وان، یکی از شهرهای زیبا و تاریخی کشور همسایهمان ترکیه است. شهری که در آن گربههای سفید و ناز با چشمهای دو رنگ از سر و کول هم بالا میروند؛ چرا که وان ترکیه، محل زندگی نژاد خاصی از گربههایی است که یک چشمشان آبی و چشم دیگرشان زرد است! از آنجایی که این شهر خیلی به مرز کشورمان نزدیک است، هر سال ایرانیهای زیادی با سفر زمینی به وان ترکیه میروند تا هم آب و هوایی عوض کنند و هم یک خرید حسابی داشته باشند. گذشته از اینها در سفر زمینی، سرگرمیها و جاذبههای فراوانی وجود دارد و از نظر اقتصادی هم مقرون به صرفهتر است.
ما اینجا هستیم تا هرچه درباره راههای زمینی ایران به وان ترکیه میدانیم را در این مقاله مجله راستین گشت با شما هم در میان بگذاریم.
بیایید درباره شهر وان بیشتر بدانیم
شهر وان را میتوانیم کموسعتترین شهر ترکیه معرفی کنیم. یکی از مناطق جالب توجه در این شهر، دریاچه معروف وان است که ساحلی فوقالعاده زیبا و طبیعتی دنج دارد. اگر به تاریخ علاقه خاصی دارید، میتوانید از کاخ تاریخی خشایارشاه دیدن کنید. این کاخ قدمتی ۲۵۰۰ ساله دارد و میتوانید دستنوشتههای کهن را روی دیوارهای آن مشاهده کنید. اما با این حال، شهر وان امکانات محدودی دارد که اقامت طولانیمدت را برای شما غیرممکن میکند.
البته یک خبر خوب برای دوستداران خرید این است که در شهر وان میتوانید هر نوع جنسی که میخواهید را با مناسبترین قیمتها پیدا کنید. اما یادتان باشد قبل از سفر به وان و یا هر کشور دیگری باید ارز رایج آن را تهیه کنید. همان طور که میدانید واحد پول کشور ترکیه لیر است، بنابراین برای سفر به وان باید لیر تهیه کنید. ضمنا بد نیست از زمان حراج های وان هم خبر داشته باشید، تا خریدتان کمهزینهتر شود.
آدرس شهر وان ترکیه در گوگل مپ
راه های مختلف برای سفر زمینی به وان ترکیه
همه ما میدانیم که بهتر است برای رفتن به سفرهای خارجی سوار هواپیما شویم؛ اما درباره وان، موضوع فرق میکند. چون همانطور که گفتیم این شهر خیلی به مرز ما نزدیک است، به همین خاطر سفر زمینی از هر لحاظ ارزانتر تمام میشود و طبق آمار و ارقام، درصد زیادی از ایرانیها ترجیح میدهند از راه زمینی به وان ترکیه بروند.
چندین راه زمینی برای رفتن به وان ترکیه وجود دارد. برای این کار میتوانید از ترمینالهای شهرستان خوی در آذربایجان غربی استفاده کنید. این ترمینال نزدیکترین راه زمینی به وان است. برای اینکه بتوانید به راحتی به شهرستان خوی بروید، میتوانید سوار قطار شوید یا این که در صورت تمایل با اتومبیل شخصی خودتان از مرز رد شوید.
البته به جز اینها میتوانید با هواپیما هم به وان سفر کنید. البته سفر با هواپیما فقط در دورههای خاصی مثل عید نوروز اتفاق میافتد؛ چون فرودگاهی که در وان قرار دارد، بینالمللی نیست؛ اما اگر به دنبال سفری کمخرج هستید، بهتر است از فکر سفر با هواپیما بیرون بیایید و اتوبوس را انتخاب کنید.
در ادامه به شما درباره هریک از راههای زمینی سفر به وان توضیحات کاملتری میدهیم.
سفر به وان با اتوبوس
اگر شما هم در فکر سفر زمینی هستید، بهترین گزینه برای شما گذر از مرز رازی است. مردم ترکیه مرز رازی را با نام کاپیکوی میشناسند. مرز رازی در شهرستان خوی قرار دارد که بالا به آن اشاره کردیم. فاصله ۱۰۰ کیلومتری آن تا شهر وان دلیل محبوبیت این مرز است. مرز رازی برای سفر زمینی به وان از ساعت ۹:۰۰ تا ۱۷:۰۰ آماده پذیرش شماست.
به جز مرز رازی، از طریق دو مرز دیگر به نامهای بازرگان و سرو میتوانید برای سفر زمینی به ترکیه اقدام کنید. بعد از مرز رازی، مرز بازرگان برای رفتن به ترکیه بسیار محبوب است. ترمینالهای این مرز در شهر ماکو ساخته شده که در شمال آذربایجان غربی قرار دارد. برای رفتن به وان پس از گذشتن از این مرز از شهر ترابزون عبور میکنید. مرز سرو هم که در شهر سرو و در آذربایجان غربی قرار دارد. فاصله شهر ترابزون از مرز بازرگان ۵۷۵ کیلومتر و از مرز سرو ۷۸۴ کیلومتر است. سفر به وان با اتوبوس از تهران بین ۱۲ تا ۱۵ ساعت طول میکشد. (این اختلاف مربوط به معطلیهای مرزی است.)
سفر به وان با خودروی شخصی
بعضیها بدون اتومبیل شخصی، آنطور که باید و شاید سفر رفتن بهشان نمیچسبد! اگر شما جزو این دسته از افراد هستید، خیلی راحت میتوانید با انجام یک سری کارها با اتومبیل خود به شهر وان بروید. کارهایی که باید انجام دهید عبارتند از:
- پرداخت مبلغی برای اخذ گواهینامه بینالمللی با اعتبار یک سال
- پرداخت مبلغی برای دریافت پلاک بینالمللی
- به همراه داشتن دفترچه و یا کارت اتومبیل
- تهیه بارکدهای CD و IR
- پرداخت عوارض به شهرداری
- در نظر گرفتن مبلغی برای اخذ مجوز عبور از مرز
- بیمه کردن اتومبیل به مدت ۱۰ روز
برای دریافت گواهینامه و پلاک بینالمللی، مجوز خروج و مواردی از این قبیل باید هزینه کنید. دریافت پلاک بینالمللی، گرفتن مالکیت بینالمللی اتومبیل و گواهینامه رانندگی بینالمللی هر کدام هزینه خود را دارد. البته هزینه عوارض و بنزین را هم باید در نظر داشته باشید. خلاصه سفر به وان با اتومبیل شخصی هم دردسرهای مخصوص خودش را دارد. به هر حال تصمیم با خودتان است!
سفر به وان با قطار
یکی دیگر از راههای سفر زمینی به وان استفاده از قطار است. با اینکه مسافرت با قطار خوشایندتر از سایر وسایل نقلیه است؛ اما به دلیل بازرسیهای زیادی که در سفر با قطار به وان انجام میگیرد ممکن است خسته و کلافه شوید. اما با این حال خدماتی مانند اقامت در هتل، بیمه کردن مسافر و … هم از مزایای سفر با قطار است.
اگر ساکن تهران باشید، می توانید با قطار «تهران – تبریز – وان» به راحتی از تهران به تبریز بروید و از آنجا با قطار دیگری مستقیم به وان سفر کنید. البته پس از آن که به مرز رازی رسیدید، باید مجددا از قطار پیاده شوید، تا بازرسیهای لازم صورت بگیرد. ممکن است این کار دو ساعت وقت شما را بگیرد. به طور کلی سفر به وان با قطار حدود یک شبانهروز طول میکشد.
فاصله زمینی تهران تا وان
شهر وان که در شرق ترکیه واقع شده، مساحتی معادل ۱,۹۳۸ کیلومتر دارد. بیشتر کردهای ترکیه در این شهر ساکن هستند. فاصله زمینی تهران تا وان چیزی در حدود ۱۰۹۳ کیلومتر است. این عدد معادل ۱۱ ساعت است، البته به جز دو سه ساعتی که در گمرک بازرسی انجام میشود.
مثلا اگر برای سفر زمینی به وان ساعت ۹ شب از تهران حرکت کنید، احتمالا ۲ بعدازظهر در ترکیه خواهید بود. نکته دیگر این که این ۱۱ ساعت تقریبا در تمام سه مرز بازرگان، سرو و رازی یکسان است. چون مسافتها از این مرزها تا وان تفاوت زیادی ندارد.
چگونه از اقصی نقاط کشور به وان برویم؟
برای سفر زمینی به وان مسیرهای بسیاری وجود دارد که در اینجا به آن ها اشاره میکنیم:
- تهران – خوی – مرز رازی
اگر ساکن تهران هستید، میتوانید از طریق اتوبوسها و تاکسیهای خط «تهران – خوی» تا مرز رازی بروید و از آنجا با ماشینهای مخصوص بدون دردسر خودتان را به شهر وان برسانید.
- تبریز – خوی:
مردمان تبریزی میتوانند از طریق اتوبوس و قطار به شهرستان خوی بروند. پس از آن نیز به کمک ونهای لب مرز وارد شهر وان شوند.
- تبریز – وان:
بهترین و بی دردسرترین راه برای تبریزیها این است که با ونهای مخصوصی که برای سفر زمینی به وان در نظر گرفته شده، به این شهر بروند. شهر تبریز تا وان ۲۹۰ کیلومتر فاصله دارد.
عکس ۹
اطلاعاتی که ممکن است در شهر وان برایتان مفید باشد
اگر به دنبال راهی ارزان برای تردد در کشور ترکیه هستید، دلموش را فراموش نکنید. در واقع دلموشها، وسایل نقلیهای هستند که در خطوط مشخصی حرکت میکنند و کرایه ثابتی دارند که از هزینه آن از تاکسیهای معمولی کمتر است. دلموشها کوچکتر از اتوبوس و کمی بزرگتر از ون هستند.
پس از وسایل نقلیه، مهمترین نکته در سفر زمینی به وان پیدا کردن اقامتگاه مناسب است. شما میتوانید انواع هتلهای ارزان قیمت، از دو ستاره تا پنج ستاره را برای اقامت خود در ترکیه انتخاب کنید که بنابر آمارها برای اقامت در هتلهای معمولی و لوکس باید مبلغی بین ۹۰ تا ۵۰۰ لیر به همراه داشته باشید. البته در شهر وان اقامتگاههای کوچکی هم وجود دارد که قیمت آنها بین ۳۰ تا ۱۰۰ لیر است. اگر یک خانواده چهار نفره باشید، مناسبترین اقامتگاه برای شما هتل آپارتمان نیو است که اتاقهای آن بین ۷۰۰ تا ۹۰۰ لیر قیمت دارد.
اگر دوست دارید گشتی در وان بزنید و از اماکن تاریخی و کاخ کهن آن دیدن کنید، سریعترین و ارزانترین راه، سوار شدن به دلموشها است. البته خودروهای پرسرعتی هم برای رسیدن به کاخ وجود دارد که هزینه آنها به زمان استفاده شما بستگی دارد.
به غیر از وان، ترکیه شهرهای زیبا و البته ارزان دیگری هم دارد. مطالعه ارزان ترین شهرهای ترکیه به شما کمک میکند تا با آنها آشنا شوید.
و در انتها …
خوشبختانه راههای زمینی زیادی برای رفتن به وان ترکیه وجود دارد. پس با خیال راحت میتوانید متناسب با بودجهای که در اختیار دارید، یکی از این راهها را انتخاب کنید تا به این شهر زیبا و تاریخی برسید و حسابی خوش بگذرانید.
منبع: علی بابا