تا حالا نوشته روی بلیط هواپیما را کامل خواندهاید؟ آیا چک کردن همه این اطلاعات لازم است یا نه؟ برای مثال، از کجا میدانید میزان باری که با خودتان دارید بیشتر از میزان مجاز نوشته شده روی بلیط نیست؟ اگر این نوشته روی بلیط را نخوانید، مشکلی پیش میآید؟ شاید نیاید، اما مطمئن بودن ضرری ندارد، نه؟
در این راهنمای کوتاه میخواهیم ببینیم که نوشته روی بلیط هواپیما چه اطلاعاتی به ما میدهند.
جستجو و خرید بلیط هواپیما در راستین گشت
مطمئنید خودتان هستید؟
زمانی که بلیط را پرینت میکنید و یا نسخه الکترونیکیاش را میبینید، اگر دقت کنید، کادری در بالای بلیط وجود دارد. در گوشه بالا، سمت راست، نام و نام خانوادگی شما به فارسی و در گوشه بالا، سمت چپ به انگلیسی نوشته شده است.
پس از دریافت بلیط دقت کنید که این نام و نامخانوادگی مطابق با نام و نامخانوادگی شما در اوراق هویتیتان (شناسنامه و کارت ملی) باشد. اگر ایرادی در این زمینه وجود دارد، حتما آن را با هماهنگی با صادرکننده بلیطتان برطرف کنید، چون در غیر این صورت در زمان پرواز و در فرودگاه به مشکل خواهید خورد.
از پروازتان چقدر اطلاعات دارید؟
حالا دیگر مطمئناید که اطلاعات شخصی روی بلیط درست است، نه؟ پس باید اطلاعات بلیط و پرواز را هم نگاه کنیم. بلیطی که دست شماست دو بخش دارد:
- اطلاعات پرواز در سمت راست
- اطلاعات بلیط در سمت چپ
اطلاعاتی که از پروازتان روی بلیط نوشته شده، این موارد هستند:
- مبدا
- مقصد
- شماره ترمینال (در صورتی که فرودگاه مبدا یا مقصد بیش از یک ترمینال داشته باشد)
- تاریخ پرواز (هم تاریخ میلادی و هم تاریخ شمسی نوشته میشود)
- ساعت شروع پرواز
- ساعت رسیدن به مقصد
اگر نمیخواهید از پروازتان جا بمانید، حتما این ساعتها را با دقت بخوانید. برای پروازهای داخلی باید حداقل دو ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حضور داشته باشید.
حالا ببینیم بلیطی که گرفتهاید خودش چه شناسهها و اطلاعاتی دارد:
- ایرلاین: اسم ایرلاینی است که شما بلیطتان را از آن گرفتهاید
- مدل هواپیما
- کلاس پروازی: اکونومی، پریمیوم، یا بیزینس؟
- بار مجاز: میزان باری که میتوانید در چکاین تحویل بدهید. این عدد بر اساس کیلوگرم نوشته شده است.
شمارههای مهم را فراموش نکنید
لوگویی که در سمت چپ بلیط میبینید مربوط به ایرلاین شماست. دقیقا زیر همین لوگو، شمارهای به اسم «شماره پرواز» نوشته شده است. میدانید این شماره به چه درد میخورد؟ زمانی که وارد فرودگاه میشوید، باید گیت پروازتان را پیدا کنید تا بارهایتان را تحویل بدهید. حالا ممکن است در همان موقع، چند پروازِ دیگر هم برای مقصد شما وجود داشته باشد. از کجا باید بدانید که به سراغ کدام گیت بروید؟ گیتی که شماره پرواز شما را دارد!
کمی پایینتر شماره دیگری به اسم «شماره بلیط» میبینید که برای هر بلیط به صورت جداگانه صادر میشود و اسم شما روی سیستم با این شماره ثبت میشود.
شماره مرجع یا PNR که مخفف Passenger Name Record است در انتهای ستون درج شده و به معنای ثبت نام مشتری است. فرض کنید میخواهید خودتان برای چند نفر بلیط بخرید. بلیط برای هر فرد به صورت مجزا داده میشود و این یعنی شماره بلیط هر کدام فرق میکند. اما چون همه آنها را شما خریدهاید، کد PNR همه آنها یکی خواهد بود.
خیلی سادهتر بخواهیم بگوییم، کد PNR (یا همان کد مرجع رزرو) به ایرلاینها کمک میکند تا مسافران خودشان را دستهبندی کرده و نظم بیشتری داشته باشند.
بیشتر بخوانید: بلیط هواپیما چگونه قیمتگذاری میشود؟
اطلاعات جانبی
شماره سفارش پایین بعد از جدول اطلاعات بلیط و پرواز، مهمترین شماره و راه ارتباطی بین ما و مشتریهایمان است. زمانی که با مرکز تماس ارتباط برقرار میکنید و سوال یا مشکلی دارید، باید این شماره را بدهید تا به شما کمک کنیم. شماره سفارش، یک کد منحصر به فرد بین ما و مشتریهای علیباباست؛ در زمان استرداد، هم کاربران با اعلام همین شماره، میتوانند بلیطشان را استرداد کنند.
پس از کادری که اطلاعات پرواز و بلیط در آن نوشته شده، اطلاعات جانبی ضروری برای پرواز داخلی را خواهید دید. شرایط استرداد بلیط و میزان جریمه با توجه به شناسه نرخی، از جمله این اطلاعات است. در ستون دیگر هم جزئیات قیمت پرواز را مشاهده میکنید، که شامل قیمت بلیط، مالیات و مجموع این دو است.
در انتهای بلیط هم توصیههای قانونی، خطاب به مسافر ذکر شده است تا سفر بیدردسر و راحتی داشته باشد.
سوالی مانده؟
درست است که این اطلاعات کمی پیشپا افتاده به نظر میآیند، اما بعضی وقتها همین جزئیات هستند که کلی دردسرساز میشوند. اگر هر گونه سوالی در مورد نوشته روی بلیط هواپیما دارید در قسمت نظرات بنویسید تا هرچه سریعتر پاسخ بدهیم.
منبع: علی بابا