جاهای دیدنی زنجان ؛ با سرزمین شگفتی‌ها آشنا شوید

زنجان یکی از استان‌های تاریخی ایران است که در منطقه آذربایجان واقع شده است. نام این منطقه پیش از اسلام «زنگان» بوده است و اکنون نیز عموم مردم این شهر از همین نام استفاده می‌کنند. تماشای دیدنی‌های زنجان به راحتی می‌تواند هر گردشگری را مجذوب این استان کند. اگرچه زنجان به چیز‌هایی مانند چاقو، چغور پغور، میوه‌های تابستانی، و سد‌های کوچک و بزرگ مشهور است اما جاهای دیدنی زنجان بی‌شمارند و بهتر است قبل از سفر همه آنها را بشناسید.

ملیله کاری، چاروق دوزی، مسگری و فرش‌بافی از صنایع دستی استان زنجان هستند. پس اگر طرفدار صنایع دستی هستید باید خود را آماده خرید کنید. زنجان مقصدی مناسب برای علاقه‌مندان به کوهنوردی است. در صورتی که قصد دارید در کنار بازدید از دیدنیهای زنجان ورزش کوهنوردی را نیز تجربه کنید، پیشنهاد ما کوه‌های ابدال، بابا گیلدر، بلقیس، چال، لعل کان و قبله داغ است. برای معرفی مکان های دیدنی زنجان با راستین گشت همراه باشید.

۱- غار‌های کتله‌خور

غار کتله‌خور در فاصله ۱۵۵ کیلومتری جنوب زنجان واقع شده است. در مناطق ترک‌نشین به کوه‌های کم‌ارتفاع کتله می‌گویند. این غار بر روی یکی از این کتله‌ها قرار دارد و خورشید از پشت آن طلوع می‌کند، به همین دلیل به آن کتله خورشید یا کتله‌خور گفته می‌شود.

غار کتله‌خور ۷ طبقه دارد که شما اجازه دارید از ۳ طبقه آن بازدید کنید. در حال حاضر کتله‌خور به سه بخش فرهنگی، تفریحی و ورزشی تقسیم شده‌است. بهترین زمان بازدید از این مکان دیدنی فصل بهار و تابستان است. بازدید از غار حدود ۲ الی ۳ ساعت زمان خواهد برد.

قدمت مشابه غار‌ کتله‌خور زنجان و غار علیصدر همدان موجب شده این فرضیه مطرح شود که این دو غار به یکدیگر متصل هستند. آهک‌های غار کتله‌خور بسیار خالص‌تر از غار علی‌صدر هستند و به همین دلیل زیبایی بیشتری دارند.

برای بازدید از این غار‌های شگفت‌انگیز باید از طریق جاده زنجان به قیدار خود را به شهرستان خدابنده برسانید. غار کتله‌خور تنها ۵ کیلومتر از خدابنده فاصله دارد و شما به راحتی می‌توانید با کمک گرفتن از تابلو‌ها یا مردم بومی نشانی غار را پیدا کنید.

غار‌های کتله‌خور از جاهای دیدنی زنجان

۲- کوه‌های رنگارنگ آلاداغ‌لار

یکی از پدیده‌های منحصربه‌فرد ایران تپه‌های آلاداغ‌لار یا کوه‌های رنگی نام دارد که در مسیر زنجان به ماه‌نشان قرار گرفته است. کوه بلقیس با ۳۳۰۰ متر ارتفاع، مرتفع‌ترین قله‌ی این منطقه است. پس از پیداشدن آثاری از زندگی ماد‌ها این ناحیه «مادنشان» نامیده شد و با گذر زمان به «ماهنشان» تغییر کرد.

رنگ های خاص و رنگین‌کمانی این تپه‌ها به قدری زیبا و حیرت‌آور هستند که گویی در سیاره‌ای دیگر قدم گذاشته‌اید. درگذشته زنان روستایی هنگام نوروز از این خاک‌ها برای رنگ کردن خانه‌هایشان استفاده می‌کردند و اگر خوش‌شانس باشید هنوز‌ هم می‌توانید این خانه‌ها را پیدا کنید.

کوه‌های رنگی ماهنشان جاذبه‌های گردشگری زیادی را درخود جای داده‌اند؛ رودخانه‌های متعدد، چشمه‌ها، باغ‌ها، دریاچه‌های آب شیرین و دریاچه‌ی پری از زیباترین جاذبه‌های ماهنشان به‌شمار می‌روند. در سفر به زنجان سعی کنید یک روز کامل را به این منطقه اختصاص دهید تا از ثبت عکس‌های زیبا محروم نشوید.

کوه‌های رنگارنگ آلاداغ‌لار از دیدنی های زنجان

۳- گنبد سلطانیه

گنبد سلطانیه یکی از آثار میراث جهانی ایران است که در دوره ایلخانیان ساخته شد و از جاهای دیدنی زنجان به شمار می‌آید. این گنبد به دستور سلطان محمد خدابنده ملقب به اُلجایتو احداث گردید تا پیکر امام علی(ع) و امام حسین(ع) را به آنجا منتقل کنند. مخالفت‌های عالمان شیعه و خوابی پریشان، سلطان محمد را از انجام این کار پشیمان کرد و سرنوشت باعث شد این مکان دیدنی به مدفن خودش تبدیل شود.

در زیر بنای گنبد سلطانیه دالان‌هایی زیرزمینی وجود دارد که بسیاری معتقدند برای برگذاری آیین‌های دینی ساخته شده‌اند. گنبد سلطانیه بزرگترین گنبد تاریخی ایران و بزرگترین گنبد خشتی جهان به‌شمار می‌رود. از حیث ارتفاع نیز این گنبد سومین گنبد جهان بعد از گنبد کلیسای سانتا ماریا دل فیوره و گنبد مسجد ایاصوفیه است.

گنبد سلطانیه در گذشته به عنوان ساعت آفتابی نیز مورد استفاده قرار می گرفت. بر روی دیوار‌های این بنا، آیات قرآن و کلمات الله، محمد و علی به چشم می‌خورند. شاید از خود بپرسید این سازه چطور پس از ۷۰۰ سال سالم باقی‌مانده است؛ گنبد سلطانیه از دو لایه ساخته شده است و همین دلیل باعث شده‌است گذر سالیان دراز تاثیری در سلامت سازه نداشته باشد.

برای بازدید از گنبد سلطانیه باید ۴۳ کیلومتر از شهر زنجان دور شوید و به سمت شهر سلطانیه حرکت کنید. گنبد آبی‌رنگ و بزرگ این مکان دیدنی از دور توجه شما را به خود جلب خواهد کرد.

گنبد سلطانیه از مکان های دیدنی زنجان

۴- موزه مردم‌شناسی زنجان (رخت‌شوی‌خانه)

اگر به معماری دوره قاجار علاقه دارید بنای تاریخی رخت‌شوی‌خانه در محله معروف باباجمال در مرکز شهر زنجان انتخاب مناسبی برای گشت‌وگذار شما در زنجان است. هدف از ساخت رختشوی‌خانه تأمین امنیت و آسایش زنان در مکانی سرپوشیده بود اما امروزه این مکان مهم‌ترین موزه استان زنجان است که انواع لباس‌های محلی، زیورآلات، و وسایل قدیمی را به نمایش گذاشته است.

موزه‌ی رخت‌شوی‌خانه با طراحی زیبا ترکیبی بی‌نقص از نورگیر‌ها، ستون‌ها، قوس‌ها و حوضچه‌ها است. بلیت بازدید از این مکان دیدنی تنها ۴۰۰۰ تومان است و شما با گذراندن یک ساعت می‌توانید تمام بخش‌های آن را تماشا کنید. بنای رختشویخانه یکی از جاهای دیدنی زنجان است که سرپوشیده بودن آن فضایی مناسب برای روز‌های سرد و بارانی و روز‌های گرم تابستان فراهم کرده است.

موزه مردم‌شناسی زنجان (رخت‌شوی‌خانه)

۵- قلعه بهستان

قلعه بهستان یا دژ کهن در شهرستان ماه‌نشان کنار رود قزل اوزن ساخته شده است. این دژ باستانی که از زمان مادها به جای مانده، یکی از ۲۰ قلعه تاریخی این منطقه بشمار می‌رود و ظاهر بسیار عجیبی دارد. مردم زنجان از این مکان دیدنی با عنوان قلعه دیو یاد می‌کنند زیرا آنها اعتقاد دارند که در گذشته دیو‌ها روی تخته‌سنگ‌های مسطح بالای ستون‌های قلعه استراحت می‌کردند.

جنس قلعه بهستان از خاک سفت است و ظاهری شبیه به یک دسته قارچ دارد. طبقات فوقانی این دژ برای دفاع و طبقات تحتانی برای نگهداری آذوقه مورد استفاده قرار می‌گرفت. قلعه بهستان با اتاق‌های بزرگ و کوچک، بقایای چند حوض، پله‌ها و دالان‌ها، سیستم لوله‌کشی منحصربه‌فرد و ظاهر عجیبش از جذابترین جاهای دیدنی زنجان است.

قلعه بهستان از جاهای دیدنی زنجان

۶- بازار زنجان

بازار سنتی زنجان حدود ۷۰ سال پیش احداث شد و از آن زمان به بعد چندین مسجد، گرمابه، و راسته به آن اضافه شده است. معماری دوران قاجار به خوبی در حجره‌ها، سوق‌ها، کاروانسرا‌ها و سراهای این بازار دیده می‌شود. این بازار چندین ورودی دارد و شما می‌توانید از طریق خیابان اصغریه، خیابان سعدی جنوبی، خیابان فردوسی و خیابان امام وارد آن شوید.

بازار زنجان طولانی‌ترین بازار سرپوشیده ایران است و از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در آن پیدا می‌شود. این بازار ۸ راسته و ۱۰۰۰ حجره دارد، بنابراین شما با هر سلیقه‌ای می‌توانید از محصولات ارائه شده در بازار خرید کنید. حتی اگر قصد خریدکردن ندارید، گشت‌وگذار در این بازار سنتی حال‌ و هوایی وصف‌نشدنی به شما خواهد داد.

بازار قیصریه یکی از پررونق‌ترین بخش‌های بازار زنجان است که اجناس لوکس و گرانبها در آنجا به فروش می‌رسد. گرمابه‌ی «حاج داداش» یکی از بنا‌های تاریخی بازار زنجان است که امروزه با تغییر کاربری به سفره‌خانه‌ای دلنشین تبدیل شده است تا اگر هنگام پیاده‌روی خسته شدید در کنار استراحت و صرف غذا و چای، از آرامش و معماری بی‌نظیر آن نیز لذت ببرید.

بازار زنجان

۷- مسجد حسینیه‌ی اعظم زنجان

مسجد حسینیه اعظم زنجان یکی معروف‌ترین جاهای دیدنی زنجان است که بعد از قربانگاه منا، دومین قربانگاه جهان اسلام محسوب می‌شود. عمده شهرت حسینیه اعظم زنجان به ‌دلیل مراسم عزاداری روز هشتم محرم، برای حضرت ابوالفضل‌العباس(ع) است. شور حسینی این دسته‌ی عزاداری هرساله مسلمانان زیادی را از اقصی نقاط ایران و جهان به شهر زنجان می‌کشاند.

با توجه به اسناد موجود در حسینیه، این مسجد قدمتی صد ساله دارد و توسط حاج میرزا محمد نقی و حاج میرزا بابایی وقف شده است. ساخت مسجد به دوره‌ی صفویه بازمی‌گردد و از دستاورد‌های ورود مذهب شیعه به این سلسله است. حسینیه اعظم ۱۲ هزار متر‌مربع مساحت دارد و شامل چند شبستان‌، کتابخانه، صندوق قرض‌الحسنه و… می‌شود.

برای رفتن به مسجد حسینیه اعظم زنجان باید به جنوب شهر زنجان رفته و از خیابان فردوسی به مسجد برسید. مردم زیادی در ماه محرم به زنجان سفر می‌کنند تا در میان سیل جمعیت پرشور هواداران حسینی قلب خود را آکنده از عشق به امام حسین (ع) کنند.

مسجد حسینیه‌ی اعظم زنجان

۸- معبد داش‌کسن

معبد داش‌کسن که به معبد اژدها نیز شهرت دارد، بنایی صخره‌ای در حاشیه روستای ویر است. این روستا در فاصله ۱۵ کیلومتری شهر سلطانیه در دل کوه‌ها واقع شده است. قدمت معبد اژدها به دوره‌ی ایلخانیان بازمی‌گردد. این معبد دو نقش برجسته‌ی اژدها و چند محراب اسلامی را در خود جای داده است.

معبد داش‌کسن یکی از دیدنی های زنجان است که از فرهنگ مغولستان و چین در دوره‌ی ایلخانان تأثیر گرفته است. نقش‌های اژدها با ۵ متر طول و ۱.۵ متر ارتفاع درون یک حفاظ شیشه‌ای قرار دارند. الجای خاتون، خواهر سلطان محمد خدابنده، دستور ساخت این معبد را داده، اما با مسلمان شدن ایلخانان ساخت بنا متوقف شده است.

راه دسترسی به معبد اژدها سال ۱۳۹۸ آسفالت شده است و حالا شما با خیال راحت می‌توانید از این مکان دیدنی بازدید کنید. اگر عاشق معماری دوران باستان هستید، حتما در سفر به زنجان از دیدن معبد داش‌کسن غافل نشوید.

معبد داش‌کسن از دیدنی های زنجان

۹- مجموعه تفریحی ائل داغی

گذراندن اوقات خوش در زندگی، و به ویژه در سفر، چیزی است که همه آرزویش را دارند. مجموعه تفریحی ائل داغی یکی از پرطرفدارترین تفرجگاه‌های شمال زنجان است که در دامنه کوه گاوازنگ قرار دارد. قرارگیری این مجموعه در فاصله ۳ کیلومتری مرکز شهر آن را به مکانی مناسب برای گذراندن اوقات خوش مردم شهر و مسافران تبدیل کرده است.

هنگام سفر به زنجان و بازدید از این مجموعه تماشایی، دیدن اهالی منطقه که در مسیر ائل داغی مشغول پختن بلال و سیب‌زمینی و بال کبابی هستند هر انسانی را به وجد می‌آورد. همانطور که گفتیم خوراکی‌های خوشمزه زیادی انتظار شما را می‌کشند اما توصیه ما به شما این است که از لذت خوردن چای آتیشی و دوغ محلی غافل نشوید.

دوچرخه‌سواری، رفتن به سینما ۵ بعدی، تماشای تئاتر، قایق‌رانی، ماهی‌گیری در آب سد، و سورتمه‌سواری در فصول سرما، تنها چند نمونه از کارهایی تفریحی گردشگران این منطقه است. اگر اهل تفریحات هیجانی هستید حتما پرواز با پاراگلایدر را تجربه کنید.

ائل داغی همواره میزبان همایش‌ها و جشنواره‌هایی نظیر همایش پیاده‌روی خانوادگی و جشنواره آش و صنایع دستی است، پس اگر خواستید می‌توانید در این همایش‌ها نیز شرکت کنید. نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید، ترافیک این منطقه در روزهای تعطیل است. بنابراین هنگام سفر به زنجان برای بازدید از مجموعه تفریحی ائل داغی زمانبندی درستی داشته باشید.

مجموعه تفریحی ائل داغی

۱۰- مسجد جامع از جاهای دیدنی زنجان

مساجد از جمله جاهای دیدنی هستند که معماری بی‌نظیرشان چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند. مسجد جامع زنجان که به مسجد سید معروف است، اثری هنری و البته مذهبی است که در دوره قاجاریه بنا نهاده شده است. مسجد جامع زنجان یکی از بزرگترین و زیباترین مدارس دینی ایران است و به همین دلیل در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

اولین چیزی که پس از ورود به مسجد توجه شما را جلب خواهد کرد ایوان‎های چهارگانه‌ای است که در چهار ضلع مسجد به شکل قرینه قرار گرفته‌اند. صحن‌ بزرگ مسجد به همراه حجره‌ها و شبستان‌ها زیبایی خاصی به مسجد بخشیده است. اگرچه این مسجد مورد مرمت قرار گرفته است اما کاشی‌کاری‌های رواق جنوبی هنوز اصالت خود را حفظ کرده‌اند.

قرارگیری مسجد جامع در بافت قدیمی شهر زنجان بازدید از آن را آسان کرده است. چند جاذبه گردشگری دیگر نیز در اطراف این مسجد واقع شده‌ است و شما می‌توانید به راحتی یک روز خود را برای بازدید از مکان‌های دیدنی این منطقه اختصاص دهید.

مسجد جامع

 ۱۱- حمام سنتی حاج داداش

حمام سنتی حاج داداش تنها گرمابه ستون سنگی زنجان است که در بازار سنتی زنجان، روبه‌روی مسجد میرزایی قرار دارد. این حمام ۱۵۰ سال قبل توسط فردی به نام حاج داداش ساخته شده و به همین دلیل نامش را حاج داداش گذاشته‌اند.

حمام حاج داداش در سال ۱۳۷۸ با حفظ بافت سنتی خود به سفره‌خانه تغییر کاربری پیدا کرده است. زیباترین بخش حمام گنبد اصلی آن است که روی چهار ستون سنگی با بدنه‌‌ای مارپیچی قرار گرفته است. گچ کاری‌ها و کاشی‌های رنگی استفاده شده در بنا، فضای سنتی سفره‌خانه و حوض موجود در زیر گنبد اصلی فضایی بسیار آرامش‌بخش برای گردشگران فراهم کرده‌اند.

حمام سنتی حاج داداش

۱۲- دریاچه پری

دریاچه پری که به دریاچه شورگلی و خندقلو نیز معروف است در دهستان اوریاد، ۴۵ کیلومتری شهرستان ماهنشان، قرار دارد و تنها دریاچه طبیعی و یکی از جالب‌ترین جاهای دیدنی زنجان به‌شمار می‌رود. این دریاچه که نامش را از روستایی در نزدیکی خود گرفته دارای چشم‌اندازی زیبا و هوایی مطبوع است.

دریاچه پری ۵۰۰ مترمربع مساحت دارد و آب مصارف کشاورزی و پرورش ماهی کشاورزان منطقه را تامین می‌کند. دشتی سرسبز دریاچه پری را احاطه کرده و کو‌ه‌های سر به ‌فلک کشیده فضایی دیدنی و چشم‌نواز برایتان ایجاد کرده است. دریاچه خندقلو همچون سرابی در دل دشت خودنمایی می‌کند.

اگر قصد دارید به زنجان سفر کنید، حتما در فصل بهار و تابستان از دریاچه پری بازدید کنید و غروب خورشید را در این مکان دیدنی نظاره کنید. شاید اگر خوش‌شانس باشید موجوداتی شگفت‌انگیز همچون پری از دل دریاچه بیرون آمده و با شما عکس سلفی گرفتند.

دریاچه پری

۱۳- آبشار شارشار

آبشار شارشار یکی از زیباترین جاهای دیدنی زنجان است که در ۵ کیلومتری دریاچه سد تهم قرار گرفته است. آب‌و‌هوای خنک این منطقه در فصل تابستان گردشگران زیادی را به سمت آبشار می‌کشاند.

متأسفانه این آبشار پس از آبگری سد به زیر آب رفته اما خود سد تهم هنوز زیبایی‌های زیادی دارد. دریاچه مصنوعی تهم آبی بسیار زلال دارد و درختان پیرامون آن منظره‌ای همچون یک تابلوی نقاشی ایجاد کرده‌اند.

آبشار شارشار از جاهای دیدنی زنجان

۱۴- رودخانه قزل‌اوزن

قِزِل‌اوزَن یکی از طولانی‌ترین و پرآب‌ترین رودهای ایران است که از ارتفاعات چهل‌چشمه کردستان سرچشمه می‌گیرد. اگرچه کلمه قزل در زبان ترکی به معنای طلا است اما به این خیال نباشید که در این رودخانه طلا پیدا کنید زیرا قزل‌اوزن در واقع به معنا رودخانه بزرگ و شکوهمند است.

رودخانه قزل‌اوزن در مسیر خود از شهر‌های زیادی همچون دیواندره، بیجار، ماه‌نشان، میانه و ممان می‌گذرد و مزارع و باغات زیادی را سیراب می‌کند. این رودخانه در طول تاریخ جایگاه مهمی در این منطقه داشته و مورخان زیادی از آن یاد کرده‌اند.

اگر از آن دسته افرادی هستید که گردشگری و سفر جزء مهمی از زندگی شماست باید به این ضرب‌المثل توجه داشته باشید که «هر کجا آب هست، آبادانی هست»؛ پس می‌توانید مطمئن باشید که بازدید از این رودخانه شما را با شهر‌های آباد و طبیعتی دلنشین آشنا خواهد کرد.

رودخانه قزل‌اوزن

۱۵- پیست اسکی پاپایی

مسافرت در زمستان حال و هوای خاص خود را دارد. پیست اسکی پاپایی در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی زنجان و ۳ کیلومتری شهرستان ایجرود همه ساله پذیرای گردشگران زیادی است. ظرفیت پذیرش این پیست اسکی با ۸۰ هکتار وسعت ۵ هزار نفر در روز است.

از جمله امکانات پیست اسکی ایجرود می‌توان به دستگاه‌های بالابر، ماشین برف‌کوب، بوفه، مدرسه اسکی، تله‌اسکی، سوئیت، رستوران، کافی‌شاپ و پارکینگ اشاره کرد. برای بازدید از این مکان دیدنی نیازی نیست اسکی روی برف بلد باشید و اکثر افرادی که از این منطقه دیدن می‌کنند از شادی وصف‌ناپذیر برف‌بازی با دوستانشان لذت می‌برند.

پیست اسکی پاپایی در زنجان

۱۶- پل میر بهاءالدین

پل میر بهاءالدین در ابتدای جاده بیجار روی رودخانه زنجان‌رود واقع شده است. اگرچه قدمت این پل به دوره ناصر‌الدین‌شاه باز‌ می‌گردد اما پایه‌هایی از جنس سنگ‌های تراشیده و ملات آهک باعث استواری پل در گذر زمان شده است. در گذشته رودخانه زنجان‌رود بسیار طغیانگر بوده و به همین دلیل خیری به نام حاج میر بهاءالدین تصمیم می‌گیرد برای رفاه مردم این پل را احداث کند، اما متأسفانه این رود امروزه بسیار کم‌آب شده است.

بهترین زمان بازدید از پل میر بهاءالدین یا پل کهنه فصل بهار و با جاری شدن رودخانه است. پل کهنه ۱۰۰ متر طول، ۶ متر عرض و ۱۱ متر ارتفاع دارد. سه دهانه به صورت طاق‌های ضربی برای این پل طراحی شده است تا هنگام خروش رودخانه پاسخگوی حجم زیاد آب باشد.

پل میر بهاءالدین از دیدنی های زنجان

۱۷- مسجد خانم

سال ۱۳۲۲ یکی از بانوان ثروتمند دوران قاجار به نام جمیله خانم تصمیم می‌گیرد مسجدی در شهر زنجان احداث کند؛ بنابراین به استاد اسماعیل بنا سفارش ساخت آن را می‌دهد. معماری این مسجد با مناره‌های قطور و کوتاه با تزئینات پرکار و نقوش هندسی زیبا به خوبی نشان‌دهنده معماری دوران قاجار است.

برای رفتن به مسجد خانم باید از خیابان امام وارد کوچه فخیم‌الدوله شوید. ورودی مسجد با پلانی U شکل حس دعوت‌کنندگی را به گردشگران القاء می‌کند. از جمله فضا‌های دیدنی مسجد می‌توان به صحن، شبستان تابستانی و زمستانی، حجره‌ها، کاشی‌کاری‌ها و ایوان‌های کوچک اشاره کرد.

مسجد خانم در زنجان

۱۸- دودکش جن از جاهای دیدنی زنجان

دودکش جن یا هودو (Hoodoo) اصطلاحی در علم جغرافیا است و به ستون‌های تشکیل شده از رسوبات آبرفتی زیر تخته‌سنگ‌های بزرگ که اطراف آن‌ها به دلیل فرسایش از بین‌رفته‌است اطلاق می‌شود. شاید از نام این پدیده کمی بترسید اما دودکش‌های جن هیچ ارتباطی با جن و پری ندارند. در زمان قدیم سازه‌هایی که ساخت آنها برای انسان دشوار بوده را به دیو و جن نسبت می‌دادند.

دودکش‌های جن بیشتر در آمریکا دیده می‌شوند اما خوش‌بختانه برای دیدن آنها از نزدیک لازم نیست به آمریکا سفر کنید. اگر به زنجان سفر کنید و به سمت شهرستان ماه‌نشان حرکت کنید چند دودکش جن خواهید دید.

دودکش جن

۱۹- امامزاده سید ابراهیم

آرامگاه امامزاده سید ابراهیم در شهر زنجان یکی از بنا‌های دیدنی این استان است که در حد فاصل چهارراه انقلاب و بلوار آزادی واقع شده است. این بنای متبرّک در مجاورت راسته فرعی بازار زنجان قرار گرفته و در سال ۱۳۴۰ به طور کامل بازسازی شده است.

شجره این امامزاده مورد اختلاف علما است و گروهی ایشان را به امام سجاد (ع) و گروهی دیگر ایشان را به حضرت عباس نسبت می‌دهند. این امامزاده یکی از پربازدید‌ترین مناطق دیدنی زنجان است و مردم زیادی برای عرض ارادت به سید ابراهیم و تماشای مناره‌ها و معماری زیبای مسجد به آن سر می‌زنند.

امامزاده سید ابراهیم از دیدنی های مذهبی زنجان

۲۰- دژمنده

شهر زیرزمینی دژمنده در روستای خوئین مکانی بی‌نظیر است که در گذشته به عنوان مخفیگاه مورد استفاده قرار می‌گرفته‌ است. این شهر زیرزمینی چندین ورودی دارد اما تا به حال دو ورودی آن بازگشایی شده است. شاید باورنکردنی به نظر برسد اما نشست یک خانه در روستای خوئین باعث کشف این شهر زیرزمینی شده است.

دژمنده با دالان‌های پرپیچ‌وخم در عمق ۴ متری از سطح زمین ساخته شده است. دقیقا مشخص نیست که این بنا در چه دوره‌ای احداث شده اما گروهی از محققان ساخت آن را به دوره سلجوقیان نسبت می‌دهند. وجود اتاقک‌ها و منافذ زیاد حاکی از آن است که این شهر زیرزمینی برای اختفاء طولانی‌مدت در نظر گرفته ‌شده ‌است.

دژمنده

۲۱- بنای تاریخی چلبی اوغلی

بقعه چلبی اوغلی در مسیر سلطانیه-خدابنده قرار گرفته و توسط یکی از مریدان مولانا ساخته شده است. بنای چلبی اوغلی از دو بخش خانقاه و مقبره تشکیل شده و در ساخت آن از عقاید صوفیه الهام گرفته شده است. این بنای تاریخی از دیرباز مورد توجه تاریخ‌نویسان و گردشگران ایرانی و خارجی بوده و نگاره‌هایی قدیمی از آن موجود است.

مقبره چلبی اوغلی تنها ۵۰۰ متر با گنبد سلطانیه فاصله دارد، پس در بازدید از گنبد معروف سلطانیه از دیدن این مکان غافل نشوید. بلیت ورودی چلبی اوغلی ۳۰۰۰ تومان است و شما با پرداخت این مبلغ ناچیز و صرف نیم ساعت وقت می‌توانید معماری و حال و هوای گذشته را لمس کنید.

بنای تاریخی چلبی اوغلی از مکان های دیدنی زنجان

۲۲- عمارت دارائی

موزه و عمارت دارائی (دیوان استیفاء) در بافت تاریخی شهر زنجان و محله سبزه میدان قرار گرفته است. عمارت دارایی تحت تأثیر نوآوری‌ها و خلاقیت‌های سه تن از معماران ارمنی‌تبار دوران قاجار به نام‌های وارطان هوانسیان، پل آبکار و گابریل گورکیان ساخته شده است.

عمارت دارائی در ابتدا به عنوان ساختمان اداری مورد استفاده قرار می‌گرفت اما پس از مدتی به اداره دارایی تبدیل شده و حالا نیز به عنوان موزه در دسترس عموم است. در بازدید از این م

منبع: علی بابا

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت