در بین تمام شهرهای استان هرمزگان، جاهای دیدنی بندر عباس حرفهایی برای گفتن دارند. در مجله گردشگری راستین گشت راهنمای سفر به بندر عباس را آماده کردم تا شما را با جاهای دیدنی بندر عباس و جاهای دیدنی هرمزگان آشنا کنم.
امروز بندر عباس از بندرهای مهم و اصلی تجاری در جنوب ایران در نظر گرفته میشود که جدا از جنبه تجاری، یک جنبه دیگری هم دارد و آن هم تماشای دیدنی های بندرعباس است. اصلا در پاییز و زمستان که ایران میرود در پیچ و تاب هوای سرد، جنوب ایران و بندرعباس بهخاطر آبوهوای گرمی که دارند، فرصت مناسبی برای یک گردش و تفریح درجه یک مهیا میکنند.
جاهای دیدنی بندرعباس کجاست؟
بهترین هتلهای بندرعباس کدام است؟
از بندرعباس به کدام جزیرهها میتوان سفر کرد؟
بهترین راه دسترسی به بندرعباس کدام است؟
مشخصات جغرافیایی در راهنمای سفر به بندر عباس
برای راهنمای سفر به بندر عباس اول از همه باید با ویژگیهای این شهر آشنا شوید. این شهر ساحلی با مساحت ۲۷۳۱۶ کیلومتر مربعی، ارتفاع ۰ تا ۲۰ متری و جمعیت حدود ۵۰۰ هزار نفری (آمار سال ۱۳۹۵ خورشیدی) از مسلمانان شیعه و سنی و به عنوان بزرگترین بندر ایران در جنوب شناخته میشود که از شمال به منطقههای کوهستان و از جنوب به دریا و تنگه هرمز مجاورت دارد.
همین موقعیت جغرافیایی که در راهنمای سفر به بندر عباس گفتیم، باعث شده تا مردمانش از آن قدیم به آبهای آزاد دسترسی داشته باشند و بساط تجارت و رفت و آمد این بندر همیشه به راه باشد. اگر بخواهم از ارگانهای مهم دولتی این بندر بگویم، کارخانههای بزرگ، اسکله شهید رجایی، بندر شهید باهنر و … به ذهنم میرسد که این شهر را به هاب تجاری و صنعتی تبدیل کردهاند.
آدرس و گوگل مپ بندر عباس
آدرس: ایران، جنوب ایران، استان هرمزگان، بندرعیاس.
مسیرهای دسترسی به بندر عباس
یکی دیگر از نکاتی که در راهنمای سفر به بندر عباس میخواهیم به آن اشاره کنیم، مسیرهای دسترسی به آنجاست. اگر میخواهید از هر جای ایران به بندرعباس سفر کنید، راههای مختلفی وجود دارد؛ از سفر هوایی و سفر با قطار گرفته تا اتوبوس و ماشین شخصی. اگر با ماشین شخصیتان بخواهید از تهران به بندر عباس سفر کنید که چیزی حدود ۱۴ تا ۱۶ ساعت هم طول میکشد، باید از مسیر تهران، قم، کاشان، یزد و بعد از شهربابک و سیرجان بگذرید تا به هرمزگان و بندرعباس برسید.
راهنمای سفر به بندر عباس از بوشهر
بعد از رانندگی در خط ساحلی خلیج فارس و بعد از گذراندن بندرهای کنگان و سیراف و عسلویه از بخش غربی هرمزگان، منطقه پارسیان، بندر بستانو، بندر مقام، بندر چارک، لنگه و خمیر و کیلومتری ۸۲ شرق بندر خمیر میتوانید به بندرعباس برسید.
راهنمای سفر به بندر عباس از اصفهان
بعد از اینکه از اصفهان راهی سفر شدید، میتوانید از مسیر سیرجان و حاجی آباد به بندرعبارس برسید.
بهترین زمان سفر به بندرعباس
در این قسمت از راهنمای سفر به بندر عباس میخواهم از بهترین زمان سفر به بندرعباس بگویم. همانطور که میدانید این شهر ساحلی یک آب و هوای گرمی و مرطوب و حارهای در منطقه خشک و نیمه خشکی دارد که نپرسید و نگویید. تابستانش که خرماپزان است. اما از این نگذریم که پاییز و زمستانش هوایش معتدل میشود و اصلا بهترین فصل سفر به بندرعباس از همان روزهای اول پاییز تا روزهای پایانی زمستان در نظر گرفته میشود.
البته نوروز هم گردشگر است که از اینور و آنور ایران به این شهر غنی سفر میکند که در آن زمان گرما خیلی اذیتشان هم نمیکند. حالا در راهنمای سفر به بندر عباس اختیار دست خودتان است. اگر هوای معتدل میخواهید، پاییز و زمستان و اوایل بهار را پیشنهاد میکنم. اما اگر خلوتی مدنظرتان است، میتوانید تابستان به بندرعباس بروید.
نگاهی به تاریخچه و راهنمای سفر به بندر عباس
در این بخش از راهنمای سفر به بندر عباس بهتر از کمی بیشتر با تاریخچه بندرعباس آشنا شویم. با اینکه همه سر قدمت طولانی استان هرمزگان توافق دارند، میدانند که تاریخش برمیگردد به دوران هخامنیشان. اما در این اختلاف وجود دارد که بندرعباس در زمان هخامنشیان محل رفت و آمد تاجران بوده یا در زمان ساسانیان.
اما میگویند در زمان شاخ و شانه کشیدنهای یکی از شاهان قدرتمند هخامنشی، داریوش بزرگ به یکی از فرماندها دستور داده میشود که با قایقی، کشتی و چیزی که در دریای خلیج فارس آن موقع پهلو گرفته بود، از بندری در استان هرمزگان که نمیدانم در آن زمان به آن چه میگفتند، راهی اقیانوس هند شود و یک گشتی بزند. حالا متوجه میشوم که تجارت دریایی ایران با چین و هند و لیبی از کجا شروع شده است.
بندر گامرون، بندر گمرون، بندر جرون، بندر جرونات، بندر گمبرون و … تمام اینها نامهایی بود که بعضیها میگویند زرتشتیها و بعضیهای دیگر هم میگویند پرتغالیها و اسپانیایی آنها را روی بندرعباس گذاشته بودند. البته قدرت شاهان ایرانی را هنوز ندیده بودند که شاه عباس صفوی آمد و پرتغالیها را با کمک یکی از سردارانش و البته انگلیسیها از بندری که آن موقع به گمبرون شناخته میشد، بیرون کرد و از همان زمان به افتخار این شاه، نام بندر گمبرون برای همیشه به بندرعباس تغییر کرد.
پس در راهنمای سفر به بندر عباس یادتان باشد این عباس، همان شاه عباس صفوی است.
وضعیت آب و هوای بندرعباس
همانطور که گفتم آب و هوای جنوب گرم است، چه برسد به بندرعباس که اگر هم غیربومی باشید دیگر طاقتتان سر میرسد. البته پاییز و زمستان و اوایل بهار آنجا میتواند نفستان را جا بیاورد. پس برای سفر به بندرعباس پیشنهاد میکنم پاییز و زمستان را انتخاب کنید که هوا، هوای معتدلی است. بهار هم جای خودش را دارد.
حمل و نقل در بندرعباس چطور است؟
در راهنمای سفر به بندر عباس وسایل حمل و نقل مختلفی برای رفت و آمد وجود دارد تا از این سر شهر به آن سر شهر به راحتی سفر کنید. فرودگاه، ترمینال مسافربری، ایستگاه راهآهن، اتوبوس، ماشین و تاکسی از وسایل حملونقل عمومی این شهر ساحلی هستند که در ادامه به آنها اشاره میکنم.
راهنمای سفر به بندر عباس و فرودگاه های بندرعباس
در این قسمت از راهنمای سفر به بندر عباس به تنها فرودگاه بندرعباس اشاره میکنم و آن هم فرودگاه بینالمللی بندرعباس است که در سال ۱۳۳۹ خورشیدی احداث شده بود که از سال ۱۳۴۶ تا سال ۱۳۴۹ خورشیدی به مکان دیگری در بلوار جمهوری اسلامی جابهجا شد که امروز به محله فرودگاه قدیم شناخته میشود و قسمتی از بیمارستان شهید محمدی هم در آن قرار میگیرد. یعنی ساخت از سال ۱۳۳۹ خورشیدی شروع و با ساخت آن با انتقالش از یک جا به جایی دارد در سال ۱۳۴۹ خورشیدی بهطورکامل به پایان رسید.
برای آشنایی با این فرودگاه در راهنمای سفر به بندر عباس باید بدانید امروز این فرودگاه در قسمتی از بیمارستان شهید محمدی قرار گرفته و کماکان پذیرای پروازهای داخلی و خارجی است. فرودگاه بینالمللی بندرعباس، ۲ ترمینال مسافربری اصلی دارد که ترمینال ۱، پروازهای خارجی دبی و مسقط و مدینه و ترمینال ۲ هم پروازهای داخلی تهران، رشت، یزد، تبریز، اصفهان، شیراز، چابهار، ساری، کیش، کرمانشاه، آبادان و … را برعهده دارند
آدرس: ایران، استان هرمزگان، بندرعباس، فرودگاه بینالمللی بندرعباس.
گوگل مپ
ترمینالهای مسافربری بندرعباس
در این بخش از راهنمای سفر به بندر عباس بد نیست از پایانه اتوبوسرانی هم بگویم. پایانه مسافربری اتوبوسی خلیج فارس که در محله نخل ناخدا و در بلوار خلیج فارس قرار گرفته، یکه و تنها پایانه مسافربری در بندرعباس است.
راهنمای سفر به بندر عباس و ایستگاه راه آهن بندرعباس
ایستگاه راهآهن بندرعباس در همان سالی که خط راهآهن بافق بندرعباس در سال ۱۳۷۳ خورشیدی افتتاح شد، به بهرهبردای رسید و مسافران را از اینجا به آنجا جابهجا میکرد.
آدرس: ایران، استان هرمزگان، بندرعباس، بلوار شهدا، بلوار راهآهن، ایستگاه راهآهن بندرعباس.
گوگل مپ
سفر از بندرعباس به شهرها و جزایر نزدیک
در ادامه راهنمای سفر به بندر عباس به مسیرها و روشهای سفر به جزایر مختلف از بندرعباس اشاره میکنم.
سفر به چابهار
برای سفر به چابهار از تهران که بهتر است سوار هواپیما شوید. اما اگر میخواهید راه زمینی در راهنمای سفر به بندر عباس را انتخاب کنید، باید خودتان را به بزرگراه شهید رجایی، جاده بندرعباس-میناب و بعد به بندر جاسک، روستای درک، تنگ و کنارک برسانید.
در دور راهی آنجا هم باید مسیر سمت چپ را انتخاب کنید تا به باغو، ده نو و دهنوبالا و بعد از آن هم به بزرگراه بندرعباس- زاهدان و بعد جاده بندرعباس-چابهار برسید. مسیرهای دیگری هم وجود دارد که بگذریم.
– سفر به جزیره هرمز در راهنمای سفر به بندر عباس
سفر به جزیره هرمز را تجربه کردهاید؟ هرمز با آن کوه های آتشفشانی و تپه های نمکی، یکی از جرایز خلیج فارس است که طبیعت زیبایی دارد و اگر بخواهد از بندرعباس به آنجا سفر کنید، باید به اسلکه شهید حقانی بروید و سوار لنج و قایق شوید تا پایتان به این جزیره برسد که همین سفرتان هم حدود نیم ساعتی بیشتر طول نمیکشد.
– سفر به جزیره کیش
اول از همه در راهنمای سفر به بندر عباس من سفر هوایی را پیشنهاد میکنم که راه آسانی هم محسوب میشود. اما اگر راه زمینی را از بندرعباس تا کیش میخواهید بگذرانید باید خودتان را به بندرهای لنگه، بندر آفتاب یا چارک که بهترین بندر هم بندر چارک است برسانید. از آنجا میتوانید ماشینتان را سوار شناورهای حمل خودرو کنید یا سوار کشتی یا لنج شوید تا ۲ ساعت و نیمه سفر به کیش تمام شود.
– سفر به جزیره قشم در راهنمای سفر به بندر عباس
برای سفر به جزیره قشم باید به اسلکه شهید حقانی مراجعه کنید و سوار لنج و شناوری شوید. یا میتوانید با ماشین شخصیتان به بندر پل بروید و ماشینتان را سوار کشتیهای ماشینبر کنید تا برسید به بندر لافت در جزیره قشم.
جاذبههای گردشگری بندرعباس
در راهنمای سفر به بندر عباس گفتم که این بندر قدمت طولانی دارد؟ گفتم که تاریخش به ۲۵۰۰ سال قبل میرسد؟ خب، اینها یعنی اینکه بندرعباس جاذبههایی تاریخی و طبیعی و فرهنگی زیادی دارد که با برنامهریزیهایی میتوانید به تماشاهی تمام آنها بروید و لذتش را ببرید.
جاذبههای تاریخی در راهنمای سفر به بندر عباس
اینجا میخواهم از جاهای دیدنی هرمزگان که در بندرعباس قرار گرفتهاند بگویم که شاید بعضیهایشان به گوشتان خورده باشد و بعضیهایشان را هم ممکن است به عمرتان نشنیده باشید. از این همه سالها از همان دوره هخامنشیان تا به امروز حتما جاذبههای تاریخی مختلفی در این شهر ساحلی ساخته شده که هر کدامشان میتواند داستان خودشان را روایت کنند.
– عمارت کلاه فرنگی در راهنمای سفر به بندر عباس
یکی از دیدنی های بندرعباس که راهنمای سفر به بندر عباس باید به آن اشاره کنم عمارت کلاه فرنگی است که احتمالا نمونه دیگرش را در رشت و قزوین و تبریز دیده باشید. البته با قدمتی که دارد بعید به نظر میرسد همزمان با آن عمارتهای کلاهفرنگی دیگر ساخته نشده باشد.
اصلا هلندیها این عمارت را در همان زمان بر و بیای صفویان ساخته بودند که به خاطر شکل گنبدی به کلاه فرنگی، بیشباهت هم به عمارتهای دیگر کلاهفرنگی در ایران نیست. این بنا در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آدرس: ایران، استان هرمزگان، بلوار طالقانی، نزدیک اسلکه قدیم بندرعباس، عمارت کلاه فرنگی.
– معبد هندوها تاریخی و دیدنی
در اواخر دوره و زمانه حکومت قاجار، یک تاجر هندی که برای تجارت از آن طرف هند به این طرف ایران در رفت و آمد بوده، جای خالی یک معبد هندی را در راهنمای سفر به بندر عباس حس میکند که میرود و معبدی به نام معبد هندوها یا بت گورن یا پرستشگاه بت گوران را با سنگهای مرمر و مرجانی و به سبک و سیاق بودایی میسازد که کمی عطر و رنگ هنر معماری اسلامی هم به خود گرفته است.
البته گچکاری و معماری اصلی این بنا کاملا هندی است و نشان از تجارت هندیها و ایرانیها را میدهد. این معبد که یکی از جاهای دیدنی بندرعباس در نظر گرفته میشود، در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
آدرس: ایران، استان هرمزگان، بندرعباس، خیابان امام خمینی، روبهروی بازار، معبد هندوها.
معبد هندوها روی گوگل مپ
– مسجد جامع اهل سنت
مسجد جامع اهل سنت که به مسجد جامع دلگشا و مسجد داماهی هم شناخته میشود و یکی از مساجد قدیمی شهر است، قدمتش به ۲۵۰ سال قبل برمیرسد. در راهنمای سفر به بندر عباس باید این مسجد را هم در نظر بگیرید.
این مسجد که ۲ طبقه، ۱ مناره، ۱ صحن و ۱۲ ستون دارد را زینالعابدین الوالقاسم ارزی ساخته تا امروز هم نمازگزاران اهل سنت هر جمعه برای برگزاری نماز جماعت به آنجا بروند و نمازی اقامه کنند.
آدرس: ایران، استان هرمزگان، بندرعباس، مسجد جامع دلگشا.
مسجد جامع روی گوگل مپ
– مسجد ناصری در راهنمای سفر به بندر عباس
قدمت این مسجد که یکی از جاذبه های تاریخی بندرعباس محسوب میشود، به ۱۰۰ سال قبل برمیگردد. یعنی درست در همان سال ۱۳۰۴ خورشیدی و روزهای پایانی قاجار، محمد علی ناصری حیدرآبادی میآید و این مسجد ۲ مناره و ۶ ستون را با تزئینات کچبری و کاشیکاری و با نقش و نگارهای
منبع: علی بابا