سفر به اماکن مذهبی طرفداران خاص خودش را دارد. اما سفر به زیارتگاههایی که جاذبههای سیاحتی هم دارد، محبوبیت بیشتری در بین اهالی سفر پیدا میکند. علیبابا در این سفر قصد دارد که شما را به یکی از مکانهای مذهبی آشنا ببرد که برای تهرانیها بسیار نوستالژیک است. مقصد ما بقعه امامزاده داوود در بخش کن استان تهران است.
برای آشنایی بیشتر با این جاذبه مذهبی و تاریخی، تا پایان این مطلب همسفر مجله گردشگری راستین گشت باشید.
علت مرگ امامزاده داوود چیست؟
جاهای دیدنی امامزاده داوود کداماند؟
وضعیت جاده امامزاده داوود چطور است؟
امامزاده داوود یا شرفالدین داودالحسنی کیست؟
شرفالدین داودالحسنی از خاندان امام دوم شیعیان، «حسن مجتبی» است و با لقب امامزاده داوود شناخته میشود. حضرت داوود ۱۱ نسل بعد امام حسن محسوب میشود، اما این نسبت بهطور دقیق نشخص نیست. زیرا به باوری دیگر، امامزاده از نسل امام زینالعابدین است.
علت مرگ امامزاده داوود چیست؟
علت مرگ امامزاده داوود نیز همچون اصل و نسب، مستند نیست و طبق روایت بومیان قدیمی انتقال پیدا کرده است. بنا به باور بعضی افراد، حضرت داوود بههمراه بستگانش، از همسفران امام هشتم شیعیان، «حضرت رضا(ع)» به مقصد ایران بودهاند و در این سفر بههمراه علیبنموسیالرضا به شهادت میرسند.
طبق نظر مردم محلی، امامزاده داوود در آبادی کیگا، در نزدیکی روستای کن به شهادت میرسند. همچنین بعضی از بومیان معتقدند که امامزاده داود با همدستی فردی به نام «نجیم گبر» و یکی از درویشهای روستای کن به شهادت رسیده است. از منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام «محمود فرحزادی» بوده است.
آشنایی با بقعه امامزاده داوود
مقبره امامزاده داوود یکی از نوستالژیکترین جاذبههای تاریخی برای بسیاری از تهرانیها و ساکنان شهرهای حومه است. این امامزاده بهدلیل موقعیت خوب از منظر دسترسی و آبوهوای طبیعت، از گزینههای گردشگری ساکنان برای جاهای دیدنی تهران محسوب میشود. بقعه امامزاده داوود در بخش کن از استان تهران و در منطقهای کوهستانی و خوشآبوهوا واقع شده است. این بقعه روی نقشه، در شمال غرب تهران جا خوش کرده است.
بنا به باوری که وجود دارد، بقعه امامزاده داوود در زمان صفویان و دوران حکومت شاه طهماسب بنا شده است و در دوران قاجار با رویکارآمدن فتحعلی شاه با تغییر و گسترش روبهرو شده است. علاقه طهماسب به امامزاده داود با وقف املاک او به مقبره این امامزاده مشخص است. از دیدگاهی دیگر، این بقعه در زمان قاجار و به دستور همسر فتحعلی شاه بنا شده است و مرمت و گسترش آن را شاهزادگان قجری در زمان ناصرالدین شاه برعهده گرفتهاند. از تغییراتی که به دوران ناصرالدین شاه نسبت میدهند، احیای مسیر فرحزاد به امامزاده است.
هشت بیت
یکی از نشانههایی که احتمال ساخت بقعه امامزاده را در زمان فتحعلی شاه تقویت میکند، هشت بیت شعری است که بر در اصلی ورودی حرم جا خوش کرده است. نام فتحعلی شاه در میان این اشعار دیده میشود و میتوان با استناد به این هشت بیت، زمان ساخت آرامگاه امامزاده داود را به زمان قاجار نسبت داد. البته از منظری دیگر، وجود این ابیات در ورودی، به دوران مرمت و گسترش بقعه در زمان قاجار مربوط میشود و به زمان ساخت آن در این دوره اشاره نمیکند.
ضریح امامزاده داوود یا ضریح جعفری
زیبایی این مقبره با رفتن به داخل آن بیش از پیش جلوه میکند. حالوهوایی عرفانی بقعه امامزاده داوود حسابی به دل مینشیند و تماشای ضریح ساده و زیبای آن، آرامش جذابی به وجودتان منتقل میکند.
ضریح امامزاده داوود با نام ضریح جعفری نیز شناخته میشود. این ضریح ساده با پارچههای رنگی مردم و گرههای فراوان تزیین شده است و هر گره حکایت از یک خواهش و آرزو دارد که هر زائر آن را طلب کرده است. در واقع زیارت از امامزاده با دخیلبستن عجین شده است و از آداب زیارت این بقعه محسوب میشود.
سرداب بقعه امامزاده داوود
سرداب یکی دیگر از قسمتهای بقعه امامزاده داوود است که در معماری قدیمی و سنتی این سازه واقع شده. گفته میشود که پیکر حضرت داوود در این سردابه به خاک سپرده شده است.
جاهای دیدنی اطراف امامزاده داوود
زیارت از آرامگاه حضرت داوود با گشتوگذار در جاذبههای اطراف آن، جذابتر میشود و سفری زیارتی و سیاحتی را تجربه خواهید کرد. در ادامه دیگر جاهای دیدنی بقعه امامزاده داود را به شما معرفی خواهیم کرد.
آبشار امامزاده داود
آبشار امامزاده که از جاذبههای اطراف این بقعه است که در ورودی روستای کن جا خوش کرده و به زائزان امامزاده خوشآمد میگوید. بنابراین در مسیر رسیدن، آبشار خوشقدوقامتی را درون درهای عمیق مشاهده خواهید کرد.
بازارچه
از دیگر جذابیتهای سفر به امامزاده داوود، بازارگردی در بازارچه قدیمی آن است و این بازارچه نمیگذارد که دست خالی و بدون سوغات بقعه حضرت داوود را ترک کنید.
شهربازی امامزاده داوود
پارک امامزاده داود، از جاذبه های سیاحتی در اطراف این زیارتگاه است. شهربازی این ناحیه، سرزمین هیجان است و تجهیزات آن آدرنالین خونتان را بالا میبرد. از جذابیتهای مهیج این شهربازی، موقعیت کوهستانی آن است که سبب میشود، هیجان استفاده از وسایل بازی در دره کوهستانی بیشتر شود.
کاخ ناصری در شهرستانک
رسم زیارت از بقعه امامزاده داوود از روزگاران گذشته در تهران رواج داشته است و اهمیت این زیارت را میتوان از ساخت کاخ ییلاقی در شهرستانک متوجه شد. کاخ ناصری در روستای شهرستانک بهمنظور اقامت شاه در نزدیکی امامزاده داوود بنا شده است. ناصرالدین شاه بعد از برگزاری آیین زیارت بهمنظور استراحت، به کاخ خود در شهرستانک و در حوالی امامزاده برمیگشت.
کاخ ناصری روی گوگل مپ
دسترسی به امامزاده داوود
برای آنکه بهسمت بقعه امامزاده داود بروید، مسیرهای مختلفی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
- فاصله تهران تا امامزاده داوود: تقریبا ۴۶ کیلومتر است.
مسیر اول: حرکت بهسمت سولقان
معروفترین مسیر منتهی به امامزاده، مسیر روستای سولقان است. از هر نقطه از تهران که هستید، وارد بزرگراه آبشناسان شوید. بهسمت شهران پیش بروید و بعد از رسیدن به فلکه اول شهران بهسمت فلکه دوم، جهت حرکتتان را تغییر دهید. اکنون بهسمت شمال و در مسیر منتهی به روستای سولقان پیش بروید. اگر از مرکز تهران سفرتان را آغاز کنید، از طریق این مسیر در حدود یک ساعت در راه خواهید بود تا به مقصد برسید.
مسیر دوم: حرکت بهسمت جاده فرحزاد
مسیر دوم در جاده فرحزاد به امامزاده طی میشود. از هر نقطه از تهران که هستید، وارد بزرگراه یادگار امام شوید. سپس در انتهای این بزرگراه بهسمت فرحزاد برانید و وارد جاده فرحزاد به امامزاده شوید.
مسیر سوم: از طریق کوهنوردی
کوههای اطراف امامزاده داود سبب میشود که یکی از مسیرهای رسیدن به این بقعه، کوهنوردی باشد. بنابراین یکی از جذابیتهای سفر به بقعه امامزاده داوود، پیشروی در مسیر کوهنوردی بهسمت این جاذبه است.
امامزاده داوود روی گوگل مپ
در آخر…
بسیاری از جاذبههای زیارتی، علاوه بر لذت عرفانی، طبیعت چشمگیری نیز دارند و با دیگر جاذبههای خود، لحظات دلچسبی را برای مسافران فراهم میکند. امامزاده داوود یکی از این جاذبههای زیارتی است. امیدواریم با سفر به این جاذبه زیارتی و سیاحتی، لحظههایی فراموشنشدنی و زیبا و برای خودتان و همسفرانتان خلق کنید.
منبع: علی بابا