شاید شما هم راجع به مثلث برمودا چیزهایی شنیدهاید که درک و فهم آن کمی دشوار و غیرمنطقی به نظر میرسد. شاید هم شما از آن دسته افرادی هستید که اصلا هیچ اطلاعی از این موضوع نداشته و علاقه دارید تا با آن آشنا شوید. در هر دو صورت فرقی نمیکند و اگر حتما علاقه دارید تا به صورت کامل با این موضوع جالب و بسیار جذاب آشنا شوید این مطلب پرهیجان را از مجله راستین گشت از دست ندهید زیرا در این مطلب ما قصد دارید به تمامی سوالات شما پاسخ دهیم.
آیا مثلث برمودا واقعا خطرناک است؟
آیا مثلث برمودا هنوز هم خطرناک است؟
راز مثلث برمودا چیست؟
مثلث برمودا چیست؟
مثلث برمودا که برخی آن را با نام مثلث شیطان یا دریای مرگ میشناسند، یک منطقه در ناحیه غربی اقیانوس اطلس شمالی است. گفته میشود در این محدوده بیش از ۵۰ کشتی ناپدید شده و هیچ اثری تا به امروز از آنها برجای نمانده است. حتما به این نکته فکر میکنید که این موضوع خیلی پیچیده نیست و ممکن است این منطقه دارای شرایط نامساعدی باشد.
اما نکتهای که این محدوده را بسیار خاص و ترسناکتر میکند این است که طبق اطلاعات منتشر شده ۲۱ هواپیما نیز هنگام ورود به این منطقه ناپدید شدهاند و تا به امروز کسی از آنها هیچ خبری ندارد. نظریههای بسیار زیادی در مورد مثلث برمودا وجود دارد که تا به امروز هیچ کدام از آنها قطعی نشده و این عمل باعث شده تا هنوز مثلث برمودا یک علامت سوال بزرگ برای داشنمندان و مردم جهان باقی بماند.
دو نظریه که بسیار در بین مردم رایج بوده نسبت دادن این مکان به یک ماشین زمان بسیار غولپیکر و فعالیت موجودات فرازمینی در این مکان است.
مثلث برمودا کجاست؟
طبق اطلاعاتی که از مثلث برمودا وجود دارد، مساحت این منطقه بین یک میلیون و سیصد کیلومتر مربع تا سه میلیون و نهصد کیلومتر مربع تخمین زده شده است و هنوز بین ابعاد آن اختلاف نظر وجود دارد. نکته جالبی که وجود دارد انجمن جغرافیای ایالات متحده این مثلث را به رسمیت نمیشناسند و در نقشههای سازمانهای دولتی اسمی از آن برده نمیشود.
مثلث برمودا بر روی آبهای اقیانوس اطلس و در سواحل جنوب شرقی آمریکا واقع شده است. راس این مثلث نزدیک برمودا، قسمت انحنای مثلث از سمت پایین فلوریدا گسترش یافته و با عبور از پورتوریکو به سمت جنوب و شرق منحرف میشود و از دریا سارگاسو گذر کرده و دوباره به سمت برمودا باز میگردد.
تاریخچه مثلث برمودا
نخستین بار در ۱۷ سپتامبر ۱۹۵۰ ادوارد ون وینکل جونز (Edward Jones) ناپدید شدن برخی از هواپیماهای و کشتیها در مجله میامی هرالد خبر داد که برای اولین بار مثلث برمودا بر زبانها افتاد. دو سال پس از این موضوع، مجله فیت مقالهای کوتاه با عنوان «رمز و راز دریا پشت دربهای ما هستند» با اشاره به مثلث برمودا این مسئله را برای مردم بسیار پر رنگتر کرد.
در این مقاله به از دست دادن کشتی و هواپیماهای بسیار زیاد از جمله پرواز ۱۹ اشاره شد. ۱۰ سال بعد در اوریل ۱۹۶۲ مجله لوژیون آمریکا ادعا کرد که موضوع مهمی راجع به پرواز ۱۹ وجود داشته است. این مجله ادعا کرد که فرمانده عملیات این پرواز گفته است: «ما در حال ورود به آبهای سفید هستیم، ما نمیدانیم کجا هستیم و هیچ چیز خوب بهنظر نمیرسد.» پس این موضوع شایعاتی به وجود آمد که پرواز ۱۹ توسط مثلث برمودا به مریخ فرستاده شده است.
تاریخچه و ادعاهای زیادی درباره مثلث برمودا وجود دارد که ممکن است برخی از آنها شایعه و برخی واقعیت باشد، اما ما دو مورد از معروفترین رخدادها را به شما معرفی میکنیم.
اتفاقات مثلت برمودا
مثلث برمودا، بخشی از اقیانوس اطلس شمالی در شمال امریکا است که گفته میشود بیش از ۵۰ کشتی و ۲۰ هواپیما به طور اسرارآمیزی در آن ناپدید شدهاند. منطقهای که مرزهای آن مورد توافق جهانی نیست. یک مثلث مبهم که توسط ساحل اقیانوس اطلس در فلوریدا، برمودا و آنتیل بزرگ مشخص میشود. اتفاقات مثلث برمودا بسیار عجیب هستند و هر یک داستانهایی را نقل میکنند. در ادامه چند مورد از این اتفاقات اسرارآمیز را میخوانیم.
گم شدن کشتی یواساس سایکلوپ (USS Cyclope)
بزرگترین کشتی نیروی دریایی ایالات متحده چطور بدون هیچ ردی ناپدید شد؟ این سوالی بود که در مارس ۱۹۱۸ در ذهن بسیاری از مردم به وجود آمد؛ هنگامی که یک ناو بزرگ آمریکایی به نام یواساس سایکلوپ، در سفر بین هند غربی به بالتیمور ناپدید شد. با گذشت یک قرن، هنوز پاسخی برای آن پیدا نشده جز اینکه مثلث برمودا کشتی را در کام خود فرو برده است.
سایکلوپ تقریبا ۱۷۰متر طول داشت. ۳۰۹ خدمه در کشتی کار میکردند و حدود ۱۱ هزار تن منگز را جابجا میکرد. کشتی از سال ۱۹۱۰ با موفقیت قایقرانی میکرد و بین دریای بالتیک، کارائیب و مکزیک در سفر بود. این کشتیِ باری، زغال سنگ را در سراسر جهان منتقل میکرد و در کمک به پناهندگان هم دستی داشت.
اما در سال ۱۹۱۷، هنگامی که آمریکا وارد جنگ جهانی اول شد، سایکلوپ یک دارایی کلیدی دریایی به حساب میآمد. این کشتی نیروها و زغال سنگ را برای سوخترسانی به کشتیهای دیگر در سراسر جهان منتقل میکرد.
از اتفاقات مثلث برمودا این است که در مارس ۱۹۱۸، محموله جدیدی به کشتی تحویل داده شد: صدها تن سنگ معدن منگنز متراکم، که در فولادسازی استفاده میشد. سایکلوپ در برزیل بارگیری کرد، سپس به باربادوس رفت تا بتواند برای سفر طولانی به خانه خود یعنی بالتیمور تامین شود. آخرین پیام دریافت شده از کشتی این بود که گفت: «آبوهوا بسیار خوب است». اما در این سفر انگار که چیزی به هم ریخت و هیچکس دیگر از سایکلوپ نه چیزی دید و نه چیزی شنید. حتی بدون پیام درخواست کمک از رادار برای همیشه محو شد!
بعضی از افراد طوفان و شرایط جوی، و برخی هم فعالیتهای دشمن در زمان جنگ را دلیل بروز این حادثه میدانند. اما تنها سایکلوپ نبود که ناپدید شد. دو کشتی غیرنظامی دیگر که سنگ معدن را به سایکلوپ میرساندند هم در اقیانوس اطلس شمالی ناپدید شدند.
ناپدید شدن قایقهای بادبانی در مثلث برمودا (کارو آ دیرینگ)
پنج قایق بادبانی در سال ۱۹۱۹ به اقیانوس اطلس سفر کردند. اما در ژانویه سال ۱۹۲۱ از کارولینای شمالی سر درآوردند. در آن زمانی بسیاری از مردم گمان میکردند کار دزدان دریایی بوده که سرنشینان و خدمه این قایقها مفقود شدهاند. این احتمال وجود دارد که این کشتی یکی از کشتیهای اساس هویت باشد که در همان زمان ناپدید شد.
کارول آ. دیرینگ (Carroll A. Deering) هم یکی از همان کشیها بود که پس از عبور از مثلث برمودا در سال ۱۹۲۱، درست در سواحل کارولینای شمالی ناپدید شد. کارول که زمانی یک کشتی باری چشمگیر بود، پس از توقف در باربادوس در راه بازگشت به ایالات متحده هرگز به خانه نرسید. به جای بازگشت امن به خانه، این کشتی به یکی از اسرارآمیزترین کشتیهای غرق شده در تاریخ تبدیل شد.
تمام خدمه آن ناپدید شده بودند. وسایل شخصی، تجهیزات ناوبری و قایقهای نجات آنها نیز دیگر وجود نداشت. اوضاع نگرانکنندهتر این بود که کارول اولین کشتی نبود که در نزدیکی کارولینای شمالی عذاب خود را دید.
قرنهاست که دریانوردان از آبهای شوم مثلث برمودا میترسند. تغییر خطوط ساحلی و آبوهوای غیرقابل پیشبینی در «گورستان آتلانتیک» هزاران کشتی را در طول این سالها در خود غرق کرده است.
همه از FBI گرفته تا گارد ساحلی و ماهیگیران محلی سعی کردند بفهمند چه اتفاقی برای ملوانان گمشده افتاده است و راز مثلث برمودا را کشف کنند. آنها نظریههایی را ارائه دادند که از توضیحات پیش پا افتاده آبوهوا تا داستانهای شوم شورش یا دزدی دریایی متغیرند.
راز پرواز ۱۹ مثلث برمودا
یک روز گرم با ابرهای زیبا در آسمان که باد از جنوب غربی میوزید، شرایط عمومی آبوهوا برای پروازهای آموزشی مساعد بود. پرواز ۱۹ پرواز آموزشی بود. قرار بود این یک تمرین معمول ناوبری و بمباران ساختگی باشد. یک اسکادران از پنج بمبافکن اژدر TBM Avenger که ۱۴ نفر سرنشین داشت، باید به سمت باهاما پرواز میکردند، تا انداختن اژدرهای را تمرین کنند و سپس به فورت لادردیل بازگردند.
ایستگاه هوایی نیروی دریایی، آخرین تمرین آنها قبل از فارغالتحصیلی بود و آنها پیشتر هم این کار را انجام داده بودند. پرواز ۱۹ تمرینات تعیینشده خود را به پایان رساند و حدود ۹۰ دقیقه پس از بلند شدن در راه بازگشت، فرمانده اسکادران ستوان دوم چارلز سی تیلور گزارش داد که گم شده است. در آن زمان و با فرا رسیدن عصر، شرایط آبوهوا و دریا بدتر شد.
در سه ساعت بعد، ستوان تیلور به اشتباه پرواز ۱۹ را به دریا برد. او با برج مراقب تماس گرفت و وضعیت هواپیماها را به طوری عجیب شرح داد. برج مراقبت از آنها خواست تا مسیر خود را ۱۸۰ درجه تغییر دهند و به فلوریدا بازگردند. اما ستوان تیلور عنوان کرد که دستگاهها و رادارهایشان از کار افتاده است و نمیتوانند مسیریابی کنند. صدای او ضعیف و ضعیفتر و این ارتباط برای همیشه قطع شد.
این حادثه در ۵ دسامبر ۱۹۴۵ اتفاق افتاد، چند ماه پس از پایان جنگ جهانی دوم. جستجوی گستردهای برای یافتن ۵ هواپیمای گمشده آغاز شد و یگانهای نیروی دریایی، ارتش و گارد دست به کار شدند.
ناپدید شدن آنها یکی از بزرگترین جستجوهای هوایی و دریایی در تاریخ و افسانه مثلث برمودا را آغاز کرد. تا به امروز، پرواز ۱۹ یکی از اسرار بزرگ هوانوردی است.
ناپدید شدن هواپیماهای سلطنتی (استار تیگر و استار آریل)
در ادامه داستانهای دیگر از اتفاقات مثلث برمودا را آوردهایم.
استار تیگر (Star Tiger)
در ۳۰ ژانویه ۱۹۴۸، یک هواپیمای بریتانیایی متعلق به خانواده سلطنتی آورو تودور پنجم، که از انگلستان به برمودا پرواز میکرد، بدون هیچ اثری ناپدید شد. استار تیگر، به فرماندهی سروان مکمیلان، از انگلستان عازم برمودا بود.
در ۳۰ ژانویه، مکمیلان گزارش داد که انتظار میرود در ۵:۰۰ صبح به برمودا برسد، اما نه خبری از او و نه هیچ یک از ۳۱ سرنشین دیگر شد. گزارشات رسمی نشان میدهد که سیستم گرمایشی هواپیما و همچنین قطبنما دچار خرابی شده است.
برای گرم نگهداشتن درجه حرارت، خلبان ممکن است هواپیما را در ارتفاع پایینتری هدایت کرده و سوخت را سریعتر سوزانده باشد. پرواز در ارتفاع بسیار کم باعث میشد که خلبان زمان کمتری را برای مانور در صورت وقوع فاجعه داشته باشد. این احتمال میرود که پرواز به سرعت ارتفاع خود را از دست داده و در دریا سقوط کرده باشد.
استار آریل (Star Ariel)
یک هواپیمای سلطنتی آورو تودور پنجم، مانند استار تیگر، در ۱۷ ژانویه ۱۹۴۹ با ۷ خدمه و ۱۳ مسافر در مسیر جامائیکا، برمودا را ترک کرد. آن روز صبح، سروان جیسی مکفی گزارش داد که پرواز بدون مشکل انجام میشود. کمی بعد، یک پیام رمزآلود دیگر از طرف کاپیتان آمد، هنگامی که او گزارش کرد که فرکانس خود را تغییر میدهد، دیگر هیچ چیز شنیده نشد.
یک گروه برای جستجوی استار آریل اعزام شدند، اما حتی نشانهای از بقایا و لاشه این هواپیما پیدا نشد. پس از ناپدید شدن آریل، خطوط هواپیمایی British South American تولید هواپیمای تودور را متوقف کرد.
گم شدن هواپیمای داگلاس
۲۷ دسامبر ۱۹۴۸، کاپیتان روبرت لیندکیست یک پرواز تجاری را با هواپیمای DC-3 از سان خوان، پورتوریکو به میامی فلوریدا رهبری کرد. این هواپیما کمی بعد با ۳۶ سرنشین از چشمها برای همیشه محو شد. خلبان به برج کنترل گفت: «ما در حال نزدیک شدن به مقصد و تنها در ۵۰ مایلی جنوب هستیم و میتوانیم چراغهای میامی را ببینیم همه چیز خوب است.» DC-3 چند ثانیه بعد از صفحه رادار ناپدید شد.
نقطهای که هواپیما سقوط کرده بود بر فراز فلوریدا کیز بود؛ جایی که آبهای شفاف آن تنها ۲۰ فوت عمق داشت و اگر DC-3 در آن سقوط کرده باشد، باید قابل مشاهده میبود.
مقامات تحقیقکننده با جدیت کار خود را دنبال کردند و برای آنها سوال بود که چگونه خلبان باتجربه میتواند در یک شب مهتابی و آرام ناپدید شود. گروههای تجسس در جایی که تصور میشد هواپیما سقوط کرده است جستجو کردند، اما هیچ اثری از هواپیما در عمق بیست فوت پیدا نشد.
ناپدید شدن فانوس دریایی ایزاک در مثلث برمودا
توضیحی ساده و منطقی برای توجیه ناپدید شدن فانوس دریایی ایزاک در مثلث برمودا، وجود ندارد. یک جزیره نمیتواند در طوفان غرق شود، به سنگها برخورد کند، گم شود، بسوزد یا به سرقت برود.
با این حال در سال ۱۹۶۹ صخره بزرگ ایزاک، جزیرهای که تنها ساکنان آن ۲ نگهبان فانوس دریایی، ایوان ماژور و بی. مولینگز بودند، گم شد. این دو نگهبان به طرز مرموزی بدون هیچ اثری یا سرنخی ناپدید شدند. در ۴ آگوست ۱۹۶۹، هنگامی که تماسهای فراوان به فانوس دریایی بیپاسخ ماند، گروهی از نزدیک «بیمینی» برای جستجو اعزام شدند، اما نتوانستند سرنخی پیدا کنند.
دولت باهامیا سعی کرد یک حادثه را به قاچاق مواد مخدر ربط دهد، اگرچه به نظر میرسید فقط یک حدس باشد. هیچ مدرکی وجود نداشت که نشان دهد این امر درست است. درک اینکه چرا قاچاقچیان مواد مخدر به یک ایستگاه دولتی وارد شوند و کارمندان را بربایند، دشوار است.
البته ممکن است که یکی از دو نگهبان اطلاعات زیادی در مورد یک گروه قاچاق داشته باشد و قبل از اینکه بتواند صحبت کند، کشته شدهاند. اگرچه فرود در ایستگاه دولتی و کشته شدن هر دو نگهبان بسیار ناامیدانه به نظر میرسد. اگر افراد با استفاده از قایق غیرمجاز برای ورود به جزیره استفاده کرده باشند، نگهبانان فانوس دریایی میتوانستند آن را خبر دهند. آیا قاچاقچیان مواد مخدر میتوانستند از این فرصت استفاده کرده و جسورانه به جزیره نزدیک شده باشند؟
تئوریهای علمی و تخیلی درباره برمودا
با توجه به موارد ذکر شده تا اینجای مطلب حتما شما کنجکاو شدهاید تا بدانید دلیل این موضوع و رخدادهای عجیب چیست. همانطور که در بالا ذکر شد نظریههای بسیار زیادی راجع به این نقطه از کره زمین وجود دارد که ممکن است برخی از آنها درست بوده یا مجموعهای از این نظریهها درست باشد، اما در هر صورت تا به حال هیچ نظریه منطقی رد یا تایید نشده است.
در میان این نظریهها برای کشف رازهای مثلث برمودا برخی به شایعات و موضوعات تخیلی نیز دامن زدهاند که دو مورد از نظریههای تخیلی و چهار مورد از نظریههای علمی را برای شما بازگو میکنیم که صرفا با آنها آشنا شوید.
سفینه فضایی در زیر مثلث برمودا
یکی از معروفترین نظریههای تخیلی که راجع به این مثلث وجود دارد این است که برخی معتقدند که در زیر مثلث برمودا یک سفینه فضایی وجود دارد و کسانی که وارد این محدوده شوند را از کره زمین خارج میکنند. این نظریه را هر طور در نظر بگیریم، چندان با عقل و منطق همسو نیست.
راستی حالا که صحبت از جاهای مرموز شده، میدانید عجیب ترین جاهای دیدنی ایران کجا هستند؟
موجودات عجیب و مرموز در برمودا
از دیگر نظریههای تخیلی مثلث برمودا میتوان به موجودات عجیب و غولپیکر اشاره کرد که برخی معتقدند موجودات وحشتناک و شیاطین در این مکان زندگی میکنند و هر کس در قلمروی آنها برود، برای همیشه نابود میشود. این نظریه نیز یک نظریه غیرعقلانی بوده و در گذشته برای پاسخ به راز این مثلث ساخته شده است.
گاز متان در مثلث برمودا
طبق اسناد و گزارشهای بهدستآمده از این مثلث، یک نظریه علمی است که اشاره به گاز متان بسیار زیاد در این محدوده میکند. کشتی وقتی روی آب در این نقظه شناور میشود تحت تاثیر این گازها قرار گرفته که این موضوع امکان غرق شدن را افزایش میدهد. از طرفی احتمال آسیب زدن به هواپیما را نیز بسیار زیاد میکند. شاید یکی از دلایل رویدادهای غیر طبیعی مانند شعلههای آتش روی آب که توسط بومیان گزارش شده است همین موضوع باشد.
خطاهای انسانی
برخی از کارشناسان معتقدند که پیشامدهای برمودا میتواند ریشه در اشتباهات انسانی داشته باشد چراکه هر روز ساکنین این منطقه درحال عبور از آنجا هستند.
ابرهای شش ضلعی مثلث برمودا
از دیگر نظریههای علمی که وجود دارد و برخی از کارشناسان به آن معتقدند، وجود ابرهای غولپیکر است که معادل یک بمب با سرعت ۲۷۳ کیلومتر در ساعت امواجی با ارتفاع بیش از ۱۴ متر تولید میکنند. یک چنین نیروی عظیمی کافیست تا نه تنها کشتی بلکه هواپیما را نیز با چالش مرگباری روبرو سازد.
آتشفشان مثلث برمودا
یکی از سرنخهای جالب و نظریههای علمی جدید که دانشمندان داشنگاه کرنل بعد از سالها تحقیق روی گدازههای اقیانوسی به آن رسیدهاند، دهانه آتشفشان بسیار عمیق و بزرگ در مثلث برمودا است. این دهانه تمامی کشتیها و هواپیماها را به درون خود کشیده و به دلیل فشار بیش از حد کف اقیانوس آنها را تکهتکه میکند.
فیلم و کتاب های مربوط به مثلث برمودا
یکی از فعالیتهای رایج که معمولا درباره مسائل مهم در دنیا و سوالات مردم راجع به یک موضوع پیچده وجود دارد، ساخت فیلم و نشر کتاب است که به دلیل کنجکاو بودن مردم میتواند تا حد زیادی مورد استقبال قرار بگیرد. مثلث برمودا نیز از این موضوع مستثنی نبوده و فیلمها و کتابهای در این باره وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
کتاب با موضوع برمودا
- کتاب مثلث برمودا اثر چارلز برلیتز در سال ۱۹۷۴ نوشته شد. این کتاب در همان سال از پر فروشترین کتابها شد و نزدیک به ۲۰ میلیون نسخه از آن به ۳۰ زبان مختلف به فروش رسید و به شهرت عظیمی دست پیدا کرد.
- لری کوشس، در سال ۱۹۷۵ کتاب خود را با نام رازهای حل شده مثلث برمودا منتشر کرده و در کتاب خود گزارشات مربوط به ناپدید شدن کشتیها را در کتاب چارلز مورد انتقاد قرار داد که این کتاب نیز با استقبال نسبتا خوبی مواجه شد.
- لورنس دیودکخ با کتاب راز مثلث برمودا در سال ۱۹۷۵ و دقیقا چند ماه پس از کتاب لری اثر خود را عرضه کرد. در این کتاب به چارلز و لری حمله کرد و آنها را اغراقآمیز توصیف کرد. همچنین مدعی شد که یک راه حل برای راز مثلث برمودا یافته است.
فیلم با موضوع مثلث برمودا
- فیلم سنیمایی The Triangle یا مثلث که یک فیلم در ژانر دلهرهآور است و توسط کشور آمریکا در سال ۲۰۰۱ ساخته شده است. از بازیگران این فیلم جذاب میتوان به لوکپری، دیوید هیولت و دوریان هاروود اشاره کرد.
- فیلم بر اساس مثلث برمودا در سال ۱۹۷۸ توسط رنه کاردونه ساخته شد که این فیلم نیز در زمان خود یکی از تاثیرگذارترین فیلمها بود.
حقایق جالب در مورد مثلث برمودا
- یکی از حقایق جالب که وجود دارد این است که با توجه به تمامی موارد ذکر شده علاوه بر داشنمندان، گارد ساحلی ایالات متحده نیز مثلث برمودا را خطرناکتر از نقاط دیگر اقانوس اطلس نمیدانند.
- در سال ۲۰۱۳ صندوق جهانی طبیعت خطرناکترین مسیرهای حمل نقل برای کشتیها را مشخص کرد و جالب است بدانید هیچ اسمی از مثلث برمودا در این لیست وجود ندارد.
- کریستف کلمب اولین کسی بود که واقعه عجیب و غریب در این منطقه را ثبت کرده و طبق گفته این شخص یک شعله بزرگ در دریا سقوط میکند. ( البته برخی بر این معتقدند او یک شهاب سنگ دیده است و چیز دیگری وجود ندارد)
- گفته میشود نمایشنامه طوفان (The Tempest) که یکی از محبوبترین آثار شکسپیر است بر اساس داستانها ونظریههای موجود درباره مثلث برمودا ساخته شده است. این نمایشنامه باعث شد تا شکسپیر اعتبار قابل توجهی در این عرصه کسب کند.
- در سال ۱۹۴۵ یک تحقیق دریایی شکل گرفت، در آن یک هلیکوپتر با ۱۳ سرنشین به دنبال افراد گمشده در این محدوده رفتند که پس از ورود به مثلث برای همیشه ناپدید شدند.
نجات یافتگان مثلث برمودا
در ۶۰ سال گذشته و طبق اسنادی که وجود دارد، ۲۵ نفر تا به حال توانستهاند جان سالم به در ببرند و با هیچ مورد خاص و عجیبی نیز روبرو نشدهاند اما موضوعی که راجع به آنها وجود دارد این است که همه آن ها با هواپیما از این محدوده گذر کردهاند و کسی با کشتی جان سالم به در نبرده است.
نتیجهگیری کلی درباره برمودا
بگذارید این آخر کار، یک مساله مهم را یادآوری کنم. گفتیم که این همه کشتی و هواپیما در این مطقه آسیب دیده یا ناپدید شده، اما آیا میتوان این اتفاقات را بدون هیچ سند معتبری به نیروهای ماورایطبیعی ربط داد؟ قبول دارم که وقتی یک اتفاق به شایعه تبدیل میشود، رنگوبوی غیرعادی و جذابی به خودش میگیرد و برای همه جذابیت پیدا میکند اما هیچ وقت نباید جایگاه علم را در این مسیر نادیده بگیریم. هرچه باشد، رسیدن به یک نتیجه علمی اندازه ساعتها و روزها بررسی و آزمایش میخواهد اما بزرگتر کردن یک شایعه چه؟ کافی است کمی به تخیلتان فضا بدهید…
منبع: علی بابا