌شد، اما پس از مصوبه بهمن ماه سال ۱۳۹۸، این عوارض با عنوان مالیات خروج از کشور از مسافران دریافت و به حساب دولت واریز می‌شود.

بخش کوچکی از مبلغ عوارض خروج از کشور به سازمان گردشگری پرداخت می‌شود و بخش دیگری هم برای بازسازی و به‌سازی روستاهای مرزی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عوارض خروج از کشور چیست؟هزینه عوارض خروج از کشور هر ساله تغییر می‌کند. برای همین، اگر قصد دارید به خارج از کشور سفر کنید، حتما باید در جریان آخرین قوانین مربوط به پرداخت عوارض خروج از کشور باشید. برای مثال تا چند سال قبل، کودکان زیر هفت سال از پرداخت عوارض معاف بودند، اما بعد از تغییر قوانین، این عوارض حتی برای نوزادان هم باید پرداخت شود.

عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳

مبلغ عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۳ در بودجه مصوبه مجلس برای هر کدام از گروه‌های خاص، مطابق جدول زیر تعیین شده که نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ درصد افزایش است. در تعیین هزینه عوارض خروج از کشور، فاکتورهایی مثل تعداد دفعات سفر برون‌مرزی، نوع مرز و نوع سفر (زیارتی، سیاحتی و کاری) تاثیر دارد. بنابر مصوبه جدید، در سفر دوم ۵۰ درصد و در سفر سوم ۱۰۰ درصد نسبت به عوارض خروج از کشور سفر اول، اضافه خواهد شد.

نوع سفر

سفر اول (ریال) سفر دوم (ریال) سوم به بعد (ریال)

نوع مرز

مسافرین عادی ۵,۲۰۰,۰۰۰ ۷,۸۰۰,۰۰۰ ۱۰,۴۰۰,۰۰۰ مرزهای هوایی، زمینی و دریایی
زائرین حج تمتع و عمره ۱,۷۲۰,۰۰۰ ۱,۷۲۰,۰۰۰ ۱,۷۲۰,۰۰۰ مرزهای هوایی، زمینی و دریایی
زائرین عتبات و عالیات ۴۵۰,۰۰۰

۱۵۰,۰۰۰

۴۵۰,۰۰۰

۱۵۰,۰۰۰

۴۵۰,۰۰۰

۱۵۰,۰۰۰

مرز هوایی

مرز زمینی و دریایی

مرزنشینان ۷۵۰,۰۰۰

۲۵۰,۰۰۰

۶,۰۰۰,۰۰۰

۶,۰۰۰,۰۰۰

۸,۰۰۰,۰۰۰

۸,۰۰۰,۰۰۰

مرز هوایی

مرز زمینی و دریایی

ورزشکاران تیم ملی با مجوز وزارت ورزش ۲,۶۴۰,۰۰۰ ۲,۶۴۰,۰۰۰ ۲,۶۴۰,۰۰۰ مرزهای هوایی، زمینی و دریایی

عوارض خروج از کشور کودکان

خیلی‌ها می‌پرسند که عوارض خروج از کشور برای چه سنی است؟ به‌طورکلی تفاوتی بین عوارض خروج از کشور کودکان و نوزادان با سایر مسافران وجود ندارد و نرخ آن با عوارض خروج از کشور زمینی برای بزرگسالان یکسان است. این عوارض به ازای هر فرد با کدملی و بلیط پرواز محاسبه می‌شود. پرداخت عوارض خروج از کشور زمینی هم از روش آنلاین هم از روش حضوری امکان‌پذیر است.

از چه روش‌هایی می‌توان عوارض خروج را پرداخت کرد؟

شما می‌توانید عوارض خروج از ایران را از راه‌های مختلفی پرداخت کنید. در این بخش به معرفی روش های پرداخت عوارض خروج از کشور می‌پردازیم تا گزینه مناسب خود را راحت‌تر انتخاب کنید.

روش های پرداخت خروج از کشور

۱. نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق شعب بانک ملی ایران

اگر امکان استفاده از روش‌های پرداخت آنلاین عوارض خروج از کشور وجود نداشته باشد، می‌توانید از روش پرداخت عوارض خروج از کشور آنلاین بانک ملی استفاده کنید. برای این کار کافی است به شعب مرزی بانک ملی ایران مراجعه و مبلغ عوارض را پرداخت کنید. پرداخت عوارض خروج از کشور آنلاین بانک ملی یکی از راحت‌ترین و بی‌دردسرترین روش‌های پرداخت عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳ است.

۲. نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق سامانه پرداخت الکترونیک سداد

یکی از آسان‌ترین روش‌های پرداخت عوارض خروج از کشور، استفاده از سامانه سداد یا سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور است. این سامانه با همکاری سازمان امور مالیاتی کشور و بانک ملی ایران طراحی شده و از طریق آن به‌راحتی می‌توانید مبلغ عوارض را پرداخت کنید.

عوارض خروج از کشور در سال ۱۳۹۹

۳. پرداخت عوارض خروج از کشور با کارتخوان پرداخت الکترونیک سداد

اتصال دستگاه‌های کارتخوان به سامانه پلیس گذرنامه، این امکان را فراهم کرده که بتوانید به‌راحتی عوارض خروج از کشور خود را با کمک دستگاه کارتخوان سداد پرداخت کنید.

۴. پرداخت عوارض از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی

پرداخت عوارض با سامانه سازمان امور مالیاتی، یکی از روش‌های آسان پرداخت عوارض خروج از کشور است. برای این کار، کافی است وارد درگاه پرداخت اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور شده و پرداخت خود را انجام دهید. با این روش می‌توانید برای پرداخت عوارض خروج از کشور انلاین اقدام کنید.

۵. پرداخت عوارض خروج از کشور در فرودگاه با دستگاه ATM

یکی از این روش‌های ساده برای پرداخت عوارض خروج، استفاده از دستگاه‌های ATM یا خودپردازهای غیرنقدی است که طی سال‌های اخیر در فرودگاه‌های کشور نصب شده‌اند. پرداخت عوارض با دستگاه خودپرداز غیرنقدی، فرآیند مشابه پرداخت از الکترونیکی را دارد.

عوارض خروج از کشور

۶. پرداخت عوارض خروج از کشور با اپلیکیشن ها

اپلیکیشن ایوا، پیام‌رسان بله، قبضینو و…، اپلیکیشن‌های پرداخت عوارض خروج از کشورند که امکان نصب آن‌ها روی دستگاه‌های اندروید و iOS امکان‌پذیر است. شما می‌توانید با نصب این اپلیکیشن‌ها، پرداخت عوارض خروج از کشور انلاین را انجام دهید.

آیا نگه داشتن رسید پرداخت فیزیکی عوارض خروج ضروری است؟

پرداخت عوارض خروج از کشور در سیستم ثبت می‌شود و معمولا متصدی پرواز نیازی به رسید پرداخت فیزیکی عوارض خروج ندارد اما برای اطمینان بیشتر می‌توانید تصویر رسید پرداخت در گوشی یا پرینت آن را همراه داشته باشید.

عوارض خروج از کشور

سهم میراث فرهنگی و صنایع‌دستی از عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳

بنا بر جزئیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، در مجموع ۳هزار و ۴۳۱میلیارد تومان منابع، از محل درآمدهای خروج از کشور در نظر گرفته شده است. به همین دلیل عوارض خروج برای هر نفر ۴۰۰ هزار تومان در نظر گرفته می‌شود.
مبلغ ۸۰هزار تومان از عوارض خروج از کشور هر نفر، برای توسعه زیرساخت‌ها و تاسیسات گردشگری و حمایت از بخش میراث فرهنگی و صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد.

عوارض خروج از کشور سال ۱۴۰۳ حدودا ۳۰درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته؛ بنابراین در سال ۱۴۰۳ برای اولین خروج از کشور باید مبلغ ۵۲۰هزار تومان پرداخت کنید.

چه کسانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معافند؟

قانون پرداخت عوارض در هنگام خروج از کشور شامل همه افرادی می‌شود که برای تفریح یا تجارت به خارج از کشور سفر می‌کنند، اما این قانون یک سری افراد را از پرداخت عوارض مستثنا می‌داند که در ادامه آن‌ها را نام می‌بریم.

معافیت خدمه سفر از پرداخت عوارض خروج از کشور

اولین گروه معاف از پرداخت عوارض، افرادی هستند که به واسطه ماموریت شغلی مجبور می‌شوند از کشور خارج شوند. برای مثال خدمه پرواز و خدمه کشتی‌های تجاری و مسافربری لازم نیست این عوارض را پرداخت کنند.

معافیت از پرداخت عوارض

معافیت دانشجویان از پرداخت عوارض خروج از کشور

اگر دانشجویید و مجوز تحصیل در کشور دیگری را دارید، از پرداخت این عوارض معاف هستید. البته باید در نظر داشته باشید که بین رفت‌وآمدهای دانشجویان باید بیشتر از ۳ ماه فاصله باشد.

معافیت دانشجویان از پرداخت عوارض

معافیت بیماران و جانبازان از پرداخت عوارض خروج از کشور

بیماران و جانبازانی که با استفاده از مجوز شورای پزشکی برای درمان به خارج از کشور سفر می‌کنند، از پرداخت عوارض خروج معاف هستند. در چنین شرایطی، عوارض خروج از کشور همراه بیمار نیز شامل ۴۰ تا ۶۰درصد تخفیف می‌شود.

معافیت زائرین کربلا در اربعین از پرداخت عوارض خروج

طبق مصوبات مجلس، زائرین اربعین مطابق تاریخ تعیین شده در این قانون که از مرزهای زمینی به مقصد عراق از کشور خارج می‌شوند، از پرداخت عوارض خروج معاف هستند.

معافیت سایر افراد از پرداخت عوارض خروج

اگر گذرنامه سیاسی یا خدمت دارید یا مقیم یک کشور دیگر هستید و از وزارت کار و امور اجتماعی ویزای کار گرفته‌اید، لازم نیست عوارض خروج را پرداخت کنید.

تخفیف عوارض خروج از کشور

طبق قوانین تعیین‌شده در مصوبه مجلس در مورد این عوارض، عوارض خروج از کشور زمینی، هوایی و دریایی مطابق جدول هزینه‌ها در ابتدای متن است اما برای چند دسته از افراد از جمله ورزشکاران، مرزنشینان و مسافران زیارتی، تخفیف در نظر گرفته شده است.

تخفیف عوارض خروج از کشور

عکس از: سایت Respina24

در این قسمت به معرفی تخفیف‌ها و استثنائات می‌پردازیم:

عوارض خروج از کشور برای مرزنشینان

مرزنشینان کشور به افرادی اطلاق می‌شود که شماره شناسنامه و کدپستی آن‌ها در سامانه بانک اطلاعات مرزنشینان وزارت کشور ثبت شده باشد. افرادی که در روستاهای مرزی کشور زندگی می‌کنند، کافی است فقط یک بار در طول سال عوارض خروج از کشور پرداخت کنند.

عوارض خروج از کشور برای مرزنشینان

عکس از سایت: Kurdpress

عوارض خروج از کشور برای زائرین عتبات و عالیات

عوارض خروج از کشور برای افرادی که به زیارت عتبات و عالیات می‌روند مشمول تخفیف می‌شود و برای مرزهای زمینی، هوایی و دریایی متفاوت است. شما می‌توانید مبالغ عوارض خروج را در جدول هزینه‌های ابتدای مطلب ببینید.

عوارض خروج از کشور برای ورزشکاران تیم ملی

ورزشکاران تیم ملی که مجوز وزارت ورزش دارند، مشمول تخفیف عوارض خروج از کشور می‌شوند و مبلغ ۲۶۴ هزار تومان پرداخت می‌کنند.

عوارض خروج از کشور برای زائرین حج تمتع و عمره

عوارض خروج از کشور برای زائرین حج تمتع و عمره مشمول تخفیف می‌شود و برای سفر اول، دوم و سوم به ترتیب ۱۳۲، ۱۹۸ و ۲۶۴ هزار تومان است.

عوارض خروج از کشور برای زائرین حج تمتع و عمره

عکس از: سایت Ana

آیا عوارض خروج از کشور قابل استرداد است؟

اگر اشتباهی در پرداخت عوارض خروج از کشور صورت بگیرد، کافی است به بخش (درخواست استرداد وجوه خروج از کشور) در سایت سازمان امور مالیاتی مراجعه و درخواست استرداد هزینه را ثبت کنید. البته باید توجه داشته باشید که فقط استرداد عوارضی که به‌صورت الکترونیکی پرداخت شده از طریق این سامانه امکان‌پذیر است.

مدارک لازم جهت پرداخت عوارض خروج از کشور

اگر می‌خواهید راحت و بی‌دردسر عوارض خروجی رو پرداخت کنید، بهتر است قبل از هرکاری بدانید که برای پرداخت عوارض خروج از کشور چه مدارکی لازم است. جهت پرداخت الکترونیکی کافی است کارت بانکی عضو سامانه شتاب و مشخصات معتبر متقاضی را وارد کنید. رسید پرداخت عوارض فقط برای شخصی که پرداخت به نام او انجام شده قابل استفاده است.

عوارض خروج از کشور

مدت زمان اعتبار عوارض خروج از کشور

یکی از سوالات پرتکرار در رابطه به عوارض خروجی این است که عوارض خروج از کشور چقدر اعتبار دارد؟ پرداخت عوارض خروج از کشور فقط تا پایان همان سال معتبر است. درصورتی‌که پس از پرداخت عوارض، موفق به سفر نشدید، می‌توانید رسید پرداختی یا شماره پیگیری را برای سفرهای بعدی در همان سال استفاده کنید.

تا کی فرصت پرداخت داریم؟

زمان پرداخت عوارض خروج از کشور، حداکثر ۳۰ دقیقه قبل از سفر است. درست است که فرصت پرداخت عوارض خروج از کشور زیاد است اما پیشنهاد می‌کنیم برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، این کار مهم را عقب نیندازید و در اولین فرصت ممکن انجام دهید.

برای پرداخت عوارض خروج از کشور تا کی فرصت پرداخت داریم؟

عکس از: سایت Datisnetwork

استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور

امکان استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور برای همه افرادی که حقوق عوارض خروجی را پرداخت کرده‌اند، فراهم شده است. برای این کار کافی است به آدرس سامانه سداد مراجعه کنید و با انتخاب گزینه پیگیری درخواست و ثبت جزئیاتی مانند کدملی، شماره کارت و شماره مرجع خرید، استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳ را ثبت کنید.

Alibaba آیا عوارض خروج از استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور

هزینه عوارض خروج ایران در مقایسه با سایر کشورهای خارجی

کشورهای دیگری هم وجود دارند که مانند ایران هزینه عوارض خروج از کشور دریافت می‌کنند. اتریش، چین، کامبوج و استرالیا جزو این موارد هستند. این مبلغ برای عبور از مرزهای مختلف متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد.

مصوبات جدید مجلس شورای اسلامی در مورد عوارض خروج

منبع: علی بابا

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت