آبشار زرد لیمه چهارمحال و بختیاری زیبای خفته در میان دره لیمه

آنقدری که گردشگران و مسافران به استان‌های مهم و گردشگری ایران لطف داشته‌اند که هر طرف سرتان را برگردانید حداقل یک کیسه زباله می‌بینید. من نمی‌دانم مگر جمع‌ کردن زباله‌هایی که خودمان درستش کردیم چقدر سخت است. خلاصه بگذریم از این گِلِگی. اگر دنبال یک جای بکر و دست‌نخورده هستید، می‌خواهم شما را به جایی ببرم که بهار همین سال آنجا بودم. مسیر خیلی سخت بود. از همین الان بگویم که اگر حال پیاده‌روی طولانی ۱۰ تا ۱۲ ساعته را ندارید، اصلا به سمت آبشار زرد لیمه نروید.

اگر می‌خواهید بدانید آبشار زرد دیلمه کجاست باید بگویم که در دل کوه‌های زاگرس و در انتهای دره لیمه در استان چهار محال و بختیاری قرار دارد. تصاویر آبشار زرد لیمه که در سفرهای گردشگران قبلی گرفته شده زیاد است، آن‌ها را برایتان می‌گذارم تا بدانید چه بهشتی است. در این مقاله از مجله گردشگری راستین گشت با من همراهی کنید تا همه زیبایی‌های این منطقه را برایتان توصیف کنم.

مسیر آبشار زرد لیمه از تهران چطور است؟
برای رسیدن به آبشار زرد لیمه از تهران باید به سمت شهرکرد بروید. از شهرکرد مسیر روستای اردل و سپس روستای کاج را در پیش بگیرید. از روستای کاج به سمت روستای رستم‌آباد بروید و از مسیر جنوب روستا وارد جنگل شوید. در ادامه به سمت بازفت حرکت کرده و از گردنه چری عبور کنید. پس از عبور از این گردنه به روستای گزستان می‌رسید که تازه اول مسیر پیاده‌روی است. بعد از ۱۰ تا ۱۲ ساعت پیاده‌روی به آبشار می‌رسید.
آب‌وهوای آبشار زرد لیمه چگونه است؟
آبشار زرد لیمه آب‌وهوایی گرمسیری دارد و می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌ها برای قشلاق عشایر باشد.
بهترین فصل برای سفر به آبشار زرد لیمه چه فصلی است؟
بهترین زمان سفر به آبشار زرد لیمه از ۱۵ فروردین تا آخر اردیبهشت است.

چرا باید به آبشار زرد لیمه سفر کنید؟ (زیبایی های آبشار زردلیمه)

آبشار زرد لیمه یکی از جاهای دیدنی چهار محال و بختیاری است که در ۸۰ کیلومتری مرکز استان قرار دارد. این آبشار در شهرستان اردل، بین کوه‌های زاگرس و در انتهای دره لیمه و در کنار رودخانه بازفت است. آبشار زرد لیمه یکی از عریض‌ترین و بزرگ‌ترین آبشارهای ایران است. عرض این آبشار ۶۵ و ارتفاع آن ۴۰ متر است. یکی از مشکلاتی که برای دیدن این آبشار با آن روبرو هستید، راه دسترسی به آن است. برای دسترسی به آبشار باید از صخره‌ها بالا رفته و راهی پُر پیچ‌و‌خم را طی کنید. همین موضوع هم یکی از اصلی‌ترین دلایل بکر بودن این منطقه است. شاید دست کمتر گردشگری به اینجا رسیده است.

آبشار زرد لیمه

عکس از: سایت Alibaba

آبشار با خودش سرسبزی را به این منطقه آورده و می‌توانید چند رشته آب را ببینید که از میان درخت‌ها عبور کرده و مانند گیسوان زیبای یک دختر کرد به زمین می‌ریزند. دور تا دور آبشار را درختانی سرسبز در بر گرفته‌اند به طوری که فکر می‌کنید کسی اینجا این درختان را برای طواف آبشار کاشته است. آبشار زرد لیمه فاصله خیلی کمی با رود بازفت دارد و آب آن هم به رود می‌ریزد. این آبشار در دامنه کوه است و رسیدن به آن کار هر کسی نیست.

