بسیاری از دانشجویان از همان ابتدای تحصیلشان برای ادامه تحصیل در خارج از کشور خصوصا، آمریکا برنامهریزی میکنند. اما طبیعی است که درباره این موضوع پرسشهای زیادی وجود داشته باشد. هزینه و شرایط تحصیل از مهمترین پرسشها در این زمینهاند. هزینه تحصیل در آمریکا با توجه به نوع دانشگاه، ایالتی مورد نظر، مقطع تحصیلی و رشتهای تحصیلی انتخابی متفاوت است. پس به همین دلیل ما در مجله راستین گشت مقالهای جامع در مورد این موضوع آماده کردهایم.
جستجو و خرید تور در راستین گشت
موارد هزینه تحصیل در آمریکا
هزینه تحصیل در آمریکا را باید به چند بخش زیر تقسیم بندی کرد:
۱- هزینه گرفتن پذیرش از دانشگاههای آمریکا
۲- هزینه دریافت ویزای تحصیلی آمریکا
۳- هزینه شهریه دانشگاه در آمریکا
۴- هزینه زندگی دانشجویی در آمریکا
جستجو و خرید بلیط هواپیما نیویورک در راستین گشت
شرایط تحصیل در آمریکا
شرایط تحصیل در آمریکا بسته به اینکه در چه مقطعی قصد ادامه تحصیل دارید تا حدودی متفاوت است. اما باید بدانید که سابقه تحصیلی شما در مقاطع قبلی برای ورود به دانشگاههای آمریکا بسیار پر اهمیت است. داشتن دانش زبان انگلیسی نیز لازم و ضروری خواهد بود. همچنین تمکن مالی نیز یکی از مهمترین موارد است.
توجه داشته باشید که فراهم آوردن شرایط تحصیل در کشور آمریکا را نیز باید در هزینه تحصیل در آمریکا قرار داد. در زیر ما به ارائه اطلاعات از سه مقطع تحصیلی لیسانس، فوق لیسانس و دکتری خواهیم پرداخت.
جستجو و رزرو هتل آمریکا در راستین گشت
شرایط تحصیل در آمریکا در مقطع کارشناسی
برای تحصیل در مقطع لیسانس در دانشگاه های آمریکا باید دارای مدرک دیپلم بصورت ۱۲ ساله باشید. در این مقطع شما باید برای هر ترم ۱۲ واحد را انتخاب کنید. در این صورت تحصیل شما تمام وقت خواهد بود. البته زمانی هم برای کار شما در نظر گرفته شده که میزان آن ۲۰ ساعت در طول هفته است.
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاههای دولتی آمریکا حدود ۲۵ هزار دلار و در دانشگاههای خصوصی ۳۴ هزار دلار است.
توجه داشته باشید که بسته به دانشگاه ممکن است این رقم تا بیش از ۵۰ هزار دلار نیز برسد. همچنین احتمال وجود شهریههایی در حدود کمتر از ۲۵۰۰ دلار نیز در کالجهای منطقه وجود دارد.
شرایط تحصیل در آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد
برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس در دانشگاههای آمریکا داشتن مدرک کارشناسی بصورت ۴ ساله لازم است. البته شما باید مدرک کارشناسی خود را از دانشگاهی گرفته باشید که مورد تایید وزارت علوم کشور ایران باشد.
بطور معمول دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاههای آمریکا باید در هر ترم ۹ واحد داشته باشند. همچنین همانند مقطع کارشناسی امکان ۲۰ ساعت کار در طول هفته برای آنها نیز میسر است.
حدود شهریه دانشگاههای آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد برای دانشگاههای دولتی بین ۲۰ تا ۳۵ هزار دلار و برای دانشگاههای خصوصی بیش از ۴۰ هزار دلار است.
شرایط تحصیل در آمریکا در مقطع دکتری
شرایط عمومی برای ادامه تحصیل در آمریکا در مقطع دکتری کمی سختگیرانهتر است. در این مقطع شما حتما باید دارای معدل بالای ۱۴ باشید. داشتن مدرک کارشناسی ارشد بصورت ۲ ساله و مورد تایید وزارت علوم ایران نیز ضروری است. دانشجویان دوره دکتری در صورتی که دارای شرایط مناسبی به لحاظ علمی و تحصیلی باشند از شرایط کاری خوبی برخوردار خواهند شد.
دستیار پژوهشی (RA)، دستیار تدریس (TA)، دستیار دوره کارشناسی (GA) و دستیار دوره کارشناسی ارشد (GRA) از جمله عناوینی هستند که دانشجویان دوره دکتری در آمریکا میتوانند با ۲۰ ساعت کار در هفته کمک هزینه تحصیلی خوبی از آنها کسب کنند.
پذیرش تحصیلی آمریکا
باوجود هزینههای بالای تحصیل در آمریکا، افراد زیادی از سراسر جهان علاقمند هستند به علت وجود استانداردهای بینالمللی و امکانات فوقالعاده آموزشی در این کشور تحصیل کنند. برای شروع فرایند پذیرش تحصیلی آمریکا باید مدارک زیر را آماده کنید. اما توضیحاتی نیز وجود دارند که باید در خصوص برخی از مدارک مورد نیاز زیر بدانید که در ادامه ارائه خواهند شد.
- ترجمه رسمی تمامی مدارک تحصیلی
- دریافت زیر نمرات تحصیلی (GPA)
- مدارک بینالمللی زبان (تافل یا ایلتس)
- آزمون جیآرای (GRE)
- آزمون ایسیتی (ACT) یا اسایتی (SAT)
- انگیزه نامه
- توصیه نامه
رزومهای واقعی بر اساس فعالیتهای علمی و عملی خود آماده کنید. انتشار کتاب و یا مقالات در نشریات علمی معتبر از اهمیت زیادی برخوردار هستند. بخصوص اگر قصد دارید برای تحصیلات تکمیلی اقدام کنید، چنین مواردی کمک زیادی به شما خواهند کرد.
در ایالات متحده آمریکا هر دانشگاهی روش و استاندارهای خود را برای ارائه پذیرش تحصیلی به دانشجویان خارجی دارد. پس شما باید برای هر دانشگاه بصورت جداگانه اقدام کنید.
حتی اگر مطمئن هستید که قصد دارید در دانشگاهی خاص ادامه تحصیل دهید، برای سایر دانشگاهها نیز درخواست پذیرش خود را ارسال کنید.
سعی کنید با کمک افرادی که میشناسید و یا از طریق وب سایت دانشگاهها با اساتید مرتبط با رشته خود که دارای فاوند هستند، ارتباط بگیرید. در این صورت میتوانید دستیار پژوهشی او باشید و بخشی از هزینههای تحصیل در آمریکا را پوشش دهید.
آزمون جیآرای (GRE)
آزمون جیآرای برای برخی از دانشجویان متقاضی تحصیل در دانشگاههای آمریکا سخت محسوب میشود. اما در مقطع دکتری چند رشته در برخی از دانشگاهها وجود دارند که این آزمون در آنها ضروری نیست. در زیر به برخی از این رشتهها و دانشگاهها اشاره میکنیم.
- رشتههای زیستشناسی و مهندسی کشاورزی در دانشگاه ایالتی واشنگتن
- رشته شیمی در دانشگاه پردو
- رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه ایلینوی در اربانا-شمپین
- رشته علوم و هنرهای رسانهای در موسسه فناوری ماساچوست (دانشگاه امآیتی)
- گروه زبانشناسی و فلسفه در موسسه فناوری ماساچوست
- گروه مهندسی برق و علوم کامپیوتر در موسسه فناوری ماساچوست
- گروه تاریخ در دانشگاه نورتوسترن
هزینه ویزای تحصیلی آمریکا
هزینه تحصیل در آمریکا باید با محاسبه هزینههایی تخمین زده شود که برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا پرداخت میکنید. در زیر بطور خلاصه این موارد را در داخل جدول آوردهایم.
ویزای تحصیلی آمریکا
بطورکلی ویزای دانشجویی آمریکا شامل ویزای نوع اف (F)، ویزای نوع جی (J) و ویزای نوع ام (M) میشود. البته هر کدام از این موارد دارای زیر مجموعههایی نیز هستند که توضیحات آنها را نیز ارائه خواهیم کرد.
ویزای F-1 : این نوع ویزا به کسی تعلق میگیرد که خودش قصد دارد در یکی از دانشگاهها و یا کالجهای معتبر در کشور آمریکا تحصیل کند.
ویزای F-2 : این نوع ویزا به خانواده و یا همان بستگان درجه ۱ دانشجو تعلق میگیرد. دانشجویان متاهل و یا دانشجویانی که فرزند زیر ۱۸ سال دارند نیز میتوانند از این ویزا برای بردن خانواده خود به آمریکا استفاده کنند.
ویزای J-1 : ویزای نوع جی از جمله ویزاهای تحصیلی آمریکا بوده که مخصوص اساتید و محققین دانشگاهها است.
ویزای J-2 : ویزای نوع جی ۲ به خانواده و یا همان بستگان درجه ۱ استاد و یا محقق تعلق میگیرد. توجه داشته باشید که این افراد در صورت بدست آوردن مجوز، میتوانند در آمریکا تحصیل کنند.
ویزای M-1 : این ویزا مخصوص دانشجویانی است که قصد تحصیل در محیطهای آکادمیک آمریکا را ندارند. دریافت این نوع ویزا کار بسیار دشواری خواهد بود و برای هر کسی امکانپذیر نیست.
دریافت ویزای تحصیلی آمریکا
در صورتی که دارای رزومه و سوابق تحصیلی خوبی باشید و بتوانید مراحل گرفتن پذیرش تحصیلی آمریکا را به خوبی طی کنید، میتوانید وارد فرآیند سخت و پیچیده دریافت ویزای تحصیلی آمریکا شوید.
در این مرحله شما باید درخواست دریافت ویزای تحصیلی را متناسب با شرایط خود به کنسولگری ایالات متحده ارائه کنید. البته این مورد میتواند با تکمیل و ارسال مدارک توسط مجموعههای معتبر فعال در این زمینه انجام شود.
بطورکلی این فرآیند بین ۲ الی ۵ ماه و گاهی هم تا یکسال طول خواهد کشید. پس مراقب باشید که در این مدت، دوره تحصیلی شما در دانشگاهی که از آن پذیرش گرفتهاید، شروع نشود.
دریافت فرم آی ۲۰ (I20)
برای درخواست ویزای تحصیلی از سفارت آمریکا باید فرم آی ۲۰ را از دانشگاه مورد نظر دریافت کنید. این فرم در حقیقت نشان میدهد که از نظر دانشگاه شما دارای شرایط لازم برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا هستید.
در فرم آی ۲۰ اطلاعاتی شخصی متقاضی، اطلاعات دانشگاه، برنامه تحصیلی، میانگین هزینههای تحصیل و زندگی و منابع مالی وی آورده شده است. همچنین در صفحه دوم آن نیز اطلاعات مربوط به شرایط کاری دیده میشود.
هزینه SEVIS برای ویزای آمریکا
در کنار این فرم، پرداخت هزینه اسایویآیاس (SEVIS) نیز ضروری است. دانشجویانی که قصد دارند، ویزای نوع F-1 بگیرید باید مبلغ ۳۵۰ دلار و متقاضیان ویزای نوع J-1 باید مبلغ ۲۲۰ دلار را پرداخت کنند. این پرداخت معمولا ۴ روز پیش از مصاحبه انجام میشود و باید رسید آن را در روز مصاحبه در اختیار داشته باشید.
تکمیل فرم DS-160
فرم DS-160 نیز از جمله مواردی است که تمام متقاضیان دریافت ویزای آمریکا باید آن را تکمیل نمایند. این فرم بصورت آنلاین ارائه میشود. اطلاعات کامل شما در این فرم قرار خواهد گرفت. نکته مهم این است که در هنگام تکمیل فرم DS-160 شناسه صفحه را یادداشت کنید تا درصورت بروز مشکل بتوانید دوباره وارد آن شوید.
- نام و تاریخ تولد
- آدرس و شماره تلفن در ایران
- جزئیات اطلاعات پاسپورت
- اطلاعات مربوط به سفرهای قبلی شما به آمریکا
- اطلاعات تماس با دانشگاه و یا خوابگاهی که قصد دارید در آمریکا به آنجا بروید
- جزئیات مربوط به خانواده، کار و تحصیلات
- اطلاعات دانشگاه منطبق بر شناسه SEVIS
- اطلاعات کامل در مورد سوابق بیماریها و وضعیت سلامتی
همچنین بارگذاری یک عکس جدید از متقاضی نیز ضروری است. مراقب باشید که بصورت کاملا دقیق این فرم را تکمیل کنید. توصیه میشود از اشخاصی که پیش از این فرم را تکمیل کردهاند، کمک بگیرید. چراکه در غیر این صورت ممکن است، مجبور شوید، دوباره وقت مصاحبه را تنظیم کنید.
پس از تکمیل فرم DS-160 نیاز به امضای الکترونیکی آن توسط شما خواهد بود و سپس باید آن را ارسال کنید. پس از ارسال، صفحه تاییده برای شما باز خواهد شد که در بردارنده شناسه و بارکد است. این صفحه را چاپ کرده و در روز مصاحبه به همراه داشته باشید.
هزینه MRV برای ویزای آمریکا
هزینه MRV نیز یکی دیگر از موارد هزینه تحصیل در آمریکا محسوب میشود. تمام متقاضیان دریافت ویزای آمریکا باید این مبلغ را برای وقت سفارت بپردازند. اصلی و کپی از رسید مبلغ پرداختی نیز جزو مدارک مورد نیاز برای روز مصاحبه است. توجه داشته باشید که هزینه MRV به میزان ۱۶۰ دلار است. این مبلغ در صورت عدم صدور ویزا نیز قابل بازگشت نیست.
تعیین وقت سفارت آمریکا برای ویزای تحصیلی
پس از ارسال مدارک وقت سفارت تعیین خواهد شد. همانطورکه میدانید در کشور ایران،کنسولگری آمریکا وجود ندارد. شما باید برای انجام مصاحبه به یکی از شهرهای آنکارا، دبی و یا ایروان سفر کنید.
مصاحبه ویزای تحصیلی آمریکا
روز مصاحبه ویزا بسیار سرنوشتساز است. در این روز دقیقا سر وقت مقرر به سفارت مراجعه کنید. هدف از این مصاحبه این است که افسر سفارت آمریکا قانع شود، شما واجد شرایط برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا هستید. در این میان به مدارکی نیز نیاز است که در زیر به آنها اشاره میکنیم.
- پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار (بهتر است تمام پاسپورتهای قدیمی را نیز همراه داشته باشید)
- همراه داشتن فرمهای SEVIS و I-20 به همراه رسیدهای پرداخت
- کپی از رسید پرداخت هزینه MRV
- پرینت از صفحه فرم DS-160 (این پرینت باید دارای بارکد و شناسه باشد)
- ۲ قطعه عکس
- مدارک تحصیلی قبلی
- مدارک مالی جهت اثبات تمکن مالی (مواردی همچون شهریه، هزینه رفت و آمد، هزینههای زندگی در نظر گرفته شود)
- مدارک برای اثبات نمرات امتحان های ,LSAT GMAT,TOEFL و GRE
در این مصاحبه آماده باشید تا به سوالاتی در مورد کشور ایران، مهارتهای زبان انگلیسی، سوابق تحصیلی، برنامه تحصیلی خود در آمریکا و همچنین منابع مالی خود پاسخ دهید. همچنین سوالاتی در مورد برنامههای شما پس از پایان تحصیل در آمریکا پرسیده خواهد شد.
در نهایت پس از مصاحبه باید منتظر نتیجه آن باشید. معمولا دو ماه طول میکشد تا نتیجه صدور و یا عدم صدور ویزا به شما اعلام شود.
ویزاهای F-1 و M-1 ممکن است تا ۱۲۰ روز پیش از شروع دوره تحصیلی شما صادر شوند، اما شما نهایتا میتوانید ۳۰ روز زودتر وارد آمریکا شوید.
میزان شهریه در دانشگاههای آمریکا
از آنجا که تعداد رشتهها، دانشگاهها و مقاطع تحصیلی و ایالات مختلف آمریکا بسیار زیاد است، تمام آنها را نمیتوان در داخل یک لیست جای داد. اما ما به سراغ محبوبترین رشتهها و دانشگاهها خواهیم رفت.
هزینه تحصیل در رشته علوم کامپیوتر در آمریکا
رشته علوم کامپیوتر یکی از محبوبترین رشتهها در میان دانشجویان بینالمللی در آمریکا است. در زیر، حدود هزینه شهریه در بهترین دانشگاهها برای این رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را اعلام کردهایم.
دانشگاه کارنگی ملون (Carnegie Mellon University)
حدود شهریه در دوره کارشناسی ارشد دانشگاه کارنگی ملون برای دانشجویان خارجی ۵۵ هزار و ۴۶۵ دلار است. حدود شهریه در دوره کارشناسی این دانشگاه نیز ۴۴ هزار و ۶۶۷ دلار است.
مؤسسه فناوری ماساچوست (Massachusetts Institute of Technology)
حدود شهریه در دوره کارشناسی ارشد موسسه فناوری ماساچوست برای دانشجویان خارجی ۴۹ هزار و ۸۹۲ دلار است. حدود شهریه در دوره کارشناسی این دانشگاه نیز ۵۲ هزار و ۸۹۲ دلار است.
دانشگاه استنفورد (Stanford University)
حدود شهریه در دوره کارشناسی ارشد دانشگاه استنفورد برای دانشجویان خارجی ۵۱ هزار و ۳۵۴ دلار است. حدود شهریه در دوره کارشناسی این دانشگاه نیز ۴۹ هزار و ۶۱۷ دلار است.
هزینه تحصیل در رشته بیزینس در آمریکا
تجارت و مدیریت کسب و کار یکی دیگر از رشتههای پر طرفدار در آمریکا است. بهترین دانشگاه در این رشته دانشگاه پنسیلوانیا بوده که از قدمت زیادی نیز برخوردار است. در زیر حدود هزینه شهریه در بهترین دانشگاههای رشته بیزینس را ارائه میکنیم.
دانشگاه پنسیلوانیا (University of Pennsylvania)
دانشگاه پنسیلوانیا، دانشگاهی خصوصی بوده که شهریه آن بالا است. حدود شهریه در دوره کارشناسی ارشد دانشگاه پنسیلوانیا برای دانشجویان خارجی ۵۵ هزار و ۵۸۴ دلار است. همچنین حدود شهریه در دوره کارشناسی این دانشگاه نیز ۳۸ هزار و ۶۳۰ دلار است.
دانشگاه استنفورد
حدود شهریه در دوره کارشناسی ارشد دانشگاه استنفورد در رشته بیزینس برای دانشجویان خارجی ۷۰ هزار و ۵۹۰ دلار است. حدود شهریه در دوره کارشناسی این دانشگاه نیز ۵۰ هزار و ۷۰۳ دلار است.
دانشگاه هاروارد
حدود شهریه در دوره کارشناسی ارشد دانشگاه مؤسسه فناوری ماساچوست برای دانشجویان خارجی ۷۳ هزار و ۴۴۰ دلار است.
هزینه تحصیل در رشتههای پزشکی آمریکا
میزان شهریه این مورد وابسته به اینکه در چه رشتهای تحصیل میکنید، بسیار متفاوت است. اما میتوان هزینه تحصیل در دانشکدههای پزشکی را بالای سالیانه ۶۰ هزار دلار در نظر گرفت.
هزینه زندگی دانشجویی در آمریکا
هزینه زندگی در آمریکا بصورت کلی بالا است. اعداد و ارقامی که در این بخش ارائه میکنیم بصورت میانگین بوده و در ایالات مختلف این کشور کاملا متفاوت است. توجه داشته باشید که ایالاتی همچون نیویورک، کالیفرنیا، هاوایی و ماساچوست از جمله گرانترین ایالات در آمریکا به شمار میآیند. پس در ایالات نمیتوانید خانهای دانشجویی با قیمت حدود ماهیانه ۳۰۰ دلار پیدا کنید.
تحصیل در خارج از کشور تنها با هدف تبدیل شدن به یک انسان موفق کار آسانی نیست. اما اگر مباحث درسی شما را هیجان زده میکند، احتمالا یعنی واقعا به تحصیل علاقمند هستید و حاضرید تا سختیهایش را تحمل کنید.
دانشجویان خارجی در آمریکا
هزینه تحصیل در آمریکا یعنی کشوری که بیشتر جمعیت دانشجویان بینالمللی را در خود جای داده بسیار بالاست. با این حال طبق آمار سازمان اعمال مهاجرت و گمرک ایالات متحده (ICE) 1 میلیون و ۱۶۹ هزار و ۴۶۴ دانشجو از سراسر جهان در آمریکا در حال تحصیل هستند. این میزان با سختگیریهای دولت ایالات متحده آمریکا در سال گذشته کمی کاهش داشته است.
البته آمار اعلام شده شامل دانشجویانی نیز میشود که به تازگی تحصیل را تمام کرده و با توجه به او پی تی (OPT) اجازه دارند، بین ۱ تا ۳ سال به عنوان تجربه عملی در این کشور کار کنند.
تحصیل در آمریکا
یکی از اهداف اصلی تحصیل در خارج از کشور شاید تبدیل آینهها به دریچههایی رو به دنیای واقعی علم باشد که در نهایت هدفی به نام موفقیت را به ارمغان خواهد آورد.
یکی از بهترین مزایای دانشگاههای آمریکا برای تحصیل در این است که کیفیت آموزشی در آنها ارتباطی به شهریهای که میپردازید ندارد.
تحصیل در دانشگاههای دولتی آمریکا دارای هزینه پایینتری است و البته ورود به آنها کمی سختتر خواهد بود. در مقابل شما میتوانید با دردسر کمتری وارد دانشگاههای خصوصی در آمریکا شوید که هزینه تحصیل در آنها بیشتر خواهد بود. اما کیفیت آموزشی در هر دو نوع این دانشگاهها دارای بالاترین استانداردهای بینالمللی است.
محبوبترین رشتههای تحصیلی در آمریکا
در میان دانشجویان بینالمللی، رشتههایی همچون مهندسی، مدیریت کسبوکار، ریاضی و علوم کامپیوتر، ارتباطات و رسانه، امور مالی و حسابداری و اقتصاد بسیار محبوب هستند. در این رشتهها در هر دانشگاهی شما دانشجویان زیادی را خواهید دید که از کشور دیگری برای تحصیل به آمریکا سفر کردهاند.
بهترین دانشگاههای آمریکا برای تحصیل
آمریکا به عنوان یکی از گرانترین کشورهای خارجی برای تحصیل، بهترین دانشگاههای جهان را در خود جای داده است. در زیر تعدادی از این دانشگاهها را معرفی کردهایم.
- دانشگاه پرینستون در ایالت نیوجرسی
- دانشگاه هاروارد در ایالت ماساچوست
- دانشگاه ییل در ایالت کنتیکت
- دانشگاه کلمبیا در ایالت نیویورک
- دانشگاه استنفورد در ایالت کالیفرنیا
بهترین شهرهای آمریکا برای تحصیل
در حقیقت در این بخش از مقاله هزینه تحصیل در آمریکا شهرهایی را معرفی خواهیم کرد که دانشگاههای مطرح این کشور در آنها قرار دارند.
- شهر بوستون در ایالت ماساچوست
- شهر اولد سیبروک در ایالت کنتیکت
- شهر نیوهیون در ایالت کنتیکت
- شهر نیویورک در ایالت نیویورک
- شهر کمبریج در ایالت ماساچوست
بورسیه تحصیلی آمریکا
دانشگاهها و دولت آمریکا معمولا بورسیههایی را برای دانشجویان بینالمللی در نظر میگیرند. این بورسیهها گاهی اوقات دارای شرایط فوقالعادهای هستند و در برخی موارد هم محدودیتهایی دارند.
یکی از بهترین روشهایی که شما میتوانید بوسیله آن از بورسیههای تحصیلی آمریکا آگاه شوید مراجعه به وبسایت internationalscholarships است. در این وبسایت امکان جستجوی بورسیههای تحصیلی کشور آمریکا بر اساس رشته و کشوری که شما قصد دارید از آن دریافت بورسیه را اقدام کنید، امکانپذیر است.
ما نیز تعدادی از دانشگاههایی که شرایط مناسبی برای دریافت بورسیه تحصیلی دارند، معرفی خواهیم کرد. بورسیه انواع مختلفی دارند. حذف شهریه دانشگاه، تخفیف روی شهریه دانشگاه، امکان کار در دانشگاه، اهدای کمک هزینههای زندگی، خورد و خوراک و حتی بلیط هواپیما از جمله مزایای این بورسیه هستند.
بورسیه دانشگاه امریکن (American University)
برای کاهش هزینه تحصیل در آمریکا دریافت بورسیه تحصیلی فوقالعاده خواهد بود. دانشگاه امریکن هر ساله بورسیهای را به دانشجویان مستعد بینالمللی در سال اول مقطع کارشناسی در نظر میگیرد. این بورسیه به مبلغ ۶ الی ۲۵ هزار دلار است و در سالهای بعدی نیز تحت شرایطی قابل تمدید خواهد بود.
بورسیه کالج آمهرست (Amherst College)
کالج آمهرست در ایالت ماساچوست یک برنامه اهدای کمک هزینه تحصیل در آمریکا دارد. در این برنامه ابتدا نیاز مالی شما سنجیده میشود و سپس به میزان لازم کمک هزینه پرداخت خواهد شد.
بورسیه کالج بریا (Berea College)
کالج بریا در ایالت کنتاکی تنها کالجی است که برخی از دانشجویان مستعد بینالمللی را در سال اول به میزان ۱۰۰ درصد بورسیه میکند. همچنین مبلغی برای هزینههای زندگی در آمریکا پرداخت میشود. در کنار این موارد شغلهای تابستانی نیز برای دانشجویان خارجی فراهم خواهد شد تا بتوانند از پس هزینههایشان بربیایند.
بورسیه کالج کلبی-سویر (Colby–Sawyer College)
کالج کلبی-سویر نیز به دانشجویان بینالمللی که واجد شرایط باشند بین ۲۰ تا ۲۶ هزار دلار بورس اهدا خواهد کرد. این کالج اعلام کرده که این مقدار کمک هزینه بوده و نیاز کامل مالی دانشجو را برآورده نمیکند.
بورسیه کالج کلمبیا (Columbia College)
کالج کلمبیا تخفیف خوبی را برای برخی دانشجویان بینالمللی در نظر گرفته است. این کالج بین ۱۵ تا ۱۰۰ درصد تخفیف برای کمک هزینه پرداخت شهریه ارائه میکند. البته دریافت این تخفیف به معدل، سطح زبان و سوابق تحصیل شما وابسته است.
شرایط بورسیه تحصیلی آمریکا
برای اینکه بتوانید از بورسیههای تحصیلی آمریکا بهره ببرید باید شرایط و سوابق خوبی داشته باشید. اما شرایط اولیه نیز بسیار مهم است. در زیر به تعدادی از این موارد بصورت لیست اشاره خواهیم کرد.
– داشتن نمرات عالی در آزمونهای تافل و آیلتس
– معدل بالا در مقاطع تحصیلی قبلی
– مدارک علمی معتبر
– داشتن ایدههای جدید
– گواهی ثبت اختراع
– مقالات علمی منتشر شده در مجلات معتبر
– حضور و ارائه در سمینارهای علمی
پس اگر قصد دارید تا بورسیه تحصیلی آمریکا را بگیرید نیاز است که در موارد گفته شده رزومه خوبی برای خود جمعآوری کنید. در غیر اینصورت شانس زیادی برای گرفتن بورسیه نخواهید داشت.
ادامه تحصیل در آمریکا
در عصر مدرنی که حضور داریم برای موفقیت تحصیلی نیاز است، نگاهی جهانیتر داشته باشید و با بررسی خلاقانه از دریچههای گوناگون موضوعات درسی را بررسی کنید. در این صورت میتوانید پیشرفتهای علمی بنیادین را برای جهانی بسازید که در آن زندگی میکنید.
منابع:
top universities
education usa
منبع: علی بابا