
گاهی اوقات شگفتیهایی چون چشمه گراب در قسمتی از طبیعت قرار گرفتهاند که اصلا فکرش را هم نمیکنیم. جایی که به نظر فقط بیابان میآید، میتواند چنین زیباییهایی مثل چشمه گراب را در دل خود داشته باشد، کافی است اراده کنیم برای کشف و ماجراجویی.
اگر میخواهید با چشمه گراب در دل کوه و بیابان بیشتر آشنا شوید، با مجله گردشگری علیبابا همراه باشید.
بهترین فصل بازدید از چشمه گراب چه وقت است؟
شنا در آب چشمه گراب چه شرایطی دارد؟
عمق آب به دلیل کدر بودن رنگ آن مشخص نیست و میتواند به سادگی خطرآفرین شود. البته ممکن است کمی هم در پوست خود احساس سوزش کنید که دلیل آن املاح موجود در آب است.
چشمه گراب کجاست؟
چشمه گراب در استان خراسان رضوی و در مسیر جاده نیشابور به مشهد قرار گرفته است. این چشمه حدودا ۵۰ کیلومتر از مشهد فاصله دارد.
لوکیشن چشمه گراب روی گوگلمپ
بهترین فصل بازدید از چشمه گراب
بهترین زمان برای بازدید از این چشمهها، مواقعی است که بارندگی رخ داده و سطح آب به میزان مطلوبی است. بنابراین اگر که ساکن خراسان رضوی هستید، میتوانید پس از بارندگی از این چشمه بازدید کنید. در غیر این صورت فصل بهار و همچنین پاییز که آبوهوا هم مطلوبتر است، مناسب خواهد بود. شاید مناظر بهاری هم زیباتر باشند.

عکس از: سایت Google Maps
البته نکته جالب این است اگر با مردم محلی صحبت کنید متوجه خواهید شد که هیچ کس تا به حال ندیده که حتی در زمستان هم آب این چشمه یخ زده باشد.
مسیر دسترسی به چشمه گراب
هنگامی که در جاده نیشابور به مشهد در حال حرکت هستید، به تابلوی زرد رنگ چشمه گراب میرسید. هرچند این تابلوی زرد بسیار بزرگ است، اما برای این که آن را گم نکنید، باید کمی دقت داشته باشید. البته چشمه گراب آنقدرها هم دور نیست، یعنی در فاصله کمی از جاده اصلی قرار گرفته و آنهایی که علاقهمند باشند، میتوانند موقعیت آن را با حدود ۱۰-۱۵ دقیقه پیادهروی و جستجو به سادگی پیدا کنند.

عکس از: سایت Google Maps
بنابراین شما هم میتوانید خودرو خود را کنار بزرگراه پارک کنید و هم از قسمتی که تابلوی زرد رنگ چشمه گراب وجود دارد، عبور کنید و تا نزدیکی تپه پیش بروید. درست روبهروی چشمه گراب چند درخت کاج کنار خیابان وجود دارد که کاملا از محیط اطراف متمایز است و میتوانید از سایه این درختان هم برای پارک کردن خودرو استفاده کنید.
هنگامی که به پای یکی از تپهها که در فاصله نه چندان دوری از تابلو قرار گرفته است، رسیدید، کافی است از تپه کمارتفاع بالا بروید و از تماشای چشمه گراب که حدود ۶-۷ متر پایینتر قرار گرفته، لذت ببرید. ظاهر این تپه با حفره عمیقی که در قله یک کوه کوچک قرار گرفته، مثل یک کوه آتشفشانی است.

عکس از: سایت Google Maps
شرایط شنا در آب چشمه گراب
شما میتوانید در آب این چشمه که همدمای محیط است، آبتنی کنید. با این حال باید مراقب باشید و داخل آن شیرجه نزنید. اگر شنا بلد نیستید، بهتر است بیشتر احتیاط کنید. عمق آب به دلیل کدر بودن رنگ آن مشخص نیست و میتواند به سادگی خطرآفرین شود. البته ممکن است کمی هم در پوست خود احساس سوزش کنید که دلیل آن املاح موجود در آب است.

عکس از: سایت Google Maps
همان املاحی که گفته میشود برای پوست بسیار مفید هستند. بعضیها هم برای شنا در این چشمه، طنابی که روی دیواره قرار گرفته را به کمر خود میبندند و آبتنی میکنند.
چرا گراب؟
چشمه گراب که بسیاری از مردم محلی به آن «گررو» یا «گوراب» هم میگویند، در واقع یک اثر طبیعی ملی است که شامل چندین چشمه با رنگهای مختلف میشود. علت این که نام آن را «گراب» گذاشتهاند، به گفته بعضی از زبانشناسان این است که از ترکیب کلمه گوگرد و آب به دست آمده است و اشاره به وجود مواد گوگردی در این آب دارد.

عکس از: سایت Google Maps
بعضی دیگر هم معتقد هستند این نام به طعم تندوتیز آب یا خواص درمانی آن برای پوست اشاره دارد. حالا اینکه دقیقا کدام روایت درست است، معلوم نیست!
گشتی حوالی چشمه گراب خراسان رضوی
چشمه گراب تنها یک چشمه نیست، بلکه از تعداد زیادی چشمه این چنینی تشکیل شده که البته یکی از آنها از همه بزرگتر و زیباتر است که آب آن هم تا حدودی سبز رنگ است.
نکته جالب در مورد این چشمهها این است که رنگ هر کدام و طعم آب هر کدام با دیگری فرق دارد و این به دلیل تفاوت در املاح موجود در آب چشمههاست. اگر کمی دقت کنید، متوجه خواهید شد که آب چشمه از دل زمین میجوشد و گازهایی همواره در حال آمدن به سطح آب و ایجاد حباب هستند.

عکس از: سایت Google Maps
اما تنها آب این چشمه نیست که جادویی و زیباست، سنگهایی که مثل آجرهای بزرگ یک ساختمان، اطراف چشمه گراب را فراگرفتهاند و رسوبات خاص این منطقه هم بسیار قابلتوجه هستند.
اگر به طبیعتگردی علاقهمند باشید، خواهید دید که طبیعت اطراف هم شاید خالی از درخت و گل باشد، اما شگفتانگیز است؛ برای آنهایی که به هر گوشهای از طبیعت حس دیگری دارند، دیدن دشتهای وسیع و فراخ آن غیرقابل توصیف خواهد بود.
به علاوه، تعدادی تپه و کوه هم در این فضای وسیع از زمین سردرآوردهاند که جذابیت آن را دوچندان میکنند.

عکس از: سایت Google Maps
بهتر است کمی هم مراقب باشید، چرا که اطراف این چشمه مارهای سمی مثل مار کبری هم دیده شده است. در رویارویی با مار هم صرفا کافی است از آن دوری کنید و بدون ایجاد مزاحمت برای این خزندههای زیبا به بازدید خود بپردازید.
خاصیت شفابخشی چشمه گراب
هنگامی که در حال بازدید از این چشمه هستید، متوجه سطل آبی که داخل آن افتاده خواهید شد. این سطل با یک طناب چند تکه به بالا وصل شده و امکان برداشت آب را به بازدیدکنندگان میدهد.
متاسفانه بخشی از زبالههایی که در این چشمه افتادهاند، شاید انگیزه افراد را برای دست زدن به آب این چشمه کم کنند؛ اما باید بدانید که این چشمه برای مردم محلی ارزش بالایی دارد و به دلیل خواص درمانی، مقدس به حساب میآید.

عکس از: سایت Google Maps
محققانی که روی این چشمه، تحقیقات علمی انجام دادهاند، آب آن را از جمله آبهایی میدانند که کلروره سدیک آهن دارد و ترکیبات اشباع آن فراوان است.
این مواد معدنی هم یادگاری است از دوره زمینشناسی تریاس است که حدودا ۴۰ میلیون سال طول کشید. گفته میشود این آب برای درمان بیماریهای پوستی و دفع مواد زاید از بدن مفید است.
همچنین خواص آن برای آنهایی که دچار بیماریهای مفصلی هستند، بسیار مفید است و حتی تاثیرات خوبی بر معده، صفرا و لوزالمعده و ترشحات آنها دارد. البته باید حتما قبل امتحان آن، از تمیزی آب اطمینان پیدا کنید.

عکس از: سایت Google Maps
غارهای زیرزمینی چشمه گراب
مطالعات علمی که روی چشمه گراب صورت گرفته، مثل تصاویر میکروسکوپی و ماکروسکوپی سنگهای منطقه چشمه گراب نشان میدهند آب این چشمه با اعماق زمین در ارتباط است و این احتمال وجود دارد که غارهای زیرزمینی در این منطقه وجود داشته باشد.

عکس از: سایت Google Maps
این موضوع میتواند تاثیر زیادی بر گردشگری این قسمت داشته باشد. هرچند که همچنان از وجود چنین غارهایی و صحت این فرضیه خبری نیست.
وسایل و تجهیزات لازم برای بازدید از چشمه گراب
برای بازدید از این جاذبه دیدنی به تجهیزات خاصی نیاز ندارید. کفش مناسب طبیعتگردی، کلاه و عینک آفتابی و کرم ضدآفتاب کفایت میکند. البته اگر قصد آبتنی دارید، لباس اضافی فراموش نشود.
در آخر اگر شما هم از این چشمه زیبا بازدید کردهاید، میتوانید نظرتان را درباره آن به ما و مخاطبان مجله علیبابا بگویید.
منبع: علی بابا