اگر دقت کنید می‌بینید که اطراف آبشار در فاصله‌ای بیشتر می‌توانید درختان و بوته‌های سبزی را ببینید که با فاصله از هم رشد کرده و زندگی می‌کنند اما درختان دور آبشار آن را سخت در آغوش گرفته‌اند مثل یک خانواده که از فرزند عزیزش مراقبت می‌کند. رود بازفت پُر آب است پس اگر خواستید از آن عبور کنید یا در آن شنا کنید خیلی مراقب باشید.

آبشار لیمه اردل

عکس از: سایت Alibaba

چرا زرد لیمه؟

زرد لیمه یک واژه محلی است و درباره معنی آن نظرهای مختلفی وجود دارد. کلمه «زرد» در گویش محلی مردم این منطقه (منطقه اردل) به معنی «ارتفاع و بلندی» و همین‌طور به معنی «منطقه‌ای سرسبز» است. واقعا که این نام برازنده آبشار است، چون همان‌طور که گفتم به لطف وجود آبشار، درختان سرسبزی در اینجا روییده‌اند و برای خودشان زندگی می‌کنند.

آبشار اردل

عکس از: سایت Alibaba

کلمه «لیمه» هم به معنی «دره و پایین» است. بنابراین آبشار «زرد لیمه» می‌شود «دره‌ سرسبز» یا «بلندی در میان پستی». البته برخی از محلی‌ها زرد لیمه را از مسیر آبشار می‌دانند به این مفهوم که از ارتفاع و بلندی سرسبزی به پایین می‌ریزد.

منطقه پایین‌دست آبشار تبدیل شده به یک منطقه گرمسیری که محلی مناسب برای قشلاق عشایر است. بالای دره هوایی سرد دارد و ییلاق عشایر است. البته به آبشار زرد لیمه، آبشار بوبنه هم می‌گویند و محلی‌ها این نام را روی آبشار گذاشته‌اند.

معنی زرد لیمه

عکس از: سایت Chtn

آب و هوای آبشار زرد لیمه

همه ما می‌دانیم که باید بر اساس شرایط آب‌هوایی برنامه سفر خودمان را تنظیم کنیم. آب‌وهوای اردل تقریبا شبیه آب‌وهوای تهران است با یکی دو درجه دمای پایین‌تر. گفتم که مردم محلی و عشایر از این منطقه به‌عنوان قشلاق استفاده می‌کنند پس طبیعی است که آب‌وهوای گرمی داشته باشد.

آب و هوای زرد لیمه

عکس از: سایت Wikipedia

در بهار، آبشار بوبنه هوایی کمی خنک دارد و این خنکی به لطف آبشار و درختان است. اما در تابستان اینجا هوا گرم و شرجی است چون رطوبت آبشار بالاست و باعث ایجاد یک هوای شرجی می‌شود. در پاییز و زمستان هوای این منطقه معتدل و سرد است. با وجود این، عشایر از این منطقه به‌عنوان قشلاق استفاده می‌کنند.

پوشش گیاهی و جانوری آبشار زرد لیمه

طبیعت اطراف آبشار بوبنه در فصل بهار و تابستان بسیار زیبا و سرسبز است. آبشار صدای پُرخروشی دارد که شما را مجذوب خود خواهد کرد. من که در این شرایط چشمانم را می‌بندم و به صدای اطراف گوش می‌دهم. صدای ریزش آب از ارتفاع روی سنگ‌ها و صدای وزش باد میان درخت‌ها و برگ‌های درخت بلوطی که کف می‌زنند. شاید به نظرتان عجیب برسد، اما من وقتی برگ درخت‌ها در اثر وزش باد به هم می‌خورند، تصور می‌کنم کف می‌زنند.

آبشار زرد لیمه اردل

عکس از: سایت Alibaba

بیشتر پوشش اطراف آبشار شامل درختان بلوط است. ناسلامتی اینجا در بین کوه‌های زاگرس قرار دارد و طبیعی است که پوشش گیاهی غالب آن، بلوط باشد. از دیگر درختان این منطقه می‌توان به صنوبر و بادام وحشی اشاره کرد. در این منطقه گیاهان مختلفی روییده که ارزش دارویی دارند و محلی‌ها و عشایر از آن‌ها استفاده می‌کنند.

گون یکی از مهم‌ترین گیاهان مرتعی است که در اطراف آبشار و در کنار مزرعه‌های جو و گندم اهالی روییده است. پوشش گیاهی پُرتراکم اطراف آبشار عامل مهمی در گم کردن راه است پس اگر به‌عنوان گردشگر به این منطقه سفر می‌کنید حتما با راهنما بروید.

ویژگی های آبشار زرد لیمه

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آبشار زرد لیمه زیبایی و طبیعتی است که در اطراف آن شکل گرفته است. آبشار بوبنه یکی از بزرگ‌ترین و عریض‌ترین آبشارهای چهارمحال و بختیاری است. این آبشار ارتفاعی حدود ۴۰ متر داشته و عرض آن ۶۵ متر است. عرض زیاد این آبشار نشان می‌دهد که پُرآب است.

ویژگی‌های آبشار زرد لیمه

عکس از: سایت Irna

برای دسترسی به این آبشار باید از صخره‌ها بالا بروید و از راهی پُرپیچ و خم رد شوید. مسیر سخت و صعب‌العبور است اما ارزش دیدن را دارد. آبی که از آبشار بوبنه جاری می‌شود در واقع یکی از سرچشمه‌های رود کارون است. اطراف آبشار جاذبه‌های گردشگری زیادی وجود دارد که در بخش بعدی در مورد آن‌ها صحبت می‌کنم.

دیدنی‌های آبشار زرد لیمه

آبشار زرد لیمه زیبایی‌ها و دیدنی‌های زیادی را در گرداگرد خود دارد. این دیدنی‌ها شامل دره، رودخانه، روستا و چشمه‌سارهای زیبا هستند. در این بخش از مقاله می‌خواهم در مورد این دیدنی‌ها کمی صحبت کنم تا برای سفر آماده شوید. با آشنایی با این دیدنی‌هاست که می‌توانید یک برنامه عالی برای سفر بچینید.

دیدنی‌های آبشار زرد لیمه

عکس از: سایت Alibaba

دره لیمه

دره لیمه یکی از جاهای دیدنی چهار محال و بختیاری است که آبشار زرد لیمه در دل آن جا گرفته است. این دره پوششی گیاهی از درختان بلوط، صنوبر و گون دارد که بر زیبایی آن اضافه کرده‌اند. پایین دره به رودخانه بازفت می‌رسد که آب خروشانی داشته و آبیِ آب آن دیدنی است. آب رودخانه خنک است و می‌توانید در آن شنا کنید اما باید خیلی مراقب باشید چون آب بازفت خروشان است.

دره لیمه اردل

عکس از: سایت Irna

جنگل‌های سرسبز

آبشار زرد لیمه زیبایی‌های زیادی را در اطراف خود دارد که یکی از آن‌ها جنگل‌های سرسبز است. اگر به دیدن آبشار رفتید حیف است که سری به جنگل‌های این منطقه نزنید. جنگل‌ها زیبایی خاصی دارند و شما را شیفته خود می‌کنند. غالب پوشش گیاهی این جنگل‌ها درختان بلوط هستند هر چند که می‌توانید میان آن‌ها درختان صنوبر را هم پیدا کنید. من اگر جای شما بودم بعد از دیدن آبشار به سمت جنگل می‌رفتم و اجازه می‌دادم هر آنچه در چنته دارد را برای من رو کند.

جنگل‌های لیمه

عکس از: سایت Irna

کوهستان‌های مرتفع

یکی دیگر از دیدنی‌های اطراف آبشار زرد لیمه، کوهستان‌های مرتفع هستند. این کوهستان‌ها آبشار را احاطه کرده‌اند و دارای مسیری سخت و صعب‌العبور هستند. جاهایی از کوهستان هست که فقط برخی از حیوانات می‌توانند از آن عبور کنند و حتی راه مال‌رویی هم برای عبور ما آدم‌ها ندارد. این کوهستان‌های مرتفع را باید از دور نگاه کنی یعنی جایی کنار آبشار که می‌تواند یک دید فوق‌العاده داشته باشد.

کوه‌های اطراف آبشار زرد لیمه

عکس از: سایت Asriran

رودخانه زیبای منطقه

یکی از رودهای زیبای منطقه که جزو دیدنی‌های آبشار زرد لیمه و از جاهای دیدنی چهار محال و بختیاری است، رودخانه بازفت است که آبشار بوبنه در کنار آن قرار گرفته است. این رود زیبا و خروشان از روستا‌ها و از کنار چشمه‌های زیادی می‌گذرد و اگر زبان داشت حتما داستان‌های مختلفی از مسیر عبور خود برای گفتن داشت.

این رود خروشان یکی از رودهای اصلی استان است که منبع تامین آب کشاورزی مردم روستاهای مختلف بوده و بدون آن حیات مردم و حیوانات و گیاهان معنایی ندارد.

رودخانه اردل

عکس از: سایت Isna

اثر تاریخی باستانی معروف به پلکان اشکانی پل خداآفرین

پل خداآفرین روی رودخانه بازفت ساخته شده و بیشتر عشایر از آن استفاده می‌کنند. این پل که بیشتر برای عبور و مرور عشایر است در فصولی که مردم برای چادر زدن به آن طرف رود می‌روند خیلی کاربردی می‌شود. همان‌طوری که قبلا هم گفتم منطقه آبشار زرد لیمه یک منطقه گرمسیری است که می‌تواند قشلاق خوبی برای عشایر باشد. پس طبیعی است که عشایر منطقه از این پل برای عبور از رودخانه و رسیدن به قشلاق استفاده کنند.

پل خدا آفرین اردل

عکس از: سایت Alibaba

تفریحات رایج در جوار آبشار زرد لیمه

شما می‌توانید تفریحات مختلفی را حوالی این آبشار تجربه کنید. در ادامه این تفریحات را بیشتر بشناسید.

۱- کوهنوردی

کوهنوردی یکی دیگر از کارهایی است که می‌توانید در اطراف آبشار بوبنه انجام دهید. همان‌طوری که گفتم، آبشار بر روی دامنه کوه شکل گرفته و حتی برای دیدن آن هم باید کوهنوردی کنید پس این ورزش یکی از واجبات دیدن آبشار خواهد بود.

کوهنوردی در آبشار زرد لیمه

عکس از: سایت Borna

۲- شنا در آبشار زرد لیمه

در کنار آبشار زرد لیمه می‌توانید تنی به آب بزنید و شنا کنید. اگر رودخانه را برای شنا ترجیح می‌دهید هیچ جای نگرانی نیست چون در نزدیکی آبشار رودخانه بازفت قرار دارد که محلی مناسب برای کمپ زدن و شنا کردن است. شنا واقعا یکی از تفریحات مورد علاقه من است چون در هر سفری که دارم تقریبا دلم می‌خواهد وارد آب شوم و از زلال زیبای آن لذت ببرم.

تفریحات آبشار زرد لیمه

عکس از: سایت Balad

۳- پیاده‌روی اطراف آبشار

اینجا خیلی امکان پیاده‌روی وجود ندارد چون منطقه کوهستانی است اما می‌توانید روی پله‌های باستانی دژپات پیاده‌روی کنید. این پله‌ها مهم‌ترین محل عبور ایل عشایر منطقه هستند و تمام گردشگران نیز باید از آن عبور کنند تا به مقصد اصلی خود برسند. در نزدیکی پل خداآفرین، قسمتی از دیوار تراشیده و حجاری شده است. این پلکان سنگی اهمیت زیادی برای اهالی دارد و در کنار آن هم کتیبه‌ای قیمتی شکل گرفته است.

پیاده‌روی در آبشار زرد لیمه

عکس از: سایت Alibaba

۴- عکاسی از طبیعت سرسبز

عکاسی یکی از جذاب‌ترین کارهایی است که می‌توانید در نزدیکی آبشار زرد لیمه انجام دهید. در کنار آبشار، درختان سرسبز بلوط و در کنار کوهپایه و رود بازفت می‌توانید عکس‌هایی زیبا بگیرد. پلکان دژپات را فراموش نکنید و اگر توانستید روی این پله‌های تاریخی مهم هم عکس بگیرید. با عکس گرفتن است که می‌توانید زیباترین لحظات سفر خود را ثبت کنید.

عکاسی در آبشار زرد لیمه

عکس از: سایت Picofile

جاهای دیدنی اطراف آبشار زرد لیمه

در حوالی آبشار زرد لیمه جاذبه‌های گردشگری زیادی وجود دارد که دیدن آن‌ها روح‌ شما را تازه می‌کند. تنوع این جاهای دیدنی چهار محال و بختیاری در نزدیکی آبشار بوبنه زیاد است و باید مفصل در مورد آن‌ها صحبت کنم. پس تا پایان داستان جاهای دیدنی اطراف آبشار با من همراهی کنید.

جاهای دیدنی اطراف آبشار زرد لیمه

عکس از: سایت Picofile

۱- رودخانه بازفت

رودخانه بازفت یکی از سرشاخه‌های اصلی رود کارون است. این رودخانه از ارتفاعات زردکوه در شهرستان کوهرنگ سرچشمه می‌گیرد. رود خروشان بازفت در ادامه مسیر خود به سد کارون ۴ رسیده و در نهایت به کارون می‌پیوندد. رود بازفت حدود ۹۵ کیلومتر طول داشته و دبی سالانه آن ۲۰۸۷ میلیون مترمکعب است.

رودخانه بازفت اردل

عکس از: سایت Yjc-news

بازفت از جمله اصلی‌ترین سرچشمه‌های کارون است که از استان چهار محال و بختیاری عبور می‌کند. این رودخانه از کنار روستاها و چشمه‌های زیادی می‌گذرد که بر زیبایی آن اضافه کرده‌اند. من که می‌گویم به هر جای رود رسیدید که عمق کمی داشت و جریان آن از جوش و خروش افتاده بود، تنی به آب بزنید.

۲- ایل راه باستانی دزپارت

یکی از آثار باستانی و تاریخی استان چهار محال و بختیاری، دژپات است. دژپات یک جاده پلکانی است که قدمت آن به دوره هخامنشیان برمی‌گردد. این جاده کاربردهای زیادی داشته که از آن جمله می‌توان به کاربرد اقتصادی، نظامی و سیاسی اشاره کرد. پلکان دژپات در دل سخت‌ترین مسیر در میان تنگه‌ها و دره‌ها ساخته شده تا بتواند عبور از ابن منطقه را برای مردم و عشایر آسان کند. این جاده زیبای سنگی در نزدیکی دره و آبشار زرد لیمه قرار دارد.

ایل راه باستانی دزپات

عکس از: سایت Eneshat

۳- جره اطراف آبشار زرد لیمه

در اکثر رودخانه‌هایی که از میان دو کوه و به عبارتی از دره می‌گذرند، خصوصا در رود کارون، سنگی را مانند رکاب سوراخ‌ کرده‌اند و بندی به دو طرف سوراخ بسته‌اند و طرف دیگر را هم به سوراخ مقابل بسته‌اند. طناب از آب می‌گذرد و دو شاخه‌ای چوبی زیر آن با طناب بسته شده‌ است.

جره اردل

عکس از: سایت Mehrnews

اگر شخصی بخواهد از میان آب رود عبور کند با استفاده از این سنگ از این طرف کوه به طرف مقابل می‌رود. سنگ طوری ساخته شده که مثل تاب است و بواسطه طناب‌ها که به آن بسته ش

منبع: علی بابا

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت