جاده چالوس؛ تجربه رانندگی که «محاله یادت بره»

اهل ایران باشید یا خارج ایران، از شمال باشید یا جنوب، هرجایی که باشید مطمئنم اسم و رویای ماشین‌سواری در چالوس را دارید. جاده چالوس نوستالژی برای نسل دهه‌های ۵۰ تا ۷۰ ایران است. آن‌هایی که تهِ تفریحشان رانندگی در جاده دوطرفه چالوس بوده همیشه سراغ این را می‌گیرند که آیا می‌شود دوباره هم سفری داشته باشند. اگر شما هم همین حس را دارید، اما موقعیت سفر برایتان نیست، در جاده چالوسِ مجله گردشگری راستین گشت همراه ما باشید.

جاده چالوس چه زمانی ساخته شد؟
جاده چالوس سال ۱۳۱۲ تکمیل و مورد بهره برداری قرار گرفت.
جاده چالوس چند کیلومتر است؟
جاده چالوس ۱۶۰ کیلومتر مسافت دارد.
نام دیگر جاده چالوس چیست؟
این مسیر با نام رسمی ۵۹ شناخته شده است.
دیدنی‌های جاده چالوس کدام هستند؟
از سد و رودخانه کرج تا روستاهای ارنگه و کندر جزء کوچکی از دیدنی های جاده چالوس هستند.

جاده چالوس کجاست؟

شمال شرق تهران و جنوب غرب کرج، نقطه شروع جاده ۵۹ است. نقطه‌ای رویایی و دوست‌داشتنی که این جاده آغاز می‌شود کنار کرج، کلاک نو و نزدیک تهران است. اگر دوست دارید کل مسیر را بدون این‌که رانندگی کنید ببینیند، با ما همراه باشید و نقطه‌به‌نقطه‌اش را بشناسید.

مسیر از جنوب شرقی کرج آغاز می‌شود. روی گوگل مپ که نگاه کنید موقعیتش را به‌خوبی درک می‌فهمید. اولین روستای مسیر باغ پیر نام دارد. مسیر با گذر از مراکز تفریحی و رفاهی بین جاده زیادی ادامه پیدا می‌کند.

درست است که این جاده شرایط امنیتی خوبی ندارد، اما به دلیل رفت‌وآمد زیاد تا دلتان بخواهد امکانات رفاهی در آن ساخته شده است. حدود ۲۳ کیلومتر بعد از باغ پیر که رانندگی کنید جاده به یکی از نقاط عطف خود می‌رسد که چیزی جز سد کرج یا سد امیرکبیر نیست.

جاده چالوس کی و کجاست؟از سد تا گچسر که یکی از شهرهای معروف شمال کشور است، باید چیزی حدود ۴۰ کیلومتر رانندگی کنید. بعد از سد امیرکبیر مسیر به اوج زیبایی‌هایش می‌رسد پس حتما نهایت لذت را از محیط اطرافتان ببرید. گچسر آخرین شهر از محیط کوهستانی جاده است و بعد از آن خصوصا وقتی به سیاه‌پیشه و کلارک می‌رسید، محیط سرسبز جنگلی شروع می‌شود. محیطی جذاب و دیدنی که تماشایش آدرنالین خونتان را صد می‌کند.

مردم قدیم که کودنی نداشتند، در محیطی سالم با هوای پاک و دنیای بدون آشغال، تماشای منظره‌ها و ایستادن روی نقاط مرتفع جاده چالوس بوده که بیش‌ از هر چیز دیگری مزد تلاششان در حفر تونل و آسفالت کشی این جاده را می‌داده.

جاده چالوس کی و کجاست؟محیط جنگلی جاده چالوس که از کمربند سبز شمال عبور می‌کند حدود ۱ ساعت رانندگی بدون ترافیک است و به شهر چالوس که می‌رسد تمام می‌شود. البته زیبایی‌ها تمام نمی‌شوند چون می‌توانید این تجربه را با جاهای دیدنی چالوس ادامه بدهید.

فکر کنم نیازی به تاکید نیست که بگویم با رد شدن هر لحظه، یک منظره تازه را از دست داده‌اید، پس توجه فراموشتان نشود. آرام‌ و ‌بی‌سروصدا صدای پخش را کمی زیاد کنید، آهنگ اِبی، معین یا هایده را پخش کنید و از کل مسیر لذت ببرید.

چرا به جاده چالوس جاده ۵۹ میگویند؟

همه خیابان‌های اصلی ایران نام رسمی و ثبت‌شده‌ای در نقشه و سازمان جاده‌ها دارد. نام اصلی و رسمی جاده چالوس، جاده ۵۹ است و روی نقشه نیز با همین عدد نشان‌گذاری شده است. البته که به دلیل مقصد اصلی و شهر انتهایی جاده ۵۹ به چالوس به این مسیر جاده چالوس نیز گفته می‌شود.

مسیر دسترسی به جاده چالوس: از کجا به چالوس برسیم؟

تا این‌جای مطلب همه می‌دانیم که برای دسترسی به جاده چالوس باید به تهران برسید، پس رسیدن به آن را از تهران به بعد ادامه می‌دهیم. چند مسیر برای رانندگی در جاده چالوس در دسترس شماست. این چند مسیر از اتوبان همت به بزرگراه تهران – شمال و اتوبان تهران – کرج رد می‌شوند که با کمی دقت به تابلوهای خیابانی تهران و پرس‌وجو مثل کف دست مشخص می‌شوند.

از اتوبان همت

یکی از شاهراه‌های شرقی – غربی تهران، اتوبان همت است که تقریبا از منطقه ۴ شروع می‌شود و تا منطقه ۵ ادامه دارد. آخر این اتوبان که به تقاطع‌های اتوبان خرازی و خروجی آزادراه تهران – شمال ختم می‌شود اول مسیر اول شما به‌سمت جاده چالوس است.

اتوبان همتاین آزاد راه یکی از بهترین مسیرهای ساخته شده بعد از انقلاب به حساب می‌آید. مسیری بسیار خوب که فاصله تهران تا شمال کشور را کاهش و امنیت جاده‌ای را بسیار افزایش داده است.

جاده‌های منتهی به کرج

همان‌طور که اشاره کردم جاده ۵۹ از کنار کرج آغاز می‌شود. از قدیم کسانی که می‌خواستند به کرج بروند میعادگاهشان میدان آزادی بود. مسیری بسیار شلوغ که پر از ماشین سنگین، موتور و خودروهای باربری است. مسیر بعدی که به سمت کرج می‌رود جاده جدید آزادراه تهران – کرج است. این آزادراه یک مسیر کاملا حرفه‌ای و آماده است که به کرج می‌رسد. انتهای هردو مسیر گفته شده به اول جاده چالوس ختم می‌شود.

رانندگی در جاده چالوس

دوره‌ای که جاده چالوس ساخته شد دوره کلنگ و خَر بود. ساخت این مسیر و زیرسازی‌های آن با گاری و فرغون انجام شد، پس خیلی عجیب نیست که تکنیسین‌ها نتوانسته ‌باشند مهندسی مسیر را به‌خوبی رعایت کنند. این مسئله باعث شده که امنیت مسیر خیلی خوب نباشد. چالوس در حالت عادی آنقدر پیچ‌وواپیچ است که نباید با سرعت حرکت کرد. حتما مراقب جاده باشید. این مسیر اصلا یک‌طرفه نیست و این مسئله هم امنیت مسیر را کاهش می‌دهد.

احتیاط در جاده چالوس چرا و چگونه؟از چالش‌های همیشگی جاده چالوس ریزش کوه، لغزندگی زمین، رانش زمین و… است. نیروهای امداد جاده‌ای همیشه در حالت این جاده قرار دارند، اما بازهم حادثه هیچ‌وقت خبر نمی‌کند و مراقبت همیشگی شما را می‌طلبد.

برنامه باز یا بسته شدن جاده چالوس

چک کردن وضعیت جاده چالوس یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید قبل از زدن به دل جاده انجام دهید. معمولا جاده چالوس ترافیک زیادی دارد و به‌خاطر موقعیتی که دارد با مشکلاتی مثل ریزش سنگ، سرریز شدن رودخانه در بارندگی‌های شدید و… مواجه می‌شود. در چنین شرایطی در سایت‌های خبری، جاده چالوس یک‌طرفه اعلام می‌شود و امکان رفت‌وآمد در آن محدودیت پیدا می‌کند. اگر قرار است از مسیر این جاده سفر کنید، بهتر است اول اخبار جاده چالوس و اطلاعیه‌های آخرین وضعیت راه‌های کشور را دنبال کنید و ببینید که آیا جاده چالوس باز است یا خیر.

جاده چالوس، داستان ساخت‌وساز محال

می‌خواهم داستان رشد یک مسیر را بریتان بگویم. جاده‌ای قدیمی که کارش را با خاک و سُم خر شروع کرد. جاده ۵۹ از همان روزهای اول رویای بزرگ شدن داشت به همین دلیل شروع به تشویق سردمداران برای رفت‌وآمد به شمال کرد. کم‌کم مردم پایتخت با آن آشنا شدند.

جاده داستان ما فقط اهل تشویق نبود. او که سال‌ها مناظر زیبا طبیعت بکر، دشت و کوه‌های بلند و رودخانه‌های زیبا را بدون تماشاگر رشد داده بود، حالا می‌خواست نتیجه تلاشش را ببینید. تقریبا کسی نبود که وارد این جاده شود و بخواهد برگردد، از سفرش پشیمان شود یا به سازنده و پاینده آن فحش بدهد.

جاده چالوس به یک رشد دهنده شبیه بود. حرکت در آن کار سختی بود که پاداشش بعد از اتمام مسیر دریای بی‌کران و رودهای خروشان می‌شد.

جاده چالوسبه‌نظرم بعد از سال‌ها با روی‌کار آمدن رضا پهلوی تلاش‌ها برای پادشاهی جاده ۵۹ جواب داد. رضا خان که عاشق سخت‌کوش‌های روزگار بود دست‌و‌آستینش را بالا زد تا دو مسیر معروف کوهستانی و پالاینده کشور را بازسازی کند. یکی از آن‌ها مسیر کرج – چالوس بود. جاده‌ای که درواقع از قطر رشته کوه‌های البرز عبور می‌کرد تا به چالوس برسد.

بعد از فرسوده شدن جاده حالا نوبت کس دیگری بود که خوب یا بد، زیر پروبالش را بگیرد. اگر به شما بگویند چند سال طول می‌کشد قطر رشته کوهی را با کلنگ تونل بزنید تا مسیر را صاف کنید، چه جوابی می‌دهید؟

من باشم ساخت جاده چالوس را شاهد می‌گیرم و می‌گویم ۳ سال، زیرا از سال ۱۳۱۲ که مسیر خاکی چالوس را آسفالت کردند تا ۱۳۱۴ تونل کندوان نبود، اما از ۱۴ تا ۱۳۱۷ کارگران با کلنگ و رضا شاه با پول فراوان توانست نشدنی‌ها را شدنی کند.

با این تونل ۱۳ کیلومتر از طول جاده چالوس کم شد و حالا مسیر پیر و خاکی ما به یکی از بهترین و برترین مسیرهای کوهستانی جهان تبدیل شده بود که به خودیِ خود، یکی از جاهای دیدنی شمال هم است.

جاده چالوس

چرا جاده چالوس محبوب است؟

چرا جاده چالوس محبوب است؟ بیشتر کسانی که به رانندگی در این جاده فکر می‌کنند سوالشان دلیل محبوبیت این جاده نیست، بلکه دنبال نمادهای محبوبیت آن می‌گردنند. این مسیر پر از جاذبه‌های گردشگری طبیعی، جاهای دیدنی و مراکز رفاهی است.

جوجه‌های خوش‌رنگ‌وطعم جاده چالوس، ترشیجات، هوای پاک کل منطقه و مسیر، منظره‌های بکر و زیبا و… نمادهای نابی هستند که پیشنهاد می‌کنم دنبالشان بگردید.

۱- طبیعتی به رنگ زمرد سبز

بین اسم‌هایی که در طبیعت شمال موجود است، در چالوس هرچه نام ببرید وجود دارد. آب، درخت‌های متنوع، حیوانات مختلف، ماهی، و… همه در منطقه چالوس هستند. با حرکت در این جاده بهتر است مثل جوی آب کنار مسیر روان باشید. گاهی بایستید و ماهی بگیرید، لحظه‌ای بنشینید و در دشت‌های سبز، چای آتشی بنوشید یا از کنار آبشارهای مسیر رد شوید.

طبیعتی به رنگ زمرد سبزاین شمایید که انتخاب می‌کنید در منطقه چالوس کدام موقعیت را داشته باشید. در هر فصل که به سمت این جاده حرکت کنید، می‌توانید محیطی جذاب را ببینید. محیط چالوس در هر فصلی که باشد هیجانی متفاوت برایتان رقم می‌زند.

شاید بهترین فصل سفر به چالوس را بتوان بهار دانست. بهار چالوس زیبا و دوست‌داشتنی است. درختان پر از شکوفه هستند، یخ رودخانه باز شده و آب در جریان است. با جریان آب تمام موجودات نیز زندگی را از نو شروع می‌کنند.

طبیعتی به رنگ زمرد سبزپاییز در چالوس با برگ‌های زرد شده درختان، بارش بی‌امان باران و البته جاده لغزنده همراه است. سفر در پاییز به چالوس کار سختی نیست، اما باید مراقب باشید و حتما اخبار را دنبال کنید تا با سیلاب‌های ناگهانی مواجه نشوید.

اگر دل شیر دارید و دنبال دردسر می‌گردید زمستان به جاده چالوس بروید. جاده‌های یخ زده، کوه‌های ریزش کرده و البته دریاچه‌های یخ زده لنگه کفشی است که در این فصل غنیمتی پیدا می‌شود.

۲- لواشک، کلوچه، رانندگی با آلوچه

با شهرت و جذابیتی که جاده‌های چالوس به‌دست آورد، کم‌کم مراکز رفاهی و مناطق استراحت آن تشکیل شدند. شغل اغلب روستاییان منطقه چالوس که نزدیک به خیابان بودند از همان قدیم نیز فروش محصولات خاصشان بود. محصولاتی مثل لواشک ترش یا کلوچه‌های معروف لاهیجان که در سراسر شمال پخش هستند.

شما می‌توانید با حضور در رستوران یا قهوه‌خانه‌های جاده هم استراحت کنید هم از فضا لذت ببرید و هم نوشیدنی بنوشید و دودی بگیرید. یکی از پیشنهادهای همیشگی برای چالوس استراحت در چایخانه‌های سنتی است که میز و سرو چایشان در محیط باز انجام می‌شود.

لواشک، کلوچه، رانندگی با آلوچه۳- سد کرج یک تیر و چند نشان در جاده چالوس

نقطه خروش رودخانه کرج جاییست که سد امیرکبیر ساخته شده. یکی از قدیمی‌ترین جاذبه‌های گردشگری جاده چالوس سد امیرکبیر یا سد چالوس است. این سد که سال ۱۳۴۰ ساخته شد یکی از منابع تامین آب و نیروگاه برقابی تهران است که اگر نبود، مشکلات زیاد به‌وجود می‌آمد. باوجود این‌که ساخت این سد چندین روستا و موقعیت طبیعی را زیر آب فرستاد، هنوز هم موقعیتش را یکی از بهترین موقعیت‌های ممکن می‌دانند.

سد کرج یک تیر و چند نشان جاده چالوساگر سد امیرکبیر را از نظر منابع خط بگیریم بخش تفریحات آن گزینه خوبی برای انتخاب است. شما می‌توانید پس از حدود ۲ ساعت رانندگی در جاده چالوس به سد امیرکبیر برسید. موقعیت خوبی است تا کنار بزنید، استراحت کنید و از محیط دریاچه پشت سد لذت ببرید. از جمله تفریح‌های مشهور سد قایق‌سواری، ماهی‌گیری و… است که حس‌وحال خوبی برایتان رقم می‌زند.

سد کرج روی گوگل مپ

۴- همراه بی‌ادعای جاده چالوس

به‌نظرم آن‌چیزی که باعث شده چالوس، چالوس شود آن‌چیز که شمیرانات را ساخته و آن‌چیزی که به کل جاده چالوس قبل از منطقه مازندران رنگ‌وبوی زندگی بخشیده چیزی جز رودخانه کرج نیست. این رود یار و همراه جاده ۵۹ است. از اول جاده که در کرج است تا خود چالوس ادامه دارد و پابه‌پای مسیر می‌آید.

وجود این رودخانه چند چیز را به ارمغان آورده. مسئله اول تفریح مسافرانی است که در این مسیر رانندگی می‌کنند. ماهی‌گیری، اتراق کنار رودخانه، قایق‌سواری، شنا و… جزئی از تفریحات البته پرخطری است که در این رودخانه انجام می‌شود. مطمئنا شادی و تفریح حق همه ماست، خصوصا شنا در رودخانه که حس خوبی هم دارد، اما مراقبت از بدن و خطرناک بودن آن نیز امری طبیعی و مهم است.

همراه بی‌ادعای جاده چالوسمسئله دوم باغ و درختانی است که کنار رودخانه رشد کرده و بارور شده‌اند. باغ‌های زیادی هستند که در خود کرج از این رودخانه تغذیه می‌شوند. شما می‌توانید کنار درختان کهنسالی که از این رودخانه رشد می‌کنند، بنشینید و لذت ببرید.

رودخانه کرج در گوگل مپ

۵- دریاچه ولشت، اتراق کنار ماهی

محیط جذاب و دریاچه‌های این جاده به سد امیرکبیر ختم نمی‌شود. اگر می‌خواهید محیطی جذاب و دوست‌داشتنی ببینید، کنار رودخانه اتراق کنید و با چوب ماهیگیری ماهی بگیرید، بهتر است بعد از مرزن آباد حواستان به تابلوهای دریاچه ولشت باشد و به‌سمتش بروید. این دریاچه یکی از بهترین آثار طبیعی ایران است. دریاچه‌ای بزرگ و دیدنی با ۲۲ متر عمق که باب کمپ شبانه و استراحت‌های چند ساعتی است.

دریاچه ولشت، اتراق کنار ماهیاگر دوست دارید بهترین زمان در این منطقه حضور داشته باشید، پیشنهاد می‌کنم یا شب آن‌جا بخوابید تا صبحگاه دریاچه را ببینید یا صبح علی‌الطلوع راه بیفتید تا زمان سپیده دم در محیط رودخانه باشید. برای کمپ کنار این دریاچه نیاز مبرمی به یک‌سری تجهیزات مثل چادر ضد آب، لباس گرم، طناب و وسایل گرمایشی دارید.

دریاچه ولشت در گوگل مپ

۶- تفریح در پیستی با کلاس جهانی

تفریح در محدوده چالوس بی‌پایان است. هر جاده‌ای را که تا آخر بروید بالاخره به یک جایی ختم می‌شود. یکی از بهترین آن‌ها پیست اسکی دیزین است. این پیست که سابقه بسیار زیادی دارد، سال‌های سال است که برای اردوهای تیم ملی و برگزاری مسابقه‌های کشوری استفاده می‌شود.

تفریح در پیستی با کلاس جهانیویژگی بارز این پیست وجود امکانات جانبی کنار محیط بسیار باکیفیتش است. امکانات رفاهی مثل تله کابین، انواع پیست‌ بین‌المللی در کلاس‌های مختلف ورزش اسکی، مراکز اسکان مثل هتل و کلبه‌های روستایی و رستوران است.

با این‌که پیست اسکی بین‌المللی دیزین جای خوبی برای تفریح و سفر است و برای هر لحظه هم امکانات و خدمات دارد، بازهم نمی‌شود هر روز راست شکممان را بگیریم و به پیست برویم. مثلا پیشنهاد می‌کنم با مرور اخبار آب‌وهوا مواقع طوفانی راهی پیست نشوید.

پیست اسکی دیزین در گوگل مپ

۷- غار یخ مراد قندیل و صخره یخی در یک‌جا

جاده چالوس و جاذبه‌های گردشگریش تمامی ندارند. غار یخ مراد گزینه دیگری است که اگر قصد چالوس گردی دارید، بهتر است از دستش ندهید. معمولا در فیلم‌ غارهای یخی با قندیل‌های بلند و تیز را دیده‌ایم، اما غار یخ مراد یکی از گزینه‌هاییست که جز در فیلم در واقعیت قابل مشاهده است.

غار یخ مراد قندیل و صخره یخی در یک‌جا جاده چالوسبه دلیل نفوذ آب‌های کوهستانی داخل روزنه‌های سنگی، این غار قندیل‌های یخی و صخره‌های سنگی بسیار زیبایی دارد. بسیار از مردم منطقه گچسر معتقدند برکه و حوضچه انتهای این غار آبی شفا بخش دارد و درصورتی‌که از آن بنوشید بیماری‌های جسمی از بین می‌روند.

به‌نظرم فرقی نمی‌کند این آب‌ها شفا بخش است یا نه، اگر می‌خواهید به برکه برسید باید لباس گرم داشته باشید، زیرا دمای داخل غار تا حد زیادی کمتر از فضای بیرون آن است.

غار یخ مراد در گوگل مپ

۸- کاخ شهرستانک، اسراف به معنی واقعی کلمه

یکی از بازمانده‌های دوره ناصرالدین شاه در منطقه جاده چالوس، کاخ شهرستانک است. باتوجه به شواهد موجود ناصرالدین شاه هم تمایل زیادی به آهنگ گوش دادن در جاده چالوس داشته به همین دلیل دستور ساخت یک کاخ در این مسیر را می‌دهد تا هر وقت خسته از زندگی و زنان دربار، افسرده شد به سمت کاخ شهرستانک خود حرکت کند.

کاخ شهرستانک، اسراف به معنی واقعی کلمه جاده چالوسالبته این کاخ آنقدر که باید مورد توجه باشد نه از طرف ناصرجان و نه از طرف مردم پذیرفته نشد. هرچه پادشاهان به‌سمتش نرفتند مردم هر روز قسمتی از ابنیه آن را غارت کردند. این مسئله بود تا سال ۴۸ که فدراسیون کوهنوردی برای کمپ شبانه کوهنوردان حرفه‌ای که به منطقه می‌آمدند این ساختمان را پیشنهاد داد. نزدیک محل اتصال اتوبان تهران – شمال و جاده چالوس باید دنبال خروجی شهر شهرستانک بگردید. فاصله این قلعه تا جاده چیزی حدود ۴۰ دقیقه رانندگی است.

کاخ شهرستانک در گوگل مپ

۹- قلعه دزبند مخروبه‌ای با اصالت

بعد از قلعه قدیمی و دیدنی شهرستانک نوبت به قلعه دزبند می‌رسد. ساختمانی قدیمی و البته تخریب شده مربوط‌به دوره ساسانی که وجودش نشان دهنده قدمت و اهمیت منطقه چالوس است. اگر قصد حرکت به‌سمت این قلعه را دارید بهتر از گزینه‌های دیگری هم کنارش داشته باشید، زیرا محوطه این قلعه قدیمی اصلا جای خوبی برای اسکان نیست و همین که تابی در آن بخورید به نظرم کافی باشد.

قلعه دزبند مخروبه‌ای با اصالت جاده چالوسقلعه دزبند در گوگل مپ

۱۰- قلعه صلصال دور اما با ارزش

اگر دوست دارید منظره‌های شبیه به فیلم را تماشا کنید، دشت و قلعه، چمن و… می‌توانید به قلعه صلصال بروید. یکی از بهترین گزینه‌های ممکن برای بودن و تماشا کمپ و استراحت. پیشنهاد می‌کنم در محیط قلعه صلصال تالش حتما چایی آتشی بنوشید تا لذت ببرید. این قلعه حدود ۱۰۰ متر ارتفاع از زمین دارد. البته فاصله آن تا جاده چالوس بسیار زیاد است.

قلعه صلصال در گوگل مپ

دیدنی‌ترین روستاها در مسیر جاده چالوس

همیشه آب، آبادی و آبادانی به همراه خود می‌آورد. رودخانه‌های فصلی، آب‌وهوای خوب و پوشش گیاهی بسیار قوی منطقه چالوس باعث شده تا روستا و آبادی‌های زیادی در این مسیر ایجاد شود. روستاهایی که معمولا بالای ۵۰ سال قدمت دارند و هرکدام هم برای خودشان سازی می‌زنند. تعدد جاده‌های مسیر باعث شده هر روستا به مرکز رفاهی برای  دیگران تبدیل شود. با ما همراه باشید تا تمام این روستاها را بشناسیم.

۱- روستای شهرستانک

شهرستانک یکی از بهترین گزینه‌های سفر برای ورزش دوستان و کوهنوردان است. اگر اهل کوهنوردی هستید به کمپینگ علاقه دارید یا می‌خواهید به کوه‌های بلند رشته کوه البرز مثل توچال صعود کنید، مسیرش از روستای شهرستانک عبور می‌کند. این روستا چیزی حدود ۶۰ دقیقه رانندگی از اتوبان تهران شما و ۲ ساعت رانندگی باعشق از جاده چالوس فاصله دارد.

روستای شهرستانک۲- روستای کندر

روستای کندر عجین شده با آب و دشت و رنگ است. یکی از زیباترین روستاهای اطراف جاده چالوس کندر نام دارد. روستایی دوست‌داشتنی و دیدنی که فصل بهارش به زیبایی بهشت برین خداست. شما می‌توانید انواع رنگ‌های طبیعت را در دشت لاله‌های این روستا که خصوصا در اردیبهشت رشد می‌کنند، ببینید. این روستا ۲۲ کیلومتر تا جاده چالوس و کرج فاصله دارد.

۳- روستای واریان

شاید تنها جایی از کشور که ردی از لاستیک‌های خودرو نمی‌بینید، روستای واریان تهران باشد. با ساخت سد کرج در دهه ۴۰ شمسی چندین روستا زیر آب رفتند، اما یکی از آن‌ها که مردم و خودش از همه پهلوانتر بود ماند.

روستای واریان با قبل از ساخت سد تا جلوی رودخانه ادامه داشت، اما با ساخت سد نیمه جلویی آن زیر آب رفت و مردمش به سمت بالا کوچ کردند. این کوچ باعث شد تمام ارتباط جاده‌ای آن‌ها با اطراف قطع شود و برای رفت‌وآمد به روستا از قایق استفاده کنند.

۴- روستای کندلوس

بین روستاهای تفریحی و گردشگری که در ایران معروف و مشهور است، روستای بدون زباله کندلوس بهترین گزینه برای تفریح تماشا و لذت همراه با رفاه است.

این روستا که مخصوص گردشگری گسترش یافته قانون‌های خاصی برای مردم و مسافران وارد شده دارد تا شمایل و وضعیت پایدارش دچار افت نشود. خروجی روستای کندلوس در استان مازندران بعد از شهر مرزن آباد قرار دارد.

۵- روستای ارنگه

ارنگه روستایی زیبا نزدیک به جاده با امکانات خوب با مناظر طبیعی و موقعیت بسیار مناسب است. اگر اهل اسکان در روستاهای بسیار باکیفیت توریستی هستید که ویلاهای باکیفیت و اقامتگاه‌های خوب دارد، بهتر است سراغ ارنگه بروید. آبشار خور، دره هفت، چشمه گی و پیست اسکی خور از جمله مناطق طبیعی موجود در روستای ارنگه است.

روستای ارنگه۶- روستای آتشگاه

روستای آتشگاه یکی از مناطق گردشگری کرج محسوب می‌شود که امکانات و مراکز رفاهی خوبی کنار منظره‌های طبیعت و شرایط دارد.

۷- روستای وینه در جاده چالوس

بین روستاهایی که در جاده چالوس هستند روستای وینه فاصله کمی تا چالوس دارد. این روستا که بیشتر شبیه شهرهای کوچک ساخته شده خیابان‌های آسفالت شده و مراکز رفاهی ساده دارد برای اسکان موقت یا استراحت بین جاده‌ای مناسبت‌تر است.

۸- روستا و آبشار نوجان

روستای آبشار نوجان سمت غرب جاده چالوس و بالای کرج است. این روستا همان‌طور که از تیتر مشخص است آبشار و محیط جذاب طبیعی دارد.

۹- روستا و آبشار خور در جاده چالوس

روستای خور یکی دیگر از روستاهای گردشگری منطقه چالوس است که جز مناظر زیبای طبیعی و منطقه خوش آب‌وهوا آبشاری مرتفع و بلندی هم دارد. شما می‌توانید با حضور در این روستا و چند دقیقه پیاده روی به آبشار بلند این روستا برسید.

روستا و آبشار خور جاده چالوس

کندوان چالوس کجاست؟

جاده چالوس به عنوان جاده‌ای که کرج را به شهرستان چالوس وصل می‌کند، دارای چندین تونل دیدنی است اما تونل کندوان چالوس، یازدهمین و معروف‌ترین تونل جاده چالوس است که ساخت آن به دوره پهلویان نسبت داده می‌شود. جالب است بدانید که با توجه به محدودیت امکانات در آن زمان، ساخت تونل کندوان حدود سه سال طول کشید. تونل کندوان با ۱۸۸۶ متر طول، ۵ تا ۷ متر  عرض و شش متر ارتفاع، یکی ازجاهای دیدنی این جاده به‌شمار می‌رود.

طبق گفته‌ها، محل قرارگیری تونل در ارتفاعات باعث شده بود که هر کارگری توانایی حفر تونل، با امکانات محدود در این سرما را نداشته باشد، به همین دلیل در ساخت این تونل از کارگران روستای کندوان اسکو در تبریز کمک گرفتند که در کندن صخره‌ها تبحر داشتند. دلیل نام‌گذاری این تونل به عنوان تونل کندوان نیز، قدردانی از زحمات مردم این روستا است.

در جاده چالوس راننده نباشید

همه این مواردی که تاکنون خوانده‌اید کلی گویی درباره جاده چالوس است. این جاده و کلا تمام مسیرهای طبیعی کشور به‌قدری جزییات دارند که مطمئنا با یکبار سفر نمی‌توان دید. به‌نظرم وقتی می‌توانید تمام جاذبه‌های گردشگری جاده چالوس را ببینید که رکبی به دوستانتان بزنید و راننده کس دیگری شود.

اگر چیزی از چشمتان افتاد اصلا رو نگیرید به بچه‌ها بگویید و برگردید، آخرین جمله این متن را می‌خواهم به یک خواهش اختصاص دهم. لطفا، مراقب طبیعت باشید؛ نه برای زیبایی، نه برای تمیزی، بلکه برای خودتان.

عکس جاده چالوس

در این قسمت یک گزارش تصویری با عکس‌های متنوع و زیبای جاده چالوس در اختیارتان قرار می‌دهیم تا هروقت دلتان هوای سفر کرد، به دل این جاده دیدنی بزنید.

عکس جاده چالوس 1

عکس از سایت: فردا نیوز

عکس جاده چالوس 2

عکس از سایت: Asriran

عکس جاده چالوس 3 jpg

عکس از سایت: soraya.news

 

منبع: علی بابا

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت