تا به حال تجربه سفری داشتهاید که مدتها از آن حرف بزنید و خاطراتش تمام نشود؟ سفری که عکسهایش لبخند به لبتان بیاورد و در هر جای دیگری به دنبال چشیدن احساسهای مشابه در آن سفر باشید. سفر به جزایر هاوایی دقیقا همان تجربهای است که تمام عمر دلتان برای تکرار شدنش لک میزند و اطرافیانتان همیشه مشتاق شنیدن از این سفر خواهند بود.
این مقاله را مهمان مجله گردشگری علیبابا باشید و قبل از رسیدن به جزایر هاوایی، از وصفش لذت ببرید. به قول معروف: «وصفالعیش، نصفالعیش!»
در سفر به جزایر هاوایی چه تفریحاتی را تجربه کنیم؟
بهترین جزیره بین این جزایر کدام است؟
در سفر به جزایر هاوایی چه جزایری را خواهیم دید؟
در سفر به جزایر هاوایی قبل از هرکاری لازم است با بخشهای مختلف این جزایر آشنا شویم. جزایر هاوایی (Hawaiian Islands) در واقع مجمعالجزایری در اقیانوس آرام است که ایالت ۵۰ام آمریکا به حساب میآید. پایتخت این ایالت هونولولو (Honolulu) نام دارد و مهمترین شهر این مجمعالجزایر است.
جزایر هاوایی از کنار هم قرار گرفتن ۸ جزیره اصلی تشکیل شده که نامگذاری آنها بدین ترتیب است:
- جزیره هاوایی که برای جلوگیری از اشتباه گرفتن با مجمعالجزایر هاوایی، جزیره بزرگ یا همان Big Island لقب گرفته است.
- اوآهو (O‘ahu)
- مائوئی (Maui)
- لانائی (Lanai)
- نیهاو (Ni‘ihau)
- کائوآئی (Kauai)
- مولوکای (Moloka‘i)
- کاهولاوی (Kaho‘olawe)
جزیره هاوایی به عنوان بزرگترین جزیره (۸ هزار کیلومتر مربع) شناخته میشود و لقب کوچکترین جزیره هم به کاهولاوی (۱۲۵ کیلومتر مربع) میرسد. البته جالب است بدانید که کاهولاوی در حالی کوچکترین جزیره نام گرفته که مساحتش از وسعت جزیره کیش خودمان بیشتر است.
نام جزایر هاوایی از زبان محلیها و بومیان این مجمعالجزایر گرفته شده و به معنی «سرزمین خدایان» است. زبانی که تنها ۱۲ حرف از حروف انگلیسی (A- M- N- P- K- W- L- H- O- U- I- E) را دارد و جزو زیرشاخههای زبان پلینزیایی به حساب میآید.
شرایط آب و هوایی در سفر به جزایر هاوایی
حتما قبل از سفر به جزایر هاوایی تصاویر و فیلمهایی از این جزایر رویایی دیدهاید و بیشترین چیزی که توجهتان را جذب کرده است، سرسبزی بیحدومرز آن بوده. مهمترین عامل تاثیرگذار بر این طبیعت خیرهکننده، آبوهوای معتدل، مرطوب و پرباران آن است.
ریزش باران در این جزایر به حدی زیاد و عجیب است که بارها رکورد بارش در سراسر جهان را رد کرده و بهعنوان نمناکترین جای جهان بر سر زبانها افتاده است. البته این حجم از بارندگی بیشتر در جزیره کائوآئی و شهر هونولولو دیده میشود.
این آبوهوا بستری جادویی و حاصلخیز برای رشد گونههای مختلف گیاهی به وجود میآورد و وطنی برای هزاران نوع گیاه بومی شده است. طبیعتا با وجود این گیاهان منحصربهفرد، باید منتظر پرندگان متفاوت و کمیابی که سفر به جزایر هاوایی را انتخاب میکنند و در آن ماندگار میشوند، باشیم.
در حال حاضر بیش از ۶۶ نوع پرنده در این جزایر دیده میشوند که با پروازشان آسمان را از آبی تکرنگ به رنگینکمانی از رنگها تبدیل کردهاند.
به طور کلی قبل از سفر به جزایر هاوایی تغییرات آبوهوایی این جزایر را بهخوبی بررسی کنید و مناسبترین زمان را که با علایق و شرایط شما هماهنگی بیشتری دارد، انتخاب کنید.
بهترین زمان برای سفر به جزایر هاوایی
هر زمان که سفر به جزایر هاوایی را در برنامههای خود قرار دهید، یک سفر بَرنده پیشرو خواهید داشت. در بعضی فصلها این بُرد با رقص والها جشن گرفته میشود و در فصلی دیگر با لذت از سکوت و خلوت جزیره. دیگر همهچیز بستگی به شما و علاقهتان دارد.
قصد دارم در این قسمت انتخاب را برایتان راحت کنم و بگویم در هر ماه چه جاذبههایی در جزایر هاوایی چشم انتظارتان است:
اگر دلتان بیشتر هاوایی گرم و بیباران را میخواهد، ماه آوریل تا اکتبر (نیمه فروردین تا نیمه آبان) مناسبترین وقت برای شما خواهد بود. در این فصول بارش باران به حداقل خود میرسد و طبیعتا گرمای هوا هم بیشتر میشود.
اما در ماههای نوامبر تا مارس (نیمه آبان تا نیمه فروردین)، آسمان زود به زود ابری میشود و ریزش باران تند و شدید است. هوا خنکتر میشود و رنگینکمانها راه آسمان را پیدا میکنند. میبینید؟ نمیشود برای همه نسخه ثابتی پیچید و گفت هاوایی در چه زمانی دیدنیتر است!
عدهای به شوق تماشای موجسواریهای معروف این مجمعالجزایر سفر به جزایر هاوایی را انتخاب میکنند و راهی میشوند. بهترین زمان سفر برای این دسته از افراد، از ماه نوامبر تا ژانویه (نیمه آبان تا نیمه بهمن) است.
سپتامبر (نیمه شهریور تا نیمه مهر) بهترین زمان برای کسانی است که به دنبال جزایر خلوت و سواحل کم رفتوآمدند. حجم ترافیک سفرها در این زمان پایین میآید و از شدت گرمای هوا هم کم میشود؛ خلاصه که همه چیز برای یک استراحت تمامعیار مهیا است.
ژانویه (نیمه دی تا نیمه بهمن) زمان طلایی رقص پرهیبت نهنگهای کوهاندار جزایر هاوایی است. منظرهای که قطعا فراموش نخواهید کرد و تا آخرین لحظه اجرای نمایششان میخکوب خواهید ماند.
در رابطه با قیمت و هزینه سفر به هاوایی اگر بخواهم بگویم، از ماه دسامبر تا آوریل (نیمه آذر تا نیمه اردیبهشت)، گرانترین زمان برای سفر به جزایر هاوایی است و تمامی مخارج، از بلیط هواپیما گرفته تا هتل و هزینههای جانبی، در بالاترین حالت ممکن خود هستند.
هر زمانی را که برای سفر به جزایر هاوایی انتخاب میکنید، سری هم به جشنوارههایی که همزمان با سفر شما برگزار میشوند بزنید و شانس معاشرت با بومیهای جزیره را به خود بدهید. قول میدهم یکی از بهترین خاطراتتان را در این جشنوارهها بسازید.
۸ جزیرهای که در سفر به جزایر هاوایی میزبانتان خواهند بود…
در سفر به این مجموع الجزایر، جزایر بسیار زیبایی را خواهید دید.
۱- جزیره هاوایی
همان طور که قبلتر اشاره کردم، جزیره هاوایی بزرگترین جزیره مجمعالجزایر هاوایی است که در میان بومیها و گردشگران به Big Island هم شهرت دارد. جالباینکه این بزرگترین جزیره، کمسن و سالترین هم شناخته شده است و البته جزو تماشاییترین جزایر هم به حساب میآید.
جزیره هاوایی طبیعتی متنوع و هیجانانگیز دارد. از درههای سرسبز سواحل هیلو (Hilo) و هاماکوآ (Hamakua) گرفته تا شنهای سیاه ساحل پونالو (Punaluu) و ارتفاعات سفیدپوش کوه مائوناکیا (Maunakea) که همگی دست به دست هم دادهاند تا قدرت و تنوع در طبیعت را در قالب یک جزیره به چشم بیشمار گردشگر بیاورند.
همین تنوع شگفتانگیز کافی است که پای شما را به جزیره هاوایی باز کند.
جزیره هاوایی روی گوگل مپ
۲- جزیره مائوئی
دومین جزیره بزرگ مجمعالجزایر هاوایی، جزیره مائوئی است. اگر بین اهالی اسمی از «جزیره دره» شنیدید، در واقع منظورشان جزیره مائوئی بوده که تعداد زیادی درهبزرگ دارد.
این جزیره همهچیز دارد. غذاهای دریایی و محلیشان دهانتان را با مزههای جدید آشنا میکنند و شنهای نرم سواحلش خستگی تمام عمری که تا به حال کردهاید را از تنتان بیرون میکند.
حتی اگر خودتان اهل موجسواری نیستید، به تماشای بازی تخته و موج بروید و با هر موج بلندی که میآید شما هم در خیالتان اوج بگیرید و به وجد بیایید. بعد که چشمتان سیر شد از تماشای روی آب، لباس غواصی به تن کنید و محو دنیای ماهیهای رنگارنگ زیر آب شوید.
گفتم که جزیره مائوئی «همهچیز» دارد، پس قطعا منظورم فقط زیباییهای سواحل و دریایش نبود. جنگلهای بامبو این جزیره تصویر جدیدی از جنگل را برایتان معنا میکنند و کاری میکنند که در دلتان بگویید: «کاش این سفر تمام نشود!»
رانندگی در جاده Road to Hana تیر خلاص این جزیره است. جادهای که به هر طرف نگاه کنید آغوش طبیعت به رویتان باز است و چشم کم میاوردید برای تماشا!
این ۳ توصیه را در این جاده جدی بگیرید:
- سحرخیز باشید و زودتر از بقیه دل به جاده بزنید.
- حتما مقداری خوراکی و میانوعده به همراه خود ببرید. (در بینراه خبری از رستوران و سوپرمارکتهای زیادی نیست.)
- تلاش نکنید که تمام برنامههای این جاده را در یک روز فشرده کنید.
جزیره مائوئی روی گوگل مپ
۳- جزیره اوآهو
در سفر به جزایر هاوایی، بیشترین شانس ملاقات با لاکپشتها را در جزیره اوآهو خواهید داشت. اوآهو یک جزیره مدرن و شبزندهدار است که بیشترین میزان گردشگر را به خود جذب میکند.
پایتخت ایالت هاوایی، هونولولو، در این جزیره قرار دارد. تنوع جمعیتی و نژادی در این شهر حرف اول را میزند و همین موضوع باعث میشود شما در طول یک شب، با چهرهها و فرهنگهای متفاوتی ملاقات داشته باشید. یکی از جالبترین چیزهایی که باعث شهرت هونولولو شده است، تولد پسری به نام باراک اوباما در این شهر است. کسی که بعدهها اقیانوس آرام را پشت سر گذاشت و خود را به میز ریاست جمهوری آمریکا رساند.
سواحل شمالی اوآهو بهشت موجسواران است. اقیانوس آرام، در این سواحل خیلی هم شبیه نامش به نظر نمیرسد و با موجهای بلند خود به پیشواز موجسواران میرود. اسنوکل (لولهای برا تنفس زیر آب) گزینه جذاب دیگری است که شاید تا به حال امتحانش نکرده باشید و در نگاه اول کسلکننده به نظر برسد، اما با کمی تمرین و قلقگیری، قطعا لذتش برایتان دوچندان میشود.
اوآهو علاوهبر طبیعتی بکر و بینظیر، مکانهای تاریخی و موزههای دیدنی هم دارد که میتواند بیشتر شما را با گذشته این جزایر آشنا کند.
راستی «Loco Moco» و «Poi» از معروفترین و پرطرفدارترین غذاهای این جزیره هستند که توصیه میکنم حتما امتحانشان کنید.
جزیره اوآهو روی گوگل مپ
۴- جزیره کائوآئی
و اما لقب «سبزترین جزیره هاوایی» که به جزیره کائوآئی تعلق میگیرد. ۹۷% از این جزیره را جنگل پوشانده است و به صخرههای معروف ناپالی (Na Pali cliffs)، با چشماندازی خیرهکننده راه دارد. با توجه به این موضوع که جزیره کائوآئی منزویترین و دورافتادهترین جزیره این مجمعالجزایر است، این سوال زیاد پیش میآید که در سفر به جزایر هاوایی، جزیره کائوآئی مکانی امن به حساب میآید؟
باید بگویم که میزان جرم و جنایت در این جزیره بسیار پایین است و کاملا محیطی امن دارد. با این حال احتیاط شرط عقل است و توصیه میکنیم که گردش دستهجمعی را به تنها بودن ترجیح دهید.
جزیره کائوآئی روی گوگل مپ
۵- جزیره مولوکای
یکی از معروفترین جاذبه های جزیره مولوکای، صخره های کالائوپاپا (Kalaupapa Cliffs) است که با ارتفاع بیش از ۱۰۰۰ متر، منظرهای حیرتانگیز از پیوند اقیانوس و کوه ایجاده کرده است. اگرچه که عکاسی روی این صخرهها بسیار جذاب است اما بعید به نظر میرسد که تصاویر بتوانند عظمت این منظره را به تصویر بکشند.
اگر در رابطه با جزیره مولوکای بگویم که یک جزیره متوقف در زمان است، حرف بیراهی نزدهام. این جزیره آنقدر ساکت و خلوت است که ممکن است خود را با رابینسون کروزو اشتباه بگیرید و از یک جایی به بعد از این سکوت کلافه شوید!
جالب است بدانید پارک تاریخی ملی کالائوپاپا (Kalaupapa) که در گذشته محل قرنطینه افراد جذامی این مجمعالجزایر بوده است، در مولوکای قرار دارد.
جزیره مولوکای روی گوگل مپ
۶- جزیره لانائی
بیشترین شهرت جزیره لانائی به مزرعههای آناناس آن است. در سالهای گذشته این جزیره به طور انحصاری در اختیار شرکت «Dole» قرار داشت و آناناسهای موردنیاز این برند را تامین میکرد.
در سالهای اخیر اما این جزیره کمی رنگوبوی گردشگری هم به خود گرفته است و کم کم دارد خود را مهیای حضور مسافران میکند. جزیره لانائی از طرف ثروتمندانی که به دنبال سواحل اختصاصی و استراحتگاههای خصوصی هستند بیشتر مورد توجه قرار میگیرد.
جزیره لانائی روی گوگل مپ
۷- جزیره نیهاو
قبل از هرچیزی بگویم که جزیره نیهاو یک جزیره ممنوعه است و شما اجازه ورود به آن را ندارید، با این حال اگر هنوز هم مشتاقید که راجعبه این جزیره بدانید، خواندن این خطوط را ادامه دهید.
نیهاو یک جزیره شخصی است که حدود ۱۵۰ سال پیش توسط «الیزابت اسکینلر» خریداری شد و از آن سال تاکنون به افراد غریبه اجازه ورود نداده است. طبیعت این جزیره در بکرترین حالت ممکن خود باقی مانده و تبدیل به زیستگاه بسیاری از حیواناتِ در حال انقراض شده است.
جمعیت نیهاو را حدود ۷۰ نفر تشکیل میدهند و اگر فردی توسط اهالی جزیره دعوت شود، استثنا اجازه ورود به این جزیره ممنوعه را پیدا خواهد کرد.
در نیهاو کمتر نشانی از دنیای دیجیتال و ارتباطات وجود دارد و انرژی موردنیاز ساکنین فقط از طریق انرژی خورشیدی به دست میآید. جزیرهای عجیب که اگر اجازه ورود به آن را داشتیم، احتمالا احساسی شبیه به سوار ماشین زمان شدن را برایمان تداعی میکرد.
جزیره نیهاو روی گوگل مپ
۸- جزیره کاهولاوی
بعید است در سفر به جزایر هاوایی راهتان به کاهولاوی بیفتد. این جزیره که کوچکترین جزیره این مجموعه است، برخلاف گذشته که زمین زندگی بومیان بوده است، در حال حاضر خالی از سکنه است و برای گردَگران هم جاذبه چندانی ندارد.
این جزیره در دورهای، محلی برای آزمایشات هستهای بود و همین موضوع تاثیر بسیار نامطلوبی روی طبیعت و زندگی بومیان این جزیره گذاشت.
جزیره کاهولاوی روی گوگل مپ
بهترین سواحل در سفر به جزایر هاوایی
اگر بخواهید به سواحل این جزایر زیبا سفر کنید، بد نیست پیش از سفر نگاهی به بهترین سواحل این جزایر بیندازید.
۱- ساحل کائاناپالی
در سفر به جزایر هوایی ساحل کائاناپالی (Ka’anapali Beach) را از دست ندهید. این ساحل در جزیره مائوئی قرار دارد و یکی از پرطرفدارترین سواحل برای آفتاب گرفتن، استراحت و شنا است. پاکیزگی این ساحل در کنار مطمئن و ایمن بودن آن، فضایی دلچسب به وجود آورده است. شنهای سفید کائاناپالی و دریای زلال و آبیاش حال دلتان را خوش میکند و اقامتتان را فوقالعاده دلنشین میسازد.
اتاقها و استراحتگاههای کنار ساحل، باشگاههای ورزشی، استخر و رستورانهای اطراف ساحل امکانات رفاهی خوبی را برای یک روز آفتابی کنار دریا فراهم کردهاند.
تفریحات آبی متنوعی که در حاشیه ساحل کائاناپالی به راه است، پرنشاطترین لحظات سفر به جزایر هاوایی را برایتان رقم میزند.
بعد از خواندن این توصیفات، شنیدن اینکه این ساحل، یکی از ساحلهای شلوغ جزایر هاوایی است خیلی هم دور از ذهن نیست. طبیعتا دیگران هم مثل شما از جاذبه های ساحل کائاناپالی چیزهایی به گوششان خورده و آن را در لیست برنامههایشان قرار خواهند داد.
۲- ساحل هاپونا
بزرگترین ساحل ماسهای که در سفر به جزایر هاوایی خواهید دید، ساحل هاپونا (Hapuna Beach) است. این ساحل در جزیره بزرگ قرار دارد و به دلایلی مثل ماسههای دانهریز و نرم، موجهای بلند و آبشفاف و زلال بسیار معروف است.
این ساحل برای تمام سلیقهها حرفی برای گفتن دارد. والیبال ساحلی، شنا، تفریحات آبی، باشگاههای بدنسازی، محیطی برای ریلکس کردن و آفتاب گرفتن و… امکاناتی هستند که به راحتی در این ساحل به آنها دسترسی دارید.
موجهایی که در زمستانها به ساحل هاپونا میرسند بسیار قوی و بلند هستند. این یعنی اگر به اندازه کافی در موجسواری ماهر نیستید، در این مواقع تن به آب نزنید و احتیاط را جایگزین ماجراجویی کنید.
۳- ساحل پواپو
ساحل پواپو (Poapu Beach) کمی متفاوتتر از سواحل دیگری است که در سفر به جزایر هاوایی میبینید. پواپو در واقع یک پارک ساحلی است که قدری از حالت طبیعی و معمول ساحلها حفاظتشدهتر و البته مجهزتر به نظر میآید.
استخر طبیعی و نجات غریقهای این ساحل بین گردشگران جوان طرفداران خودش را دارد و فضای کلی این پارک ساحلی فرصت خوبی برای برپا کردن پیکنیک فراهم میکند.
این ساحل از سواحل جزیره کائوآئی است و برای کسانی که از حیوانات آبزی یا به طور کلی شنا در دریا واهمه دارند، بسیار ایمن و آرامشبخش خواهد بود.
۴- ساحل کایلوا
بد نیست که در سفر به جزایر هاوایی یک ساحل مدرن و البته شلوغ را هم تجربه کنید. ساحلی که در آن چندان خبری از سکوت و مدیتیشن نیست و شور و هیاهوی بیشتری دارد.
ساحل کایلوا (Kailova Beach) در شهر هونولولو است و به دلیل امواج آرامی که دارد، برای کسانی که به دنبال شنا کردنِ بدون دغدغهخاطر هستند گزینه بسیار خوبی میتواند باشد.
اگرچه در ساحل کایلوا، اطرافتان با چراغهای روشن شهر و برجهای امروزی هونولولو پُر شده است، اما کافی است که به آنسوی آبها نگاه کنید تا با دیدن جزیره مولوکای، یادتان بیاید که هنوز در دل طبیعت بکر هاوایی هستید و همه چیز مرتب است!
۵- ساحل وایکیکی
ساحل وایکیکی(Waikiki Beach) از پرجاذبهترین سواحلی است که در سفر به جزایر هاو
منبع: علی بابا