راهنمای سفر به بوشهر همان ناخدای خورشید خلیج‌فارس

به دریایی‌ترین شهر جهان خوش‌آمدید! بوشهر جایی است که آدم دلش می‌خواهد به اندازه یک عمر در کوچه‌پس‌کوچه‌هایش گم شود. دیدنی های بوشهر فقط در عمارت‌ها و بندرهای تاریخی‌اش خلاصه نمی‌شود. اگر از من بپرسید، آب، خاک و حتی بوی بوشهر را باید جزو جاهای دیدنی بوشهر ثبت کنند. این «ابوشهر» یا «البوشهر» عرب‌زبان‌ها مثل یک راهنمای سفر به بوشهر در قلب همه فارسی‌زبان‌ها هم جا دارد.

بوشهر شبیه هیچ‌ جای دنیا نیست. دیدنی های بوشهر هم از این قاعده مستثنی نیست. جایی که مردمانش برای اولین‌بار صنعت چاپ را به ایران آوردند، مجله و نشریه می‌خواندند و ورق تاریخ را برمی‌گرداندند.

سرزمینی که ثروت بی‌پایان مهربانی، صبر و خونگرمی از آب چشمه‌ها و رودهایش می‌جوشد. اصلا یکی از جاهای دیدنی بوشهر چهره خسته ولی خندان کشاورزها و صیادانش است که عمق نگاهشان از هر چاه نفتی عمیق‌تر است. بوشهر نه‌فقط «بوخت اردشیر» که بوخت همه ماست. یعنی شهری است که همه ما در آن رهایی پیدا می‌کنیم.

فهرست مطالب

بهتر است چه زمانی به بوشهر سفر کنیم؟
در فصل‌های سرد سال مثل پاییز و زمستان، هوای بوشهر مناسب و آب خلیج گرم و خوب است. بنابراین خیلی از مردم در این فصل‌ها و البته دو ماه اول بهار، به بوشهر می‌روند.
جاهای دیدنی بوشهر کجاست؟
بوشهر جاهای دیدنی فراوانی دارد. از عمارت‌های دوران قاجار و شهر تاریخی سیراف تا سواحل بکر و زیبای خلیج فارس، همه جزو دیدنی‌های جذاب بوشهر به‌شمارمی‌روند.
بهترین هتل‌های بوشهر کدام است؟
هتل‌های درسا، هیرون، ناکو، سیراف و هتب جهان‌گردی دلوار در لیست بهترین هتل‌هاب بوشهر قرار دارند.
از بوشهر به کدام جزیره‌ها می‌توان سفر کرد؟
شما می‌توانید از بوشهر به جزیره‌های مختلفی مثل کیش، قشم، خارگ، نگین و میرمهنا سفر کنید.
بهترین راه دسترسی به بوشهر کدام است؟
سفر هوایی بهترین گزینه برای بوشهر است ولی با ماشین و اتوبوس هم امکان سفر وجود دارد.

مشخصات جغرافیایی در راهنمای سفر به بوشهر

روی نقشه ایران، استان بوشهر را شبیه یک موش بزرگ بر سر خلیج فارس پیدا می‌کنید. بوشهر از سمت دیگرش شبیه یک مرغ دریایی است که ماهی کوچکی به منقار دارد. خلاصه که در جنوب  متمایل به جنوب‌غربی، هفدهمین استان بزرگ ایران با بیشتر از یک میلیون جمعیت، مساحتی بیشتر از ۲۷هزار و ۶۰۰ مترمربع و با لهجه شیرین و بلوف‌آمیز خودش به شما خوش‌آمد می‌گوید.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

در این راهنمای سفر به بوشهر باید بگویم استان بوشهر در ارتفاع ۱۸ متر از سطح دریا، ۱۰ شهرستان، ۴۰ شهر و کمی کمتر از ۱۰۰۰ آبادی دارد. عسلویه و بوشهر هم احتمالا از معروف‌ترین شهرستان‌های آن بین بقیه ایرانی‌ها هستند. بقیه این شهرستان‌ها، تنگستان، جم، دشستان، دشتی، دیر، دیلم، کنگان و گناوه نام دارند.

