خیلی از ما حتی اگر امکانات سفر خارجی را نداشته باشیم، حداقل به فکرش بودهایم. از آنجایی که دریافت ویزا از اولین گامها برای سفر خارجی است، احتمالا درباره شرایط ویزا هم پرس و جو کردهایم. یکی از مدارکی که در بیشتر موارد برای صدور ویزا درخواست میشود، بیمه مسافرتی است. در واقع پیش از آنکه از داشتن ویزا مطمئن باشید، باید بیمه مسافرتی تان را بخرید. اما بیمه مسافرتی دقیقا چیست، چه کاربردها و پوششهایی دارد و قیمتش چه طور تعیین میشود. در این مقاله مجله راستین گشت به این پرسشها پاسخ میدهیم.
زمانی که برای سفر خارجی تور میخرید، تهیه بیمه مسافرتی با تور است.
جستجو و خرید تور در راستین گشت
بیمه مسافرتی چیست؟
همیشه زمانی که میخواهیم برای خرید بیمه های مختلف اقدام کنیم، کمی مردد میشویم. در واقع میخواهید برای کاری پول بپردازید که نمیدانید حتما به دردتان میخورد یا خیر. اما شکی نیست که خرید بیمه (هر بیمهای شامل بیمه ماشین، بیمه عمر، بیمه مسافرتی و…) کاری عاقلانه و منطقی است. ممکن است بارها شما بیمه بخرید اما از آن استفاده نکنید، اما چه بسا مواردی که بیمه به دادتان رسیده باشد. ضمن اینکه داشتن بیمه مسافرتی، برای سفر خارجی اجباری است.
علاوه بر این، در بیشتر کشورهای خارجی هزینه درمان و دارو بسیار زیاد است. اگر در سفر بیمار شوید یا به هر دلیلی به پزشک نیاز پیدا کنید، ممکن است هزینه سفرتان تا چند برابر افزایش پیدا کند. ضمن اینکه بیمه مسافرتی تنها شامل دارو و درمان نمیشود. بیمه مسافرتی پوششهای دیگری نظیر آسیب به بار، تاخیر در حرکت و مواردی از این دست را نیز شامل میشود. بنابراین حتی اگر بیمه مسافرتی برای گرفتن ویزا اجباری نباشد، منطقی است که برای دریافت آن اقدام کنید.
در واقع داشتن بیمه از مهمترین اقدامات و ریزهکاریها برای یک سفر خارجی آسوده است.
بیمه مسافرتی برای سفرهای خارجی یا داخلی؟
همان طور که گفته شد، بیمه مسافرتی برای گرفتن ویزا و سفرهای خارجی ضروری است. اما سفر داخلی چه طور؟ آیا لازم است که برای سفر داخلی هم بیمه مسافرتی داشته باشیم؟ خب طبق قوانین کشور، اجباری برای بیمه سفر داخلی وجود ندارد. از سوی دیگر اگر شما از بیمههای درمانی یا تامین اجتماعی استفاده میکنید، میتوانید در سفرتان هم از خدمات همین بیمه بهرهمند شوید. کافی است هنگام سفر دفترچه بیمه و مدارک مشابهی را که برای بیمههای تکمیلی (اگر دارید) لازم است، با خود به همراه داشته باشید. بنابراین بیمه مسافرتی تنها برای سفرهای خارجی کاربرد دارد.
جستجو و خرید بلیط هواپیما خارجی در راستین گشت
پوشش بیمه مسافرتی
بیمه مسافرتی حوزه وسیعی را پوشش میدهد که حوادث و درمان تنها بخشی از آن است. گفتنی است جبران خسارت در کشورهایی انجام میشود که آن کشور درگیر جنگ داخلی یا خارجی نباشد. و دیگر اینکه بیمه هزینه ها را پس از کسر فرانشیر پرداخت میکند. (فرانشیز آن بخش از هزینه است که بر عهده بیمهشده است و خود او باید آن را بپردازد. میزان فرانشیز به بیمه شما و نوع قراردادتان بستگی دارد.)
هزینه های پزشکی
در صورتی که بیمه شده در سفر دچار سانحه، مصدومیت یا بیماری خاصی شود که نیاز به انتقال به مراکز درمانی داشته باشد، بیمه گر موظف است هزینههای این انتقال را بپردازد. بیمه شده از این حق برخوردار است که با نظارت کامل پزشکی به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل شود. و بر اساس آنچه گفته شد هزینه این انتقال بر عهده بیمه مسافرتی خواهد بود.
علاوه بر هزینه انتقال تمام هزینههای درمانی، پزشکی و دارویی توسط بیمه مسافرتی پرداخت میشود. مواردی نظیر ویزیت، دارو، جراحی سرپایی، خدمات آزمایشگاهی، تصویربرداری و فیزیوتراپی و غیره میشود.
آنچه در این متن گفته میشود، کلیتی درباره وظایف و خدمات بیمهها است. بنابراین بهتر است هنگام خرید بیمه مسافرتی تمام بندهای قرارداد و جزئیات را به دقت بخوانید تا درباره هزینه هایی که بیمه شما میپردازد، مطمئن شوید.
جستجو و رزرو هتل در راستین گشت
هزینه های دندانپزشکی
دنداندرد میتواند سفرتان را حسابی به هم بریزد. احتمالا با درد شدید دندان هیچ گردش و تفریحی به شما خوش نمیگذرد. پس در صورتی که در سفر دچار دندان درد شدید، تعلل نکنید. همان اول به دندانپزشک مراجعه و برای درمان اقدام کنید. اما مشکل اینجاست که هزینه های دندانپزشکی در بیشتر کشورها، گران است. اینجاست که وجود بیمه مسافرتی خیالتان را راحت میکند، یکی از پوشش های بیمه مسافرتی، هزینه های دندانپزشکی است. البته بیمه مسافرتی هزینه دندانپزشکی را تا سقف مندرج در بیمه نامه و پس از کسر فرانشیز پرداخت خواهد کرد.
برگرداندن جسد
در صورتی که بیمه شده در سفر خارجی، جان خود را از دست بدهد، بیمه گر موظف است هزینههای بازگرداندن جسد به کشور مبدا یا محل اقامت وی را بپردازد. این بخش از پوشش، شامل هزینه انتقال از کشور مقصد تا فرودگاه مبدا یا محل اقامت میشود.
برگرداندن کودک بیسرپرست
اگر بیمه شده در سفر جان خود را از دست بدهد، بیمه گر هزینه های برگرداندن کودک بیسرپرست به مبدا او را میپردازد. البته سن این کودک باید کمتر از ۱۵ سال بوده و به غیر از متوفی همراه دیگری نداشته باشد.
پوشش بار مسافر
همان طور که اشاره شد، پوشش بیمه مسافرتی تنها شامل هزینه های درمان نمیشود. یکی از مهمترین پوشش های بیمه مسافرتی در سفر، پوشش بار مسافر است. بار مسافر ممکن است در طول سفر دچار مشکلات مختلفی شود که در ادامه به آنها اشاره میشود.
اگر میخواهید درباره شرایط بار اطلاعاتی داشته باشید، مقاله قوانین گمرکی مسافر راستین گشت را هم بخوانید.
خسارت گم شدن بار تحویلی به هواپیما
اگر شرکت هوایپمایی که شما سفرتان را با آن انجام میدهید، بارتان را گم کند، این شرکت باید خسارتتان را بپردازد. اما احتمالا هزینهای که شرکت هواپیمایی میپردازد، معادل تمام خسارت شما نیست. در این شرایط شرکت بیمه گر این اختلاف را (البته تا سقف مشخصشده) میپردازد. بنابراین بیمه شده موظف است لیستی از اقلام بارهایش و قیمت حدودی آن را به شرکت بیمه گر ارائه دهد.
از آنجایی که ممکن است بار مسافر پس از چند روز پیدا شود، حداقل باید ۲۱ روز بگذرد تا بار او به طور کامل گمشده اعلام شود. بنابراین فرآیند پرداخت خسارت بار از این ۲۱ روز به بعد آغاز خواهد شد. اما اگر پس از این مدت بار مسافر پیدا شود، شرکت بیمه گر موظف به بازگرداندن بار به کشور مبدا است. در طرف مقابل بیمه شده هم باید خسارتی را که گرفته به شرکت بیمه پس بدهد.
پوشش تاخیر در شروع سفر
در صورتی که پرواز تاخیر قابلتوجهی (حداقل ۶ ساعت) داشته باشد، بیمهگر باید هزینههایی نظیر هزینه حمل و نقل، غذا و اقامت در هتل را بپردازد. گفتنی است در صورتی که تاخیر به دلیل اعتصاب کارکنان فرودگاه یا پروازهای چارتر و غیرعادی باشد، خسارتی پرداخت نمیشود.
خسارت هایی که بیمه مسافرتی نمیپردازد
بیمه مسافرتی، بر اساس قوانین و آییننامههای خود، خسارت برخی از هزینهها را جبران نمیکند. این موارد عبارتند از:
- مشکل یا بیماری پس از ۹۲ روز بعد از شروع سفر اتفاق افتاده باشد؛
- خسارتهایی که درباره آن با بیمه توافق نشده است؛
- هزینه مربوط به بیماریهای مزمن که مسافر پیش از سفر به آن مبتلا بوده است؛
- در صورتی که فرد به کشورهای ناآرام و درگیر جنگ سفر کند؛
- مواردی که بیمهشده دست به عمل مجرمانه یا مشارکت در آن بزند؛
- در صورتی که بیمهشده به دلیل شرکت در مسابقات و رویدادهای ورزشی و فعالیتهای خطرناک آسیب ببیند؛
- بیمهشده به طور مستقیم یا غیرمستقیم به تشعشعات هستهای و رادیواکتیو آلوده شود؛
- بیمهشده سه ماه مانده به زمان تعیین شده زایمان یا سقط جنین کند؛
- بر اثر مصرف مشروبات الکلی یا مواد مخدر بیمهشده دچار مشکل شود.
از دیگر مواردی که بیمه مسافرتی، خسارت آن را جبران نمیکند، میتوان به این موارد اشاره کرد:
- اختلالات مادزادی و مشکلات مربوط به آن
- حوادث شغلی
- واکسیناسیون
- عوارض احتمالی فیزیوتراپی
- هزینه خدماتی نظیر انرژی درمانی، درمانهای زیبایی و…
- عوارض بیماریهای روانی
- آسیبهای ناشی از اقدام به خودکشی.
مدت اعتبار بیمه مسافرتی
شرکت های بیمهگر، مدت اعتبار بیمه مسافرتی را ۹۲ روز تعیین کردهاند. در صورتی که پس از این مدت به کشور بازنگردید و در مقصد دچار مشکلی شوید، هزینههای شما پرداخت نخواهد شد.
قیمت بیمه مسافرتی
قیمت بیمه مسافرتی را عوامل مختلفی تعیین میکند. سن مسافر، مقصد سفر و مدت سفر اصلیترین عواملی هستند که قیمت بیمه مسافرتی را مشخص میکنند.
هر چه سن مسافر بیشتر باشد، قیمت بیمه مسافرتیاش گرانتر خواهد بود. مدت زمان سفر هم هر چه طولانی تر باشد، قیمت بیمه مسافرتی بیشتر میشود. زمانی که کشور مقصد را انتخاب میکنید، باید محدوده جغرافیایی آن کشور را تعیین کنید، هر چه تعداد این کشورها بیشتر باشد، هزینه بیمه مسافرتیتان هم بالاتر میرود.
روش دریافت خسارت از بیمه مسافرتی
زمانی که در کشوری دیگر دچار بیماری یا سانحهای میشوید، باید با شرکت بیمهگرتان هماهنگ کنید. برای ویزیت، آزمایشگاه، فیزیوتراپی و … با شرکت بیمه تماس بگیرید. بیمه، بیمارستان یا مجموعه درمانی معتمد خود را به شما معرفی میکند. پس از پایان درمانها، شما تنها هزینه فرانشیز را میپردازید و بیمه بقیه هزینهها را خواهد داد.
اگر لازم است در بیمارستان بستری شوید، پیش از هر کاری، با بیمه تماس بگیرید و کد رهگیری دریافت کنید. پس از انجام هماهنگیهای لازم، شما در بیمارستان بستری میشوید و پس از ترخیص، شرکت بیمه هزینهها را میپردازد.
اما اگر بیمه در کشوری که شما هستید، با هیچ بیمارستان یا مجموعه درمانی در ارتباط نباشد، خودتان هزینهها را میپردازید. پس از بازگشت به کشور، بیمه هزینهای را که پرداختهاید به شما بازمیگرداند.
مدارک لازم برای دریافت خسارت بیمه مسافرتی
طبیعی است که برای دریافت خسارت باید مدارکی را تحویل دهید. لیست این مدارک را در ادامه مشاهده میکنید.
- اصل بیمه نامه، رونوشت صفحه اول گذرنامه و صفحههای مهر خروج و ورود
- صورتحساب پرداخت شده (دارای مهر و امضا)
- رسید پول یا قبض پرداخت به صندوق
- تکمیل فرم درخواست خسارت
- برای هزینههای درمانی، گزارش پزشکی، صورتحساب مرکز درمانی، رسید پرداخت هزینههای مربوطه
- برای تأخیر در پرواز، نامه شرکت هوایی، فاکتور هزینههای پرداخت شده
- برای فوت بیمهگذار، گزارش پزشکی قانونی، بیمارستان، پزشک معالج و یا سایر مراجع قانونی.
- برای هزینههای خرید ضروری ناشی از تأخیر در رسیدن چمدانها، فاکتور هزینههای انجام شده، نامه شرکت هوایی مبنی بر عدم ارائه چمدان تا حداقل ۱۲ ساعت.
- گزارش کامل وقوع حادثه و یا بروز بیماری شامل شهر و کشور محل وقوع حادثه، علت حادثه، تاریخ دقیق حادثه، ذکر نوع بیماری و تاریخ دقیق اقدامات درمانی اعم از بستری در بیمارستان و یا درمان سرپایی، کل مبلغ هزینههای درمان انجام شده (مبلغی که بیمهشده پرداخت کرده است)، کد رهگیری اخذ شده از شرکت بیمه گر، آدرس و شماره تماس بیمه گذار در ایران.
مدارک لازم برای خرید بیمه مسافرتی
این روزها که دیگر بیشتر کارها اینترنتی انجام میشود، خرید بیمه مسافرتی آنلاین نیز کاملا عادی است. شما برای خرید بیمه مسافرتی آنلاین تنها کافی است فرم ثبتنام شرکت بیمه گر را پر کنید. در اختیار داشتن پاسپورت برای تکمیل این فرم و البته سایر امور ضروری است.
بهترین بیمه مسافرتی
در حال حاضر شرکتهای مختلف بیمه مسافرتی ارائه میدهند اما در بین این عناوین کدام یک را میتوان به عنوان بهترین بیمه مسافرتی انتخاب کرد. برای پیدا کردن بهترین، شما باید شرایط خود را خوب بشناسید و از نیازهایتان آگاهی داشته باشید. سپس بین بیمههای مختلف مقایسه و آنچه را برایتان مناسبتر است، انتخاب کنید.
منبع: علی بابا