با اینکه خیلیها تهران را پایتختی شلوغ و پر از هرجومرج میدانند، در لابهلای این شلوغیها، برگهای پرزرقوبرقی از تاریخ در موزههای تهران قایم شده است و منتظر است که کشفشان کنید. چه برای تعطیلات نوروزی در تهرانید و چه ساکن تهران، موزههای تهران همیشه چیزی حیرتانگیز برای نمایش دارد. در این راهنما، بهترین موزه های تهران را بههمراه اطلاعاتی مانند قیمت بلیط موزه های تهران و آدرس موزه ها برای شما آوردهایم.
– موزه ملی ایران
موزه ملی ایران که با اسم موزه ایران باستان هم شناخته میشود، با قدمت هشتادسالهاش، مادرِ موزه های تهران و ایران به حساب میآید. موزه ملی ایران بهدلیل تنوع آثارِ موجود در آن و نیز بهدلیل داشتن آثار تاریخی از دورههای متفاوت تاریخ ایران پیش و پس از اسلام، نهتنها بزرگترین موزه باستان شناسی ایران است، بلکه در شمار موزه های برتر جهان نیز است.
موزه ایران باستان، همان طور که از اسمش هم پیداست، آثار بسیار قدیمی و گرانبهایی دارد که شمارِ آنها از سیصد هزار گذشته است و هرکدام از این اشیای تاریخی و باستانی، داستانِ جدایی برای حکایت دارد. جالب است بدانید که قدیمیترین اثر باستانی موجود در موزه ایران باستان به ششصد هزار سال پیش، به ابتدای حضور انسانها در فلات ایران بازمیگردد.
بخشهای موزه ملی ایران
موزه ملی ایران که اینهمه اثر تاریخی و باستانی دارد، به دو بخش بزرگ تقسیم شده است و هرکدام از این بخشها، آثار باستانی خاص خودشان را دارند:
- بخش موزه ایران باستان
- بخش موزه دوران اسلامی
هرکدام از این بخشها آثار خاصِ خودشان دارد که از اسمشان هم تا حدودی مشخص است. در ادامه، هرکدام از این بخشهای مختلف موزه ملی ایران را برای شما توضیح خواهیم داد.
- بلیط هواپیما
- بلیط قطار
- رزرو هتل تهران
بخش موزه ایران باستان
این بخش از موزه ملی ایران در طبقه دوم موزه است که به آن، بخشِ دوران پیش از تاریخ هم گفته میشود. در این بخش شما میتوانید آثار باقیمانده از دوران پارینه سنگی قدیم تا اواخر هزاره چهارم قبل از میلاد را مشاهده کنید. آثار باستانیِ بخش ایران باستان در موزه ملی ایران در هفت تالارِ مجزا بهنمایشگذاشتهشده است.
اگر تصمیم دارید که موزه های تهران را ببینید، این بخش از موزه ملی ایران را حتما ببینید تا نهتنها از تاریخ ایران، بلکه آثاری از تاریخ کل بشریت را به چشم خودتان ببینید.
بخش موزه دوران اسلامی
قسمت دوم موزه ملی ایران، موزه دوران اسلامی است. در این بخش، آثار باستانی که از ابتدای اسلام کشف شده است، نگهداری میشود. قبل از اینکه وارد خودِ موزه شوید و آثار باستانی موجود در آن ببینید، بهتر است به معماری ساختمان موزه دقت کنید. ساختمان موزه دوران اسلامی با الهامگرفتن از هنر معماری عهد ساسانی با مساحت چهار هزار مترمربع ساخته شده است.
اطلاعات درباره موزه ملی ایران (آدرس، قیمت بلیط و…)
قبل از اینکه از موزه ملی ایران بهصورت حضوری دیدن کنید، بهتر است اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید تا هم بتوانید برنامهریزی بهتری انجام بدهید و هم نهایت لذت را ببرید.
ساعات کاری موزه ملی ایران
موزه ملی ایران در دو نیمسال، ساعات کاری مختلفی دارد:
- ساعات کاری نیمه اول سال: ۹ صبح تا ۷ بعدازظهر
- ساعات کاری نیمه دوم سال: ۹ صبح تا ۵ بعدازظهر
قیمت بلیط موزه ملی ایران
همان طور که قبلا هم گفتیم، موزه ملی ایران دو بخش ایران باستان و دوران اسلامی دارد. شما برای بازدید از هر بخش، باید بلیط جداگانهای تهیه کنید. بنابراین هزینه بلیط به انتخاب شما بستگی دارد.
توصیه میکنیم که در کل طول بازدیدتان از موزه ملی ایران، بلیطهایتان را همراه خودتان نگه دارید تا در صورت نیاز، به مسئولان نشان بدهید.
امکانات رفاهی موزه ملی ایران
موزه ملی ایران فقط یک موزه برای نمایش آثار باستانی نیست. اگر در حین بازدید از موزه ها احساس خستگی، تشنگی یا گرسنگی کردید، میتوانید در کافهرستورانهای موجود در آنجا استراحت کنید و غذا میل کنید. همچنین، اگر جزء افرادی هستید که دوست دارید در خانهتان هم آثار هنری و دستی داشته باشید، میتوانید فروشگاههای محصولات هنری موزه ملی ایران ببینید و خرید کنید.
علاوه بر اینها، یک گیشه امانات هم در موزه ملی ایران وجود دارد که میتوانید برخی از وسایلتان را تحویل بدهید تا هم امنیت بیشتری داشته باشید و هم خودتان سبکتر و راحتتر سفر کنید. یادتان باشد که اشیایی که به گیشه امانات تحویل میدهید را باید همان روز تحویل بگیرید. درضمن گیشه امانات، مواردی مانند پول نقد، دستهچک، کارت اعتباری، مدارک شخصی، جواهرات، پوشاک و وسایل الکترونیکی مانند لپتاپ و تلفنهمراه را قبول نمیکند.
اطلاعات تماس و آدرس موزه ملی ایران
پیشنهاد میکنیم قبل از اینکه راه بیفتید، سری به وبسایت موزه ملی ایران بزنید و اگر اطلاعات دیگری نیاز دارید، به دست بیاورید. همچنین اگر سوال خاصی برایتان پیش آمده، میتوانید با شماره تلفن موزه ملی ایران (۶-۶۶۷۰۲۰۶۱-۰۲۱) تماس گرفته و اطلاعات به دست بیاورید.
آدرس موزه ملی ایران: تهران، خیابان امامخمینی، ابتدای خیابان سیتیر، خیابان پروفسور رولن، شماره یک. همچنین میتوانید از مسیریابی آدرس موزه ملی ایران با استفاده از گوگل مپ هم استفاده کنید. درضمن اگر میخواهید با استفاده از مترو به موزه ملی ایران بروید، میتوانید سوار مترو خط ۲ (فرهنگسرا – صادقیه) شده و در ایستگاه حسنآباد از مترو پیاده شوید.
– موزه جواهرات ملی
تقریبا هر پادشاه و هر عهدی، داستانها، افسانهها و فتوحات خودش را دارد و جواهراتی که در این فتوحات به غارت برده، اسم و رسم خاصی در طول تاریخ دارند. اما در این میان، جواهراتی هم وجود دارد که جزء مهمترین و معروفترینها به حساب میآیند، جواهراتی مانند الماس دریای نور، الماس نورالعین، تاج کیانی، تخت نادری، تختطاووس و… از این قبیل است که همگی در بین موزه های تهران، در موزه جواهرت ملی جمع شده است.
موزه جواهرات ملی ( یا همان خزانه جواهرات ملی) یکی از بزرگترین گنجینههای طلا و جواهرات در کل دنیاست و فقط کافی است که وارد موزه شوید. از حجم زیبایی و تلالو جواهرات و الماسهای ریزودرشت، تاجهای پادشاهی و سایر اشیای قدیمی واقعا حیرتزده خواهید شد. تعدادی از این جواهرات به حدی ارزشمند و مهم است که نمیتوان روی آنها قیمتی گذاشت و این جواهرات نیز پشتوانه پول ملی ایران است.
اطلاعات درباره موزه جواهرات ملی (آدرس، قیمت بلیط و…)
قبل از اینکه از موزه جواهرات ملی بهصورت حضوری دیدن کنید، بهتر است اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید تا هم بتوانید برنامهریزی بهتری انجام بدهید و هم نهایت لذت را ببرید.
ساعات کاری موزه جواهرات ملی
موزه جواهرات ملی به دلایل امنیتی و بهخاطر ارزش بسیار بالای آثار موجود در آن، ساعات بازدیدش در مقایسه با سایر موزه های تهران نسبتا سختگیرانهتر است.
- روزهای بازدید از موزه جواهرات ملی: شنبه تا سهشنبه
- ساعات بازدید از موزه جواهرات ملی: از ۲ تا ۴:۳۰ بعدازظهر
پس حتما در نظر داشته باشید که موزه جواهرات ملی در روزهای چهارشنبه، پنجشنبه، جمعه و سایر تعطیلات رسمی، تعطیل است و همچنین افراد زیر ۱۲ سال، حق ورود به خزانه را ندارند.
قیمت بلیط موزه جواهرات ملی
برای بازدید از موزه جواهرات ملی باید برای هر نفر یک بلیط تهیه کنید. قیمت بلیط موزه جواهرات ملی برای دانشجویان و پژوهشگران، بازدیدکنندگان ایرانی و بازدیدکنندگان غیرایرانی متفاوت است و باید قیمت آن را به تناسب هر فرد در نظر گرفت.
امکانات رفاهی موزه جواهرات ملی
موزه جواهرات ملی هم مانند بسیاری از موزههای تهران یک سری امکانات رفاهی مانند بوفه و کافه دارد تا اگر در حین بازدید خسته شدید، کمی استراحت کنید. البته زمانِ کوتاه بازدیدِ روزانه معمولا این اجازه را نمیدهد که شما زمان زیادی در بوفه و کافه صرف کنید.
همچنین یک باجه امانات هم در موزه جواهرات ملی وجود دارد که باید قبل از ورود به موزه (و قبل از عبور از گیتهای بازرسی)، تمامی وسیلههایتان را تحویل بدهید. درضمن حتما یادتان باشد که به هیچکدام از شیشهها و حفاظهای موجود در موزه جواهرات ملی دست نزنید چون این کار باعث بهصدادرآمدن آژیر خواهد شد.
اطلاعات تماس و آدرس موزه جواهرات ملی
اول از همه بهتر است که سری به وبسایت موزه جواهرات ملی بزنید و کمی درباره قوانین بازدید آن بخوانید. این موزه به دلایلی که قبلا هم گفتیم، کمی سختگیرانهتر عمل میکند و بهتر است که اطلاعات کافی از قوانین آن داشته باشید.
- شماره تماس موزه جواهرات ملی: ۶۴۴۶۳۷۸۵-۰۲۱
- آدرس موزه جواهرات ملی: تهران، میدان امامخمینی، خیابان فردوسی، نرسیده به چهارراه استانبول، ساختمان بانک مرکزی ایران، خزانه جواهرات ملی
- مسیریابی آدرس موزه جواهرات ملی با استفاده از گوگل مپ
- دسترسی به موزه جواهرات ملی با مترو: اگر قصد دارید که با استفاده از مترو به موزه جواهرات ملی بروید، باید در ایستگاه امامخمینی از مترو پیاده شوید. برای دسترسی به ایستگاه متروی امامخمینی، هم میتوانید از خط ۱ (تجریش – کهریزک) و هم از خط ۲ (فرهنگسرا – صادقیه) استفاده کنید.
– موزه آبگینه و سفالینه تهران
درست است که همه موزه های تهران بهنوعی گوشهای از تاریخ و سنت ایران و جهان را نشان میدهد، اما در این میان، موزه آبگینه و سفالینه تهران (که معمولا با اسم موزه آبگینه هم شناخته میشود) یک جذبه هنریِ خاصی دارد که آن را از سایر موزهها جدا میکند و در فهرست ۱۰ موزه برتر ایران قرار میدهد.
اگر به موزه آبگینه بروید، حتی قبل از اینکه وارد خودِ موزه شوید، با دیدن ساختمان آن احساس میکنید کل موزه و زیباییهای آن در آن خلاصه شده است! ساختمانی که معماری داخلی و خارجی آن با بهترین و هنریترین انوان آجرکاری، گچبری، آیینهکاری، میناکاری و منبتکاری تزیینشده و عقل و هوش از سر هر بینندهای میپراند.
اما ساختمان زیبا در وسط یک باغ ۷هزارمتری که متعلق به دوران پهلوی است، تازه اولِ این داستان است! فقط کافی است قدم در درون این ساختمان بگذارید تا چشمتان به آثار هنری آن بیفتد. ساختمان و خانهای که امروزه در اختیار موزه آبگینه است حدودا ۹۰ سال پیش در اواخر حکومت قاجاریان و اوایل پهلویان ساخته شده است.
آثار هنری که در موزه آبگینه هست از دورههای مختلف مانده است و هرکدام از آنها بر اساس تاریخچهشان، در بخشهای مختلف موزه نگهداری میشود. در کل موزه آبگینه تهران قسمتهای زیر را دارد:
- تالار بلور
- تالار مینا
- تالار دیداری شنیداری
- تالار صدف
- تالار زرینفام
- تالار لاجورد
بهتر است بدانید که آثار موجود در موزه آبگینه از زمان قبل از میلاد گرفته تا آثار هنری معاصر را دارد و سالانه حدود دو میلیون گردشگر از سرتاسر جهان در بین موزه های تهران جذب میکند.
اطلاعات درباره موزه آبگینه و سفالینه تهران (آدرس، قیمت بلیط و…)
قبل از اینکه از موزه آبگینه در بین موزه های تهران بهصورت حضوری دیدن کنید، بهتر است اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید تا هم بتوانید برنامهریزی بهتری انجام بدهید و هم نهایت لذت را ببرید.
ساعات کاری موزه آبگینه
موزه آبگینه هم مانند بسیاری از موزه های تهران، ساعات کاری متفاوتی در فصلهای مختلف سال دارد. اما روزهای بازدید (بهجز ایام تعطیل رسمی و سوگواری) همهروزه است.
- ساعات کاری موزه آبگینه در نیمه اول سال: از ۹ صبح تا ۷ بعدازظهر
- ساعات کاری موزه آبگینه در نیمه دوم سال: از ۸ صبح تا ۵ بعدازظهر
قیمت بلیط موزه آبگینه
خوشبختانه تقریبا تمامی موزه های تهران، هزینه ناچیزی بهعنوان ورودی از شما میگیرند و موزه آبگینه هم در بین سایر موزه های تهران، جزء ارزانترین موزهها به حساب میآید. در نظر داشته باشید قیمت بلیط موزه برای بازدیدکنندگان ایرانی و غیرایرانی متفاوت است.
امکانات رفاهی موزه آبگینه
یکی از امکانات خاصی که موزه آبگینه دارد، فروشگاه موزه آن است. جالب است بدانید که فروشگاه موزه توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری حمایت میشود و در آن شما محصولاتی مانند کتاب و بروشور درباره آثار موجود در موزه و همچنین مواردی مانند پوستر و کارتپستال خواهید دید.
اطلاعات تماس و آدرس موزه آبگینه
در ابتدا مثل همیشه بهتر است سری به سایت موزه آبگینه بزنید و آن را ببنید. لازم به ذکر است که وبسایت موزه آبگینه به زبان انگلیسی نوشته شده است و برای ورود به آن باید روی گوشی یا کامپیوترتان، افزونه فلشپلیر (Flash Player) را داشته باشید.
- شماره تماس موزه آبگینه: ۴-۶۶۷۰۸۱۵۳-۰۲۱
- آدرس موزه آبگینه: تهران، خیابان جمهوری، خیابان سیتیر، موزه آبگینه و سفالینه
- مسیریابی آدرس موزه آبگینه با استفاده از گوگل مپ
- دسترسی به موزه آبگینه با مترو: برای رفتن به موزه آبگینه با استفاده از مترو تهران، سوار خط ۲ (صادقیه – فرهنگسرا) شده و در ایستگاه حسنآباد از مترو پیاده شوید.
– موزه رضا عباسی
موزه رضا عباسی در بین سایر موزه های تهران، کمی ناشناختهتر باقیمانده است اما آثار هنری و باستانی که در آن است بسیار باارزش و زیباست و تعداد آنها از پنجاه هزار هم بیشتر است. آثاری که در این موزه است از دوره پیش تاریخی گرفته تا قرن سیزدهم هجری را پوشش میدهد.
آثاری که در موزه رضا عباسی تهران بهنمایشگذاشتهشده است، در سه طبقه مجزا از یکدیگر جدا شده است و در هرکدام از این طبقات، تالارهای مجزا برای آثار در نظر گرفته شده است:
- تالار نمایشگاه موقت: طبقه همکف
- تالار خوشنویسی: طبقه اول
- تالار نگارگری: طبقه اول
- تالار هنرهای اسلامی: طبقه دوم
- تالار دوره پیش از اسلام: طبقه سوم
یکی از خصوصیات جالبی که موزه رضا عباسی دارد و برای بازدیدکنندگان هم تا حدی تعجببرانگیز است، این است که در این موزه، شما بازدیدتان را از طبقه آخر (طبقه سوم) شروع میکنید و پایین میآیید!
اطلاعات درباره موزه رضا عباسی (آدرس، قیمت بلیط و…)
اگر برای شما هم این سوال پیش آمده که اصلا رضا عباسی کیست و چرا اسم این موزه رضا عباسی گذاشته شده است، بدانید که تنها نیستید! رضا عباسی که در طول تاریخ با اسمهایی مانند «آقا رضا» و «آقا رضا کاشانی» هم شناخته شده است، یکی از نقاشان و مینیاتوریستهای معروف و خبره اواخر دوران صفوی است و بخش بزرگی از حرفهاش را در دربار شاه عباس صفوی گذرانده است.
ساعات کاری موزه رضا عباسی
موزه رضا عباسی در تمام روزهای هفته بهجز دوشنبهها، در ساعاتی که برای شما فهرست کردهایم، پذیرای بازدیدکننده است:
- ساعات کاری موزه رضا عباسی: از ۹ صبح تا ۴ بعدازظهر
همچنین موزه رضا عباسی در روزهایی تعطیل رسمی، تعطیل است.
قیمت بلیط موزه رضا عباسی
برای ورود به موزه رضا عباسی، هزینه ناچیزی بابت بلیط باید پرداخت کنید. در نظر داشته باشید این هزینه برای بازدیدکنندگان ایرانی و غیرایرانی متفاوت است.
امکانات رفاهی موزه رضا عباسی
اکثر موزه های تهران بهدلیل جذب گردشگران بسیار زیاد از سراسر ایران و نیز دنیا، در کنار آثار هنری و فضای باستانی، یک سری امکانات رفاهی نیز دارد تا بازدیدکنندگان بتوانند در حین بازدیدشان از آثار هنری و باستانی، لذت هم ببرند و خستگی در کنند.
موزه رضا عباسی هم مستثنی از این قاعده نیست و با داشتن امکاناتی مانند بوفه، رستوران و حتی اقامتگاه، این امکان را فراهم میآورد که خستگی، تشنگی یا گرسنگیتان در حین بازدید را برطرف کنید و دمی آرام بگیرید.
اطلاعات تماس و آدرس موزه رضا عباسی
متاسفانه وبسایت موزه رضا عباسی هم مانند موزه آبگینه، کاملا بهصورت انگلیسی طراحی شده است اما برای دسترسی به آن، نیازی به فلشپلیر ندارید.
- شماره تماس موزه رضا عباسی: ۳-۸۸۴۶۳۰۰۱-۰۲۱
- آدرس موزه رضا عباسی: تهران، خیابان شریعتی، نرسیده به پل سید خندان، شماره ۹۷۲
- مسیریابی آدرس موزه رضا عباسی با استفاده از گوگل مپ
- دسترسی به موزه رضا عباسی با مترو: برای دسترسی به موزه رضا عباسی میتوانید از خط ۳ (آزادگان – قائم) استفاده کنید و در ایستگاه سهروردی از مترو پیاده شوید.
– موزه پول ایران
در سال ۱۳۷۶ بود که اداره کل موزههای بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی به این فکر افتاد تا یک مجموعه تاریخی، باستانی راه بیندازد. تصمیم بر این بود که در این مجموعه که بعدها با اسمهایی مانند «موزه پول» یا «موزه تماشاگه پول» نیز شناخته شد، تعدادی از سکهها و اسکناسهای قدیمی ایرانی و خارجی به نمایش گذاشته شود تا راه و رسم دادوستد در زمانهای قدیم برای ما نیز روشن شود.
اگر تصمیم دارید که در بازدیدتان از موزه های تهران، به موزه پول ایران هم بروید، پس آماده باشید تا بیش از ۱۴۰۰ عدد سکه، ۷۵۰ عدد اسکناس و ۲۰۰ اثر هنری و باستانی را دیده و راز و رمزهای تاریخی پنهان در آنها را بیابید!
اطلاعات درباره موزه پول ایران (آدرس، قیمت بلیط و…)
اگر سکهها و اسکناسهای موجود در موزه پول ایران را با دانش درستی از تاریخ بررسی کنید، خواهید دید که بسیاری از این سکهها مربوط به زمانی است که در بسیاری از نقاط جهان هنوز پول و سکه اختراع نشده بوده، اما ایرانیها و حکومتهای ایرانی با قدمت تاریخیشان، تا این حد در مبادله و دادوستد پیشرفته بودند.
همچنین برای اطلاعات بیشتر میتوانید به وبسایت موزه پول ایران نیز مراجعه کنید.
ساعات کاری موزه پول ایران
موزه پول ایران در ساعاتی که در این بخش برای شما آوردهایم، آماده پذیرایی از شما بازدیدکنندگان عزیز است:
- ساعات کاری موزه پول ایران: از ۸:۳۰ صبح تا ۸ شب
همچنین موزه پول ایران همهروزه (بهجز ایام تعطیلی رسمی) باز است.
قیمت بلیط موزه پول ایران
برای ورود و بازدید از موزه پول ایران، باید برای هر نفر یک بلیط تهیه کنید. در نظر داشته باشید این هزینه برای بازدیدکنندگان ایرانی و غیرایرانی متفاوت است.
امکانات رفاهی موزه پول ایران
موزه پول ایران هم مانند سایر موزه های تهران، امکانات رفاهی خوبی برای بازدیدکنندگان خود آماده کرده است. برای مثال، میتوانید از کافه و رستوران موزه که در محیطی باز و دلباز، پر از درختهای سبز قرار گرفته لذت ببرید و چند عکس یادگاری هم بگیرید! همچنین محیط فضای سبزی که در این موزه وجود دارد، مکان خوبی برای استراحت و خلوتکردن است.
اطلاعات تماس و آدرس موزه پول ایران
در این بخش، سایر اطلاعات موزه پول ایران، ازجمله آدرس، شماره تلفن و لوکیشن موزه در گوگل مپ را در اختیار شما قرار دادهایم.
- شماره تماس موزه پول ایران: ۸۷۷۴۷۴۵-۰۲۱
- آدرس موزه پول ایران: تهران، خیابان میرداماد، نرسیده به پل میرداماد، موزه پول ایران
- مسیریابی آدرس موزه پول ایران با استفاده از گوگل مپ
- دسترسی به موزه پول ایران با استفاده از مترو: اگر میخواهید برای بازدید از موزه پول ایران از مترو استفاده کنید، سوار خط ۱ (کهریزک – تجریش) شوید و در ایستگاه میرداماد از مترو پیاده شوید.
– موزه دفاع مقدس
یکی از متفاوتترین موزهها در بین موزه های تهران، موزه دفاع مقدس (یا همان موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس) است. پیکاسوی بزرگ سخنی درباره هنر دارد که میگوید: “هنر چیزی برای تزیین آپارتمان نیست، بلکه ابزاری برای جنگ است”. اگر به موزه دفاع مقدس بروید، متوجه خواهید شد که در این موزه، جنگ ابزاری برای هنر شده است.
در موزه دفاع مقدس، بخشی از مناطق جنگی و ساختمانهای جنگزده در خرمشهر بازسازی شده است، بهطوریکه شما دیگر این آثار هنری را تماشا نمیکنید، بلکه در میان آنها قدم میزنید و مانند روحی که از چشم همه پنهان است، وارد یک جنگ در زمان گذشته میشوید. هرچه در این موزه بیشتر به جلو میروید، انگار که یک قدم بیشتر بهسمت معنویت برمیدارید.
موزه دفاع مقدس در کل به هفت تالار تقسیم شده است که هر تالار، وجه مختلفی از جنگ را برای شما به نمایش میگذارد:
- تالار آستانه: این تالار به تالار سرآغاز نیز معروف است و در آن شما با صحنههایی از زمان پیروزی انقلاب در سال ۱۳۵۷ تا زمان آغاز جنگ مواجه خواهید شد.
- تالار حیرت و واقعیت: در بسیاری از موزه ها، شما با یک سری آثار هنری سروکار دارید، آثاری که کاملا ملموس است. اما در کدام موزه میتوانید ببینید که به جای یک کوزه یا یک تاج، مفهومی مانند حیرت به نمایش گذاشته شود؟ جواب، تالار حیرت موزه دفاع مقدس است! حیرتی که شروعِ ناگهانی جنگ به تمام اقشار مردم ایران از پیر و جوان، نظامی و غیرنظامی تحمیل کرد!
- تالار دفاع: همه ما تصاویری درباره اینکه چگونه مردم ایران از خاکشان دفاع کردند دیدهایم یا روایاتی شنیدهایم. اما الان فرصتی وجود دارد تا خودتان در این سنگرهای دفاعی و خاکریزها قدم بزنید و ببینید که واقعا پناهگرفتن پشت یک سنگر در برابر دشمن، چه حسی دارد! تالار دفاع که سومین تالار موزه دفاع مقدس است، ساختار دفاعی زمان جنگ را شبیهسازی کرده است.
- تالار آرامش: جنگ همهاش خون و خونریزی نیست! درست است که شرایط سخت بوده و دشمن در پیشِ رو، اما در این میان، زمانی که رزمنده در آن سوی شب در سنگر نشسته و سکوتی مشکوک فضا را پر کرده، شاید در گوشه ذهنش به این موضوع فکر میکرده که تمام این سختیها و خطرات را بهخاطر یک سری ارزش به جان خریده است، ارزشهایی که رزمنده حاضر است بابت آن جانش را هم بدهد. در این بخش از تالار موزه دفاع مقدس که چهارمین تالار است، چنین محیط آرامشبخشی در میان این آشوب ایجاد شده است و قطعا ارزش دیدن را دارد.
- تالار شهادت: شهید کیست؟ هرکسی که در اثر اصابت گلوله در جنگ فوت کرده است، شهید شده است؟ اگر اینگونه باشد، مقوله شهادت نباید اینهمه عمیق و والا باشد. شخصی که برای دفاع از ارزشهای خود و دیگران، جانش را به خطر بیندازد، قطعا فقط با اصابت تیر یا انفجار سروکار ندارد و حتی قبل از اینکه جنگ با اسلحه را شروع کند، جنگی در ذهن خود شروع کرده و در آنِ واحد، در دو جبهه متفاوت در حال جدال است: جبهه خاکی جنگ و جبهه ذهن! در تالار شهادت، مراحل ذهنی شهادت، از نیت گرفته تا عروج، در هفت بخش به تصویر کشده شده است.
- تالار پیروزی: این تالار یادآور لحظات شیرین و وصفناپذیرِ پیروزیِ بعد جنگ است، لحظاتی که با گفتن و شنیدن قابل درک نمیشود، اما اگر شاید خودتان در آن لحظه، در آن زمان و مکان باشید بتوانید از تهِ دل احساسش کنید. اگر میخواهید این حس پیروزی را احساس کنید، وارد تالار پیروزی شوید.
- تالار سرانجام: در این بخش از موزه دفاع مقدس، شما با یادوارهها و بازماندههایی از جنگ واقعی روبهرو خواهید شد، آثاری که هنوز تکهای از آن روحِ طوفانی جنگ را در خودشان نگه داشته است تا سندی برای عمق این واقعه باشد.
اطلاعات درباره موزه د
منبع: علی بابا