این استان در جنوب‌غرب، بیشتر از ۷۰۰ کیلومتر مرز دریایی با خلیج‌فارس دارد. در شمال به خوزستان و کهگیلویه‌وبویراحمد می‌رسد. همسایه جنوب‌شرقی آن هم هرمزگان است و از سمت شرق به استان فارس منتهی می‌شود.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

همسایگی با خلیج فارس، جزیره‌های کوچک و بزرگی را به بوشهر بخشیده‌ است که اینجا اسم همه آن‌ها را برایتان آورده‌ایم.

  • خارک، خارکو، شیف، نخیلو، ام‌الگرم، تهمادو یا جبرین، فارسی، بیدو، خان، عباسک و پیرزنگی، مرغی، چراغی، متاف، جزیره نگین، صدرا، صدف، مولیات، میرمهنا، خرو، شیخ کرامه و سه‌دندون

کمی که از این اعداد و اسامی گیج‌کننده بیرون بیاییم، به مسائل مهم‌تری درباره راهنمای سفر به بوشهر می‌رسیم. مثلا این‌که بوشهر بعد از تهران و خوزستان، سومین غول اقتصادی کشور است که وجود نیروگاه‌های گازی و اتمی، بندر عسلویه، شرکت پتروشیمی بوشهر و هفت ناحیه و شهرک صنعتی این استان همگی این واقعیت را تایید می‌کنند.

نقشه بوشهر روی گوگل مپ

در اینجا نقشه بوشهر را روی گوگل مپ برایتان گذاشته‌ایم تا مسیر آن را بهتر بشناسید:

مسیرهای دسترسی به بوشهر

مهم‌ترین نکته در راهنمای سفر به بوشهر این است که چطور خودمان را به آن برسانیم! اصلا با چه روشی سفر کنیم تا پایمان به جاهای دیدنی بوشهر باز شود؟

– سفر با هواپیما از تهران به بوشهر

این‌که هوایی یا زمینی بروید به سلیقه و بیشتر به بودجه شما بستگی دارد؛ ولی برای شهرهای دور مثل تهران، راحت‌ترین گزینه بلیط هواپیماست.

بوشهر

عکس از: سایت Akharinkhabar

بعد از خرید بلیط تهران به بوشهر یکی از ایرلاین‌های موجود، به فرودگاه مهرآباد می‌روید و طی یک پرواز یک‌ونیم ساعتی در فرودگاه اصلی استان بوشهر پیاده می‌شوید.

– سفر با قطار؛ از فکر تا عمل

درباره راهنمای سفر به بوشهر با قطار هم لازم است نکته‌ای را به شما بگویم. هیچ مسیر ریلی به بوشهر نمی‌رود! شما می‌توانید با قطار نهایتا تا شیراز و بندرعباس بروید و بعد از آن با تاکسی یا اتوبوس خودتان را به جاذبه های گردشگری بوشهر برسانید.

البته مسیر راه‌آهن شیراز-بوشهر-عسلویه پروژه‌ای است که بیشتر از ۱۰ سال پیش مطرح شد؛ اما هنوز خبری از پایان و افتتاحش نداریم!

– اتوبوس؛ ارزان و دوست‌داشتنی

اتوبوس هم که پای ثابت سفرهای کم‌بودجه و اقتصادی؛ درعین‌حال راحت و جذاب در راهنمای سفر به بوشهر است. اکثر ترمینال‌های اتوبوس‌رانی برای مقصد بوشهر بلیط دارند. برای مثال در تهران شما می‌توانید از سه پایانه جنوب، غرب و پایانه بیهقی، به بوشهر بروید.

بوشهر

عکس از: سایت Tasnimnews

– ماشین؛ دوراهی راحتی و ارزانی

اما به قسمت سخت کار در راهنمای سفر به بوشهر می‌رسیم. سفر با ماشین شخصی! این مدل سفر شاید برای راه‌های نزدیک دل‌نشین باشد و کلی خوش‌بگذرد، ولی برای مسافت‌هایی مثل تهران تا بوشهر گزینه خیلی جالبی نیست. از تهران تا بوشهر دو مسیر وجود دارد که درواقع تا اصفهان یکی هستند و از آن‌جا جدا می‌شوند. در اول هردو باید از بزرگراه خلیج فارس به اصفهان بروید.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

در راهنمای سفر به بوشهر وقتی به اصفهان رسیدید دوتا راه جلوی شما قرار دارد. اول این‌که به یاسوج بروید و از آن‌جا راه را ادامه بدهید. این راه، ۱۰۴۱ کیلومتر است و کل مسیر سفر یعنی از تهران به بوشهر تقریبا ۱۳ ساعت طول می‌کشد.

راه بعدی حتی طولانی‌تر هم هست! از اصفهان مسیرتان را به‌سمت آباده شیراز کج کنید و بعد به‌ طرف کازرون بروید. مخلص کلام، ۱۱۷ کیلومتر بیشتر می‌رانید و حدود ۱.۵ ساعت هم دیرتر می‌رسید.

فاصله شهرهای مختلف در راهنمای سفر به بوشهر

حالا که یکی از کامل‌ترین مقالات راهنمای سفر به بوشهر را می‌نویسیم، بد نیست درباره فاصله شهرهای مختلف از بوشهر هم گفتگویی داشته باشیم.

– سفر از بندرعباس به بوشهر

اگر تصور یک پیاده‌روی نرم برای رسیدن از بندرعباس به بوشهر را دارید خیلی سفت در اشتباه هستید. سه تا مسیر زمینی بین این دو نقطه با میانگین ۷۵۰کیلومتر فاصله وجود دارد. حالا که به‌اندازه کافی شوکه شدید سراغ راه‌های دسترسی بندرعباس به بوشهر برویم.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

مثل شهرهای دیگر در راهنمای سفر به بوشهر هم می‌توانید از اتوبوس‌های بین‌شهری، اتومبیل شخصی و هواپیما برای تردد بین این دونقطه نزدیکِ دور، استفاده کنید. فقط یادتان باشد که مسیر زمینی حدودا ۹ الی ۱۰ ساعت زمان می‌برد، ولی با هواپیما در کمتر از یک ساعت به بوشهر برسید.

– سفر از اصفهان به بوشهر

سه مسیر زمینی از اصفهان به بندرعباس روی نقشه پیدا می‌شود که دوتا از پراستفاده‌هایش را در مسیر تهران به بوشهر توضیح دادیم. متوسط فاصله هم حدود ۶۶۰کیلومتر است. برای سفر با هواپیما از اصفهان هم تقریبا یک ساعت و ۲۵ دقیقه در راه هستید.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

بهترین زمان سفر به بوشهر

این‌که چه موقعی را برای سفر ترجیح بدهید، به چند عامل بستگی دارد. به‌جز کارها و اهداف شخصی، یک‌سری موارد عمومی هم هستند که در راهنمای سفر به بوشهر به آن‌ها می‌رسیم.

– بررسی وضعیت آب‌وهوای بوشهر

آب‌وهوا تقریبا همه‌چیز است! اصولا دما و کیفیت هوا در راهنمای سفر به بوشهر اثر مستقیمی روی لذت از سفرتان می‌گذارد. مثلا این که دیدنی‌های بوشهر را در دمای بالای ۳۵ درجه و با شلوار جین چسبیده به پا از شدت عرق ببینید یا در یک هوای معتدل و گرمای قابل تحمل، واقعا مقدار خاطره‌انگیزی سفرتان را تعیین می‌کند.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

خوب است بدانید در راهنمای سفر به بوشهر همیشه می‌گویند این شهر تابستان‌های ترسناکی از نظر گرما دارد. محلی‌ها به فصل مرداد، خرماپزان می‌گویند. یعنی چیزی شبیه این‌که آن‌قدر مرداد بوشهر گرم است که خرما برای پختگی به درجه حرارت مطلوب می‌رسد. برای همین تابستان و محض احتیاط یک ماه قبل و بعد آن کسی سراغ بوشهر نمی‌رود، ولی همین خلوتی قیمت‌های پاساژها و هزینه اقامت را خیلی پایین می‌آورد.

پس اگر دنبال ارزانی در راهنمای سفر به بوشهر می‌گردید، تابستان فصل ایده‌آل شماست. در خرداد و مهر هم شاید چون به فصل داغ چسبیده‌اند، تردد گردشگر کم باشد. ولی به‌نظرم، امتحان‌های پایان سال بچه‌ها در خرداد و شروع مدارس در مهر، گردشگری را از رونق میندازد.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

اما تقریبا دو ماه آخر پاییز در راهنمای سفر به بوشهر یعنی آبان و آذر هم‌چنین اسفند و فروردین و اردیبهشت، دما بین ۳۰ تا ۳۲ درجه است و خیلی از این بالاتر یا پایین‌تر نمی‌رود. دمای عالی آب خلیج برای شنا و آب‌وهوای بهاری بوشهر، گردشگران را به سرزمین نخل‌های بلند می‌کشاند.

برای سفر در هوای خنک‌تر، دی و بهمن زمان‌های خوبی هستند. در این دو ماه دمای هوا بین ۱۴ و ۱۵ درجه است و حسابی با حال‌وهوای خرماپزان و عرق‌سوزی و «خدایا چه اشتباهی کردم!» فرق می‌کند. دمای هوا در بیشترین حد خودش به حدود ۵۰ و در کم‌ترین حدش به ۶ درجه می‌رسد. میانگین بارش هم ۲۱۷ میلی‌متر است. به‌طورکلی بوشهر ۳ ماه معتدل و گرم و ۷ ماه گرم‌تر دارد. ۲ ماه هم سرد است که دمای هوا میانگین بین ۱۴ تا ۱۵ درجه تغییر می‌کند.

– بازدید از رویدادهای فصلی

اگر تشنه رویدادهای و جشنواره‌های بوشهر باشید، قضیه کمی متفاوت است. این مراسم و رویدادها جدای از این‌که در چه ماهی برگزار شوند، آدم را برای تماشا به‌سوی بوشهر می‌کشانند.

مثلا چه فرقی دارد که محرم در راهنمای سفر به بوشهر کجای سال باشد؟ برای دیدن عزاداری ناب و عجیب بوشهری‌ها آدم شاید در چله تابستان هم سری به کوچه‌پس‌کوچه‌هایش بزند.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

یک رویدادی هم به نام جشنواره بازی‌های محلی دالکی در راهنمای سفر به بوشهر یک بار ۱۳ اسفند در شهر دالکی و شبیه آن بهمن‌ماه در گناوه برگزار می‌شود. در این جشنواره‌ها با آداب‌ورسوم مردم محلی از غذاها و صنایع دستی تا آیین باران، خرمن کشون، رخت برون و عروسی‌ها آشنا می‌شوید.

یکی از قشنگ‌ترین جشنواره‌های راهنمای سفر به بوشهر که حال‌وهوای آدم را نخلی و خلیجی می‌کند، کوچه‌فستیوال است. یک ایده ناب از احسان عبدی‌پور و برادرش که از شنیدن سازوآواز هنرمندان هرمزگانی در کافه لاله اسکندری در تهران شروع شد. حالا کافه حاج رئیس در بوشهر، علاوه‌بر صدای ساز کوکی که خیلی از روزهای سال دارد، روز بوشهر یعنی ۱۸ اسفند، غوغا می‌شود.

نگاهی به تاریخچه بوشهر زیبا

قدیمی‌ترین نشانه‌های زندگی اجتماعی در ری‌شهر، پیدا شده که متعلق به دوران عیلامی‌ها است؛ ولی پایه‌گذاری خود شهر بوشهر احتمالا به دوران اردشیر ساسانی و به دستور او برمی‌گردد. در بعضی از جاهای دیدنی بوشهر یا راهنمای سفر به بوشهر ردپای تاریخ را به‌خوبی می‌بینید. درواقع فرازو فرودهای زیادی که مردم دلیر بوشهر با آن روبه‌رو بوده‌اند، این شهر را روایت می‌کند.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

چیزی حدود ۹ قرن یعنی تا اویل قرن ۱۷، بوشهر یک قطب تجاری تمام‌عیار بود. آدم را یاد شکوه مصر و رفت‌وآمدهای دریایی روی نیل در دوران سینوهه می‌انداخت؛ ولی بندرعباس تاسیس و به‌مرور بیشتر بار تجارت دریایی بوشهر به آن‌جا منتقل شد.

از آن‌جایی که در روی یک پاشنه نمی‌چرخد، سال ۱۷۳۴ شمسی، دوباره شانس به این سرزمین رو کرد و به حکم نادرشاه، بوشهر ایستگاه اصلی بندر ایران شد.

فرانسه هم کارخانه‌اش در بندرعباس را تخریب کرد و همه‌چیز برای بازگشت شکوه به بوشهر آماده بود. شرکت‌های مختلفی در بوشهر فعالیت می‌کردند و حالا یعنی وسط‌های قرن ۱۹ بوشهر دیگر آن‌قدر از نظر سیاسی و اقتصادی بزرگ بود که محل نفوذ انگلیس باشد.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

در این بخش از راهنمای سفر به بوشهر به نقطه اوج این تاریخچه می‌رسیم. در دوران جنگ جهانی اول انگلیسی‌ها سه بار بوشهر را اشغال کردند. آخرین دفعه در سال ۱۳۳۳ اتفاق افتاد. دراین مورد، دلاوری رئیس‌علی دلواری خواندنی و ستودنی است. از سال ۱۳۳۰ با آمدن راه‌آهن به خوزستان، نقش بوشهر دوباره کم‌رنگ شد تا این‌که در طول دفاع مقدس به یک پایگاه دریایی مهم تبدیل شد.

حالا دیگر بوشهر مانده و یک تاریخ پر از جنگ و اشغال و البته خرابی‌هایی که هنوز منتظر ترمیم و آبادی هستند. این بندر استراتژیک بعد از جنگ و آوارگی مردمانش، دیگر خیلی شبیه مصر دوران سینوهه نیست؛ اما هنوز هم با لهجه شیرین بندری به مسافران خوش‌آمد می‌گوید.

حمل‌ونقل در بوشهر چطور است؟

متاسفانه در این راهنمای سفر به بوشهر باید بدانید این شهر سیستم حمل‌ونقل مناسبی ندارد. خبری از مترو نیست و اتوبوس‌ها هم برنامه منظم و مشخصی ندارند. اگر اتوبوسی را از دست‌ بدهید شاید تا یک ساعت خبری از اتوبوس بعدی نباشد. تازه اگر مسیرتان ایستگاه اتوبوس درست‌وحسابی داشته‌ باشد. تاکسی‌های زرد هم خیلی سخت در سطح شهر پیدا می‌شوند.

بوشهر

عکس از: سایت Mehrnews

برای جابه‌جایی بین جاذبه های گردشگری بوشهر شاید بهترین راه دربست یا تاکسی اینترنتی باشد که آن‌ هم به ‌دلیل نبود نرخ ثابت، معمولا خیلی گران از آب درمی‌آید.

خلاصه که ماشین شخصی یکی از بهترین گزینه‌های پیش‌روی شما است که حداقل آسیبی به آرامش روان و جیب شما وارد نمی‌کند.

فرودگاه های بوشهر

در راهنمای سفر به بوشهر باید گفت به‌طورکلی شش فرودگاه دارد که دوتای آن‌ها در عسلویه و بقیه هریک در بوشهر، جزیره خارک، بندر امام حسن(ع) و جم هستند. البته دوتا از این فرودگاه‌ها فعالیت نمی‌کنند.

فرودگاه بوشهر

فرودگاه بین‌المللی شهدای بوشهر اصلی‌ترین قطب پروازی این استان است که در شهر بوشهر قرار دارد. این فرودگاه از قدیمی‌ترین فرودگاه‌های کشور و اولین فرودگاه بین‌المللی ایران است. فرودگاه بوشهر با مساحت ۹۸۴۵ مترمربع و ارتفاع ۱۸متری از سطح دریا، یکی از بهترین مسیرهای هوایی غرب به جنوب‌شرقی آسیا به ‌شمار می‌رود.

بوشهر

عکس از: سایت Khabaronline

این فرودگاه راهنمای سفر به بوشهر امکاناتی مثل رستوران، دفتر فروش بلیط، دستگاه خودپرداز، دفتر تاکسی‌رانی، پارکینگ، غرفه‌های تجاری، امکانات پزشکی و اتاق مادروکودک دراختیار مسافران قرار می‌دهد.

شما می‌توانید با تاکسی‌های درون‌شهری یا تاکسی‌های فرودگاه، از هر نقطه بوشهر خودتان را به فرودگاه برسانید. این فرودگاه در منطقه نظامی، بلوار جانبازان، بلوار امام رضا(ع) قرار دارد.

شرکت‌های هواپیمایی فعال:

  • آتا، کاسپین، ایران‌ایر، ایران‌ایرتور، ایران آسمان، کارون، ماهان، پویا، قشم، ساها، سپهران، وارش و زاگرس

مقاصد پروازی:

  • مشهد، تبریز، تهران، اصفهان، شیراز، نجف، اهواز، خارگ، بندرعباس، جده و مدینه (فصلی)

فرودگاه بین‌المللی خلیج فارس

دومین فرودگاه مجهز کشور در راهنمای سفر به بوشهر با مساحت حدودا ۷۰۰ هکتار و ارتفاع ۸ متر از سطح دریا و شروع ساخت در سال ۱۳۸۲ است که متعلق به وزارت نفت بوده و بیشتر برای جابه‌جایی نیروها استفاده می‌شود؛ اما برعکس حالت خصوصی که به‌ نظر می‌رسد، دهمین فرودگاه فعال و پرتردد کشور است.

فرودگاه خلیج فارس در ۱۶کیلومتری جنوب‌شرقی عسلویه قرار دارد و خدماتی از قبیل بانک، امکانات پزشکی و اورژانس، گمرک و پلیس گذرنامه را به مسافران ارائه می‌دهد.

شرکت‌های هواپیمایی فعال:

  • آساجت، کاسپین، فلای‌پرشیا، ایران‌ایر، ایران‌ایرتور، ایران آسمان، کیش، ماهان، معراج، پارس، ساها و سپهران

مقاصد پروازی:

  • تهران، اصفهان، کرمانشاه، مشهد، رشت، ساری، شیراز، تبریز، دوحه، اهواز و اراک

فرودگاه خارک (خارگ)

فرودگاه خارک در راهنمای سفر به بوشهر در ۵۷کیلومتری شمال‌غربی بوشهر است و با بندر گناوه ۳۵ کیلومتر فاصله دارد. این فرودگاه با مساحت ۳۲ کیلومترمربع و یک باند پروازی، چند پرواز داخلی را پوشش می‌دهد.

شرکت‌های هواپیمایی فعال:

  • ایران آسمان، کارون، ماهان و قشم

مقاصد پروازی:

  • اصفهان، تهران، اهواز، بوشهر و شیراز

فرودگاه بهرگان

در راهنمای سفر به بوشهر بهرگان در بندر امام حسن(ع)، جاده اختصاصی شرکت نفت فلات قاره بهرگان قرار دارد. در ارتفاع هفت‌متری از سطح دریا است و تعدادی از مسیرهای هوایی داخلی ازجمله اصفهان، شیراز و تهران را در لیست پروازهایش دارد.

ترمینال‌های مسافربری بوشهر

در راهنمای سفر به بوشهر ترمینال بوشهر با ماشین حدود یک ربع تا مرکز شهر بوشهر فاصله دارد. این ترمینال در جاده بوشهر برازجان است و به شهرهای خیلی زیادی سرویس تردد دارد.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

سالن‌های غذاخوری، کافی‌شاپ، پارکینگ، مسجد و نمازخانه، رمپ ویژه افراد کم‌توان جسمی، دستگاه‌های خودپرداز، تلفن‌های همگانی، شعبه بانک ملت، غرفه‌های خرید، دفتر نمایندگی تاکسی‌رانی شهر بوشهر و خدمات دیگر در ترمینال بوشهر به مسافران ارائه می‌شود. بنابراین در راهنمای سفر به بوشهر اشاره به اینکه این ترمینال اهمیت زیادی از نظر مسافربری و گردشگری دارد، مهم است.

تعدادی از شرکت‌های مسافربری فعال:

  • ایران‌پیما، تک‌سفر، آریا سفر آسیا، آسیا سفر، رویال سفر، هم‌سفر چابک‌سواران، ترابرسیر بی‌تا، سیروسفر ایران، عدل و ترابر بی‌تا

بعضی از مسیرهای خروجی مستقیم و غیرمستقیم:

  • تهران، اصفهان (پایانه کاوه)، پایانه کرج، مشهد (پایانه امام رضا(ع))، اهواز، یزد، آبادان، شهرکرد و ملایر
بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

برخی مسیرهای ورودی:

  • قم، تهران (پایانه جنوب)، کرج، اصفهان، سنندج، کرمانشاه، بندرعباس، شیراز (پایانه امیرکبیر) و کازرون

ایستگاه راه‌آهن بوشهر

راه‌آهن در راهنمای سفر به بوشهر از شیراز یکی از آن پروژه‌های نسبتا طولانی بود که هنوز مردم بوشهر منتظر افتتاح آن هستند. این خط قرار بود شیراز را از طریق بوشهر به عسلویه وصل کند.

بوشهر

عکس از: سایت Mehrnews

اگر روزی این خط راه‌آهن با طول ۶۴۷ کیلومتر باز شود، از مرودشت در شمال شیراز شروع می‌شود و بعد از ۹ ایستگاه به بوشهر می‌رسد. از آن‌جا هم به اهرم، خورموج، بندر کنگان می‌رود و درآخر در عسلویه متوقف می‌شود.

سفر از بوشهر به شهرها و جزایر نزدیک

اگر تا اینجای راهنمای سفر به بوشهر را خوانده‌اید، چرا به گوشه‌وکنار آن سرک نکشید؟! جزایر کوچک و بزرگی نزدیک بوشهر وجود دارند که سفر به آن‌ها، کوله‌بار خاطرات خوب‌تان از جنوب را سنگین‌تر می‌کند.

– سفر به جزیره خارگ

بین جاذبه های گردشگری بوشهر جزیره خارگ یکی از آن دیدنی‌های طبیعی است و حدودا ۵۷ کیلومتر از مرکز بوشهر فاصله دارد. برای سفر به خارگ عمدتا سه راه دارید.

خارگ

عکس از: سایت Tasnimnews

شما می‌توانید در راهنمای سفر به بوشهر از بندر گناوه یا بندر بوشهر با کشتی خودتان را با خارک برسانید. معمولا روزی یک کشتی در این مسیر مسافران را جابه‌جا می‌کند.

به‌جز این دوتا راه آبی، راه هوایی هم وجود دارد. یک بلیط از فرودگاه بوشهر به خارگ بخرید و خودتان را از دریازدگی احتمالی نجات دهید.

– سفر به جزیره نگین

یک جزیره کوچک با قابلیت‌های گردشگری بزرک که با ماشین تقریبا نیم ساعت تا بوشهر فاصله دارد. طبق آخرین اخبار، قرار بود جاده‌ای ۱۰کیلومتری بوشهر را مستقیم به جزیره نگین وصل کند که هنوز کامل احداث نشده ‌است.

جزیره نگین

عکس از: سایت Google Maps

این جزیره با قابلیت دسترسی به بزرگراه بوشهر برازجان و قرارگیری کنار حوضچه قابل کشتیرانی، یکی از مناطق باالقوه برای ارتباطات تجاری و اقتصادی محسوب می‌شود.

– سفر به جزیره میرمهنا

میرمهنا در راهنمای سفر به بوشهر جزیره‌ای غیرمسکونی با درختان انگور و انجیر در ۱۵کیلومتری بندر گناوه است. میرمهنا یک جزیره توریستی است و تقریبا با ماشین یک ساعت و ربع تا بوشهر فاصله دارد.

جزیره میرمهنا

عکس از: سایت Toptourist

– سفر به جزیره قشم

جزیره قشم در تنگه هرمز و خیلی به بندرعباس نزدیک است. به‌همین دلیل کمی کمتر از ۱۰ ساعت زمان لازم دارید تا با یکی از سه راه زمینی، از بوشهر به قشم بروید.

با خرید بلیط هواپیما بوشهر قشم در راهنمای سفر به بوشهر خیلی راحت‌تر و زمانی شاید کمتر از یک ساعت، به قشم می‌رسید.

– سفر به جزیره کیش

سفر از بوشهر به جزیره زیبای کیش از راه دریایی ممکن نیست. بنابراین می‌توانید با هواپیما و طی کمتر از یک ساعت این مسافت را طی کنید.

یک راه دیگر، سفر با اتوبوس تا چارک و از آن‌جا با قایق یا کشتی تا کیش است. البته همان مسیر چارک تا کیش خودش دو ساعت و نیم طول می‌کشد که خب سفر اتوبوسی ۶ساعته از بوشهر با چارک هم خودش یک مسئله جداست.

کیش

عکس از: سایت Google Maps

اگر با ماشین اول به بندر آفتاب و بعد در یک سفر دریایی یک ساعت و نیم بروید؛ شاید حدود یک ساعت در زمان صرفه‌جویی شود، اما باز هم نسبتا طولانی است و در راهنمای سفر به بوشهر زمان زیادی را به خود اختصاص می‌دهد.

جاذبه‌های گردشگری بوشهر

این‌که بوشهر را برای سفر انتخاب کنید، یعنی سفری کامل که در آن تاریخ و تفریح و طبیعت را با هم دارید. جاذبه های گردشگری بوشهر هم فال هستند و هم تماشا.

اگر زمان کافی داشته ‌باشید، با یک برنامه‌ریزی خوب، به خیلی از جاهای دیدنی بوشهر که در راهنمای سفر به بوشهر گفته‌ام، می‌رسید. البته اگر بخواهید همه جا را ببینید، تقریبا به یک سفر فشرده یک ‌ماهه نیاز دارید.

جاذبه‌های تاریخی

حتی در مولکول‌های شرجی هوای بوشهر هم بوی تاریخ به مشام آدم می‌خورد. بوشهر است و رئیس علی دلواری‌اش، تک‌تک بناهای ایرانی-هندی‌اش، محله‌های شنبدی، کوتی، بهبهانی و دهدشتی‌اش با شناسیرهای خانه‌های قدیمی‌اش.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

خلاصه که بوشهر بدون آب‌انبار قوام، کنیسه یهودیان، قلعه هندی‌ها، قبرستان انگلیسی‌ها، کلیسای مسیح مقدس، امام‌زاده عبدالمهیمن و ده‌ها مکان تاریخی دیگر، اگر هزار کیلومتر ساحل هم داشته‌ باشد، اصلا دیگر بوشهر نیست.

– عمارت حاج رییس

در راهنمای سفر به بوشهر بافت قدیمی شهر خیابان شنبدی، کوچه هتل پلاس۲، یک در با دو کلون شما را به سفری نه‌خیلی دور در زمان قاجار می‌برد. وقتی که حاج عبدالرسول طالبی هم لقب رییس‌التجار را داشت و هم در بوشهر یکی از سرشناس‌های قابل احترام بود.

حاج عبدالرسول هر سال ظهر عاشورا مراسمی در عمارت بزرگ خودش برگزار می‌کرد و به مردم غذا می‌داد. ماه رمضان هم برنامه اطعام فقرا و پخش پول میان آن‌ها به‌ راه بود. خلاصه که یک بوشهر بود و یک حاج رییس.

بوشهر

عکس از: سایت Google Maps

البته بچه‌های عبدالرسول تا سالیان بعد از او هم این سنت‌ها را حفظ کردند، اما الان دیگر خبری از آن بروبیای عمارت نیست.

حالا اما از آن خاندان یک عمارت مانده و از آن ۹ حیاط عمارت، چندتایش هم ازبین رفته‌است. عمارت حاج رییس حالا دیگر یک هتل سنتی و کافه باصفا است که حسابی حال‌وهوای قدیم بوشهر را برای مسافرها زنده می‌کند. این عمارت فقط شش متر تا ساحل فاصله دارد.

– عمارت ملک

در محله بهمنی بوشهر، خیابان ماهینی، یک مجموعه ۱۰۰ساله وجود دارد که متلعق به محمدمهدی ملک‌التجار بوده‌است.

بوشهرعلی بابا
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت