دریاچه لزور فیروزکوه؛ دیدنی‌ترین دریاچه با طبیعت سبزآبی

اگر در تهران یا حوالی آن ساکن هستید، این کلیشه را کنار بگذارید که برای لذت‌بردن از طبیعت، باید مسافت‌‌های طولانی را طی کنید؛ چون جاهای دیدنی اطراف تهران کم نیستند و با نرفتن به چنین جاهایی قطعا خودتان را از یک تجربه دل‌چسبِ طبیعت‌گردی محروم کرده‌اید. در این مقاله از مجله علی‌بابا قرار است با هم به یکی از جاهای دیدنی نزدیک تهران به نام دریاچه لزور سر بزنیم. من دقیق و مفصل از هر چیزی که برای رفتن به این دریاچه خوش‌آب‌و‌هوا نیاز دارید، صحبت کرده‌ام تا با آرامش‌خاطر و بدون ابهام این مسیر را طی کنید.

دریاچه لزور از جمله جاهای دیدنی اطراف تهران است که به‌دلیل مسیر زیبایش، تهرانی‌های طبیعت‌گرد و اهل ورزش دوست دارند بارها رفتن به این دریاچه را تجربه کنند. این دریاچه در دل رشته‌کوه‌های البرز و نزدیک یکی از بزرگ‌ترین روستاهای اطراف تهران به‌نام روستای لزور واقع شده و به‌دلیل این نزدیکی، با این روستا هم‌نام شده است.

هنگام روبه‌رو‌شدن با دریاچه لزور آب‌گیری به‌شکل مثلث را می‌بینید که عمقی به اندازه ‌۱۵ متر دارد و متقارن نیست. در فصل بهار و تابستان که به دریاچه لزور پا می‌گذارید، گیاهان سبز روییده اطرافش و آبی آب دریاچه، حال‌و‌هوای طبیعت چهار‌محال و بختیاری را برایتان زنده می‌کند.

دریاچه لزور را با نام‌های دیگر سد سیاه‌رود و معجز چشمه هم می‌شناسند و در بعضی از منابع گفته شده که بیشتر آب این دریاچه از چشمه معجز اطراف آن تامین می‌شود.

عمق دریاچه لزور چقدر است؟
دریاچه لزور به اندازه ۱۵ متر عمق دارد و طول و عرض آن به‌ترتیب ۳۰۰ و ۲۰۰ متر است.
آب‌وهوای دریاچه لزور چگونه است؟
آب‌و‌هوای دریاچه لزور حالت کوهستانی دارد یعنی در فصل‌های پاییز و زمستان هوا سرد و برفی است و در فصل تابستان هوا خنک و مطبوع می‌شود. در فصل بهار هوا به‌سردی پاییز و زمستان نیست اما در شب هوا سرد می‌شود و باید لباس گرم بپوشید.

روستای لزور را بیشتر بشناسید

روستای لزور با طبیعت بکر و سر‌سبز، آب‌و‌هوای خوش و رودهای جاری یک روستای همه‌چیز‌تمام برای گردش و تفریح است؛ از همان روستاهای اطراف تهران که بعد رفتن به آن و تنفس در هوای پاکش حس می‌کنید، خستگی و روزمرگی زندگی شهری حسابی از تنتان در شده است.

ورودی روستای لزور

عکس از: سایت Iranwonders

روستای لزور در دهستان قزقانچای و بخش ارجمند شهرستان فیروزکوه قرار گرفته است. لزور با تهران و شهرستان فیروزکوه به‌ترتیب ۱۶۵ و ۴۵ کیلومتر فاصله دارد. موقعیت مکانی روستای لزور با قرار‌گرفتن در ۴۷.۵ کیلومتری کوه دماوند خاص‌تر و باارزش‌تر شده است. امام‌زاده خوشنام، تنگه فرح‌رود، قله میشینه مرگ، سد لزور، قلعه قل‌دوش، پل سنگی و منطقه لاسک از جمله جاهای دیدنی نزدیک تهران و روستای لزور هستند.

آشنایی با دریاچه لزور

عکس از: سایت Iranwonders

مردم روستای لزور به گویش فیروزکوهی که یکی از گویش‌های اصیل مازندرانی است، صحبت می‌کنند و بیشتر آن‌ها به شغل‌های کشاورزی، دام‌داری، نجاری و خیاطی مشغول هستند. دشت‌های سرسبز و رودهای جاری پرآب در روستای لزور انگیزه‌ای قوی برای مردم این روستاست تا به کشاورزی و دام‌داری بپردازند.

در زمین‌های روستای لزور محصولات کشاورزی مثل گندم، جو، سیب‌زمینی و میوه‌های گیلاس، گلابی و آلبالو کاشت و برداشت می‌شود.

دریاچه زیبا

عکس از: سایت Pixabay

پیشینه روستای لزور

روستای لزور جزو روستاهای اطراف تهران با قدمت تاریخی ۴۰۰ ساله است و به این روستا در قدیم دارالمومنین می‌گفتند. ماجرای استفاده از روستای لزور از این قرار بوده که در زمان‌های خیلی قدیم که وسایل حمل‌و‌نقل به‌شکل امروزی نبوده، در مسیر جنوب به شمال و شمال به جنوب این روستا محلی برای توقف و استراحت بوده است.

تاریخچه روستای لزور

عکس از: سایت Bartarinha

این ماجرا تا زمانی ادامه پیدا کرد که راه‌آهن تهران- فیروزکوه هنوز افتتاح نشده بود، اما همین که این راه‌آهن شروع به‌کار کرد، دیگر خبری از توقف در روستای لزور نشد.

چرا لزور؟

روستای لزور از آنجا که در مرز استان تهران و مازندران قرار گرفته؛ اسمش به‌زبان مازندرانی است. شاید برایتان عجیب باشد؛ اما لزور در زبان مازندرانی به‌معنای انسانی با شکل‌و‌شمایل درشت و قوی است که زیاد غذا می‌خورد.

منطقه زیبای دریاچه لزور

عکس از: سایت Iranwonders

آب‌وهوای منطقه دریاچه لزور

بهترین توصیف برای آنکه آب‌و‌هوای دریاچه لزور را درک کنید، این است که آب‌و‌هوایی کوهستانی دارد. در فصل‌های سرد مثل پاییز و زمستان آب‌و‌هوای این دریاچه آن‌قدری سرد می‌شود که تحملش در بعضی روزها واقعا سخت است؛ اما در فصل بهار و تابستان هوا نه گرم است و نه سرد و خنکی مطبوعی دارد.

البته گاهی ممکن است در فصل‌های بهار و تابستان، سرما را با وزش باد در اوایل صبح، حس کنید.

آب و هوای منطقه دریاچه لزور

عکس از: سایت Otaghnews

تجربه تفریحات متنوع و لذت‌بخش در کنار دریاچه لزور

در دریاچه لزور علاوه بر لذت‌ طبیعت‌گردی، می‌توانید تفریحات متنوعی را هم تجربه کنید تا خاطره شما از این دریاچه در ذهنتان هیجا‌ن‌انگیزتر ثبت شود. تفریحاتی که می‌توانید در دریاچه لزور انجام دهید، متنوع هستند.

تفریحات متنوع و لذت بخش دریاچه لزور

عکس از: سایت Iranwonders

– شنا و آب‌تنی

اگر در فصل‌های گرم سال به دریاچه لزور رفتید، در آب خنک و تمیز این دریاچه تنی به آب بزنید و از شنا‌ در آن لذت ببرید. درصورتی‌که در شنا چندان حرفه‌ای نیستید، احتیاط را رعایت کنید و به قسمت‌های وسط دریاچه که عمیق‌تر است، نروید.

شنا در دریاچه لزور

عکس از: سایت Bornanews

در این صورت بهتر است در همان گوشه‌های کم‌عمق آن شنا کنید. برای تفریح‌ در آب دریاچه لزور، راه دیگر آن است که قایق بادی کوچکی همراه خود بیاورید و قایق‌سواری آرامش‌بخشی را روی آب‌ زلال دریاچه تجربه کنید.

قایق سواری در دریاچه جذاب لزور

عکس از: سایت Iranwonders

– عکاسی

مگر می‌شود طبیعت سبزآبی دریاچه لزور را ببینید و دلتان نخواهد تصاویرش را ثبت کنید. پس در سفر به این دریاچه حتما دوربین عکاسی یا گوشی موبایل همراهتان باشد تا از صحنه‌های زیبا و خیره‌کننده طبیعتش عکس بگیرید که بعدها خودتان و دیگران چند‌باره آن‌ها را ببینید و کیف کنید.

اتراق در دریاچه لزور

عکس از: سایت Bartarinha

– طبیعت‌گردی

دشت‌های سرسبز، کوه‌های بلند و رودخانه‌های جاری اطراف دریاچه لزور یک فرصت بی‌نظیر از طبیعت‌گردی را برایتان فراهم می‌کند که تا مدت‌ها خاطرات خوش آن با شما خواهد بود.

طبیعت زیبای دریاچه لزور

عکس از: سایت Argamag

– تماشای آسمان شب

شب که می‌شود، در دریاچه لزور به تماشای آسمان شب بنشینید و ستاره‌های درخشان را رصد کنید. آسمان دریاچه لزور آسمان دست‌و‌دل‌بازی است که حتی گاهی ممکن است کهکشان راه‌شیری و شهاب‌سنگ‌ها را هم به شما نشان می‌دهد.

طبیعت اطراف دریاچه لزور

عکس از: سایت Argamag

– دوچرخه‌سواری

اگر اهل دوچرخه‌سواری هستید، رکاب‌زنی در مسیر کوهستانی  دریاچه لزور را از دست ندهید. برای دوچرخه‌سواری در مسیر دریاچه لزور باید در سطح حرفه‌ای باشید و حتما از کلاه دوچرخه استفاده کنید.

دوچرخه سواری در دریاچه لزور

عکس از: سایت Khabaronline

– پیاده‌روی

شما می‌توانید میان دشت‌ها، کوه‌ها و رودخانه‌های باصفای دریاچه لزور ساعت‌ها پیاده‌روی کنید و غرق لذت‌ از زیبایی‌های طبیعتش شوید.

پیاده روی در دشت های اطراف دریاچه لزور

عکس از: سایت Argamag

– کوهنوردی

بعضی از افراد فقط به قصد کوهنوردی به دریاچه لزور می‌آیند، چون روستای لزور در جایی قرار گرفته که مبدایی برای صعود به قله‌های بوم و میشینه مرگ است. صعود به قله میشینه مرگ برای کوهنوردان مبتدی قطعا آسان نیست، چون با ارتفاع حدود ۴۰۰۰ متر، یکی از بلند‌ترین قله‌های رشته‌کوه البرز شرقی به‌حساب می‌آید.

کوه نوردی در دریاچه لزور

عکس از: سایت Otaghnews

در مسیر صعود به قله میشینه مرگ، به اطرافتان نگاه کنید تا دشت‌های سبز و رودخانه‌ها و چشمه‌های جوشان را ببینید و سختی مسیر برایتان آسان شود.

کوهنوردی در دریاچه لزور

عکس از: سایت Iranwonders

کمپینگ

دشت و چمن‌زارهای اطراف دریاچه لزور جان می‌دهد تا بساط کمپینگ را برپا کنید، البته به شرط آنکه تجهیزات کمپینگ را همراه داشته باشید؛ درغیر‌این صورت نبود امکانات اذیتتان می‌کند. اگر تصمیم به شب‌مانی و چادر‌زدن در دریاچه لزور را داشتید، بهتر است کنار افرادی دیگری که چادر زده‌اند، شما هم چادر بزنید تا درصورت مواجه با مشکل یا خطری تنها نباشید.

کمپینگ در دریاچه لزور

عکس از: سایت Argamagcom

اصلی‌ترین دیدنی‌های اطراف دریاچه

اگر به دریاچه لزور رفتید، حیف است دیدنی‌های مذهبی، تاریخی و طبیعی اطراف آن را نبینید. در ادامه اصلی‌ترین دیدنی‌های اطراف دریاچه لزور را مفید‌و‌مختصر توضیح داده‌‌ام تا درباره رفتن به آن‌ها بهتر تصمیم بگیرید.

دیدنی های اطراف دریاچه لزور

عکس از: سایت Ilna

– قله میشینه مرگ

قله میشینه مرگ؛ اسمش ترسناک است اما مسیر رسیدن به این قله با‌وجود تنگه‌های غرقِ آب و دشت‌های پوشیده از گیاهان سبز آن‌قدر زیباست که ترسناک‌بودن نام آن را فراموش می‌کنید.

حالا برای آنکه خیالتان راحت شود که صعود به قله میشینه مرگ برای آدم‌ها خطری ندارد، از علت نام‌گذاری این قله برایتان می‌گویم. در مسیر صعود به قله میشینه مرگ با میش‌های زیادی مواجه می‌شوید، اما نترسید این میش‌ها واقعی نیستند و مجسمه‌اند. پس تا این‌جا فهمیدید که چرا میشینه جزئی از نام قله میشینه مرگ شده است.

قله میشینه مرگ لزور

عکس از: سایت Argamag

مرگ هم قسمتی از نام قله میشینه مرگ شده تا ماجرایی غم‌انگیز را درباره پرندگان بگوید. واژه مرگ زمانی روی اسم قله میشینه گذاشته شد که پرندگان از چشمه‌ای نزدیک این قله آب خوردند و جانشان را از دست دادند.

یادتان باشد در فصل‌های پرباران مثل بهار به قله میشینه مرگ صعود نکنید، چون در این زمان‌ها قله به‌دلیل آب‌گرفتگی چندان امن نیست.

– تنگه فرح‌رود

در نزدیکی دریاچه لزور، باریکه‌ای جذاب با آب‌و‌هوایی خنک به‌نام تنگه فرح‌رود قرار گرفته است. آب این تنگه از چشمه معجز و دریاچه لزور می‌آید. تنگه فرح‌رود فضای کوچکی دارد، اما تنفس در هوای تمیز همین فضای کوچک و باریک، ریه‌هایتان را جان تازه‌ای می‌بخشد.

تنگه فرح رود لزور

عکس از: سایت Bartarinha

– امامزاده خوشنام

‌امام‌زاده خوشنام با جاذبه‌های طبیعی که حین رفتن به آن می‌بینید، تجربه یک زیارت لذت‌بخش را برایتان رقم می‌زند. در مسیر رفتن به این امام‌زاده خوب به اطرافتان دقت کنید تا زیبایی طبیعی آن را مثل آبشار و باغ میوه‌های رنگارنگ را ببینید. اگر پیاده‌روی در مسیر امام‌زاده خوشنام شما را خسته کرد، برای رفع خستگی از آب خنک و گوارای چشمه‌های اطراف آن بنوشید.

امامزاده خوشنام روستای لزور

عکس از: سایت Argamag

بهترین زمان سفر به دریاچه لزور چه وقت است؟

بهترین زمان برای آنکه به دریاچه بروید تا از آب‌و‌هوای مطبوع و طبیعت سر‌سبز و پر‌گلش لذت ببرید، فصل بهار و تابستان است البته اگر از جاهای شلوغ فراری هستید، احتمالا این ویژگی‌ها چندان به چشمتان نیاید؛ چون در این زمان‌ها دریاچه لزور شلوغ و پر‌رفت‌و‌آمد می‌شود.

Lazur Lake 45

عکس از: سایت Iranwonders

اگر تا‌حد کمی سرما‌دوست هستید و خلوتی طبیعت بیشتر از هر موردی برایتان مهم است، پیشنهاد می‌کنم در فصل پاییز به دریاچه لزور سر بزنید؛ چون از هر زمانی خلوت‌تر است و می‌توانید همه زیبایی‌ها و رنگ‌و‌لعاب پاییز را ببینید.

Lazur Lake 34

عکس از: سایت Ilna

دریاچه لزور کجاست؟

دریاچه لزور از جاهای دیدنی اطراف تهران و شهرستان فیروزکوه است که در نزدیکی روستای لزور قرار گرفته است. اگر بخواهید از تهران به سمت دریاچه بروید، باید حدود ۲۰۰ کیلومتر را طی کنید.

دریاچه لزور کجاست

عکس از: سایت Khabaronline

برای اینکه موقعیت مکانی دریاچه لزور را بهتر بفهمید، باید بدانید روستای لزور دقیقا کجاست. روستای لزور از روستاهای اطراف تهران است که در دهستان قزقانچای و بخشی به‌نام ارجمند در شهرستان فیروزکوه قرار دارد. در حوالی این روستا، جاذبه‌های طبیعی متنوعی مثل رود فرح‌رود و دامنه کوه به معراج به چشمتان می‌خورد.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت