اگر تابهحال به کشور ترکیه سفر کردهاید و فقط به شهرهای استانبول، آنتالیا، آنکارا یا دیگر شهرها و جاهای دیدنی ترکیه سری زدید، با خواندن این راهنمای سفر به کاپادوکیا میفهمید چقدر حیف شده است که تا الان جاهای دیدنی کاپادوکیا در ترکیه را از دست دادهاید.
در ترکیه، مردم کاپادوکیا (Cappadocia) را یکی از مهمترین شهرهای تاریخی ترکیه میدانند؛ کمی که جلوتر برویم خودتان میفهمید چرا. بسیاری از مردم و حتی مسافران و گردشگرانی که برای بازدید از دیدنی های کاپادوکیا میآیند، این شهر را به اسم محلی پر از شگفتی میشناسند؛ همچنین کاپادوکیا بهعنوان یکی از سه شهر صخرهای دنیا شناخته میشود.
با من تا آخر این مقاله در مجله گردشگری راستین گشت همراه باشید و با دقت عکسهای این مطلب را هم نگاه کنید تا خودتان متوجه شگفتانگیز بودن شهر کاپادوکیا بشوید؛ مطمئنم بعد از خواندن این مقاله بدجور دلتان میخواهد حتی شده یک بار به این شهر پر از زیبایی سفر کنید. سفر به کاپادوکیا ترکیه حتما برایتان تجربهای جدید و بهیادماندنی خواهد شد.
بهترین گزینههای طبیعتگردی در کاپادوکیا کدام است؟
جاهای مذهبی کاپادوکیا کجاست؟
معروفترین پارک و مرکز تفریحی کاپادوکیا کدام است؟
بهترین جاهای تاریخی و دیدنی کاپادوکیا کدام است؟
هزینه بالن سواری در کاپادوکیا چقدر است؟
شهر کاپادوکیا کجای ترکیه است؟
کاپادوکیا شهری باستانی در منطقه نیمه خشک آناتولی مرکزی ترکیه است؛ این منطقه در بین شهرهای نیغده، آکسارای، نوشهیر، کرشهیر و قیصریه قرار دارد. اگر تاریخ ایران را دنبال کرده باشید، شاید بدانید که کاپادوکیا مرز بین ایران و یونان بود.
کاپادوکیا دسترسی خوبی به شهرهای اطراف و شهرهای مهم ترکیه دارد؛ کمی جلوتر در این راهنمای سفر به کاپادوکیا برایتان از فاصله این شهرها و اطلاعات مسیری آن میگویم تا از قبل برای سفرهای بین شهری هم آماده باشید.
موقعیت مکانی شهر کاپادوکیا روی گوگل مپ کار شما را چند برابر راحتتر میکند. پیشنهاد میکنم علاوه بر خواندن این مقاله، سری هم به نقشه گوگل بزنید تا زمان سفر به کاپادوکیا ترکیه حتی یک درصد هم مشکلی برای بازدید از جاذبه های گردشگری کاپادوکیا نداشته باشید.
لوکیشن کاپادوکیا روی گوگل مپ
تاریخچه کاپادوکیا
همانطور که گفتم، کاپادوکیا شهری باستانی است و این موضوع را حتی با نگاهکردن به عکسهای جاهای دیدنی کاپادوکیا میتوان فهمید. اگر به تاریخ علاقه دارید یا مشتاق هستید درباره اینکه چرا کاپادوکیا شهری صخرهای است بدانید، شش دنگ حواستان را به این راهنمای سفر به کاپادوکیا بدهید.
کاپادوکیا یکی از سه شهر صخرهای جهان است که این صخرهها در اثر فعالیتهای آتشفشانی کوههای این منطقه به وجود آمدهاند؛ البته این موضوع برای قرنها پیش است. خروج گدازههای آتشفشانی، سردشدن این گدازهها و فرسایشهای طبیعی باعث شد صخرههایی در این منطقه تشکیل شوند که به شکلهای مخروطی، قارچ مانند، دودکشی و ستونی هستند و تا حدود ۴۰ متر ارتفاع دارند.
درمورد مجموعه تونلهای زیرزمینی کاپادوکیا، هشت داستان مختلف گفته میشود؛ اگر تمام این داستانها را برایتان اینجا بنویسم احتمالا خستهکننده باشد. پیشنهاد میکنم تا آخر راهنمای سفر به کاپادوکیا را بخوانید تا فکر سفر به کاپادوکیا ترکیه به سرتان بزند و خودتان شخصا در سفر شگفتانگیزتان از مردم راجع به این داستانها بپرسید.
حالا بیایید در مورد کلیت تاریخ کاپادوکیا بیشتر بدانیم؛ خواندن این اطلاعات به شما کمک میکند با ذهن بازتری از جاهای دیدنی کاپادوکیا بازدید کنید.
اوایل دوره هیتیته در تاریخ، یعنی حدود ۱۸۰۰ تا ۱۲۰۰ سال قبل از میلاد، انسانها در منطقه گرومه زندگی میکردند؛ گرومه و کاپادوکیا نزدیک یکدیگر هستند. بعدها کاپادوکیا مرز امپراتوریهای بزرگ از جمله مرز ایران و یونان هم شد. این مرز شدن همانا و بالارفتن اهمیت سیاسی کاپادوکیا هم همانا؛ با بالا رفتن این اهمیت سیاسی، اهمیت مخفی شدن در این ناحیه برای مردم را هم بیشتر کرد. از این دوره بود که ساخت تونلهای زیرزمینی برای زندگی، شروع شد.
وقتی دوره مسیحیت شروع شد، شهر کاپادوکیا در ترکیه بیشتر بهعنوان پناهگاهی برای مسیحیان بود؛ در قرن چهارم، مسیحیانی که از آزار و اذیت حکومت رم فرار کرده بودند، به کاپادوکیا میآمدند تا در امان باشند. با ورود مسیحیان، آثار مذهبی هم در کاپادوکیا زیاد شد؛ مثل وجود کاخ و صومعهها یا نقاشیهای دیواری در کلیساهای درون غارها. البته بیشتر کلیساهای کاپادوکیا مربوط به قرن هفتم میلادی هستند.
با توجه به نوشتههای هرودوت، نویسنده و جغرافیدان یونانی که بهعنوان اولین مورخ شاخته میشود، اسم کاپادوکیا را پارسها روی این منطقه گذاشتند. قبل از آن این منطقه به اسمهای سوریوی و لئوکسوریوی هم میگفتند که اسمهایی یونانی است.
همچنین خوب است بدانید کاپادوکیا در سال ۱۹۸۵ از طرف یونسکو بهعنوان میراث فرهنگی جهان ثبت شد.
آب و هوای کاپادوکیا
همیشه قبل از هر سفری واجب است راجع به آبوهوای آن شهر بدانید؛ البته نباید فقط هم متکی به مقالهها باشید. قبل از سفرتان حتما وضعیت دقیق آبوهوایی مقصدتان را از گوگل ببینید. در این مقاله راهنمای سفر به کاپادوکیا درمورد آبوهوای کلی کاپادوکیا اطلاعاتی به شما میدهم که مطمئنم به دردتان میخورد.
کاپادوکیا شهری چهارفصل است. در همه فصلهای سال جز تابستان، در این شهر باران میبارد؛ البته باید یادتان بماند که قاعدتا در هر فصل شدت بارش باران متفاوت است. کاپادوکیا در زمستان از دسامبر تا فوریه دمایی بین صفر تا -۵ درجه سانتیگراد دارد و بین ۲۰-۳۰ سانتیمتر هم معمولا برف میبارد.
البته اگر دوست دارید در زمستان به کاپادوکیا سفر کنید به جاهای دیدنی کاپادوکیا سری بزنید، لازم نیست نگران باشید؛ گردشگران زیادی در زمستان به ترکیه میآیند و تورهای گردشگری به کاپادوکیا هم همچنان پابرجا میمانند.
اگر در فصلهای بهار، پاییز یا زمستان به کاپادوکیا سفر میکنید، حتما محض احتیاط یکی دو دست لباس گرم با خودتان داشته باشید.
بهترین زمان سفر به کاپادوکیا
تعیین بهترین زمان سفر به کاپادوکیا ترکیه به شما بستگی دارد. من اطلاعات لازم را میدهم، شما با توجه به ترجیح خودتان بهترین زمان سفر به کاپادوکیا در ترکیه را انتخاب کنید.
از لحاظ آبوهوایی، بهار و اواخر تابستان تا اواسط پاییز، میتواند زمان مناسبی برای سفرتان باشد؛ چون در این زمان آب و هوای کاپادوکیا نه زیادی سرد و نه زیادی گرم است.
از نظر شلوغی هم در همین فصلهایی که نام بردم، کاپادوکیا از همه شلوغتر است و قیمت تورهای گردشگری این شهر هم بالاتر میرود. اگر هزینه سفر یا شلوغی شهر برایتان مهم باشد، این نکته احتمالا ذهنتان را زیادی درگیر کند؛ ولی نگران نباشید. با وجود شلوغی، کاپادوکیا آنقدر شلوغ نمیشود که اعصابتان را خرد کند.
سفر در زمستان احتمالا کمی برایتان مشکلساز باشد. علاوه بر سرما، نمیتوانید سری به بعضی از جاهای دیدنی کاپادوکیا بزنید. بعضی از روزهای سال هم انقدر سرد و بادی میشود که احتمال بالنسواری هم ندارید؛ پس اگر این چیزها برایتان مهم است و میخواهید در زمستان به شهر کاپادوکیا در ترکیه سفر کنید، شاید بهتر باشد بیشتر فکر کنید.
حمل و نقل در کاپادوکیا چطور است؟
آشنایی با سیستم حمل و نقل یکی از مهمترین موضوعاتی است که میخواهم در این راهنمای سفر به کاپادوکیا به آن اشاره کنم. در کاپادوکیا میتوانید ماشین کرایه کنید، تاکسی بگیرید یا از اتوبوسها و مینیبوسهای شهری استفاده کنید.
علاوه بر این چهار مورد، اگر همراه تورهای گردشگری به کاپادوکیا میروید، لازم نیست نگران حمل و نقل باشید؛ معمولا تورهای گردشگری خدمات حمل و نقل هم ارائه میدهند تا راحت بتوانید از جاهای دیدنی کاپادوکیا بازدید کنی و حالش را ببرید.
کرایه ماشین
یکی از راحتترین روشهای حمل و نقل در شهر کاپادوکیا در ترکیه، کرایه ماشین است. با کرایه ماشین میتوانید راحت هر جا که میخواهید بروید و مجبور نیستید مدام دنبال تاکسی و مینیبوس بگردید یا مسافت زیادی را پیادهروی کنید.
پیشنهاد میکنم در فرودگاه نوشهیر کاپادوکیا یا در هر فرودگاهی که با آن میخواهید برگردید، ماشین کرایه کنید؛ در این صورت راحت و بیدردسر میتوانید ماشین را برگردانید و دوباره پول تاکسی برای رفتن به فرودگاه هم پرداخت نمیکنید.
تاکسی
تاکسی، سرویسی است که تقریبا همهجای جهان پیدا میشود؛ کاپادوکیا هم از این قاعده جدا نیست. در بیشتر نقاط شهر تاکسی پیدا میشود و برای پیدا کردن تاکسیها به مشکل خاصی برنمیخورید.
اگر هزینههای سفر خیلی برایتان مهم است و نمیخواهید بیشتر از حد تصورتان در سفر به کاپادوکیا ترکیه پول خرج کنید، من تاکسی را برای جابجایی در شهر به شما پیشنهاد نمیکنم. از طرفی اگر زمان برایتان مهم است و میخواهید سریع به مقصید برسید، تاکسی یکی از گزینههای مناسب برای شما خواهد بود.
مینی بوس
مینیبوسهای کاپادوکیا همیشه، در همه ساعت و به همه مقصدها پیدا نمیشوند. این مینیبوسها هر دو ساعت یکبار، به شهرهای آوانوس، گورمه، کاوشین، نوشهیر و اوچیسار میروند.
از طرفی مینیبوسها کندتر از بقیه وسایل نقلیه هستند و برای گردشگرانی مناسب نیست که قرار است زمان کوتاهی را در شهر کاپادوکیا در ترکیه بمانند. هزینه سفر با مینیبوس، کمتر از تاکسی است و مزیت کند بودن آن این است که میتوانید راحت مناظر را در مسیرتان به جاهای دیدنی کاپادوکیا تماشا کنید و لذت ببرید.
اتوبوس
آخرین موردی که در این راهنمای سفر به کاپادوکیا به آن اشاره میکنم، اتوبوس است. اتوبوسها یکی دیگر از وسایل حمل و نقل ارزان در کاپادوکیا هستند. اتوبوسها راحتتر از مینیبوس پیدا میشوند و برای مسافرت درون شهری گزینه خوب و بهصرفهای هستند.
محدودیتهای سفر به کاپادوکیا
محدودیت خاصی برای سفر به کاپادوکیا وجود ندارد؛ فقط چند مورد هست که در این راهنمای سفر به کاپادوکیا اشاره میکنم و شما باید یادتان بماند.
اگر در زمستان به کاپادوکیا سفر میکنید ممکن است هنگام بازدید از جاهای دیدنی کاپادوکیا به مشکل بخورید؛ بعضی از جاذبه های گردشگری کاپادوکیا در زمستان بسته میشوند یا رسیدن به آنها سخت است.
سفر با ماشین شخصی خوشیها و لذتهای خودش را دارد؛ اما باید حواستان به ایمنی باشد و حوصله رد کردن ماشینتان از مرز و رانندگی طولانی مدت را داشته باشید.
از نظر حمل و نقل، اقامت و گشتوگذار در شهر کاپادوکیا در ترکیه، مشکل خاصی نخواهید داشت؛ یادتان باشد حتما از قبل کارهای هتلتان را انجام بدهید و بعد راهی ترکیه شوید.
اگر با تورهای گردشگری سفر به کاپادوکیا ترکیه، به این شهر پر از شگفتی سفر میکنید، لازم نیست نگران چیزی باشید؛ معمولا کارکنان خودشان همهچیز را برایتان جفتوجور میکنند.
مسیرهای دسترسی به کاپادوکیا
برای رسیدن به کاپادوکیا راههای زیادی وجود دارد. در این بخش از راهنمای سفر به کاپادوکیا تمام راههای ممکن از ایران به شهر کاپادوکیا در ترکیه را به شما توضیح میدهم. با توجه به علاقه و اشتیاقتان یکی را انتخاب کنید تا در نهایت بتوانید از جاهای دیدنی کاپادوکیا بازدید کنید.
برای رسیدن به کاپادوکیا میتوانید از هواپیما، اتوبوس، قطار و ماشین شخصی استفاده کنید. قطعا سفر با هر کدام از روشها، حس و حال خودش را دارد و به قول خودمان هر کس با یک جورش حال میکند. اگر برای انتخاب یکی از روشها دودل هستید، شاید بتوانم با یادآوری چند نکته به شما کمک کنم.
سفر به کاپادوکیا با هواپیما
جالب است بدانید طبق تحقیقات امنترین وسیله نقلیه برای مسافرت هواپیما است؛ از طرفی تماشای ابرها و مناظر از بالا حس و حال دیگری دارد که مطمئنم از امتحان کردن آن پشیمان نخواهید شد. هواپیما وسیله نقلیه سریع و راحتی است؛ تنها مشکل آن محدودیت بار و هزینه بیشتری است که نسبت به بقیه وسایل نقلیه دارد.
معمولا تورهای گردشگری شما را با هواپیما به مقصد میبرند و برمیگردانند؛ اما اگر دوست ندارید با هواپیما سفر کنید، با کمی بیشتر گشتن میتوانید تورهایی با وسایل نقلیه دیگری هم پیدا کنید.
برای سفر به شهر کاپادوکیا در ترکیه با هواپیما، خوب است چند نکته بدانید. اول اینکه پرواز مستقیم از ایران به شهر کاپادوکیا وجود ندارد؛ برای سفر به کاپادوکیا با هواپیما، باید اول به یکی از شهرهای بزرگ سفر کنید که پروازهای بینالمللی دارند، بعد از آن فرودگاه با هواپیما به فرودگاه کاپادوکیا بروید.
دو فرودگاه نزدیک کاپادوکیا وجود دارد که هر دوی آن را مختصر و مفید به شما معرفی میکنم. هر دوی این فرودگاهها مقداری با شهر کاپادوکیا فاصله دارند؛ اما لازم نیست برای رسیدن به شهر نگران باشید. در فرودگاهها تاکسیها و خودروهای ترانفسر مشغول به کار هستند که میتوانند شما را برسانند.
فرودگاه نوشهیر
فرودگاه نوشهیر نزدیکترین فرودگاه به کاپادوکیا است که حدود ۴۰ کیلومتر با کاپادوکیا فاصله دارد. متاسفانه برای این فرودگاه فقط یک سرویس پروازی از استانبول در نظر گرفته شده است؛ پس اگر بلیط استانبول-نوشهیر پیدا نکردید تعجب نکنید.
فرودگاه کایسری
فرودگاه کایسری در شهر کایسری قرار دارد و حدود ۸۰ کیلومتر با کاپادوکیا فاصله دارد. خوشبختانه این فرودگاه پروازهای بیشتری از استانبول دارد؛ روزانه شش سرویس پروازی از فرودگاه بین المللی استانبول به فرودگاه کایسری پرواز دارند.
من پیشنهاد میکنم اگر توانستید بلیط فرودگاه نوشهیر را گیر بیارید، از آن فرودگاه استفاده کنید تا خستگی راه کمتر شود؛ اگر هم بلیط پیدا نشد خودتان را اذیت نکنید. با رفتن به فرودگاه کایسری، میتوانید قبل رسیدن به کاپادوکیا و بازدید از جاهای دیدنی کاپادوکیا، سری هم به جاهای دیدنی کایسری بزنید تا خستگی سفر کمی از تنتان بیرون رود.
سفر به کاپادوکیا با قطار
سفر با قطار هم مزیتهای خودش را دارد که در این راهنمای سفر به کاپادوکیا به آن اشاره میکنم. با قطار هم خستگی رانندگی را ندارید و هم سریعتر و راحتتر به مقصدتان میرسید؛ همچنین با قطار نه درگیر ترافیک میشوید نه لازم است نگران راحتی و امکانات باشید؛ بلیط قطار هم نسبتا مقرون بهصرفه است. نکته خوب دیگر سفر به قطار این است که محدودیتی برای حمل بار ندارید.
بهترین روش برای سفر به کاپادوکیا از ایران با قطار این است که با قطار خود را به آنکارا برسانید. اگر از استانبول به آنکارا میروید خوب است بدانید روزانه هشت قطار سریعالسیر از استانبول به آنکارا حرکت میکنند که دو ساعت زمان میبرد به مقصد برسید. با این قطارها به ایستگاههای اتوگار، آنکارا و قونیه دسترسی دارید که از این ایستگاهها باید اتوبوس یا تاکسی بگیرید و خودتان را به کاپادوکیا برسانید.
سفر با قطار از تهران به استانبول حدودا ۷۰ ساعت (تقریبا سه روز) طول میکشد، از آنجا هم که باید به آنکارا و بعد به کاپادوکیا بروید. از استانبول تا آنکارا تقریبا ۴ ساعت و نیم و از آنکارا تا کاپادوکیا با اتوبوس هم سه ساعت و نیم طول میکشد.
سفر به کاپادوکیا با اتوبوس
برای رسیدن به کاپادوکیا با اتوبوس، اول از ایران به استانبول بروید و بعد به ایستگاه نوشهیر بروید. از تهران تا استانبول حدود ۴۰ ساعت و از استانبول تا ایستگاه نوشهیر حدود ۱۲ ساعت راه است. از ایستگاه نوشهیر تا کاپادوکیا را میتوانید با مینیبوس طی کنید که خیلی سفر طولانیای نخواهد بود.
اتوبوسهای استانبول تا نوشهیر معمولا برای صرف غذا و استفاده از سرویس بهداشتی و استراحت، در مسیر دو بار توقف میکنند. همه اتوبوسهای این مسیر مانیتور، نوشیدنیهای سرد و گرم و یک وعده غذایی دارند؛ در ضمن همه اتوبوسها مجهز به سیستم گرمایشی و سرمایشی هستند.
پیشنهاد میکنم برای رفتن به جاهای دیدنی کاپادوکیا هم گاهی از اتوبوس استفاده کنید. با اتوبوس هم با فرهنگ مردم آشنا میشوید، هم شهر را بهتر میبینید و فرصتهای عکاسی زیادی دارید. اگر دوست داشتید، از تجربه سفرتان زیر این راهنمای سفر به کاپادوکیا کامنت بگذارید و ما را هم با تجربه ارزشمندتان خوشحال کنید.
سفر به کاپادوکیا با ماشین شخصی
آخرین موردی که در این راهنمای سفر به کاپادوکیا از آن یاد میکنم، سفر با خودروی شخصی است. این مورد کمی دردسر دارد؛ پیشنهاد میکنم حتما مقاله «چه طور با ماشین شخصی به سفر برون مرزی برویم؟» در مجله گردشگری راستین گشت را بخوانید تا کامل متوجه کارهای اداری بردن ماشینتان به ترکیه بشوید.
مطمئنم خیلی از مخاطبان راستین گشت عاشق سفرهای جادهای و سفر با ماشین شخصی خودشان هستند. خوشبختانه شما میتوانید با خودروی شخصی به کاپادوکیا در ترکیه سفر کنید و از دیدنی های کاپادوکیا بازدید کنید. برای اینکار حتما باید کارهای اداری قبل از سفر را انجام دهید و گواهینامه بینالمللی هم داشته باشید.
فاصله تهران تا استانبول با ماشین شخصی، بدون احتساب زمان استراحتتان، تقریبا ۳۰ ساعت است؛ از استانبول تا کاپادوکیا هم بین ۸ تا ۱۰ ساعت طول میکشد. پیشنهاد میکنم اگر با ماشین شخصی به ترکیه سفر میکنید، سفرتان را طولانیتر کنید که راحت به بیشتر جاهای دیدنی کاپادوکیا سر بزنید و حسابی خوش بگذرانید.
فاصله مرز بازرگان تا کاپادوکیا
برای رسیدن به شهر کاپادوکیا در ترکیه نیاز دارید از مرز ایران و ترکیه رد شده و به ترکیه برسید. در این قسمت از راهنمای سفر به کاپادوکیا به شما مرز بازرگان را معرفی میکنم که بهترین مرز ایران برای سفر به ترکیه است. با گذر از این مرز مسیرتان راحتتر و شاید کوتاهتر میشود؛ آنوقت دیگر لازم نیست خیلی منتظر بازدید از جاهای دیدنی کاپادوکیا بمانید.
حالا چرا این ادعا را دارم؟ مرز بازرگان در فاصله یک کیلومتری شهر بازرگان در استان آذربایجان غربی قرار دارد؛ این مرز از تهران ۹۰۰کیلومتر و از تبریز ۲۷۵ کیلومتر فاصله دارد.
مرز بازرگان در سال ۱۳۰۵ افتتاح شده است و تنها مرز ۲۴ ساعته
منبع: علی بابا