میدانید چرا سفر به یزد قرار است سفری خاص برای شما باشد؟ چون این شهر نه تنها از مرواریدهای تاریخی و فرهنگی ایران، بلکه دنیاست. جالب است بدانید که سفر به یزد و بازدید از جاهای دیدنی یزد یکی از کارهایی است که خیلی از گردشگران خارجی در برنامه خودشان قرار میدهند.
این شهر بهخاطر معماری شگفتانگیز، جاذبههای تاریخی، فرهنگ مردم یزد و از همه مهمتر، بادگیرها و قناتهایش شهرت دارد. شهر یزد در سال ۱۳۹۶ شمسی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد و بین مردم دنیا اهمیت بیشتری پیدا کرد. بافت سنتی و دلنشین یزد همچنان دستنخورده باقیمانده، بهعمینخاطر واقعا حیف است که بهعنوان یک ایرانی، این گنج تماشایی را در نزدیکی خود داشته باشیم و برای سفر به یزد برنامهای نداشته باشیم.
در این مطلب ازمجله گردشگری علیبابا میخواهیم به معرفی استان یزد بپردازیم، درباره مردم یزد، جاهای دیدنی شهر و بهترین فصل سفر صحبت کنیم. سرتان را درد نیاورم، اینجا قرار است یک راهنمای جامع سفر به یزد جامع در اختیارتان بگذاریم تا راحتتر بتوانید برای سفر به این شهر برنامهریزی کنید.
یزد کجاست؟
اگر قرار باشد یک راهنمای سفر به یزد بنویسم، قبل از هرچیزی باید درباره این موضوع صحبت کنم که دقیقا یزد کجاست؟ استان یزد جزو استانهای مرکزی کشور است که هشتمین استان پهناور و چهارمین استان پرجمعیت ایران است. مساحت استان یزد حدودا ۷۴,۷۸۱ کیلومترمربع و ارتفاع آن از سطح دریا تقریبا ۱۲۰۰ متر است.
اگر بخواهم کمی دوربین را روی خود شهر یزد زوم کنم، باید بگویم که شهر یزد، مرکز این استان یزد است که لقب نخستین شهر خشت خام جهان را بهخود اختصاص داده. این شهر، اولین شهر تاریخی کشور و بیستدومین اثر تاریخی فهرست میراث جهانی یونسکو است که بافت تاریخی و دیدنی آن همچنان حفظ شده و خیلیها برای دیدنی های یزد به آن سفر میکنند.
آشنایی با موقعیت جغرافیایی یزد قبل از سفر به یزد
موقعیت جغرافیایی یزد روی نقشه به شما نشان میدهد که این شهر از شمال با اصفهان، از جنوب با استان کرمان، از شرق با استان خراسان جنوبی و از غرب با استان فارس همسایه است. بهتر است قبل از سفر به یزد یکسری اطلاعات کلی در این زمینه داشته باشید.
فاصله یزد تا شهرهای مهم
یکی از مهمترین نکات قبل از سفر به یزد این است که فاصله حدودی محل زندگی خود را تا این شهر در نظر بگیرید. در این قسمت از راهنمای سفر به یزد سعی کردیم به فاصله یزد تا شهرهای مهم ایران اشاره کنیم تا کارتان راحتتر شود.
- فاصله تهران تا یزد: حدود ۶۲۱ کیلومتر
- فاصله تبریز تا یزد: حدود ۱۱۴۸ کیلومتر
- فاصله مشهد تا یزد: حدود ۹۱۲ کیلومتر
- فاصله اهواز تا یزد: حدود ۸۰۹ کیلومتر
- فاصله بندرعباس تا یزد: حدود ۶۶۰ کیلومتر
- فاصله شیراز تا یزد: حدود ۴۴۰ کیلومتر
- فاصله رشت تا یزد: حدود ۹۱۰ کیلومتر
- فاصله اصفهان تا یزد: حدود ۳۱۰ کیلومتر
تقسیمات کشوری: بخش های مختلف یزد
اگر قبل از برنامهریزی برای سفر به یزد نگاهی به یزد روی نقشه بیندازید، میتوانید بخشهای مختلف آن را ببینید. براساس آخرین تقسیمات سیاسی- اداری کشور، استان یزد شامل ۱۲ شهرستان، ۲۲ بخش و ۴۶ دهستان و ۲۱ شهر است که در بین آنها، شهر یزد مرکز استان بهشمار میرود. جالب است بدانید که خود شهرستان یزد به دو بخش مرکزی و زارچ با شهرهای یزد، شاهدیه، حمیدیا، دهستانهای فجر، فهرج، اله آباد و محمدآباد تقسیمبندی میشود.
یزد در نقشه ایران
عکس زیر موقعیت استان یزد را نسبت به شهرهای اطراف نشان میدهد و به شما کمک میکند راحتتر برای سفر به یزد برنامهریزی کنید:
معرفی استان یزد
همه ما باید قبل از سفر به یزد یا هر شهر دیگری، یک سری اطلاعات کلی درباره شهر و مردمان آن داشته باشیم. در این قسمت با معرفی یزد، اطلاعات کلی شهر را در اختیارتان قرار میدهم.
– مساحت یزد
بهتر است قبل از سفر به سزد بدانید که مساحت استان یزد حدودا ۷۴,۷۸۱ کیلومترمربع است که تقریبا ۴.۶ درصد از وسعت کل کشور است. در حالحاضر یزد در بین ۳۱ استان کشور، هشتمین استان پهناور بهحساب میآید. شهرستان یزد هم وسعتی حدود ۲,۳۹۷ کیلومتر دارد.
– جمعیت شهر یزد
جمعیت استان یزد طبق آخرین سرشماری انجامشده در سال ۱۳۹۵ شمسی، حدود ۱,۱۳۸,۵۳۳ نفر بود که این عدد معادل ۱.۴ درصد از جمعیت ایران بهشمار میرود. جالب است بدانید که ۸۶ درصد از جمعیت استان در نقاط شهری و ۱۴ درصد از آنها در بخشهای روستایی ساکن هستند. شهرستان یزد با جمعیتی بیشاز ۵۰۰هزارنفر، پرجمعیتترین شهرستان در استان یزد است.
– دین، مذهب و زبان مردم یزد
بد نیست قبل از سفر به یزد بدانید که اکثر مردم یزد مسلمان و شیعه هستند اما گروه بزرگی از زرتشتیان ایران و اقلیت کوچکی از یهودیان و ارامنه هم در این شهر ساکناند.
طبق آخرین بررسیهای میدانی، اکثر مردم یزد جزو اقوام فارسیزبان هستند که به زبان فارسی با لهجه یزدی صحبت میکنند. البته در بعضی از بخشهای این شهر، ویژگیهای گویشی خاصی شنیده میشود. البته باید بدانید که زرتشتیان ساکن در یزد، در میان خودشان به زبان بهدینی صحبت میکنند.
– صنعت و اقتصاد یزد
یزد بهخاطر خشکی آبوهوا و کمبود بارندگی معمولا منابع آبی کشاورزی محدودی دارد. از جمله محصولات کشاورزی یزد میتوان به گندم، ذرت، انار، پسته، بادام، زردآلو و… اشاره کرد.
برخلاف منابع آبی، ذخایر معدنی یزد آنقدر زیاد است که خیلیها آن را با عنوان (بهشت معادن) میشناسند. میتوان گفت که از ۶۰ نوع ماده معدنی کشور، ۵۰ نوع آن در معادن یزد وجود دارد که یکی از مهمترین معادن، معدن سرب و روی مهدیآباد است. علاوهبر مواردی که گفتم، صنعت بافندگی، شیرینیپزی، منسوجات، کاشی، سرامیک و فرش ماشینی بخشی از اقتصاد یزد را تشکیل میدهد.
– نقشه یزد
عکس زیر جزئیات بیشتری از استان یزد و بخشهای مختلف آن به شما نشان میدهد که میتواند در سفر به یزد برایتان مفید باشد.
برنامه سفر به یزد: چه طور به یزد برویم؟
برای سفر به یزد، چند گزینه پیشروی شماست. طبیعی است که شما گزینهای را انتخاب خواهید کرد که بیشترین سازگاری را با شرایطتان داشته باشد. حالا دیگر میخواهیم بدانیم که چطور به یزد برویم، بههمینخاطر، در این بخش اطلاعات مختصری در مورد هر کدام از راه های دسترسی به یزد در اختیارتان قرار میدهم.
– سفر به یزد با ماشین شخصی
استان یزد در مرکز ایران قرار دارد، به همینخاطر چیزیکه دوروبر این شهر زیاد پیدا میشود، جاده و مسیرهای مختلف است. از چهار سوی جغرافیایی میتوانید سفر به یزد با ماشین شخصی را استارت بزنید. از مزایای سفر با ماشین شخصی این است که راحتتر میتوانید در شهر بگردید و با مشکل حملونقل مواجه نخواهید شد. علاوهبراین، هزینههای جانبی سفر خود را کنترل کنید اما بههرحال هزینههای استهلاک ماشین هم وجود دارد.
فاصله تهران تا یزد حدودا ۶۲۰ کیلومتر است که بسته به سرعت رانندگیتان، بین ۶ تا ۷ ساعت زمان میبرد. احتمالا آشنایی با مسیرهای ارتباطی مهم استان یزد به دردتان بخورد:
- جادهی سنتو، راه اصلی ارتباطی بین یزد، تهران و اصفهان و دیگر نقاط شمالی استان است.
- راه های جنوبی یزد آن را به استانهای کرمان، هرمزگان و سیستانوبلوچستان متصل میکند.
- راه یزد ـ تفت ـ ابرکوه در باختر، یزد را با استانهای فارس، کهکیلویه و بویراحمد و بوشهر و حتی خوزستان و لرستان وصل میکند.
- از شرق هم راه یزد ـ طبس استان یزد را به استانهای خراسان جنوبی و خراسان رضوی متصل میکند.
- راه یزد ـ بافق نیز مرکز استان را به شهرستان بافق مرتبط میکند.
– سفر به یزد با اتوبوس
راه دیگر برای سفر به یزد بدون خستگی رانندگی، سفر با اتوبوس است. خوشبختانه در طی چند سال اخیر هم کیفیت خدمات اتوبوسها خیلی بهتر شده و این باعث شده که سفر با اتوبوس برای مردم، کار راحتتری باشد. اتوبوس ارزانترین و اقتصادیترین راه برای سفر به یزد است.
پایانه مسافربری یزد یا همان ترمینال غدیر یزد، در شمالغرب این شهر قرار گرفته و از شهرهای مختلفی مهمان میپذیرد. توجه داشته باشید که ترمینال بیرون از شهر قرار دارد و برای دسترسی به داخل شهر باید از تاکسی و اتوبوسهای درونشهری استفاده کنید.
- آدرس ترمینال الغدیر یزد: جاده خضرآباد، ابتدای بلوار صنعت
- تلفن: ۳۷۲۳۶۹۰۱-۰۳۵
– سفر به یزد با قطار
یک راه دیگر برای رسیدن به شهر یزد استفاده از قطار است. ایستگاه راهآهن شهر یزد در مرکز این شهر و نزدیک میدان امام حسین یزد قرار دارد. بنابراین دسترسی به هرجای این شهر از ایستگاه راه آهن بسیار راحت است. اگر راهتان به شهر یزد دور است و در سفرهای طولانی، زود خسته میشوید، پیشنهاد میکنیم که سفر به یزد را با قطار تجربه کنید.
قطار یک وسیله حملونقل ایمن، راحت و ارزان برای سفر به یزد است. قطارها با امکانات و مدلهای مختلفی هستند که شما میتوانید با توجه به بودجه خود، گزینه مناسبتان را انتخاب کنید. نوع قطاری که انتخاب میکنید در کیفیت سفر و تجربه شما از آن سفر، تاثیر زیادی دارد چون به هر حال قرار است بخش قابل توجهی از سفرتان به یزد را در این محیط بگذرانید. برای همین قبل از انتخاب، شاید بخواهید که قطارهای تهران یزد را مثل یک متخصص بشناسید.
– سفر به یزد هواپیما
سریعترین و راحتترین وسیله برای سفر به یزد هواپیما است اما باید توجه داشته باشید که این وسیله نقلیه گرانترین راه دسترسی به یزد است. شما بهراحتی میتوانید از هر شهر ایران سوار هواپیما شوید، بعد از زمان کوتاهی در فرودگاه بینالمللی شهید صدوقی شهر یزد فرود میآیید. در فرودگاه شهید صدوقی، ایستگاه اتوبوس برای دسترسی به مرکز شهر یزد وجود دارد و غیر از آن میتوانید تاکسی بگیرید.
این نکته مهم در ذهنتان باشد که مترو هنوز در شهر یزد راهاندازی نشده است.
فرودگاه یزد
فرودگاه یزد که معمولا خیلیها آن را به اسمفرودگاه شهید صدوقی یزد میشناسند، یکی از ترمینالهای هوایی ایران است که در سال ۱۳۴۸ تاسیس شده. این فرودگاه، یک فرودگاه بینالمللی است که حدود ۱۰ کیلومتر از مرکز شهر یزد فاصله دارد.
فرودگاه بینالمللی یزد دارای تو ترمینال مجزا است که مسیرهای پرواز داخلی و خارجی را پوشش میدهد. از جمله امکانات این فرودگاه میتوان به آسانسور و بالابر، پارکینگ، رستوران، چرخ حمل بار، خدمات اورژانس، خدمات بانکی، اینترنت رایگان، خدمات باربری و خدمات مخصوص افراد ناتوان و کمتوان اشاره کرد.
- آدرس: یزد – میدان صنعت – انتهای بلوار آزادگان – فرودگاه بین المللی شهید آیت الله صدوقی
- مرکز تلفن: ۳۱۰۱۰ ۰۳۵
– سفر به یزد با تور راستین گشت
مسیرهای دسترسی که تا اینجا برای سفر به یزد معرفی کردیم به کنار؛ همیشه یک گزینه روی میز است که کار شما را حسابی راحت میکند: تور یزد علیبابا. شما میتوانید با تهیه تور یزد، یک سفر بیدغدغه داشته باشید و کارهایی مثل هماهنگی بلیط، هماهنگی رزرو محل اقامت و گردش در جاهای دیدنی را بهعهده مسئول تور بگذارید.
بهترین مسیر برای سفر از تهران به یزد
حالا ببینیمفاصله تهران تا یزد را چهطور برویم بهتر است. راستش را بخواهید این موضوع به عوامل زیادی بستگی دارد. مثلا بودجه شما برای سفر، وضعیت ماشینتان، تعداد روزها سفر و هدف شما از سفر به یزد میتواند در انتخاب روش سفر موثر باشد.
بهطور کلی هواپیما سریعترین و گرانترین راه برای سفر به یزد است؛ از تهران تا یزد حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم زمان میبرد. قطار گزینه اقتصادی و در عینحال ایمن است که حدود ۸ ساعت زمان میبرد. اتوبوس و ماشین شخصی جزو ارزانترین راهها هستند که با توجه به مسافت ۶۲۰ کیلومتری بین تهران تا یزد، این مسیر بین ۶ تا ۷ ساعت زمان میبرد.
آب و هوای یزد چگونه است؟
بهطورکلی آب و هوای یزد، گرم و خشک و بیابانی است. یکی از ویژگیهای آبوهوایی یزد این است که نوسان دما در شب و روز خیلی زیاد است، این شهر شبهای سرد و روزهای بسیار گرمی دارد.
بنابراین اگر بخواهیم خیلی خلاصه درباره آب و هوای یزد صحبت کنیم باید بگوییم که این شهر دارای دو فصل است:
- فصل بلند گرم که از اسفند تا پایان مهر ماه ادامه دارد.
- فصل کوتاه سرما که از آبان تا اواخر بهمن ماه ادامه دارد.
بهترین زمان سفر به یزد
حالا یک سوال پیش میآید: بهترین زمان سفر به یزد چه فصلی است؟ در بهار و تابستان، آب و هوای یزد گرم و خشک و در فصل زمستان و پاییز سرد و نسبتا مرطوب است. بهترین زمان سفر به یزد از لحاظ آبوهوا، فصل پاییز و ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت است. اما اگر بخواهیم از نظر شلوغی یا خلوتی به زمان سفر نگاه کنیم، باید در نظر داشته باشید که آبوهوای خوب بهاری باعث میشود که گردشگران زیادی در این فصل به یزد سفر کنند و شهر کمی شلوغ است اما فصل پاییز شهر هم دیدنی است و هم خلوتتر.
– سفر به یزد در بهار
در فصل بهار، یزد با عطر گلهای بهاری زنده میشود، درختان رنگوروی دیگری میگیرند و مردم شهر هم آماده پذیرایی از گردشگران تعطیلات نوروز هستند. هوای یزد در فصل بهار معتدل و خنک است، بههمیندلیل در این فصل معمولا پر از مسافر و گردشگر میشود.
البته باید توجه داشته باشید که در این فصل، مخصوصا در تعطیلات عید، هزینه سفر به یزد بیشتر از سایر فصلهاست، علاوهبراین ممکن است برای بازدید از جاهای دیدنی یزد، مجبور شوید که در صفهای طولانی منتظر بمانید.
– سفر به یزد در تابستان
یزد در تابستان حسابی گرم و خشک است، اگر تحمل هوای گرم را ندارید پیشنهاد میکنیم که این فصل را برای سفر به یزد انتخاب نکنید.
در این فصل شهر یزد خیلی خلوت است و گردشگران کمتر به این شهر سفر میکنند، بههمینخاطر هم تابستان ارزانترین زمان سفر به یزد است.
– سفر به یزد در پاییز
سفر به یزد در پاییز، قرار است یکی از آن سفرهایی بشود که هیچوقت فراموشش نمیکنید. دیگر خبری از گرمای طاقتفرسای تابستان نیست. هوا نسبتا خنک و شهر هم که نسبت به فصل بهار، خلوتتر است.
در این فصل تورهای کویرگردی هم کمکم کار خودشان را شروع میکنند و میتوانید برای خوشگذرانی و تماشای آسمان شب، یک شب را هم در کویر بگذرانید.
– سفر به یزد در زمستان
اگر با هوای سرد خیلی مشکل نداشته باشید، فصل زمستان هم گزینه مناسبی برای سفر به یزد است. سرما و سوز زمستان تا اواسط فصل ادامه دارد و کمکم هوا برای سفر بهتر میشود.
اقامت در یزد چگونه است؟
حالا تکلیف اقامت در سفر به یزد چه میشود؟ اقامت در یزد را میتوان به چند دسته هتلهای مدرن، هتلهای سنتی و اقامتگاههای بومگردی تقسیمبندی کرد که هرکدام ویژگیهای خاص خودشان را دارد. شما با توجه به بودجه، هدف و نوع سفر خود میتوانید یکی از این گزینهها را برای اقامت در یزد انتخاب کنید. در این قسمت سعی کردم چند تا از بهترین هتل های یزد را به شما معرفی کنم.
هتل های مدرن برای سفر به یزد
برای هتلهای مدرن این شهر هم همان تعریف همیشگی هتل را بهیاد بیاورید که از لحاظ ستاره درجهبندیهای مختلف دارند و از هتلهای لوکس تا هتلهای معمولی را شامل میشوند. شما میتوانید بهراحتی پس از بررسی امکانات و شرایط، به فکررزرو هتل در یزد باشید.
از جمله معروف ترین هتل های یزد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هتل سیب و نار یزد
- هتل ارگ یزد
- هتل تهرانی یزد
- هتل زنبق
- هتل راه و ما یزد
- و…
– هتل سنتی در یزد
اقامت در اقامتگاهها وهتلهای سنتی یزد خودش نوعی گردشگری محسوب میشود. این شهر در ایجاد و تاسیس هتلهای سنتی شهری پیشرو بوده. این هتلها، خانههای اعیانی قدیمی این شهرِ تاریخیِ خشتیاند که با اضافه کردن امکانات و بازسازی و ترمیم به هتلهای ایرانی زیبایی تبدیل شدهاند که نظیرشان را در شهرهای دیگر ایران کمتر خواهید دید.
تنها نکته مهمی که هنگام سفر به یزد باید درباره مراکز اقامتی بدانید این است که بعضی از هتلهای سنتی، پلههای زیادی دارند و برای رفتوآمد سالمندان و کودکان نوپا کمی سختی دارند.
از جمله بهترین هتل های سنتی یزد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هتل پارسیان صفائیه
- هتل دادِ یزد
- هتل ملک التجار
- هتل باغ مشیرالممالک
- هتل لاله
- هتل تاریخی لب خندق
- هتل باغ مرشد
- هتل کاروانسرای مشیر
- و…
اقامتگاه های بومگردی برای سفر به یزد
اگر دوست دارید در یک فضای صمیمانه اقامت داشته باشید و از نزدیک با مردم دوستداشتنی شهر در ارتباط باشید، اقامتگاه های بومگردی یزد را به شما پیشنهاد میکنم. این شهر کویری پر از خانههای قدیمی با بافت خشتی است که آماده پذیرایی از گردشگران هستند. یزد اقامتگاههای متنوعی دارد که هرکدام با توجه به موقعیت مکانی، مدتزمان اقامت، فاصله از جاهای دیدنی و… قیمتهای متنوعی دارند.
از جمله معروف ترین اقامتگاه های بومگردی یزد که میتوانید برای سفر به یزد انتخاب کنید، باید به این موارد اشاره کرد:
- اقامتگاه بومگردی چخماق
- اقامتگاه بومگردی شهرزاد
- اقامتگاه بومگردی خانه مفیدی
- اقامتگاه بومگردی کهن کاشانه
- و…
سوغات یزد
مگر میشود که شهری این همه تاریخ و فرهنگ پشتش داشته باشد و سوغاتیهای خاص خودش را نداشته باشد؟ خرید سوغاتی یکی از بخشهای اصلی سفر به یزد است که در این بخش چند تا از معروفترین سوغاتی های یزد را به شما معرفی میکنم:
- انواع شیرینی، قند و نبات: شیرینیهای یزد جزو معروفترین و پرطرفدارترین سوغاتیهای این شهر هستند. باقلوا یزدی، پشمک، قطاب، حلوا ارده، لوز یزدی، کیک یزدی، سوهان خانی، حاجی بودمی و… جزو شیرینیهای محبوب این شهر است و شیرینیسازی حاج خلیفه رهبر یزد هم یکی از قدیمیترین و معروفترین شیرینیفروشیهاست که حتما باید در سفر به یزد سراغش بروید.
- ترمه: ترمه، یکی از مشهورترین محصولات شهر یزد است. شما میتوانید انواع و اقسام طرح و رنگ ترمه را به وفور در بازار یزد پیدا کنید. خیلیها هنگام سفر به یزد، انواعواقسام ترمه را به عنوان سوغاتی انتخاب میکنند.
- سفال و سرامیک: سرامیک یزد و میبد شهرت جهانی دارد، نقشهای «خورشیدخانم» و «مرغ و ماهی» از نقوش معروف سرامیک یزد هستند که در سال ۱۹۷۱ میلادی در نمایشگاه مونیخ برندهی مدال طلا شد.
- طلا و نقره: طلای شهر یزد هم کم مشهور نیست. زرگری یکی از هنرهای دستی استان یزد است. زرگرها با طرحهای بسیار زیبا از نقوش ساده هندسی و نمادین با تلفیق سنگها و گوهرهای قیمتی، زیورهای بسیار متنوعی برای زنان میسازند. راستهای تحت عنوان راستهی زرگرها دربازارِ خان وجود دارد.
- فرش، زیلو و منسوجات: در مناطق حاشیه کویر، زیلوبافی هنری جاافتاده و مردمی است. این فرش با زندگی مردم این منطقه هماهنگ بوده و طرحهای آن برگرفته از اعتقادات و فرهنگ مردم همین منطقه است. علاوهبر زیلو، بافت انواع منسوجات دیگر هم در یزد رایج است. شمد و انواع ملحفه از تولیدات معروف شهر یزد و اردکاناند.
غذاهای معروف یزد
شهر یزد هم مثل هر کدام از شهرهای ایران، خوراکیهای خاص خودش را دارد. فکر میکنم همه سر اینکه امتحان کردن غذاهای محلی بخش مهمی از سفر است توافق داشته باشیم. در این بخش از راهنمای سفر به یزد به معرفیمعروف ترین غذاهای یزد میپردازم:
- قیمه یزدی یا قیمه نخود: قیمه یزدی یکی از خورشهای اصلی یزد و از معروفترین غذاهای این شهر است که در رستورانهای سنتی سرو میشود. این خورش دقیقا شبیه به همان خورش قیمه خودمان است اما در تهیه آن از بهجای لپه از نخود استفاده میشود و چاشنیهای متفاوتی دارد.
- کوفته یزدی: گرچه در ذهن خیلیها، اسم کوفته با شهر تبریز گره خورده اما در سفر به یزد متوجه خواهید شد که این شهر هم کوفتههای متنوع و خوشمزهای دارد. از جمله کوفتههای پرطرفدار در یزد میتوان به کوفته لپه، کوفته برنجی، کوفته نخودچی و کوفته هویج اشاره کرد.
- خورش بهآلو: اگر طرفدار غذاهای ملس هستید، خورشت به آلو یکی از غذاهای یزدی موردعلاقه شما خواهد بود.
- تاسکباب یزدی: تاس کباب یکی از غذاهای محبوب بین خانوادههای این شهر است تا اینکه حتی در بعضی از مهمانیها هم آن را سرو میکنند. تاس کباب یزدی با ترکیب سیبزمینی، رب، دارچین، هویج، گوش چرخکرده، پیاز و… تهیه میشود.
- آبگوشت گوجه و بادمجان: آبگوشت گوجه و بادمجان که به آن تماته بادمجان هم گفته میشود، یک غذای بسیار خوشمزه یزدی است که با گوشت ماهیچه گوسفندی، بادمجان، لپه یا لوبیا، سیبزمینی، ادویه و چاشنی تهیه میشود.
- کله گیپا: کله گیپا درواقع همان سیرابی است که در شهرهای دیگر هم تهیه میشود اما نحوه طبخ آن در یزد متفاوت است. برای تهیه کله گیپا داخل سیرابی را تمیز میکنند و آن را با برنج، عدس، لپه ، آلبالو، زرشک، برگه زردآلو و… پر میکنند و در نهایت در آب کلهپاچه میپزند.
- انواع آش: آش، بخش جداییناپذیر غذاهای سنتی یزد است. در سفر به یزد میتوانید انواعواقسام آش را با چاشنیهای مختلف امتحان کنید. از جمله مهمترین آشهای یزد میتوان به آش شولی، آش گندم، آش انار، آش کدو، آش ماش، آش کلم، آش پرک، آش جو گاو، آش آبغوره، آش آلو، آش تمبر هندی اشاره کرد.
- فالوده یزدی: این خوراکی خوشمزه نوعی دسر یزدی بهحساب میآید که از ترکیب نشاسته، آب، گلاب و شکر تهیه میشود و ظاهر متفاوتی نسبت به فالوده شیرازی دارد. سفر به یزد را با امتحان کردن این فالوده خوشمزه تکمیل کنید.
- ماقوت: ماقوت هم یک دسر شیرین یزدی است که در بستنیفروشیها بهفروش میرسد. این دسر ترکیبی از گلاب، زعفران، نشاسته و شربت است.
- قهوه یزدی: یکی از نوشیدنیهای مخصوص یزد، قهوه یزدی است که با نام قهوه عزاداری هم شناخته میشود. این قهوه با پودر قهوه ترک، هل، گلاب و نبات یزدی تهیه میشود. برای تهیه این قهوه، ترکیبات را در ظرف مسی ریخته و به مدت ۶۶ ساعت روی حرارت قرار میدهند. این قهوه طعم بسیار متفاوتی نسبت به قهوههایی که تابهحال امتحان کردهاید دارد، بنابراین حتما باید آن را در برنامه سفر به یزد بگذارید.
شکمگردی در سفر به یزد: کافهها و رستوران های یزد
احتمالا تا اینجای راهنمای سفر به یزد، دنبال خوراکیها و رستورانها گشته باشید. جای نگرانی نیست، امکان ندارد بخش شکمگردی در راهنمای سفر به یزد را فراموش کنم. در این قسمت به معرفی چند تا از کافهها و رستورانهای پرطرفدار یزد میپردازیم:
– رستوران مشیرالممالک
رستوران مشیرالممالک یزد یک خانهباغ پرطرفدار است که از سه رستوران و یک کافیشاپ تشکیل شده. در این رستوران انواع غذاهای خارجی، ایرانی و دریایی سرو میشود. رستوران نقاشی، مهمترین رستوران این مجموعه است که با معماری سنتی و دیوارهای نقاشیشده در محوطه اصلی باغ قرار گرفته.
آدرس: یزد، خیابان انقلاب، بلوار مشیر
لوکیشن رستوران مشیرالممالک رو گوگل مپ
– رستوران هتل داد
رستوران و هتل داد یکی هتل کلاسیک با ۲ رستوران و ۲ کافیشاپ است. منوی این رستوران شامل غذاهای ایرانی، بینالمللی و سنتی یزد است. این رستوران در یک بنای تاریخی بازسازی شده قرار گرفته و فضای دلنشینی و زیبایی دارد.
آدرس: یزد، خیابان دهم فروردین، هتل رستوران داد
لوکیشن رستوران داد روی گوگل مپ
– رستوران سنتی حمام خان یزد
این رستوران در یکی از بناهای قدیمی یزد در بازار خان ساخته شده. این مکان در ابتدا حمام خان یزد بوده که با تغییر کاربری در س
منبع: علی بابا