جاهای دیدنی لنگرود؛ از طبیعت‌گردی و تاریخ تا بازارگردی و تفریح

اگر اهل سفر به شمال باشید، حتما اسم شهر معروف لنگرود را شنیده‌اید. لنگرود شهری در قلب گیلان است که به لطف طبیعت بکر و آثار تاریخی و طبیعت خیره‌کننده‌اش هیچ‌وقت از ذهن شما پاک نمی‌شود. احتمالا تا الان وسوسه شده‌اید تا سری به جاهای دیدنی لنگرود بزنید. با من همراه باشید تا ته‌توی دیدنی های لنگرود را در مجله راستین گشت در بیاوریم.

بهترین جاهای دیدنی لنگرود کدام‌اند؟
پل خشتی لنگرود، آبشار دهجان، غار لیاروی، دریاچه لنگرود، بوستان فجر و تله کابین لنگرود پیشنهاد من به شماست. البته همه جاهای دیدنی لنگرود جزء بهترین‌ها هستند.
بهترین جاهای تاریخی و دیدنی لنگرود کجاست؟
پل خشتی لنگرود و خانه منجم باشی از همه معروف‌تر است؛ می‌توانید سری به این مکان‌ها بزنید.
پارک‌های جنگلی لنگرود کدام است؟
پارک جنگلی خرما، پارک آزادی و پارک فجر، از پارک‌های جنگلی لنگرود است.
آب و هوای لنگرود چطور است؟
با توجه به این که لنگرود در شمال کشور قرار دارد حدس این که آب و هوای لنگرود چطور است سخت نیست؛ مرطوب، خنک و در کل خوش‌ آب‌وهوا، بهترین صفات برای توصیف آن است. پیشنهاد می‌کنم قبل از سفر حتما هواشناسی را چک کنید تا در سفر به مشکل آب‌وهوایی نخورید.

اصلا لنگرود یعنی چه؟

واژه لنگرود از دو کلمه لنگر و رود به وجود آمده است. لنگر به معنای آرام و ساکن‌شده مانند لنگر، رود هم به معنای خود رود است. در واقع کلمه لنگرود یعنی رود آرام و با وقار.

لنگرود به شهر چای، برنج و ابریشم معروف است؛ پس اگر به این محصولات نیاز یا علاقه خاصی دارید، سفر به لنگرود را در اولویت برنامه‌های سفرتان بگذارید.

لنگرود

عکس از: سایت Google Maps

مطمئن هستم با وجود جاذبه های گردشگری لنگرود از سفرتان حسابی لذت می‌برید. پیشنهاد شخصی من این است که آب دستتان دارید، زمین بگذارید و راهی سفر شوید. البته می‌توانید با یک تیر دو نشان بزنید و از جاهای دیدنی گیلان هم بازدید کنید.

روستاها از جاهای دیدنی لنگرود برای طبیعت‌گردی

بیایید از روستاها شروع کنیم که جزء خودمانی‌ترین جاهای دیدنی لنگرود هستند. زندگی روستایی، طبیعت بی‌نظیر روستا، محصولات روستایی و مردم مهمان‌نواز و خون‌گرم ایرانی حتما تجربه متفاوتی از سفر برایتان رقم می‌زنند.

لنگرود

عکس از: سایت Google Maps

حتما سری به این بخش از دیدنی های لنگرود بزنید تا تعریفتان از طبیعت زیبا تغییر کند؛ چرا؟ چون طبیعت بکر این روستاها به قدری زیبا و دلنشین است که انگار زیباترین روی طبیعت را دیده‌اید.

۱. روستای گالشکلام با هوای پاک

گالشکلام (Galesh Kolam)، روستایی از توابع شهر ساحلی چاف و چمخاله و از جاهای دیدنی لنگرود است؛ البته این شهر ساحلی خودش از توابع لنگرود حساب می‌شود.

روستای گالشکلام لنگرود

عکس از: سایت Google Maps

هرچند روستای گالشکلام به دریای خزر نزدیک است؛ اما با یک مرداب که این وسط جا خوش کرده، از دریا فاصله دارد. این مرداب در محل برخورد دو رود قرار دارد.

این منطقه متقاطع رودها به نام شلمانرود شناخته می‌شود و از کوه‌های منطقه عمومی املش و لنگرود سرچشمه می‌گیرد. این رودها در فصل‌های زمستان و پاییز پر آب و حتی گاهی سیلابی هستند.

لوکیشن روستای گالشکلام روی گوگل مپ

۲. روستای فتیده از جاهای دیدنی لنگرود

روستای فتیده (Fatideh) یکی از جاهای دیدنی لنگرود است که می‌توانید بهترین محصولات محلی را در آن پیدا کنید. برنج، نیشکر، صیفی، کنف، ابریشم و لبنیات از مهم‌ترین محصولات این روستاست.

روستای فتیده لنگرود

عکس از: سایت Google Maps

فتیده روستایی از توابع بخش مرکزی و از جاهای دیدنی لنگرود است که به‌عنوان جلگه‌ای معتدل و مرطوب شناخته می‌شود. مردم خون‌گرم این منطقه بیشتر کشاورز و دامدار هستند؛ البته با وجود محصولات این روستا، حدسش چندان سخت نیست که این روستا از بهترین دیدنی های لنگرود است.

لوکیشن روستای فتیده روی گوگل مپ

۳. روستای سلوش مهد رودخانه‌ها

اگر اسم روستای سلوش (Solush) را نشنیده‌اید، شاید اسم رودهای لش را شنیده باشید که از جاهای دیدنی لنگرود هستند. سه رودخانه که هر سه، لش نام دارند روستای سلوش را احاطه کرده‌اند. قدیم‌ندیم‌ها مردمی که اینجا زندگی می‌کردند، به دلیل وجود این سه رودخانه اسم روستا را سه‌لش گذاشتند؛ اما بعدها اسم آن به سلوش تغییر کرد. روستای سلوش یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری لنگرود است.

روستای سلوش

عکس از: سایت Kojaro

نیمه اول سال معمولا این روستا پر از گردشگر می‌شود. البته جای تعجبی ندارد. آب‌وهوای دل‌انگیز، مردم خون‎گرم و زیبایی‌های تکرارنشدنی را نمی‌شود راحت از دست داد. با اینکه سلوش زمستان و پاییز دیدنی‌های خاصی دارد و به قول خودمان هوا بدجور دونفره است، باز هم بهار و تابستان این روستا از جاهای دیدنی لنگرود چیز دیگری است.

لوکیشن روستای سلوش روی گوگل مپ

۴. روستای سالکویه از جاهای دیدنی لنگرود

سالکویه (Salkuyeh)، روستایی سنتی و قدیمی در گیلان و از جاذبه های گردشگری لنگرود به حساب می‌آید که قدمت زیادی دارد و جزء قدیمی‌ترین دیدنی های لنگرود است.

روستای سالکویه

عکس از: سایت Picofile

روستای سالکویه منطقه‌ای کوهپایه‌ای است که منظره‌های سرسبزش هوش از سرتان می‌پراند؛ در کل تالاب و جنگل روستای سالکویه به شکلی باورنکردنی زیبا و فراموش‌نشدنی هستند. روستای سالکویه در فهرست جاهای دیدنی لنگرود جایگاه خاصی دارد.

لوکیشن روستای سالکویه روی گوگل مپ

۵. روستای لیسه رود برای شکم‌گردی

روستای لیسه رود (Liseh Rud) لنگرود یکی از خوش‌آب‌وهواترین جاهای دیدنی لنگرود برای پیک‌نیک است. بومیان استان گیلان این روستا را با مزرعه‌های کشت برنج، چای و باغ‌های پرتقال می‌شناسند. اگر به این روستا سری بزنید، وجودتان با تماشای این باغ‌ها و مزارع پر از احساس تازگی و طراوت می‌شود.

روستای لیسه رود

عکس از: سایت Mapio

زیارتگاه آقا محسن، پارک لیسه رود و تعدادی رستوران بومی از جاذبه‌های روستای لیسه رود است. پیشنهاد می‌کنم حتما سری به رستوران‌های بومی منطقه بزنید و خودتان را مهمان یک وعده غذای سنتی و لذیذ گیلانی کنید.

شاید بد نباشد دست خانواده یا دوستانتان را بگیرید و هنگام بازدید از جاذبه های دیدنی لنگرود با آن‌ها در روستای لیسه رود پیک‌نیکی پر از زیبایی و حس خوب را تجربه کنید. این روستا هم در نیمه اول سال گردشگران زیادی دارد؛ اما خودش روستای کوچک و نسبتا خلوتی است.

لوکیشن روستای لیسه رود روی گوگل مپ

۶. روستای پَرَشکوه از جاهای دیدنی گیلان

روستای پرشکوه (Parashkuh) هم از مناطقی است که در دامنه کوه قرار دارد. این روستا با وجود محصولاتی مثل مرکبات، چای، کرم ابریشم و منظره سرسبزش به یکی از جاهای دیدنی لنگرود برای طبیعت‌گردی و گشت‌وگذار تبدیل شده است.

روستای پرشکوه

عکس از: سایت Google Maps

کلمه پرشکوه را «پره کوه» یا «دامنه کوه» هم معنی کرده‌اند؛ البته اگر به معنای پر شکوه هم بود، چندان بیراه نبود،.طبیعت این روستا در مرحله دیگری از زیبایی است.

لوکیشن روستای پرشکوه روی گوگل مپ

۷. روستای بلوردکان

بلوردکان (Bolur Dokan) از جاهای دیدنی لنگرود روستایی نزدیک به املش و از توابع دهستان لات لیل، بخش اطاقور شهرستان لنگرود است و فقط یک کیلومتر با جنوب‌غربی املش فاصله دارد.

روستای بلوردکان

عکس از: سایت Google Maps

رودخانه پرجوش‌وخروش این روستا مهم‌ترین انگیزه برای سفر به بلوردکان است؛ در حدی که خود رودخانه هم یکی از جاهای دیدنی لنگرود به حساب می‌آید. روی این رودخانه چشم‌نواز پلی قدیمی قرار دارد که از املش به قزوین کشیده شده است و بر سر یکی از مسیرهای راه شاه عباسی قرار دارد.

لوکیشن روستای بلوردکان روی گوگل مپ

۸. روستای آبچالکی

تا به حال اسم بام لنگرود را شنیده‌اید؟ بام لنگرود لقبی است که گردشگران به روستای آبچالکی (Abchalaki) داده‌اند. چشم‌انداز این روستا به قدری زیبا و فوق‌العاده است که روستای آبچالکی را به یکی از بهترین جاهای دیدنی لنگرود تبدیل کرده است. از روستای آبچالکی می‌توانید منظره‌ای محشر از شهر لنگرود و ساحل دریای خزر ببینید. بعید نیست که از نظر خیلی‌ها این منطقه از بهترین دیدنی های لنگرود است.

روستای آبچالکی

عکس از: سایت Google Maps

تابستان احتمالا بهترین موقع سفر به روستای آبچالکی باشد؛ چون آب‌وهوای این روستا به قدری خنک است که جان می‌دهد برای سفر و طبیعت‌گردی و فرار از گرمای شهرهای بزرگ!

اهالی روستاهای اطراف و گردشگران زیادی در تابستان به روستای آبچالکی سفر می‌کنند تا جانی تازه کنند. سرسبزی روستا یک دلیل و آب‌وهوای دلپذیر آن دلیل محکم دیگری است تا به این روستا سری بزنید و یکی از فوق‌العاده‌ترین جاذبه های گردشگری لنگرود را از نزدیک ببینید.

لوکیشن روستای آبچالکی روی گوگل مپ

جا‌های تاریخی لنگرود برای دوستداران قصه‌های قدیمی

رسیدیم به بخش مورد علاقه بیشتر گردشگران، مخصوصا تاریخ‌دوستان راستین گشت که عملا این بخش برایشان بهترین جاهای دیدنی لنگرود است. جاذبه‌های تاریخی در هر مکانی برای ما ایرانی‌ها ارزشمند است؛ بالاخره تاریخ کشورمان در قلب این جاذبه‌ها قرار دارد.

در ادامه مقاله جاهای دیدنی لنگرود با من همراه باشید تا همه جاذبه های گردشگری لنگرود از جنس تاریخ و تمدن را به شما معرفی کنم.

لنگرود

عکس از: سایت Google Maps

۱. پل خشتی لنگرود، معروف‌ترین بنای تاریخی شهر

پل خشتی (Pole Kheshti) لنگرود، روی رودخانه لنگرود ساخته شده است که همان مسیر قدیمی لاهیجان به لنگرود می‌شود. این پل «فشکالی محله» را به «راه پشته» وصل می‌کند که دو تا از بزرگ‌ترین محله‌های لنگرود هستند. این پل خشتی از جاهای دیدنی لنگرود زمان فتحعلی شاه، به دست حاج آقا پرد و به دستور حاجی آقا بزرگ منجم‌باشی ساخته شد. در گویش گیلکی لنگرودی به این پل معروف، «خَشته پل» یا «خَشته پورد» هم می‌گویند.

پل خشتی لنگرود

عکس از: سایت Google Maps

پل خشتی لنگرود همان‌طور که از اسمش پیداست، از آجر و خشت ساخته شده است. در واقع معروف‌ترین بنای تاریخی لنگرود و نماد این شهر، همین پل خشتی لنگرود است و حتی اسم آن در فهرست آثار ملی ایران به چشم می‌خورد. به همین دلیل این پل الان به یکی از محبوب‌ترین جاهای دیدنی لنگرود تبدیل شده است.

لوکیشن پل خشتی لنگرود روی گوگل مپ

۲. پل خشتی نالکیاشر از جاهای دیدنی لنگرود

پل خشتی نالکیاشر (Nalkia Shar) یا نال کیاشهر یکی از جاهای دیدنی لنگرود و البته یکی از جاذبه های گردشگری گیلان است. معماری این پل شبیه معماری دوره صفویه است؛ اما با تحقیق باستان‌شناسان، معلوم شد پل نالکیاشر در دوره قاجار ساخته شده است.

پل خشتی نال کیاشهر

عکس از: سایت Google Maps

آن زمان که مسیر شاه عباسی در شمال فعال و اتفاقا خیلی هم پررفت‌وآمد بود، این پل معروف‌ترین دوران خود را ‌گذراند. راه قدیمی شاه عباسی از غرب گیلان شروع و در فرح‌آباد ساری و حتی خراسان ادامه داشت. در این مسیر رودخانه‌های پر آب زیادی وجود دارد؛ به همین دلیل پل‌های زیادی در این منطقه ساخته شده است که پل خشتی نالکیاشر یکی از آن‌هاست.

هنوز هم بعضی از پل‌های ساخته‌شده در مسیر شاه عباسی وجود دارند یا می‌توانید دست‌کم آثاری از آن‌ها را ببینید. پیشنهاد می‌کنم نگاهی هم به راه شاه عباسی بیندازید. این مسیر مهم می‌تواند در فهرست دیدنی های لنگرود قرار بگیرد.

لوکیشن پل خشتی نالکیاشر روی گوگل مپ

۳. خانه تاریخی منجم‌باشی لنگرود

رسیدیم به خانه تاریخی منجم باشی از جاهای دیدنی لنگرود که قبل‌تر هم اسمش را در مقاله بردیم. خاندان منجم باشی یکی از ثروتمندترین خانواده‌های لنگرود بودند. آن‌ها از نیمه دوم قرن ۱۲ تا پایان قرن ۱۳ هجری قمری در گیلان حکمرانی می‌کردند.

خانه منجم‌باشی

عکس از: سایت Google Maps

لقب منجم باشی توسط آقا محمد خان قاجار به‌خاطر تخصص بعضی اعضای این خانواده در علم نجوم به آن‌ها داده شد. خاندان منجم باشی افتخارات زیادی دارند؛ از جمله همکاری در ساخت پل خشتی لنگرود و شکست روس‌ها در روستای پیله داربن رشت.خانه منجم باشی بین اهالی منطقه بسیار محبوب است؛ طوری که خیلی‌ها معتقد هستند خانه منجم باشی را باید در بالای فهرست جاهای دیدنی لنگرود گذاشت.

خانه منجم‌باشی

عکس از: سایت Google Maps

خانه تاریخی منجم باشی همزمان با شروع سلطنت آقا محمدخان قاجار و با معماری معروف قاجاری ساخته شده است. مثل خیلی از خانه‌های قدیمی و تاریخی دیگر، این خانه هم اندرونی، بیرونی، خلوت‌خانه و از این دست مکان‌ها دارد.

سال ۱۳۷۹ این جاذبه تاریخی هم به فهرست سازمان میراث فرهنگی پیوست. پیشنهاد می‌کنم سری به این خانه دیدنی از جاهای دیدنی لنگرود بزنید تا وجودتان از تاریخ پرشکوه معماری ایران پر شود.

لوکیشن خانه منجم باشی روی گوگل مپ

آبشارها و چشمه ها از جاهای دیدنی لنگرود

آبشارها و چشمه‌ها همیشه از زیباترین مقاصد گردشگری هستند. آبشار و چشمه‌های لنگرود هم از این زیبایی جدا نیست. آبشارهایی که در ادامه معرفی می‌کنم از زیباترین جاذبه های گردشگری لنگرود است. اگر به لنگرود سفر کردید، بازدید از این جاهای دیدنی لنگرود را از دست ندهید.

آبشار چلدشت لنگرود

عکس از: سایت Google Maps

۱. آبشار ماهی مشو خالی از ماهی

آبشار ماهی مشو (Mahi Mashu) از شگفت‌انگیز‌ترین دیدنی های لنگرود است. در واقع ماهی مشو به جایی گفته می‌شود که در آن‌جا ماهی‌ها زندگی نمی‌کنند؛ پس مشخص است در اینجا ماهی وجود ندارد.

آبشار ماهی مشو با ۱۰ متر ارتفاعی که دارد، باعث می‌شود ذرات ریز و خنک آب در اطراف به پرواز در آیند و طراوت خاصی اطراف این آبشار از جاهای دیدنی لنگرود را احاطه کند. اگر اهل شنا هستید یا دوست دارید تنی به آب بزنید، حوضچه زیر آبشار ماهی مشو با ۲ متر عمق بهترین جا برای این کار است.

آبشار ماهی مشو

عکس از: سایت Baamardom

از زیبایی‌های این آبشار هر چقدر بگویم کم گفتم. سنگ‌های قرمزی که کنار حوضچه وجود دارند، باعث می‌شود منظره برایتان مثل نقاشی زنده‌ای از سرزمین رویاها شود. طبیعت‌گردی در این منطقه به لطف درختان سرسبز، آب‌وهوای تازه و صدای پرندگان و باد میان درختان حال دیگری دارد. یادتان نرود وقت بازدید از جاهای دیدنی لنگرود حتما این آبشار را در فهرست خود بگذارید.

لوکیشن آبشار ماهی مشو روی گوگل مپ

۲. آبشار چالدشت از جاهای دیدنی لنگرود

آبشاری دیگر و نگاهی دیگر به زیبایی. آبشار چالدشت (Chal Dasht) حوالی روستایی به همین اسم در استان گیلان قرار دارد. چالدشت از جاهای دیدنی لنگرود، آبشاری پلکانی است که حدود ۲۰ متر ارتفاع دارد. این آبشار دیدنی در جنگل انبوهی و در یک ارتفاع حدود ۶۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است.

آبشار چالدشت

عکس از: سایت Google Maps

لوکیشن آبشار چالدشت روی گوگل مپ

۳. آبشار دیجان یا دهجان با پوشش گیاهی متفاوت

دیجان یا دهجان (Dehjan)، آبشاری در روستای خرما از جاهای دیدنی لنگرود است. جدا از این آبشار زیبا، منطقه جنگلی روستای خرما هم خود یکی از دیدنی های لنگرود است که خوب است سری به آن بزنید. دهجان، آبشاری با حدود ۲۰ متر ارتفاع و حوضچه زیر آن هم برای شنا مناسب است.

آبشار دیجان

عکس از: سایت Arga

درختان توسکا، لرک و انجیل، از درختانی است که در منطقه جنگلی خرما و اطراف آبشار دهجان زیاد دیده می‌شود. منظره زیبایی که این درختان می‌سازند و عطری که در هوا پیچیده است، شما را در خلسه فرو می‌برد. این آبشار از آن جاذبه های گردشگری لنگرود است که خاطره‌اش به این زودی‌ها از یادتان نمی‌رود.

لوکیشن آبشار دهجان روی گوگل مپ

قلعه‌ها و غارهای دیدنی لنگرود

قلعه‌ها معمولا نماد شکوه و غارها نشان از زندگی گذشتگان دارند. به‌عنوان یک گردشگر، خوب است قلعه‌های مختلفی را ببینید و برای یک بار هم که شده غارنوردی کنید و از شگفتی‌های غار به وجد بیایید. در این بخش از مقاله سراغ غارها و قلعه‌های لنگرود می‌رویم تا بار دیگر در قلب تاریخ جاهای دیدنی لنگرود سری بزنیم.

۱. قلعه دیزبن از جاهای دیدنی لنگرود

قلعه دیزبن (Dizban) سال‌هاست که به محبوب‌ترین جاهای دیدنی لنگرود تبدیل شده است. این قلعه در گذشته پناهگاه راهزنان و دزدان بود. به همین دلیل در آن زمان مردم به این قلعه، دزدبن می‌گفتند و بعدها به دیزبن تبدیل شد.

بعضی بزرگان می‌گفتند که دیز به معنای دژ است و در اصل اینجا دژبان نام داشت؛ چون محل اقامت و محافظت از فرمانروایان لاهیجان قدیم بوده است.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت