کاخ موزه سعدآباد از مشهورترین موزههای تهران است؛ مجموعهای باصفا که در کوهپایه توچال خانه دارد. جایی که روزگاری محل اقامت تابستانی خانواده پهلوی بوده؛ امروز به یکی از اصلیترین جاهای دیدنی ایران تبدیل شده است. در این مقاله شما را با زیروبم کاخ سعدآباد آشنا میکنیم. با راستین گشت همراه باشید.
آیا امکان خرید اینترنتی بلیط کاخ سعد آباد وجود دارد؟
ساعات کاری کاخ سعد آباد چگونه است؟
چگونه به سعدآباد برسیم؟
درحالحاضر درب دربند و درب زعفرانیه، دروازه های کاخ سعدآباد هستند که برای گردشگران قابلترددند، شما با توجه به دسترسی خود میتوانید یکی از آنها را برای بازدید از کاخ موزه سعدآباد انتخاب کنید.
پیشنهاد میکنیم که اگر با وسایل نقلیه عمومی به کاخ سعدآباد میروید و هنگام ورود نیازی به مراجعه به واحد روابط عمومی یا حراست ندارید، ورودی دربند را انتخاب کنید اما اگر از خودروی شخصی استفاده میکنید، درب زعفرانیه به خاطر داشتن جای پارک، انتخاب بهتری است.
مسیر دسترسی به کاخ سعدآباد از دربند
اگر درب دربند را برای ورود انتخاب کردید، از راهنمایی زیر استفاده کنید:
- مترو: از هرجای تهران که هستید به نزدیکترین ایستگاه مترو بروید و در ایستگاه تجریش (خط ۱ مترو تهران) پیاده شوید. هم مقابل ایستگاه مترو در میدان قدس و هم ایستگاه تاکسی میدان تجریش (ابتدای خیابان جعفری)، تاکسیهایی وجود دارد که شما را تا درب دربند مجموعه سعدآباد میرسانند.
پس بهتر است با نقشه مترو تهران و ساعتهای حرکت قطارها آشنا شوید.
- اتوبوس: با استفاده از اتوبوسهای خطوط مختلف کافی است خودتان را به ایستگاه میدان تجریش برسانید، بعد با تاکسیهای مقابل ایستگاه مترو در میدان قدس و ایستگاه تاکسی میدان تجریش (ابتدای خیابان جعفری)، به درب دربند مجموعه سعدآباد برسید.
- ماشین شخصی: اگر انتخاب شما برای رسیدن به کاخ سعدآباد، استفاده از ماشین شخصی است؛ باید بدانید که این مجموعه پارکینگ ندارد. بنابراین پیشنهاد میکنیم که درب زعفرانیه را انتخاب کنید. درغیراینصورت میتوانید از میدان تجریش خیابان دربند (ضلع شمالی میدان) تا انتها بالا بیایید تا به میدان دربند برسید و ماشین خود را در میدان و نواحی اطرافش پارک کنید.
مسیر دسترسی به کاخ سعدآباد از درب زعفرانیه
اگر درب زعفرانیه را برای ورود انتخاب کردید، از راهنمایی زیر استفاده کنید:
- مترو: از هر جای تهران، با متروی خط ۱ به آخرین ایستگاه، یعنی تجریش بروید. ضلع غربی میدان یعنی ابتدای خیابان شهیدملکی بایستید و تاکسیهای آصف یا اسدآباد را سوار شوید. سپس از راننده بخواهید تا شما را ابتدای خیابان طاهری پیاده کند. از اینجا تا درب زعفرانیه حدودا ۱۰ دقیقه پیادهروی دارید.
- اتوبوس: اتوبوسهای تندرو (BRT) خط راهآهن-تجریش نیز انتخاب مناسبی برای رسیدن به تجریش بهشمار میروند. برای رسیدن به درب زعفرانیه نیز از همین طریق خود را به میدان تجریش برسانید و مطابق روش قبلی، سوار تاکسیهای آصف یا اسدآباد شوید و از راننده بخواهید شما را ابتدای خیابان طاهری پیاده کنید. اینجا تا درب زعفرانیه حدود ۱۰ دقیقه پیادهروی دارید.
- ماشین شخصی: پیدا کردن جای پارک در کوچهپسکوچههای زعفرانیه از میدان دربند راندکی راحتتر است! کافی است از میدان تجریش وارد خیابان ولیعصر شوید. خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه سابق) در سمت راست خود را تا انتها طی کنید. بعد از چراغ قرمز، از سمت راست وارد خیابان شهید طاهری شوید و در خیابانهای اطراف خودرو خود را پارک کنید. علاوهبراین میتوانید از لینک زیر استفاده و مسیریابی کنید.
لوکیشن کاخ سعدآباد روی گوگل مپ
آدرس و اطلاعات تماس با مجموعه سعدآباد
برای دسترسی و تماس با مجموعه سعدآباد میتوانید از اطلاعات زیر استفاده کنید:
آدرس ورودی زعفرانیه: تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری
آدرس ورودی دربند: تهران، میدان تجریش، خیابان شهید جعفری، ضلع جنوبی میدان دربند
تلفن مجموعه سعدآباد: ۲۷۹۴۰۰۰۰-۰۲۱
ساعت بازدید از کاخ سعدآباد
ساعت کار موزه ها و اطلاعات بازدید از کاخ سعدآباد را در ادامه میتوانید ببینید:
ساعت کار و فروش بلیط: همه روزه (شنبه تا جمعه) از ساعت ۹ تا ۱۸ و فروش بلیط و ورود به مجموعه تا ساعت ۱۶
ساعت کار بخش اداری: ۷:۳۰ تا ۱۵:۴۵
- توجه داشته باشید که موزه نظامی به دلیل عملیات عمرانی و پروژه مرمت، تا اطلاع ثانوی تعطیل است.
- بازدید از هرکدام از کاخها و موزهها حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان میبرد، بنابراین بهتر است طوری برنامهریزی کنید که حسابی برای گشتوگذار وقت داشته باشید.
- برای کودکان کمتر از ۷ سال نیازی به تهیه بلیط نیست.
جدول روزهای تعطیل کاخ موزه های سعدآباد
به خاطر داشته باشید که این مجموعه در برخی از ایام عزاداری، مطابق جدول زیر، تعطیل است:
جدول روزهای تعطیل کاخ موزه های سعدآباد | |
روز تعطیل |
مناسبت |
چهاردهم خرداد |
رحلت امام خمینی |
بیست و یکم رمضان |
شهادت امام علی |
بیست و پنجم شوال |
شهادت امام جعفر صادق |
نهم محرم |
تاسوعای حسینی |
دهم محرم |
عاشورای حسینی |
بیست و هشتم صفر |
رحلت حضرت رسول اکرم و شهادت امام حسن مجتبی |
خرید بلیط کاخ سعدآباد
مجموعه تاریخی و فرهنگی سعدآباد از بخشهای مختلفی تشکیل شده است که برای بازدید از هرکدام، باید بلیط مربوط به آنها را تهیه کنید. برای اطلاعات بیشتر میتوانید قیمت بلیط کاخ سعدآباد در سال ۱۴۰۲ را در جدول بهای بلیت کاخ موزه ها و موزه های مجموعه سعد آباد ببینید.
- فراموش نکنید که برای خرید بلیت، حتما به کارت اعتباری نیاز دارید و بلیت بهصورت نقدی فروخته نمیشود.
- بازدیدهای زیر شامل بلیت نیمبها میشوند:
گروههای دانشآموزی و دانشجویی با داشتن معرفینامه و همراهی سرپرست، دارندگان کارتهای کمیته امداد امام خمینی، خانواده شهدا، سازمان بهزیستی، منزلت بازنشستگی، آزادگان، جانبازان و بسیجیان.
برای اطلاع از جزییات این شرایط، میتوانید با روابط عمومی مجموعه سعدآباد و شماره ۲۷۹۴۰۰۰۰ تماس بگیرید.
مناسبتترین زمان برای بازدید از مجموعه فرهنگی سعدآباد
سعدآباد در واقع باغی سرسبز و پردرخت است. قرارگیری این مجموعه در دره سرسبز دربند آبوهوایی معتدل و نسبتا خنک برای بازدیدکنندگان به ارمغان آورده است. احتمالا مجموعه سعدآباد در تعطیلات نوروزی با بیشترین تعداد از بازدیدکنندگان روبهرو میشود. کسانی که از اقصانقاط ایران به دیدن جاهای دیدنی تهران میآیند.
بااینهمه اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت که حجم بازدیدهای نوروزی کم شده، بهترین زمان سال برای بازدید از این کاخ موزه استثنایی است.
برگریزان فصل پاییز یعنی اواسط مهر تا اواخر آبان هم فرصت خوبی برای قدمزدن و عکاسی به بازدیدکنندگان میدهد.
ساعتهای ابتدایی روز در وسط هفته نیز معمولا خلوتترین زمانی است که موزه سعدآباد به خودش میبیند. بااینهمه این باغ پرچنار در تمام ماههای سال با شکوه و زیباست. به شما قول میدهیم که احتمالا زمان زیادی را برای عکاسی از طبیعت این کاخ صرف خواهید کرد!
تاریخچه کاخ سعدآباد
کاخ سعدآباد که حالا به عنوان بزرگترین باغ و مجموعه تاریخی تهران شناخته میشود، در ابتدا یک باغ کوچک خوش آبوهوا در بخشی از شهرستان شمیران بوده. حالا نبینید که اینقدر راحت با تاکسی و مترو میتوانید به بازدید از سعدآباد بروید، این کاخ قبلا خارج از تهران بوده که با گذر زمان، بزرگوبزرگتر شده است.
کاخ سعدآباد تاکنون شاهد سه دوره تاریخی مهم بوده است:
دوران قاجار: عمارت سعدآباد، در دوران قاجار، به عنوان محلی برای ییلاق پادشاهان در منطقه خوش آبوهوای کوهپایه ساخته شد که قدیمیترین بنای آن به احمد شاه قاجار برمیگردد. اما کودتای سال ۱۲۹۹، مجال زیادی برای بهرهمندی قاجاریان از این عمارت زیبا باقی نگذاشت.
دوران پهلوی: رضا خان پساز اینکه به قدرت رسید، بخشی از عمارت و باغهای سعدآباد را در اختیار گرفت که یک باغ نهچندان بزرگ با مساحت هفت هزار متر مربع و عمارت اندرونی و بیرونی بود. بهمرور باغ و املاک اطراف نیز به او واگذار شد و محله سعدآباد با بناهای متعدد شکل گرفت. به دستور رضاشاه، ساختمانهایی که قابلاستفاده بودند، حفظ شدند و تعدادی کاخ در جاهای مختلف باغ ساخته شد.
در دوره پهلوی اول، یکی از کاخها متعلق به اعضای خانواده پهلوی بود و واحدهایی مانند گلخانه، سالن ورزشی، اصطبل، گاوداری و… برای تامین نیازهای روزانه خاندان سلطنتی ساخته شده بود. علاوهبراین، سایر ساختمانها برای امور اداری، نظامی و خدماتی استفاده میشد. جالب است بدانید که کاخ سعدآباد محل برگزاری جلسات سیاسی بینالمللی مهم آن دوران بود و ماجراهای زیادی را از سر گذرانده.
در زمان اشغال ایران در جنگ جهانی دوم، پس از استعفای اجباری رضاشاه، پسرش، محمدرضا پهلوی جانشین او شد. طی سالهای سلطنت پهلوی دوم، هر کدام از اعضای خانواده سلطنتی، یکی از کاخهای سعدآباد را به عنوان محل زندگی و ارثیه خود در اختیار گرفتند. اما با این وجود، شکل باغ به همان وضعیت ثابت باقی مانده بود و حتی با بهدنیا آمدن اعضای جدید در خانواده، کاخهای جدیدی هم ساخته میشد.
پس از انقلاب: پس از انقلاب اسلامی، کاخهای سلطنتی سعدآباد به دستور امام خمینی، با هدف ساخت موزه، در اختیار دولت قرار گرفتند. کاخها کمکم آمادهسازی شدند و درهایشان بهروی عموم مردم باز شد. در دوران حاضر، مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد به عنوان مرکزی برای برگزاری تشریفات دولت جمهوری اسلامی و مراسمهای سیاسی مورد استفاده قرار میگیرد و هنوز هم درهای آن به عنوان موزه به روی همه باز است.
کاخها و موزههای مجموعه سعدآباد
وسعت مجموعه سعدآباد حدودا ۱۱۰ هکتار است و در مجموع ۱۸ کاخ کوچک و بزرگ که در دورههای قاجار و پهلوی ساخته شدهاند در بر میگیرد. به همین خاطر، معماری کاخ سعدآباد در هر کدام از این بناها متفاوت است و هریک از این کاخها، یک جاذبه دیدنی منحصربهفرد محسوب میشود. یکی از اقدامات مهم سازمان میراث فرهنگی وقت، تغییر کاربری چند کاخ موجود در مجموعه سعدآباد به موزههایی برای نمایش فرهنگ و هنر معاصر ایران است که در این بخش، شما را با آنها آشنا خواهیم کرد.
در مجموع، کاخها و موزههایی که آماده بازدید همهاند و بلیت آنها را باید هنگام ورود به مجموعه خریداری کنید، در ادامه این مقاله معرفی شدهاند. فراموش نکنید که مجموعه سعدآباد برای راحتی بازدیدکنندگان از خودروهای جمعی بهره میبرد که با پرداخت هزینهای ناچیز برای بازدیدکنندگان استفاده میشود.
۱- کاخموزه ملت، کاخ سفید پهلویها
این کاخ، وسیعترین کاخ مجموعه تاریخی سعدآباد به شمار میرود. کاخی که در بین سالهای ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۵ شمسی ساخته و در دوره پهلوی اول و دوم بهرهبرداری شد. اما پس از ترور ناموفق محمدرضا شاه در سال ۱۳۲۷، برای افزایش امنیت او به عنوان محل اقامت دائم شخص شاه در نظر گرفته شد.
این ساختمان یکدست سفید که به کاخ ابیض نیز مشهور است، گل سرسبد معماری کاخ سعدآباد بهشمار میرود. یک بنای دو طبقه به همراه زیرزمین است که از ۵۴ واحد مختلف، از جمله ۱۰ تالار بزرگ تشریفاتی تشکیل شده است. نمای بیرونی کاخ بر اساس معماری کاخهای آلمانی و معماری داخلی آن به سبک طرح ایران- بیزانس طراحی شده که ترکیبی پرابهت از هنر معماری ایرانی و اروپایی است. کاخ سفید، بین سالهای ۱۳۴۵ تا ۱۳۴۹ شمسی به سلیقه فرح مورد بازسازی و تعمیر قرار گرفت.
از جمله دیدنیهای کاخ ملت سعدآباد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فرشهای دستبافت هنرمندان سراسر کشور
- گچبریهای ظریف از اساتید بزرگ ایرانی
- آثار تزئینی گرانبها از میراث هنری ایران و جهان
- دو تابلوی سوخت بر روی چرم با سبک مینیاتوری دوره صفویه
- پوشش دیوارها با پارچههای نفیس ابریشم و اطلس فرانسوی و انگلیسی
- مجموعه دیدنی چینیهای کارخانه سور فرانسه
- پردههای نقاشی رنگروغن با داستانهای مختلف و…
جذابیتهای این کاخ آنقدر زیاد است که اگر بخواهم از دیدنیهای آن بیشتر صحبت کنم، دیگر فرصتی برای معرفی بقیه موزهها و کاخها باقی نمیماند.
بخشهای مختلف کاخ سفید
کاخ سفید در مجموعه سعدآباد از سه طبقه و بخشهای مختلف تشکیل شده است:
- زیرزمین: سالن سینما، آبدارخانه، انبار لباس و رختکن، تاسیسات، انبار ظروف و موزه مجموعه هنری فرح
- طبقه همکف: اتاق محافظین، تالار پذیرایی، تالار غذاخوری، دفتر کار شاه، اتاق بیلیارد، سرسرای بزرگ ورودی، رختکن مراجعهکنندگان و…
- طبقه اول: سرسرای بزرگ اصلی، تالار غذاخوری تشریفاتی، دفتر کار فرح، تالار موسیقی و پذیرایی فرح، اتاق نشیمن خانوادگی، دو آپارتمان جداگانه و اختصاصی شاه و فرح، حمام، رختکن و…
۲- کاخ سبز، عظیم و باشکوه
کاخ سبز از جذابترین ساختمانهای قدیمی تهران به شمار میرود. دلیل اصلی نامگذاری این کاخ، استفاده چشمگیر از مرمر سبز دلربایی است که از معدن خمسه زنجان به دست آمده است. رضاخان در سال ۱۳۰۱ به مبلغ هفتهزار تومان این کاخ را از «علیخان والی» خرید و سپس به میرزا جعفرخان معمارباشی دستور داد تا به بنای اصلی آن، جزییاتی اضافه کنند و آن را گسترش دهد.
نمای کاخ سبز با سنگهای سبز با لکههای صورتی و قهوهای ساخته شده درحالیکه ازارههای آن مرمر سبز تکرنگ است. جالب است بدانید که پس از ساخت این بنا، معدن خمسه تخریب شد تا کاخ سبز و جلوه معماری کاخ سعدآباد، منحصربهفرد باقی بماند. این کاخ که در دوران پهلوی اول با نام قصر سنگی و در دوران پهلوی دوم به کاخ شَهوَند معروف بود، در اصل محل زندگی رضاخان در طول سالهای سلطنتش بوده و اتاق بیتختخواب او تا امروز به همان شکل نگه داشته شده است.
معماری این بنا به عهده میرزا جعفرخان معمارباشی بوده که در مصالح بنا از ملات ماسه و سنگ استفاده شده است. دیوارهای آجری قطوری دارد و پوشش سقف کاخ از چوب است. کاخ سبز شاهد رویدادهای تاریخی مهمی بوده که از جمله آنها میتوان به انعقاد پیمان سعدآباد در سال ۱۳۱۶ خورشیدی، با حضور مقامات افغانستان، ایران، عراق و ترکیه اشاره کرد.
کاخ سبز دارای دو ورودی است که با نردههای چوبی و تصاویر منبتکاریشده سربازان ایلامی هخامنشی تزیین شدهاند. علاوهبراین، درهای کاخ نیز پر از نقش برجستههای هنرمندانه با طرحهایی مثل نادرشاه، داستانهای شاهنامه، نقش برجسته ساسانی و… هستند که یکی از یکی دیدنیتر هستند.
سلیمان بهبودی در کتاب «بیست سال با رضا شاه»، در رابطه با منبتکاریهای کاخ سبز چنین نوشته است: «در آن موقع فقط دو نفر منبتکار در تهران بودند و بعداً عدهای از گلپایگان و رضائیه برای درهای قصر سنگی و کاخ مرمر به تهران آورده شدند و کارگاه بزرگی برای آنها تهیه شده بود و کارگران هم سعی میکردند به طرز بدیع و ظریفی منبتکاری کنند. دو نفر استاد منبت کار تهرانی به نامهای سید علی و استاد نوروز در ساختن مجسمهها و گلهای روی درها هنرنمایی کردند و آقای مختاری که از گلپایگان آمده بود ،شبکهبندی روی آینهها و اطراف اُرُسیها را بهعهده گرفت که واقعا بینظیر بود…»
کاخ سبز در اواخر دهه ۴۰ بازسازی شد و در سال ۱۳۵۷، تحتنظر وزارت ارشاد اسلامی، به عنوان کاخ موزه سبز برای بازدید عموم افتتاح شد و هماکنون در اختیار میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری است.
بخشهای مختلف کاخ سبز
کاخ سبز مقر حکومتی نبوده ولی بهخاطر جلوهای که داشته محبوبیت زیادی پیدا کرده است. بهطورکلی، این کاخ دارای بخشهای زیر است:
- طبقه همکف: سرسرای ورودی و پلکان، تالار آیینه، اتاق خواب و سرویس بهداشتی، تالار ناهارخوری خصوصی دفتر کار پهلوی اول (اتاق خاتم) و اتاق انتظار
- زیرزمین: تالار پذیرایی، تالار ناهارخوری و دو اتاق خواب
۳- کاخ شمس پهلوی یا موزه پوشاک سلطنتی
کاخ تابستانی شمس پهلوی، خواهر محمدرضا شاه، در مجاورت درب شمالی یعنی درب دربند واقع شده است. ساخت این بنا در سال ۱۳۱۴ شمسی شروع شد و حدود سه سال زمان برد. کاخ شمس، عمارتی دو طبقه به همراه زیرزمین است که با تلفیق معماری اروپایی و ایرانی طراحی شده است. پس از نقل مکان شمس به کاخ اختصاصیاش در مهرشهر کرج، این فضا به محلی برای نگهداری هدایای سلطنتی تغییر کاربردی داد.
پس از انقلاب اسلامی، برای موزه مردمشناسی ایران درنظر گرفته شد اما چندی بعد موزه تاریخ معاصر نام گرفت و امروز نیز از آن تحت عنوان موزه پوشاک سلطنتی یاد میشود. در این موزه میتوانید عکس و پوشاک اعضای خانواده پهلوی، از جمله فرح دیبا، اشرف و شهناز پهلوی، محمدرضا پهلوی و… را ببینید. بنابراین اگر به لباسهای سلطنتی علاقهمندید، بازدید از این موزه را به شما پیشنهاد میکنیم.
۴- موزه خط و کتابت میرعماد
موزه خط و کتابت میرعماد در دوران پهلوی محل زندگی فرحناز و علیرضا بود و پس از انقلاب تا مدتها از این بنا استفادهای نشد. اما بعدها برای نمایش آثار خوشنویسی، مرمت شد و سرانجام در سال ۱۳۷۶ با نام موزه خط و کتابت میرعماد، یکی از مشهورترین خوشنویسان دوران صفوی، برای بازدید همه بهرهبرداری شد. این موزه از چند بخش خطوط قبل از اسلام، خطوط اسلامی، خطوط تفننی، اشیای کاربردی و نسخ خطی تشکیل شده که هر کدام از این بخشها، درهای جدیدی از هنر و زیبایی به روی چشمهایتان باز میکند.
۵- موزه استاد حسین بهزاد
موزه استاد حسین بهزاد نیز در کاخ کرباسی، دفتر کار و استراحتگاه رضا شاه واقع شده است. این ساختمان که امروزه یکی از جاهای دیدنی سعدآباد است، پس از خروج رضا شاه از سلطنت و تولد ولیعهد به کاخ اختصاصی ولیعهد تبدیل شد.
پس از انقلاب اسلامی، با نظر سازمان میراث فرهنگی و تفاهمی که میان این سازمان و فرزند استاد بهزاد انجام گرفت، به مناسبت صدمین سالگرد تولد استاد بهزاد در روز جهانی موزهها در سال ۱۳۷۳ به موزه استاد حسین بهزاد تغییر کاربری داد و آثار مینیاتور این استاد بزرگ را به نمایش همه گذاشت.
موزه استاد حسین بهزاد دارای پنج سالن است که به ترتیب به نمایش آثار ترسیم شده در سبک مکاتب نگارگری ایرانی، آثار مهم از اشعار شاعران ایرانی، آثار ترسیمشده از فرهنگ مردم عامه، ترسیم چهره بزرگان در قالب نگارگری و طراحیها میپردازند.
۶- موزه استاد فرشچیان
موزه استاد فرشچیان نیز همانند موزه استاد بهزاد، نمایشدهنده آثار مینیاتوری این هنرمند معاصر است. ساختمان این موزه مدتی در اختیار رضا شاه و همسر چهارمش عصمت بوده اما پس از انقلاب در سال ۱۳۸۰، بیش از ۵۰ اثر چشمنواز از استاد فرشچیان را به نمایش گذاشت.
۷- موزه هنرهای زیبا
ساختمان موزه هنرهای زیبا در قسمت جنوبی کاخ سعدآباد واقع شده است و از زیباترین بناهای این مجموعه به شمار میرود. پیش از انقلاب از این بنا برای ساختمان وزارت دربار استفاده میشد که پس از انقلاب به محلی برای نمایش آثار نفیس نقاشی و مجسمه بدل شد.
ساختمان موزه از دو طبقه و یک همکف تشکیل شده است. طبقه همکف محل نمایش آثار هنرمندان معاصر مانند سهراب سپهری، پروانه اعتمادی، نصراله افجهای و… است. در طبقه اول شاهد آثار نقاشان مطرح اروپایی مانند سالوادور دالی، پیتر گراهام، ژول برتون و… خواهید بود. در طبقه دوم نیز آثار هنرمندان برجسته ایرانی از دوران صفویه تا قاجار به نمایش گذاشته شده است که تماشای هرکدام، شیرجهای در دوران گذشته است.
۸- موزه هنر ملل
موزه هنر ملل نیز در اصل بخشی از کاخ سفید یا کاخ ملت است که پیش از انقلاب موزه شخصی فرح دیبا به شمار میرفت اما در سالهای اخیر آثاری از هنرمندان ایرانی و خارجی در آن به نمایش همه در آمده است. در این موزه میتوانید آثار تمدنهای پیشاز اسلام، هنر آفریقا، تمدن مایاها و هنرهای معاصر ایران و جهان را تماشا کنید.
۹- موزههای مسلح سعدآباد: موزه نظامی و موزه سلاحهای دربار
موزه سلاحهای دربار در کاخی متعلق به غلامرضا پهلوی واقع شده است و تعداد ۱۱۰ قبضه اسلحه گرم را به نمایش گذاشته است. همچنین اولین سلاحهای ساختهشده توسط کارخانجات تسلیحات ارتش شاهنشاهی و سلاحهای هدیه شده به محمدرضا پهلوی نیز در این موزه موجود است.
منبع: علی بابا