گنجنامه همدان؛ گنجی در دل کوه‌های الوند

همیشه قرار نیست بناهای تاریخی فقط جنبه تاریخی داشته باشند، این جمله را بعد از رفتن به گنجنامه همدان کاملا درک می‌کنید. بدون اغراق این گنجنامه با داشتن زیبایی‌های طبیعی و امکانات تفریحی از جاهای دیدنی همدان است. در ادامه شما را با دهکده گنجنامه و تمام قسمت‌های آن آشنا می‌کنم تا آگاهانه و بی‌دردسر از این مجموعه بازدید کنید.

گنجنامه همدان یک بنای تاریخی خاص است که همه چیز دارد؛ از آبشار ۱۲ متری و دشت سرسبز و غار آکواریوم گرفته تا تله‌کابین، بانجی‌جامپینگ و اقامتگاه. این گنجنامه که از جاهای دیدنی همدان است به اندازه ۵۰۰۰ نفر ظرفیت دارد و بازدید از قسمت‌های مختلف آن برای سلیقه‌های مختلف دوست‌داشتنی خواهد بود.

گنجنامه همدان کجاست؟
گنجنامه همدان در ۵ کیلومتری جنوب غربی همدان، انتهای دره عباس‌آباد و ضلع شرقی میدان گنجنامه قرار دارد.
مهم‌ترین ویژگی گنجنامه همدان چیست؟
دهکده گنجنامه زیبایی‌های طبیعی و تاریخی همدان را در خود گنجانده است و با داشتن امکانات تفریحاتی و ورزشی برای همه سنین جذاب است.
چه تفریحاتی در گنجنامه همدان وجود دارد؟
با رفتن به گنجنامه می‌توانید از تفریحاتی مثل تله‌کابین، سورتمه ریلی، بانجی‌جامپینگ، تیرول و شهربازی استفاده کنید.
قدمت کتیبه‌های گنجنامه همدان به چه دوره‌ای مربوط می‌شود؟
قدمت کتیبه‌های گنجنامه همدان به دوران پادشاهان هخامنشی یعنی داریوش و خشایارشاه در ۲۵۰۰ سال پیش می‌رسد.

گنجنامه همدان کجاست؟

گنجنامه بیرون از شهر همدان هست؛ حدودی بخواهم بگویم، از آرامگاه بوعلی سینا تا گنجنامه نزدیک ۱۰ کیلومتر رانندگی دارید. گنجنامه در قسمت انتهایی دره خوش آب‌و‌هوا و سرسبز عباس‌آباد قرار گرفته. این دهکده را در ضلع شرقی میدان گنجنامه و کنار کتیبه‌ها و آبشاری زیبا می‌توانید پیدا کنید. گنجنامه همدان از نظر موقعیت مکانیش نسبت به کوه‌ها در رشته کوه زاگرس و الوند قرار دارد.

لوکیشن گنجنامه همدان روی گوگل مپ

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

تاریخچه گنجنامه از هزاران سال پیش تا امروز

گنجنامه همدان قدمتی طولانی و ۲۵۰۰ ساله دارد و در سال‌های دور فقط به شکل دو کتیبه بوده که در زمان پادشاهان هخامنشی در همدان آن را ساخته‌اند. سرگذشت تاریخی این گنجنامه را که می‌خوانید می‌فهمید پادشاهان هخامنشی مثل داریوش و خشایار از مسیر و جاده گنجنامه برای عبور و مرور استفاده می‌کردند. سنگ‌نوشته‌های گنجنامه همدان هم که با دست‌خط پادشاهان هخامنشی نوشته شده هم سند دیگری است که ثابت می‌کند قدمت این گنجنامه بیشتر از ۲۰۰۰ سال است.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

سال ۱۳۷۹ روی گنجنامه نام دهکده گنجنامه را گذاشتند چون دیگر فقط یک بنای تاریخی نبود. گنجنامه همدان با تلاش ۱۶ ساله به دهکده تفریحی و توریستی با ظرفیت ۵۰۰۰ نفر تبدیل شد؛ جایی که گردشگران داخلی و خارجی می‌توانند در آن تفریح، ورزش و حتی اقامت کنند.

به قسمت‌های مختلف و دیدنی گنجنامه که قدم می‌گذارید، این موضوع را کاملا حس و درک می‌کنید که چرا این مکان را به‌عنوان قطب گردشگری ایران و خاورمیانه انتخاب کرده‌اند. از افتخارات دهکده گنجنامه، عضوبودن در سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) و انتخاب‌شدن آن برای پروژه کارآفرینی است.

چرا به اینجا گنج نامه می‌گویند؟

از زمان‌های قدیم تا الان گنجنامه اسم‌های زیادی مثل سنگ‌نبشته، نبشت خدایان، دادمهان، تنبابر، ببنایه و کتیبه‌های الوند داشته که این‌ها درواقع قدیمی‌ترین نام‌های گنجنامه بوده‌اند. اگر بخواهم از دو اسم اخیر و جدید دهکده گنجنامه صحبت کنم باید اسم‌های جنگنامه و گنجنامه را بگویم که هر کدام از آن‌ها نشان‌دهنده باور خاصی از مردم در زمان گذشته هستند. نام‌گذاری گنجنامه به این دلیل است که مردم در قدیم فکر می‌کردند راز یک گنج روی کتیبه‌ها نوشته شده است.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

برای مدتی گنجنامه همدان را به نام جنگنامه هم صدا می‌زدند چون در زمان قدیم ذهن مردم بیشتر درگیر جنگ و جنگاوری پادشاهان بوده است.

آب‌وهوای این منطقه چطور است؟

وقتی در شهرهایی مثل تهران بهار می‌شود، همدان ممکن است در چله زمستان باشد! منظورم این است که همدان کلا آب‌وهوای سردی دارد چون نزدیک ارتفاعات الوند است. اگر از سرما فراری هستید در ماه‌های دی و بهمن به این شهر سفر نکنید و چنان‌چه گرما اذیتتان می‌کند تیر و مرداد ماه‌های مناسبی برای سفر شما نخواهند بود.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

بازدید از دهکده گنجنامه

حالا نوبت قسمت جذاب گنجنامه یعنی صحبت‌کردن از بخش‌های مختلف آن است که تماشای هر کدام چه روز و چه شب قطعا جذاب و دیدنی است. با زیباترین مکان‌های گنجنامه همدان در قسمت زیر آشنا می‌شوید.

– کتیبه‌های گنجنامه

به قسمت ابتدایی گنجنامه همدان که وارد می‌شوید سنگ‌نوشته‌هایی را می‌بینید که شامل دو کتیبه هستند؛ کتیبه‌هایی که یکی از آن‌ها در قسمت بالاتر قرار گرفته و دیگری در قسمت پایین‌تر. این کتیبه‌ها به دستور پادشاهان هخامنشی در ۲۵۰۰ سال پیش روی دامنه کوه‌های الوند، به سه خط میخی، ایلامی و بابلی نوشته شده است. کتیبه‌ای که بالاتر می‌بینید به داریوش و کتیبه پایین‌تر به خشایارشاه مربوط است.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

تا حالا شده جایی بروید و ببینید که روی دیوار یا درخت کسی یادگاری نوشته باشد؟ این سنگ‌نوشته‌ها در حقیقت همان یادگاری‌های لشگر هخامنشی‌هاست که روی دیوار نوشته‌اند؛ البته این نوشته‌ها فقط هم یادگاری نیستند و بعضی از متن‌ها یک‌جورهایی ادای احترام به بزرگان و گذشتگان است.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

نوشته کتیبه‌ها را به‌راحتی می‌توانید بخوانید چون از زبان قدیمی خود به فارسی و انگلیسی ترجمه شده‌اند. ترجمه انگلیسی این کتیبه‌ها را تعدادی از باستان‌شناسان فرانسوی انجام داده‌اند. بخشی از نوشته این کتیبه‌ها را در قسمت زیر آورده‌ام؛ بخوانید تا با حال‌و‌هوای نوشته‌های زمان قدیم آشنا شوید.

– کتیبه داریوش

»خدای بزرگ است اهورامزدا، که این زمین را آفرید، که آن آسمان را آفرید، که مردم را آفرید، که شادی را برای مردم آفرید، که داریوش را شاه کرد، شاهی از [میان] بسیاری، فرمانروائی از [میان] بسیاری. مَنَم داریوش، شاه بزرگ، شاهِ شاهان.«

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

– کتیبه خشایارشاه

»خدای بزرگ است اهورامزدا، که بزرگ‌ترین خدایان است، که این زمین را آفرید، که آن آسمان را آفرید، که مردم را آفرید، که برای مردم شادی آفرید، که خشایارشا را شاه کرد، یگانه از میان شاهان بسیار، یگانه فرمانروا از میان فرمانروایان بی‌شمار. من خشایارشا، شاه بزرگ، شاهِ شاهان. «

– آبشار گنجنامه

به قسمت بالایی کتیبه‌ها که بروید صدای جوش‌و‌خروش آبشار گنجنامه را می‌شنوید. آب‌ها از ارتفاع ۱۲ متری آبشار به حرکت درمی‌آیند و صدای زندگی را به گوشتان می‌رسانند. در دوره هخامنشیان آب آبشار گنجنامه مقدس و محترم بوده به همین خاطر کتیبه‌ها را روی سنگ‌های کوه نزدیک به این آبشار حک می‌کردند.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

آبشار گنجنامه با زیبایی باشکوهی که دارد به‌حق از جاهای دیدنی همدان است و هر فصلی از سال دیدنش برای شما جذاب خواهد بود. برای مثال اگر در فصل زمستان به این آبشار بروید می‌توانید صحنه تماشایی از یخ‌زدن و قندیل و در عین‌حال جاری‌شدن آب را ببینید. آبشار دهکده گنجنامه از رشته‌کوه زاگرس و کوه الوند سرچشمه می‌گیرد و به‌عنوان یک اثر طبیعی ملی در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت شده است. در حوالی آبشار، خوردن خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های خوشمزه مثل لبو، چای آتیشی و باقالی را فراموش نکنید که حسابی می‌چسبد.

– غار آکواریوم

غار آکواریوم باوجود قرارگرفتن آکواریوم‌های شیشه‌ای در دل صخره و سنگ نمادی از عناصر سخت، لطیف و آرامش‌بخش طبیعت هستند. با اینکه غار آکواریوم مصنوعی است اما ماهی‌‌ها، خزندگان، پرندگان، گیاهان، سنگ‌ها و کانی‌ها یک فضای کاملا طبیعی و دل‌نشین را در این غار به‌وجود آورده‌اند.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

گونه‌های جانوری که در غار آکواریوم گنجنامه همدان می‌توانید مشاهده کنید شامل موجودات زیر می‌شوند:

  • انواع پرندگان زینتی مثل طوطی، اردک ماندارین (نوعی اردک متعلق به شرق آسیا) و مرغ بهشتی
  • ماهی‌های آب شور مثل دلقک‌ماهی، جراح‌ماهی، فرشته‌ماهی، سوهان ماهیان و صندوق ماهیان
  • ماهی‌های آب شیرین مثل ماهی‌های بومی رودخانه آمازون
  • خزندگان مختلف مثل مار بوآ، مار پیتون، ایگوانا و آفتاب‌پرست
  • گونه‌های مختلف پروانه
  • انواع صدف، خرچنگ و مرجان‌های اقیانوسی
گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

مهندسان ایرانی غار آکواریوم همدان را با الهام از شکل غار علی‌صدر در سال ۱۳۹۰ طراحی کردند. این غار مساحتی به اندازه ۱۰۰۰ مترمربع و دو طبقه دارد. برای رفتن به قسمت‌های مختلف غار و شناخت موجودات آن ابهامی نخواهید داشت چون افراد مختلف و تابلوهای مخصوصی در غار برای راهنمایی و کمک به شما درنظر گرفته شده است.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

بلیط غار آکواریوم را به دو شکل حضوری و آنلاین می‌توانید تهیه کنید و اگر بچه زیر ۵ سال همراهتان است، نیازی به خرید بلیط ندارید. این نکته را به‌خاطر داشته باشید که با هر بار خرید بلیط می‌توانید فقط ۲۰ دقیقه در غار بمانید پس وقتتان را برای دیدن بخش‌های مختلف غار درست و بادقت تنظیم کنید. ساعت کاری غار گنجنامه در نیمه اول سال از ساعت ۹ صبح تا ۹ شب و در نیمه دوم سال از ۱۰ صبح تا ۷ عصر است.

– کوه الوند

کوه الوند از جاهای دیدنی همدان برای کوهنوردان است که آن را به‌عنوان قله باعظمت کوهستان الوند می‌شناسند. در زمان‌های خیلی دور شخصی به نام اروند را در محل کوه الوند دفن کرده‌اند و به همین دلیل نام الوند را روی این کوه می‌گذارند. بلندترین نقطه قله الوند، ۳۵۸۴ متر ارتفاع دارد و برای صعود به آن باید از مسیر دره گنجنامه، کیوارستان، میدان میشان و تخت‌ نادر بگذرید. اگر زمانی به کوه الوند رفتید برای رفع خستگی می‌توانید در میدان میشان استراحت کنید.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

– دشت میشان

در پشت آبشار گنجنامه، دشت سبز میشان که با گل‌های ظریف خود رنگی شده، به چشمتان می‌آید. طبیعت سرسبز و هوای خوش این دشت در فصل بهار جان می‌دهد برای پیاده‌روی افرادی که اهل ورزش و طبیعت‌گردی هستند. به دشت میشان میدان میشان هم می‌گویند و این دشت دو قسمت دارد: یک قسمت آن جزئی از دهکده گنجنامه و قسمت دیگر آن سمت رودخانه است و بیرون از دهکده قرار دارد.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

اگر بخواهید می‌توانید در دشت میشان چادر بزنید و اقامت کنید؛ البته در قسمتی از دشت میشان که بیرون از دهکده است چون در مجموعه دهکده امکان چادرزدن وجود ندارد.

برای طی‎‌کردن مسیر دشت میشان حتما کفش مناسب کوهنوردی به پا داشته باشید، چون مسیرش سخت‌تر و چیزی بیشتر از یک پیاده‌روی ساده است. در دشت میشان تجربه نوشیدن دمنوش‌های گیاهی را که از گیاهان تازه و باطروات دست‌چینِ دشت تهیه شده، از دست ندهید.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

امکانات رفاهی گنجنامه

گنجنامه همدان با همه‌طور امکانات رفاهی مثل پارکینگ، سرویس بهداشتی، رستوران، کافی‌شاپ و حتی اقامتگاه از شما پذیرایی می‌کند.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

تفریحات گنجنامه

تفریحات گنجنامه همدان را در هر جایی نمی‌توانید پیدا کنید. هر چقدر هم که برای این تفریحات هزینه کنید نگران نباشید؛ به تجربه آن همه لذت و هیجانش می‌ارزد.

– تله‌کابین گنجنامه

تله‌کابین یک تجربه تفریحی بی‌نظیر و متفاوت است تا از طبیعت زیبای همدان لذت ببرید. شما با سوارشدن تله‌کابین از ارتفاعات کوهستانی الوند به دامان دشت سبز میشان روانه می‌شوید. وزش باد خنک، تماشای طبیعت سرسبز و کوهستانی و لذت فراز و فرود تله‌کابین، خاطره‌ای شیرین از سفر به همدان را برای شما رقم می‌زند. تله‌کابین گنجنامه دو فراز و فرود هیجان‌انگیز در مسیر ۱۷۰۰ متری خود دارد که چنین ویژگی در هیچ‌کدام از تله‌کابین‌های ایران پیدا نمی‌شود.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

تله‌کابین گنجنامه دو ایستگاه دارد که همان ایستگاه‌های مبدا و مقصدش هستند. ایستگاه مبدا تله‌کابین، دره گنجنامه و ایستگاه مقصد آن دشت میشان است. مسیری که تله‌کابین گنجنامه همدان از آن عبور می‌کند، بین ۸ تا ۱۲ دقیقه طول می‌کشد. کمتر و بیشترشدن این زمان به سرعت باد وابسته است.

اگر برای تجربه وسایل تفریحی آدم محتاطی هستید، خیالتان از نظر امنیت تله‌کابین دهکده گنجنامه راحت باشد چون از زمان تاسیس آن یعنی از سال ۱۳۸۵ تا به‌حال این وسیله به کسی صدمه جانی وارد نکرده است.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

ضمن اینکه این تله‌کابین دارای بیمه‌های مختلفی مثل شخص ثالث، حوادث و مسئولیت است. قیمت بلیط تله‌کابین بسته به یک‌طرفه و دو‌طرفه‌بودن آن فرق می‌کند. اگر حالت یک‌طرفه را انتخاب کنید ۱۱۰ تومان و برای دوطرفه سوارشدن آن باید ۱۸۶ تومان را پرداخت کنید. هر کابین تله‌کابین به اندازه ۴ نفر ظرفیت دارد و هزینه بلیط برای هر نفرِ بالای ۵ سال باید جداگانه پرداخت شود.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

ساعت فعالیت تله‌کابین گنجنامه همدان در نیمه اول با دوم سال فرق دارد. در نیمه اول سال ساعت کاری تله‌کابین از ۱۰ صبح تا ۸:۳۰ شب است. البته تله‌کابی جمعه‌ها تعداد ساعت بیشتری باز است و ساعت کاری آن از ۷ صبح تا ۸:۳۰ شب می‌شود. در نیمه دوم سال ساعت کاری تله‌کابین گنجنامه کمتر می‌شود و فقط روزهای پنج‌شنبه و جمعه باز است.

– سورتمه ریلی

تفریح هیجان‌انگیز و جذاب دیگری که در دهکده گنجنامه می‌توانید تجربه کنید، سورتمه ریلی است. سورتمه ریلی این دهکده با سرعت شما را از پیچ‌وخم یک مسیر ۱۳۵۷ متری زیبا، کوهستانی و سرسبز عبور می‌دهد.

این سورتمه با ۱۱۵۰ متر و سرعت ۴۵ کیلومتر بر ساعت طولانی‌ترین و سریع‌ترین سورتمه ریلی کشور است و مبدا آن از طبقه پنجم ساختمان اصلی دهکده گنجنامه شروع می‌شود. مسیری که سورتمه ریلی گنجنامه طی می‌کند حدود ۵ تا ۶ دقیقه طول می‌کشد اما این زمان را می‌توانید با کم‌کردن سرعتتان کمی کش‌دار و طولانی‌تر کنید.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

سورتمه ریلی گنجنامه همدان ۳۵ سورتمه دارد که امکان سوارشدن دو نفر در هر کدام از سورتمه‌ها وجود دارد البته به شرط آنکه مجموع وزن دو نفر از ۱۲۰ کیلوگرم بیشتر نباشد. به‌ خاطر داشته باشید که فقط افراد با سن بیشتر از ۵ سال می‌توانند سوار سورتمه ریلی شوند.

قیمت بلیط سورتمه ریلی گنجنامه ۱۳۱ تومان برای هر نفر است و در دو حالت آنلاین و حضوری می‌توانید آن را بخرید. ساعت کاری سورتمه ریلی در نیمه اول سال از ۹ صبح تا ۱۰ شب و در نیمه دوم سال از ۱۰ صبح تا ۶ عصر است.

– دیواره سنگ‌نوردی

ورزش سنگ‌نوردی را در گنجنامه چه در این ورزش حرفه‌ای باشید و چه مبتدی در هر دو حالت می‌توانید انجام دهید. دیواره سنگ‌نوردی گنجنامه همدان ۱۸ متر است که در قسمت ایستگاه مبدا تله‌کابین قرار دارد. این دیواره ۳ مسیر برای مبتدی‌ها و پنج مسیر برای حرفه‌ای‌ها درنظر گرفته است. برای طی‌کردن باآرامش مسیر سنگ‌نوردی مربیان ماهری هستند که به شما نکات ایمنی مهم را گوش‌زد کنند.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

– تیرول هیجان‌انگیز

تیرول یک تجربه فوق‌العاده جذاب برای کسانی است که شوق پرواز در دل دارند. با وسیله تفریحی تیول شما امکان پرواز روی کابل در فاصله ۵۲۰ متری را خواهید داشت. پرواز با تیرول با وسایلی مثل قرقره و طناب انجام می‌شود و استفاده از آن محدودیت سنی ندارد.

– شهربازی

اگر کودک همراهتان هست حتما به شهربازی گنجنامه که در طبقه پنجم ساختمان مرکزی دهکده واقع شده، سر بزنید و از فضای ۷۲۹ متری آن برای بازی‌های زیر استفاده کنید:

  • استخر توپ
  • ماشین کوبنده
  • اسب وسترن
  • ماشین کامپیوتری
  • ترامپولین
گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

کودکان شما در شهربازی گنجنامه همدان می‌توانند ورزش‌هایی مثل ایرهاکی، بسکتبال و فوتبال دستی را هم انجام دهند.

– بانجی جامپینگ

یکی از هیجان‌انگیزترین لحظات شما در دهکده گنجنامه با بانجی‌جامپینگ رقم می‌خورد. بانجی‌جامپینگ گنجنامه تنها بانجی‌جامپینگ در خاورمیانه است که می‌توان با آن دونفره سقوط آزاد را تجربه کرد. این بانجی‌جامپینگ تا ارتفاع ۴۲ متر بالا می‌رود و آنچه در این ارتفاع تجربه می‌کنید، هیجانی همراه با ترس و لذت است. افرادی که بین ۴۵ تا ۹۰ کیلوگرم وزن دارند می‌توانند با بانجی‌جامپینگ سقوط آزاد داشته باشند.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

بهترین زمان بازدید از گنجنامه

بهترین زمان بازدید از گنجنامه از نظر آب‌وهوا فصل بهار و تابستان است. اگر می‌خواهید زمانی از گنجنامه همدان را ببینید که خلوت باشد بهتر است در وسط هفته به این مکان سر بزنید تا با آرامش بتوانید تمام قسمت‌های دهکده را تماشا کنید و جای پارک به‌راحتی برای ماشینتان در پارکینگ پیدا شود.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

مسیر دسترسی به گنجنامه

از تهران تا گنجنامه همدان حدود ۳۲۸ کیلومتر راه پیش رو دارید که از نظر زمانی تقریبا حدود ۴ ساعت طول می‌کشد. بهترین مسیر برای رفتن از تهران به همدان جاده ساوه است. زمانی که به همدان رسیدید باید از میدان اصلی شهر یعنی میدان امام‌خمینی به خیابان شریعتی وارد شوید.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

بعد از خیابان شریعتی باید به ترتیب از میدان شریعتی، قائم و دانشگاه عبور کنید تا به جایی به نام چهارباغ کولاب برسید. به چهار باغ کولاب که رسیدید حواستان به درختان گردوی قدیمی عباس‌آباد باشد چون بهترین راهنمای شما تا رسیدن به گنجنامه هستند.

جاهای دیدنی نزدیک به گنجنامه

اگر می‌خواهید از جاهای دیدنی همدان که در نزدیکی گنجنامه قرار گرفته دیدن کنید به باغ‌های شریف، مجموعه عباس‌آباد و موزه دفاع مقدس بروید. باغ‌های شریف در ۱.۵، مجموعه عباس‌آباد در ۷.۵ و موزه دفاع مقدس در فاصله ۸ کیلومتری گنجنامه همدان قرار گرفته‌اند.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

مجموعه عباس‌آباد در همدان یک مجموعه تفریحی توریستی است که با بالارفتن از پله‌های آن به بام همدان هدایت می‌شوید و می‌توانید همدان را از چشم‌اندازی زیبا ببینید. آبشار مصنوعی، رستوران، استخر و کلبه‌های اقامتی از امکانات موجود در مجموعه عباس‌آباد هستند.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

باغ موزه دفاع مقدس همدان یک بیمارستان قدیمی در زمان جنگ ایران و عراق بوده که از زیرزمین ۲ هزار متری به باغ موزه ۶.۵ هکتاری تبدیل شده است. این موزه علاوه بر حال‌و‌هوایی تاریخی و معنوی فضایی دل‌نشین و خوش‌ آب‌و‌هوا دارد.

اقامت در همدان برای بازدید از گنجنامه

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد دهکده گنجنامه این است که امکان اقامت در داخل این مجموعه وجود دارد و دیگر لازم نیست شما وقت و انرژی زیادی برای پیداکردن محل اقامت خود در همدان بگذارید. اقامتگاه‌های دهکده گنجنامه شامل سه مدل زیر هستند:

– ویلاهای کوهستانی

حتی شنیدن اسم ویلاهای کوهستانی هم حس خوشایندی دارد چه برسد به آنکه چند روزی در آن اقامت کنید. با اقامت در ویلاهای کوهستانی می‌توانید از امکانات زیر استفاده کنید:

  • سیستم گرمایش از کف
  • آشپزخانه با وسایل مخصوص آشپزی
  • مبلمان
  • تجهیزات صوتی و تصویری
  • پارکینگ

هزینه اقامت در ویلاهای کوهستانی گنجنامه بستگی به نوع و امکانات محل اقامت شما در این ویلاها دارد.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

– سوییت

دهکده تفریحی و توریستی گنجنامه، ۱۵ سوئیت اقامتی ۲۰، ۴۵ و ۵۵ متری هم برای اقامت مسافران با ظرفیت ۱۰۰ نفر دارد که در طبقه سوم پارکینگ طبقاتی دهکده قرار گرفته است. در سوئیت‌های اقامتی گنجنامه امکانات زیر را خواهید داشت:

  • آشپزخانه با تمام وسایل مربوط به پخت‌وپز
  • سیستم صوتی و تصویری مرکزی
  • پارکینگ اختصاصی

اگر در سوئیت‌های اقامتی گنجنامه اقامت داشته باشید برای استفاده از کافی‌شاپ و رستوران، تخفیف ویژه به شما تعلق می‌گیرد.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

– اقامتگاه بوم‌گردی

اقامتگاه‌های بوم‌گردی گنجنامه در مقایسه با ویلاهای کوهستانی و سوئیت‌ها امکانات کمتری دارند اما به همان نسبت هزینه‌شان هم مناسب‌تر است. در این اقامتگاه‌ها حس‌و‌حال مهمان‌بودن در خانه قدیمی‌ها به شما دست می‌دهد.

گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

توصیه‌هایی برای بازدید از گنجنامه

اگر برای بازدید از گنجنامه توصیه‌های زیر را به‌خاطر بسپارید قطعا سفر راحت‌تری را تجربه می‌کنید.

    • اگر قصد اقامت در اقامتگاه‌های گنجنامه را در روزهای تعطیل دارید حتما از چند هفته قبل جای دلخواهتان را رزرو کنید.
    • تمام بلیط‌های امکانات تفریحی و ورزشی دهکده گنجنامه را می‌توانید با مراجعه به سایت رسمی این مجموعه به آدرس https://ganjname.net تهیه کنید.
    • هنگام بازدید از گنجنامه حتما کفش پیاده‌روی و درصورت نیاز کوهنوردی مناسب، عینک آفتابی و دوربین عکاسی همراه داشته باشید.
گنجنامه همدان

عکس از: سایت Google Maps

  • برای استفاده از هر کدام از وسایل ورزشی و تفریحی دهکده گنجنامه برای افراد ۵ سال به بالا باید بلیط تهیه شود.
  • <

    منبع: علی بابا

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت